|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cipinek
|
Zaslal: po leden 27, 2014 6:24 pm Předmět: |
|
|
já kdybych si bral hypotéku, tak bych ji chtěl s fixací na celou dobu hypotéky, abych měl pořád stejně splátky, ale nehledal jsem, zda to nějaká banka poskytuje, určitě ať si nikdo nebere hypotéku s variabilní úrokovou sazbou, taky nepředpokládám, že nějaká banka v ČR poskytuje NINJA hypotéky, tj. no income no job no assets  s variabilní sazbou, kde první 2 roky klient nesplácí úroky, ale jenom jistinu a pak mu to zvýší a on se z toho posere, ale to jsem jen tak odbočil do USA a subprime hypoték v době hypotéční krize
když jsem si chtěl vzít hypotéku asi před 2-3 lety, tak jsem byl u lišky a tam mi řekli, že maximální počet let úvěru je 18, nebo že by šlo i 20 let, ale pak bych měl o trochu vyšší úrok, takže na to jsem kašlal, protože bych to chtěl na minimálně 20 let, nejlépe na 30 let, abych měl co nejmenší splátky, protože peníze, které zaplatím dnes mají vyšší hodnotu, než ta stejná částka, kterou zaplatím za 20-30 let, hloupí lidé tomuto nerozumí a myslí si o kolik hypotéku nebo úvěr ze stavebního spoření přeplácí a jak je banky a stavební spořitelny ojebávají, ale když se kokoti ojebávat nechají?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
madball

|
Zaslal: po leden 27, 2014 10:44 pm Předmět: |
|
|
Super nápad cipinku. Vem si hypotéku, když budou úroky na nejvyšších sazbách a zafixuj si je na celou dobu. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: po leden 27, 2014 10:51 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | Super nápad cipinku. Vem si hypotéku, když budou úroky na nejvyšších sazbách a zafixuj si je na celou dobu. |
a teď jsou úroky na nejvyšších sazbách? nebo jak to myslíš, že když půjdu do banky, tak mi dají nabídku třeba na 1 rok 3%, na 3 roky 3,3%, na 5 let 2,9%, na 15 let 4,5% a na 30 let 4,7%?
až nastane ekonomické oživení ve světě a posléze i ČR, tak půjdou úroky zákonitě nahoru a nemusí to skončit třeba na průměrných 5% a může to jít klidně i výše, takže kdyby mi zafixovali na 30 3,5% tak bych byl spokojený
nebo máš pocit, že současné úroky jsou velmi vysoké a můžou klesnout ještě tak třeba o 1,5%, to by banky pak byly bez marže a zkrachovaly by, ale ony zkrachují i tak a pak už nezbyde nic jiného než:
http://www.investicniweb.cz/zpravy-z-trhu/2014/1/27/bundesbank-navrhuje-pri-hrozbe-statniho-bankrotu-dan-z-majetku/
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: po leden 27, 2014 11:11 pm Předmět: |
|
|
Ne, nemám pocit, že jsou teď úroky na nejvyšších sazbách. Ty jsi to jen napsal poněkud nevhodně.
A ano, většinou jsou úroky nad 5 let fixace vyšší. Nejlepší bývají v rozmezí 3-5 let.
Navíc bys si možná mohl i něco přečíst o variabilní sazbě, než to tak smeteš ze stolu. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út leden 28, 2014 7:38 am Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | když jsem si chtěl vzít hypotéku asi před 2-3 lety, tak jsem byl u lišky a tam mi řekli, že maximální počet let úvěru je 18, nebo že by šlo i 20 let, ale pak bych měl o trochu vyšší úrok, takže na to jsem kašlal, protože bych to chtěl na minimálně 20 let, nejlépe na 30 let, abych měl co nejmenší splátky, protože peníze, které zaplatím dnes mají vyšší hodnotu, než ta stejná částka, kterou zaplatím za 20-30 let, hloupí lidé tomuto nerozumí a myslí si o kolik hypotéku nebo úvěr ze stavebního spoření přeplácí a jak je banky a stavební spořitelny ojebávají, ale když se kokoti ojebávat nechají?
|
Co to tu blábolíš? Časová hodnota peněz je něco, o čem se podle mě učí už v nějakých základech ekonomie na střední škole.
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: út leden 28, 2014 8:59 am Předmět: Re: hypoteka |
|
|
| Bara napsal: | | Grimley napsal: | Zdarec,
Neni tu nekdo "odbornik" pres hypoteky? ... nastal cas a budu brat hypoteku... problem je ze nevim kde a nevim jaky jsou jeste ferovy podminky (ferovy v ubozovkach ptz vsechno je to zlodejna) ...
Problem je mozna ten, ze je mi 24, ale na druhou stranu mam zase celkem slusnej prijem (rekneme ze lehce nadprumernej) a celkem stabilni zamestnani.... mam v planu hypoteku za 2 mil ... cena nemovitosti 2.76 .... je to vubec realny? |
Reálný je vše za určitých podmínek.Já teď prodávám svůj dům a kupuje ho mladej kluk,kterej si bere hypo na celou částku
Pokud bys chtěl dobrého profíka na hypo,tak mohu doporučit.Zařídí docela nemožný věci. |
Sice sem blbej mladej 18ti lety kluk co to nemusi resit. Ale jak pise bara, radej najdi nejakeho sikulu ktery ti to zaridi. Vidi vic a dal nez clovek co se v tom nepohybuje
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: út leden 28, 2014 9:08 am Předmět: |
|
|
No len aby to bol ozaj sikula a nie niekto, kto ta za za proviziu nasupuje k tym spravnym....ked som mal na SK brast hypo, zazil som viac takýchto poradcov, ktorých mi kde - kto natiskal a stali podla mna za staru backoru, ked ide o vacsie peniaze, clovek si to aspon v základoch musi nastudovat sam ci chce, ci nechce.
EDIT: spazik - necital si v tieto dni tie katastroficke scenare, ze nam hrozi vrazedna deflacia ? Teda neviem ako v CR, ale my sme celi dokakani zo spomalovania rastu cien... _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
Naposledy upravil AHOLA dne út leden 28, 2014 10:06 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út leden 28, 2014 9:57 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Co to tu blábolíš? Časová hodnota peněz je něco, o čem se podle mě učí už v nějakých základech ekonomie na střední škole. |
To možná jo, ale 90% lidí nechápe, že 100 000,- dneska má vyšší hodnotu než za rok :-) Nechápou, že když na hypotéce zaplatí půl mega navíc, že třeba 3/4 z toho je vlastně inflace + risk insurance a ne vejvar banky...
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út leden 28, 2014 1:24 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | ja jsme se stavebkem spokojeny, protze mam pevny urok, dale muzu splatit kdykoliv driv, muzu si menit splatky podle potreby
to u hypoteky nejde | ..ale jde.
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: út leden 28, 2014 1:32 pm Předmět: |
|
|
tady nekdo nema kalkulacku doma, stavebko tak do 300 000, bydleni vzdycky hypoteka, vzdyt urokove sazby sou nejnizsi za nekolik desitek let a pokud ukecas banku at ti to fixne treba na 15 tak mas vyhrano
hypoteku muzes samozrejme taky splatit drive za urcitych podminek, v tom pripade fixujes pouze po 3 letech a mezitim muzes davat mimoradny vklad nebo to umorit.. fakt zasnu ze takovy zaklady jak se nenechat vyjebat od banek lidi nevi..
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: út leden 28, 2014 2:15 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st leden 29, 2014 6:39 pm Předmět: |
|
|
ještě jsem se chtěl zeptat... když je řadovej domek v družstevním vlastnictví a převod do OV je 2024 s možností zaplatit to už teď - anuita je 670 000. Je tam někde nějaká skulina že by se mnou vyjebali a nakonec to nebylo moje?:) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|