|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: út prosinec 09, 2014 11:23 am Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | po novém roce, to vždycky spadne o 15-20% níž |
No nevim, v případě počítačového HW by takto člověk mohl čekat pořád Pak lze taky spekulovat na kurz USD, jestli spadne nebo půjde dál nahoru...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cipinek
|
Zaslal: út prosinec 09, 2014 11:28 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: út prosinec 09, 2014 2:15 pm Předmět: |
|
|
Akce s "K" Intel procesory a ROG deskami od Asusu je zajhímavá, ale je to poněkud vyšší liga. Chci dát za komp cca 23-25 tis. Kč (bez monitoru a OS) a nevejdu se do toho. Kdo ale do toho chce ty peníze dát, tak je to prý dobrá volba (hlavně na hry a přetaktovávání).
Na sestavování PC od toho člověka z zive.cz jsem již také koukal, no nicméně odhlučnění za cenu 1/4 - 1/5 compu je pro mě příliš luxus. Pro toho, kdo má prachy proč ne, kvalitní služba. Rozhodně to asi bude jinde než poskládání od CZC.
Asi si budu comp sestavat sám nebo využiju CZC. CZC ale až po Vánocích, jednak kvůli cenám a jednak kvůli tomu, že si dokážu představit fofr co tam teď mají (a tím pádem i "pečlivost" sestavování.) Leden bude na to podstatně lepší a třeba budou i nějaký výprodeje...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hrac
|
Zaslal: út prosinec 09, 2014 2:17 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | | po novém roce, to vždycky spadne o 15-20% níž |
Toto není pravda.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út prosinec 09, 2014 2:57 pm Předmět: |
|
|
Děkuji za tip a nástřel sestavení. Měl bych k tomu pár svých otázek...
...není tam málo paměti? Navíc někde jsem četl (ale nevím, z jak relevantního zdroje to bylo), že obsadit všechny čtyři pozice je na výkon výhodnější. Je to tak nebo ne?
...zdroj, grafika, procesor - všemu bych potřeboval pasivní chlazení, resp. popř. nějaké, co se pasivnímu co nejvíce přiblíží (kvůli té hlučnosti). Ale to případně snadno vyberu sám. Tedy doufám, že snadno:).
...procesor Intel Core i5-4690K - já koukal předběžně třeba na Intel Core i7-4790K, jak moc citelný v tom (ne)bude rozdíl?
i5 4690K - Quad-Core, 3.5GHz (88W), Turboboost 3.9GHz, Intel HD Graphics 4600 (1200MHz), 6MB L3 cache, socket 1150, BOX (Haswell)
i7-4790K - Quad-Core, 4.0GHz (88W), Turboboost 4.4GHz, Intel HD Graphics 4600 (1250MHz), 8MB L3 cache, socket 1150, BOX (Haswell Refresh)
Jinak k posuzování toho, co jaký rozdíl ve výkonu (ne)udělá, na jednu stranu je to "jen" pracovní počítač (žádné hry). Ale i když ušetřím kousek času na tak banální věci, jako je refresh stránky v prohlížeči, ve výsledku třeba při programování a při stovkách reloadů v relativně krátkém sledu za sebou, může být výsledná úspora ne nepodstatná. To stejné v grafických programech, někdy i s ohledem na zpracování velmi velkých grafických souborů.
| daymoon napsal: | | ...jen radím Ronniemu, co nejlepší znám... |
Takovýhle (subjektivně lehce rozmazlený:) mám na vybírání pohled:). Tzn. moje aktuální vybírání bylo "seřadit od nejdražšího" a "skladem", s vyfiltrováním úplných novinek, co jsou teď zkraje zbytečně drahé. Tzn. třeba i to sestavení od toho kluka, co píšeš, není od věci. Byť v tom se ve mně pere "nemám na vlastní sestavení čas" s tím "bavilo by mě si s tím sám hrát". :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út prosinec 09, 2014 3:27 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: |
...není tam málo paměti? Navíc někde jsem četl (ale nevím, z jak relevantního zdroje to bylo), že obsadit všechny čtyři pozice je na výkon výhodnější. Je to tak nebo ne?
...zdroj, grafika, procesor - všemu bych potřeboval pasivní chlazení, resp. popř. nějaké, co se pasivnímu co nejvíce přiblíží (kvůli té hlučnosti). Ale to případně snadno vyberu sám. Tedy doufám, že snadno:).
...procesor Intel Core i5-4690K - já koukal předběžně třeba na Intel Core i7-4790K, jak moc citelný v tom (ne)bude rozdíl?
i5 4690K - Quad-Core, 3.5GHz (88W), Turboboost 3.9GHz, Intel HD Graphics 4600 (1200MHz), 6MB L3 cache, socket 1150, BOX (Haswell)
i7-4790K - Quad-Core, 4.0GHz (88W), Turboboost 4.4GHz, Intel HD Graphics 4600 (1250MHz), 8MB L3 cache, socket 1150, BOX (Haswell Refresh)
Jinak k posuzování toho, co jaký rozdíl ve výkonu (ne)udělá, na jednu stranu je to "jen" pracovní počítač (žádné hry). Ale i když ušetřím kousek času na tak banální věci, jako je refresh stránky v prohlížeči, ve výsledku třeba při programování a při stovkách reloadů v relativně krátkém sledu za sebou, může být výsledná úspora ne nepodstatná. To stejné v grafických programech, někdy i s ohledem na zpracování velmi velkých grafických souborů.
| daymoon napsal: | | ...jen radím Ronniemu, co nejlepší znám... |
Takovýhle (subjektivně lehce rozmazlený:) mám na vybírání pohled:). Tzn. moje aktuální vybírání bylo "seřadit od nejdražšího" a "skladem", s vyfiltrováním úplných novinek, co jsou teď zkraje zbytečně drahé. Tzn. třeba i to sestavení od toho kluka, co píšeš, není od věci. Byť v tom se ve mně pere "nemám na vlastní sestavení čas" s tím "bavilo by mě si s tím sám hrát". :) |
- RAM - 8GB by mělo být pro běžného uživatele (i hráče) víc než dost, pokud si ale zvyklý mít hoodně hladových (ICQ client to není) otevřených programů najednou, Photoshop, programy na editaci videa nebo dokonce provozovat virtuálně více OS atd. 16GB může být vhodnější, je to pouze 2k navíc.
- Pasivní chlazení je mýtus, to se hodí pouze do velmi slabých kancelářských strojů, ne pro výkonné 4jádro:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?p=7951113#p7951113
PC bude tak hlučné jak jeho nejhlasitější komponenta
- Vzhledem k tomu že máš peníze, tak pokud nechceš brát stavbu PC jako zábavu, nechal bych si to postavit od někoho kdo se tím zabývá, výsledek bude s největší pravděpodobností lepší :-)
"...procesor Intel Core i5-4690K - já koukal předběžně třeba na Intel Core i7-4790K, jak moc citelný v tom (ne)bude rozdíl?"
- I ta i5-4690K je podle mě pro tebe overkill, i7-4790K má myslím jen lehce vyšší takt a 4 jádra + 4x HyperThead (virtuálně 8 jader, pro běžnéhu uživatele k ničemu)), i5 nemá HT jen 4x jádra i7 má význam jen pokud by si chtěl honit pár sekund v encodingu videa/ZIPu apod.
- Ještě teď koukám, že deska má HDMI i DVI (na 2 monitory), takže integrovaná grafika by pro tebe měla stačit, což i vzhledem k hlučnosti je velké +
- Ještě pozor na ten zdroj jak jsem dal do původního odkazu, asi nebude z nejtišších. Potom hlavně pozor na nastavení větráků, i tiché chladiče dělají na defaultní (max. otáčky) randál, je třeba je zpomalit v BIOSu nebo pomocí SpeedFanu.
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st únor 04, 2015 12:33 pm Předmět: Levný jednoduchý stroj |
|
|
Svezu se s dotazem.
Můžu poprosit o komentář k následujícím počítačům?
Chceme pro babičku stolní počítač, ale jen na internet, skype, nějaké pdf prohlížení, filmy, včetně OS. At to pár let vydrží, časem třeba dokoupíme ramku.
Nechci bazar. Cena do 10 000 Kč max. Je podstatnější RAM nebo výkon procesoru? V této ceně je všude 4MB ramka, ale nevím, zda je velký rozdíl v tom, zda má procesor třeba 2,4 GHz nebo 3,2 GHz, atd.
Plánujeme to vzít z netu, zatím zaujalo následující.
Lenovo IdeaCentre H520e, černá 57329033 | CZC.cz
http://www.czc.cz/lenovo-ideacentre-h520e-cerna_3/155760/produkt
HP 280 G1 MT, černá L3E14ES#BCM | CZC.cz
http://www.czc.cz/hp-280-g1-mt-cerna/164201/produkt
ASUS K30BF-CZ002D, černá | CZC.cz
http://www.czc.cz/asus-k30bf-cz002d-cerna/163043/produkt
CZC vybráno jako jeden z nejpopiuláýrnějších eshopů pro amatery přes pc. Pokud poradíte jiný shop, nebudu se zlobit. Ale jinak masové hysterii z CZC skládání nepropadám:) Ostatně u počítačů do 10k to stejně bude všechno na jedno kopyto. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st únor 04, 2015 1:14 pm Předmět: Re: Levný jednoduchý stroj |
|
|
| Bombay napsal: | Svezu se s dotazem.
Můžu poprosit o komentář k následujícím počítačům?
Chceme pro babičku stolní počítač, ale jen na internet, skype, nějaké pdf prohlížení, filmy, včetně OS. At to pár let vydrží, časem třeba dokoupíme ramku.
Nechci bazar. Cena do 10 000 Kč max. Je podstatnější RAM nebo výkon procesoru? V této ceně je všude 4MB ramka, ale nevím, zda je velký rozdíl v tom, zda má procesor třeba 2,4 GHz nebo 3,2 GHz, atd.
Plánujeme to vzít z netu, zatím zaujalo následující.
Lenovo IdeaCentre H520e, černá 57329033 | CZC.cz
http://www.czc.cz/lenovo-ideacentre-h520e-cerna_3/155760/produkt
HP 280 G1 MT, černá L3E14ES#BCM | CZC.cz
http://www.czc.cz/hp-280-g1-mt-cerna/164201/produkt
ASUS K30BF-CZ002D, černá | CZC.cz
http://www.czc.cz/asus-k30bf-cz002d-cerna/163043/produkt
CZC vybráno jako jeden z nejpopiuláýrnějších eshopů pro amatery přes pc. Pokud poradíte jiný shop, nebudu se zlobit. Ale jinak masové hysterii z CZC skládání nepropadám:) Ostatně u počítačů do 10k to stejně bude všechno na jedno kopyto. |
Tvoje specifikace zvládne i deset let starý počítač, pokud poběží na win XP. Spíše bych se zamyslel nad tím, jak nejvíce ztišit počítač a snížil spotřebu. Být tebou, nechal bych si složit počítač z levných, integrovaných komponent, ale dal bych tam kvalitnější skříň s velkými větráky, pasiv na procesor a vybral bych nějaký tišší zdroj.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: st únor 04, 2015 1:22 pm Předmět: |
|
|
Skype a winxp uz se nemají rádi. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st únor 04, 2015 1:51 pm Předmět: Re: Levný jednoduchý stroj |
|
|
| Mablung napsal: |
Tvoje specifikace zvládne i deset let starý počítač, pokud poběží na win XP. Spíše bych se zamyslel nad tím, jak nejvíce ztišit počítač a snížil spotřebu. Být tebou, nechal bych si složit počítač z levných, integrovaných komponent, ale dal bych tam kvalitnější skříň s velkými větráky, pasiv na procesor a vybral bych nějaký tišší zdroj. |
XP bych už díky nepodpoře nerad používal. A spotřeba taky není úplně extrémně důležitá, na ty dvě hodinky denně.
Jako chápu tě, kdybych to dělal pro sebe, zaměřím se taky na jiné věci než pro babičku.
Ale ona holt nechce nic řešit, skládat, prostě koupit bednu, aby jí jela, měla OS a ona si mohla tvořit.
Já jsem laik, takže různě sonduju po netu. Více méně vychází, že stačí integrovaná grafika, pamět 4 MG a procák 1,5 - 3,8 GHz. Což nabízí compy od 6000 do 10000. A mě docela zajímá, jaký je rozdíl v tom za 6 oproti 10. Rozšiřitelnost? Neaktuální komponenety? Propad ceny? _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st únor 04, 2015 2:19 pm Předmět: Re: Levný jednoduchý stroj |
|
|
| Bombay napsal: | | Mablung napsal: |
Tvoje specifikace zvládne i deset let starý počítač, pokud poběží na win XP. Spíše bych se zamyslel nad tím, jak nejvíce ztišit počítač a snížil spotřebu. Být tebou, nechal bych si složit počítač z levných, integrovaných komponent, ale dal bych tam kvalitnější skříň s velkými větráky, pasiv na procesor a vybral bych nějaký tišší zdroj. |
XP bych už díky nepodpoře nerad používal. A spotřeba taky není úplně extrémně důležitá, na ty dvě hodinky denně.
Jako chápu tě, kdybych to dělal pro sebe, zaměřím se taky na jiné věci než pro babičku.
Ale ona holt nechce nic řešit, skládat, prostě koupit bednu, aby jí jela, měla OS a ona si mohla tvořit.
Já jsem laik, takže různě sonduju po netu. Více méně vychází, že stačí integrovaná grafika, pamět 4 MG a procák 1,5 - 3,8 GHz. Což nabízí compy od 6000 do 10000. A mě docela zajímá, jaký je rozdíl v tom za 6 oproti 10. Rozšiřitelnost? Neaktuální komponenety? Propad ceny? |
Tím jsem chtěl říct, že výkon bych nějak neřešil. Když koupíš levnější, poběží to o trochu pomaleji, bude to pomaleji startovat, horší rozšiřitelnost, ... . Ale předpokládám že na to sere pes. Jen se na netu podívej, jaké jsou specifikace, na kterých plynule poběží win8 (předpokládám, že hodláš běhat na nich). To je tvůj jediný limit. Nicméně, předpokládám, že když prodávají počítač s osmičkami, tak to ten počítač bude zvládat.
Já osobně bych asi vzal to Lenovo, protože má 1 T HDD a OS v ceně. Ale nemá cenu se nějak s výběrem patlat. Tady se můžeš zachovat jako holka a vzít si ten hezčí
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: st únor 04, 2015 2:31 pm Předmět: |
|
|
já mám teď Lenovo koupené vcelku asi 2 roky a za 2 měsíce umřelo, takže reklamace, ale od té doby běží jako hodinky, mám tam nějaký Intel a bla, bla, bla...
já už bych si koupil něco jiného (myslím značku), ale prostě jsem mohl mít smůlu, že tam něco umřelo, kokoti v servisu v Polsku radši vyměnili všechno a dali mi i o trochu lepší procesor, protože ten můj asi už neměli...
z nějakých cracknutých OS jsem už vyrostl, rád zaplatím za pohodlí, že to přinesu, zapojím a jedu...
já bych vzal něco lepšího kolem těch 8-9 tis., za 10 let zase můžeš koupit něco jiného, pokud to není na hry, tak je to vcelku jedno, ale vždycky bych bral radši ten "lepší" procesor z aktuální nabídky, i ten nejpomalejší, ale vždycky bude lepší než ten druhý low-end od stejného výrobce...
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st únor 04, 2015 2:32 pm Předmět: Re: Levný jednoduchý stroj |
|
|
[quote="Bombay"] | Mablung napsal: |
Já jsem laik, takže různě sonduju po netu. Více méně vychází, že stačí integrovaná grafika, pamět 4 MG a procák 1,5 - 3,8 GHz. Což nabízí compy od 6000 do 10000. A mě docela zajímá, jaký je rozdíl v tom za 6 oproti 10. Rozšiřitelnost? Neaktuální komponenety? Propad ceny? |
rozdil...v podstate typ komponent - procesor, grafika, jestli uz je pocitac dodavany s OS nebo bez nej, jestli tam jsou ruzne zbytecnosti jako ctecka karet atd...
jinak obecne bych sel asi do Intelu
konkretni rady se davaji tezko, tyhle lowend komponenty asi nikdo moc nezna :)
konkretne rozdil mezi lenovo a tim hp280.... lenovo 1T HDD, klavesnice a mys v cene oproti hp280 ktery je o 300kc levnejsi :) rekl bych ze o dost lepsi CPU nez lenovo, 500GB HDD - polovicni velikost nez lenovo, ale babicce bude 100% stacit, bez klavesnice a mysi....
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: st únor 04, 2015 2:36 pm Předmět: Re: Levný jednoduchý stroj |
|
|
| sk napsal: |
rozdil...v podstate typ komponent - procesor, grafika, jestli uz je pocitac dodavany s OS nebo bez nej, jestli tam jsou ruzne zbytecnosti jako ctecka karet atd...
jinak obecne bych sel asi do Intelu
konkretni rady se davaji tezko, tyhle lowend komponenty asi nikdo moc nezna :)
konkretne rozdil mezi lenovo a tim hp280.... lenovo 1T HDD, klavesnice a mys v cene oproti hp280 ktery je o 300kc levnejsi :) rekl bych ze o dost lepsi CPU nez lenovo, 500GB HDD - polovicni velikost nez lenovo, ale babicce bude 100% stacit, bez klavesnice a mysi.... |
Klavesnice a myš je už doma, 500gb hadr je už tak zbytečně velký:), pokud je lepší procák, tak tím líp _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|