|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CZEBLADE

|
Zaslal: po srpen 25, 2014 7:18 pm Předmět: |
|
|
Jo vegani si hrají na machry a co to není nového .. a v Somálsku běžná věc být bez masa.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ILikeBike
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 7:50 pm Předmět: |
|
|
| raw napsal: | | Blackoff napsal: | | K nim patříš asi i ty.. před 60 lety bylo na zemi asi 2mld lidí.. teď jsme trochu jinde.. |
to tu muzes psat furt dookola a urcita skupina lidi to stejne nepochopi.. |
Uvědomuješ si doufám, že 75% rostlinné produkce jde do huby zvířatům? tzn. že kdbyy tu nebyla zvířata na chov, bylo by jídla tak pro 10 mld. lidí? No homo, jsem všežravec. _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: po srpen 25, 2014 8:01 pm Předmět: |
|
|
Pokud si někdo myslí, že by lidi bez masa vymřeli, zjevně žije v nějakém paralelním světě :) Rád bych Vás upozornil, že tak polovina světa (Asie, Afrika) maso prakticky nejí, protože si to prostě nemůžou dovolit a přežívají jen na rýži, zelenině a luštěninách.
A rawe, tenhle tvůj příspěvek:
| raw napsal: | | kazdy vegetarian je pro me KOKOT co ma nejakou poruchu v hlave... clovek se narodil jako vsezravec, tak ma zrat proste vsechno (maso,mlecne vyrobky, lusteniny...) - telo potrebuje od kazdeho neco a maso proste plnohodnotne nicim nahradit nejde |
je hrubé porušení pravidel diskuse. Tohle není "nemám rád vegetariány, kteří to všem vnucují" ale prostě a jednoduše je to hulvátství a to tady na fóru vidět nechci. Doufám, že tu podobná vyjádření už znovu neuvidím. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: po srpen 25, 2014 8:15 pm Předmět: |
|
|
Pro 99% lidi opravdu neni nutny jist maso 3x denne, dokonce ani 1x denne. V dobe, kdy lidi jedli maso i 1x tydne se neumiralo na svalovou atrofii, ba naopak, spoustu lidi fyzicky dost tezce pracovalo. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po srpen 25, 2014 8:58 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Pokud si někdo myslí, že by lidi bez masa vymřeli, zjevně žije v nějakém paralelním světě :) Rád bych Vás upozornil, že tak polovina světa (Asie, Afrika) maso prakticky nejí, protože si to prostě nemůžou dovolit a přežívají jen na rýži, zelenině a luštěninách.
|
Tady si nikdo nemyslí, že lidi by bez masa vymřeli, ale že nejíst maso, pokud člověk má tu možnost, je blbost. V Asii se imho jí maso poměrně dost a ono v Africe se nejí nebo není víc věcí, ale tím bych zrovna neargumentoval, asi těžko se to dá pokládat za zdravej životní styl pro Evropana :) Ona taky většina z nich nebude úplně nejzdravější.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po srpen 25, 2014 10:14 pm Předmět: |
|
|
| ILikeBike napsal: | | raw napsal: | | Blackoff napsal: | | K nim patříš asi i ty.. před 60 lety bylo na zemi asi 2mld lidí.. teď jsme trochu jinde.. |
Uvědomuješ si doufám, že 75% rostlinné produkce jde do huby zvířatům? tzn. že kdbyy tu nebyla zvířata na chov, bylo by jídla tak pro 10 mld. lidí? No homo, jsem všežravec. |
Ono ani teď není problém vyrobit jídlo pro deset miliard. Problém není jídlo, ale peníze. Ti lidé co nemají do huby prostě nemají čím zaplatit.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: po srpen 25, 2014 11:37 pm Předmět: |
|
|
| raw napsal: | | Blackoff napsal: | | K nim patříš asi i ty.. před 60 lety bylo na zemi asi 2mld lidí.. teď jsme trochu jinde.. |
Odhaduje se, že světová populace dosáhla čísla dvě miliardy v roce 1927. Takže ať to píše pořád dokola nebo "dookola" jak chce, vždy zůstanu v té skupině lidí která to stejně nepochopí. _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 6:52 am Předmět: |
|
|
Na mase jsem svým způsobem závislý, ale vegetariány obdivuju, a jednou se k vegetariánství doufám dopracuju. Z masa je spousta nemocí, rozhodně ho jíme víc, než potřebujeme, tady
ve střední Evropě obzvlášť.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: út srpen 26, 2014 8:35 am Předmět: |
|
|
Jo bez masa jsem to chtěl zkusit také, ale co sója .. nechtěl bych do sebe cpát ten humus GMO.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: út srpen 26, 2014 8:39 am Předmět: |
|
|
Byla jsem bez masa asi 3/4 roku možná i rok, není to takový problém, náhražek je už spousta a není to jen nacucaná soja, ale i různé tofu, robi maso, šmakoun..
Na druhou stranu mě pak dostihla únava, kdy jsem sama od sebe začala mít na maso zase chut a tělo si tak o něj řeklo. Možná to bylo nedostatkem živin, možná jsem jen jedla blbě..
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út srpen 26, 2014 8:49 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Tady si nikdo nemyslí, že lidi by bez masa vymřeli |
Určitě? Já jsem nabyl jinýho dojmu, viz:
| Blackoff napsal: | | Kuře na zahradě roste 8 měsíců, u velkochovu to je 30 dní. Co by lidi žrali, kdyby se to takhle hrotilo? |
A co se týče tvé reakce:
| Maerlyn0 napsal: | | V Asii se imho jí maso poměrně dost a ono v Africe se nejí nebo není víc věcí, ale tím bych zrovna neargumentoval, asi těžko se to dá pokládat za zdravej životní styl pro Evropana :) Ona taky většina z nich nebude úplně nejzdravější. |
Afrika je extrém, ale věř v tomu, že velká část Asie skutečně maso skoro nejí. Skoro dvě miliardy lidí tam žijí v chudobě a když mají pár kousků masa 1x do měsíce, považují to za svátek. To ti řeknou lidi, kteří tam byli (ovšem ne ve městech, ale na venkově).
Velkochov způsobuje to, že jde kvalita masa rapidně dolů. Tuny toho pak hnijí v regálech, protože se to maso stejně nespotřebuje. Když pak porovnáš kvalitu masa z velkochovu a nějakého menšího dodavatele, nestačíš se divit. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út srpen 26, 2014 9:05 am Předmět: |
|
|
extremy jsou spatne obecne...stejne jak je spatne zrat kazdy den 2kg masa, tak je nesmysl nejist maso vubec
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
Zaslal: út srpen 26, 2014 9:17 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Afrika je extrém, ale věř v tomu, že velká část Asie skutečně maso skoro nejí. Skoro dvě miliardy lidí tam žijí v chudobě a když mají pár kousků masa 1x do měsíce, považují to za svátek. To ti řeknou lidi, kteří tam byli (ovšem ne ve městech, ale na venkově).
Velkochov způsobuje to, že jde kvalita masa rapidně dolů. Tuny toho pak hnijí v regálech, protože se to maso stejně nespotřebuje. Když pak porovnáš kvalitu masa z velkochovu a nějakého menšího dodavatele, nestačíš se divit. |
Muži pravdu díš.. Možná bych k Asii přidala ještě takový ten "východní svět" viz Bělorusko, Ukrajina, Rumunsko a podobně a nezapomínejme na jižní Ameriku. Skutečně co si u baráčku nevypěstují, nemají..
A co se kvality masa týče, je úplně nepoměr jak ted vypadá nadopovaný kuřecí prso. Sice je fajn, že teda maso, ale co s tím zároveň do sebe tlačíš za chemikálie a hnusy..
A je fajn, že lidi si to pomalu uvědomují, že nejde jen o kvantitu, ale taky o kvalitu, a začíná být malochov a farmářská produkce podporovaná.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út srpen 26, 2014 9:56 am Předmět: |
|
|
Jedna věc je osobní názor nepodložený znalostmi fyziologie člověka a pouhé přesvědčení typu "pi*o vole, kdo nejí maso je debil..." a druhá věc je sledování studií a předních doktorských zahraničních špiček v oblasti kardiologie a výživy člověka. Faktem je, že tito odborníci, kteří se výživou zabývají mnoho let a mají neskutečně bohatou praxi, zjišťují, že vegetariánství, popřípadě veganství má velmi pozitivní dopad na organismus. Např. taková aminokyselina methionin hraje velkou roli při růstu nádoru a hádejte, které bílkovinné zdroje jsou na ní bohaté?
Některým zdejším diskutérům doporučuji spíše otevřít na nějakou dobu odbornou knížku (stránky, studie...) a nějakou dobu nepřispívat do této diskuze - děláte si ostudu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út srpen 26, 2014 10:10 am Předmět: |
|
|
Mě ani tak nevadí, když někdo nevyhladává maso, protože mu nechutná nebo si vybírá maso z rozumných zdrojů (chovů, kde dodržují nějakou základní etiku atp. - což mimochodem u nás bude absolutní většina, naše veterinární a potravinářské normy jsou jedny z nejpřísnějších na světě...). Osobně už maso taky tolik nejím a když už, tak jednou za čas kvalitní steak nebo rybu.
Vadí mi militantní vegetariáni a vegani, co na základě pokryteckých argumentů vycucaných na nějakých debilních stránkách na internetu prohledávají složení každé zubní pasty nebo mýdla, jeslti v tom není náhodou živočišný produkt. A otravujou s tím všechny okolo sebe. Diskutovat s nima se dá asi tak jako s muslimem o náboženství. Přitom 100% nějaký živočišný produkt používají, protože něco ze zvířat je prostě všude kolem nás a vyhnout se tomu zcela prostě (u nás) nelze.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|