Jídelníček - prosím o kontrolu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček - prosím o kontrolu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček - prosím o kontrolu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Novic

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 5:46 pm    Předmět: Jídelníček - prosím o kontrolu Odpovědět s citátem

Zdravím, chtěl bych tě poprosit o hodnocení/kritiku jídelníčku (ukázka)... - časy jsou pouze orientační:
snídaně (7:00) - 100g vloček, 300ml mlíka, ovoce, +- 50g oříšků/lískačů
dopo svačinka (11:00) - 30g proteinu (70%)
oběd (13:00) - 150-200g masa/ryby... pytlík rejže/brambor/... + zelenina
odpo svačina (15:00) - 2-3 vejce/50g kvalitní šunky (90%+), 50g 20% sejra + plátek celozrnnýho chleba + zelenina
před cvičením (18:00) - 30g proteinu (70%)
po tréninku (20:00) - 40g GO PRO + banán
večeře (21:00) - podobný obědu...
spánek

- mý dotazy:
1.) před spánkem 500g jogurtu Hollandia?
2.) za jak dlouho bych měl jít spát od potréninkovýho jídla? (ukládání do tuků)
3.) od příštího měsíce bych chtěl zařadit creatin, bylo by lepší užívat 2 dávky v dopoledních hodinách/jednu dávku před a po cvičení/více menších dávek během dne? - vím, že se doporučuje zapíjet malým množstvím vody (někdo tvrdí např. džusem, jinej zase ohřátým mlékem, ne v kombinaci s jídlem atd.)
Díky za tvůj čas...
EDIT: mám po zkouškovém období, tedy tři měsíce prázdnin, chodíval jsem cvičit v dopoledních hodinách, z důvodu najití práce musím nyní chodit večer... mým cílem je shodit přebytečný tuky (pneumatika na břiše), poslední dva měsíce byly ve stylu: bez snídaně, oběd junk food, svačina piškoty, večeře junk food, před spaním pizza, pil jsem jen slazený nápoje (cola apod.)... úspěšně se mi podařilo nabrat 12kg :) = aktuální váha: 102kg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mick994

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dle mého.

1) Tam bych dal něco menšího , spíše vaničku tvarohu , Velká holandia je dost tučná cca 3.9g na 100g , a 4.9 sacharidu na 100g. Hodí se spíše k snídani.
2) No moc tomu nerozumím naco se ptáš.
3) Já používal kreatin především v potreningovém drinku, nemyslím si že dávkování během dne je efektivní.

Pokud chceš něco ubrat na váze doporučoval bych Cyklování sacharidů nebo CKD.

A tréning a kardio máš vyřešené?
moby

PříspěvekZaslal: čt červen 13, 2013 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ad. 2. - posledni jidlo by melo byt 2 hodiny pred spanim, pro normalniho cloveka. A kdyz budes tu veceri mit pozdeji (bliz k ulehnuti), tak sniz obsah tuku v tom jidle na minimum a to same s jednoduchyma cukrama. Bilkoviny a nejake mensi mnozstvi komplexnich sacharidu muzes klidne i minutu pred spanim ;) Ale tady jeste zalezi na treninku (vice aerobky => vice sachru, mene aerobky => mene sachru)

Ad 2. c. 2 - nevim proc resis tedka takovehle relativni detaily, kdyz si za posledni 2 mesice do sebe cpal takove sra**y (pardon :)) a dokazal pribrat 12 kilo. Jdes zbytecne z extremu do extremu. Snaz se hlavne, aby jsi nehresil nekde pres den, napr. v pitnem rezimu, obzvlast ted pres leto ;)

Rychle na stránku:

Přejdi na: