|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blikk
|
Zaslal: út únor 05, 2013 3:59 pm Předmět: jídelníček vs rozpočet |
|
|
Ahoj,
mám takový problém se sestavením jídelníčku. Měřím 172cm, váha cca 70kg. Je mi 25, doteď jsem měl takovou tu "normální" aktivitu, semtam jsem zašel s kámošema na fotbal, občas na kolo, nepravidelně fitko atd. Problém je hlavně v tom, že studuju biologii na vš a mam 3x týdně od rána do večera přednášky a labiny, dva dny v týdnu pak chodim do práce. Do posilky se dostanu večer, to by nebyl takový problém, problém je ale s financema. Jsem velmi omezený,. hradim si všechno sám - nájem, strava, MHD atd.
Teď bych rád začal nějak pravidelně cvičit a s tím samozřejmě bych musel i upravit stravu. Zatim se stravuju dost hrozně, vim to - holt "studentská strava". Jenže jak jsem psal, nevím si moc rady jak to sestavit. Vím že to jde i bez drahých doplňků apod. ale mám limit 50Kč/den, víc to prostě nejde.... je reálný s timhle sestavit nějaký rozumný jídelníček? Hlavní problém mam právě s bílkovinama... těstoviny, rohlíky, vločky atd... to stojí pár kaček a tvoří momentálně převážnou část mýho jídeláku. Poradí někdo? Těch 50Kč/den by bylo bez doplňků, k tomu bych si mohl dovolit ještě cca 800Kč/měsíc na doplnky pokud bych dělal o víkendech takže to by se dalo do toho zahrnout. Ale jak říkám, moc se v tom ještě nevyznám tak bych se rád zde poradil.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ALKAPONE

|
Zaslal: út únor 05, 2013 4:11 pm Předmět: |
|
|
rekl bych ze 50kc/den je malo s tim asi moc nevymyslis.. tak od 100kc/den se da neco delat _________________ `Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…`
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: út únor 05, 2013 4:17 pm Předmět: Re: jídelníček vs rozpočet |
|
|
| blikk napsal: | Ahoj,
mám takový problém se sestavením jídelníčku. Měřím 172cm, váha cca 70kg. Je mi 25, doteď jsem měl takovou tu "normální" aktivitu, semtam jsem zašel s kámošema na fotbal, občas na kolo, nepravidelně fitko atd. Problém je hlavně v tom, že studuju biologii na vš a mam 3x týdně od rána do večera přednášky a labiny, dva dny v týdnu pak chodim do práce. Do posilky se dostanu večer, to by nebyl takový problém, problém je ale s financema. Jsem velmi omezený,. hradim si všechno sám - nájem, strava, MHD atd.
Teď bych rád začal nějak pravidelně cvičit a s tím samozřejmě bych musel i upravit stravu. Zatim se stravuju dost hrozně, vim to - holt "studentská strava". Jenže jak jsem psal, nevím si moc rady jak to sestavit. Vím že to jde i bez drahých doplňků apod. ale mám limit 50Kč/den, víc to prostě nejde.... je reálný s timhle sestavit nějaký rozumný jídelníček? Hlavní problém mam právě s bílkovinama... těstoviny, rohlíky, vločky atd... to stojí pár kaček a tvoří momentálně převážnou část mýho jídeláku. Poradí někdo? Těch 50Kč/den by bylo bez doplňků, k tomu bych si mohl dovolit ještě cca 800Kč/měsíc na doplnky pokud bych dělal o víkendech takže to by se dalo do toho zahrnout. Ale jak říkám, moc se v tom ještě nevyznám tak bych se rád zde poradil. |
Čau, no takže za mě: 50kč na den, ale na doplňky bys tam peníz našel kašli na doplňky když pomale nemáš co do pusy. Takže 800/30=26Kč + 50Kč = 76Kč/den
No sacharidy získávej z kvalitních zdrojů a taky levných (Rýže, vločky, těstoviny, brambory) a bílkoviny můžeš řešit vejci, celé kuře které si pak naporcuješ - 4porce masa atd...
Zkusím něco narychlo sesmolit a jak to vyjde po finanční stránce:
Snídaně: Ovesné vločky 150g + 3 vejce + mléko (4Kč + 12Kč = 16Kč)
Svačina: Sáček rýže/vločky + banán + mléko (4Kč + 7Kč = 11kč)
Oběd: Sáček rýže + 1/4 kuřete (4Kč + 17Kč)
Svačina: Vločky 150g + hollandia (4kč + 10Kč)
Večeře: Sáček rýže + 1/4 kuřete (4Kč + 17Kč)
akorát mléko jsem nepočítal, opravdu nevím kolik ml do čeho atd...
Celkem 71Kč a to si myslím že je ten jídelák docela dost kvalitní. Ty sacharidy už musíš sám jaký, kde budeš jíst atd... jestli krabičky s sebou, nebo nějaký obarvený housky za nesmyslný ceny
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: út únor 05, 2013 4:42 pm Předmět: |
|
|
Jen doplním, že pokud to máš takto finančně nahnuté, je nutno přemýšlet při nákupech a plánování.
Nakupovat na týden, ne na den nebo dva. Napsat si rozpis jídel na celý týden a podle toho nakoupit. Hlídat si letáky s akcema je taky supr.
A rozhodně se vyprdni na doplňky, těch 800 Kč raději dej na nákup masa. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
555SIMI555
|
Zaslal: út únor 05, 2013 6:27 pm Předmět: |
|
|
Jako 50 kč je dost málo, ale dá se to. Sice to nebude moc kvalitní, ale pytlík vloček ( 12kč ) + 4tvarohy ( 40kč ) a máš to cca 120g bílkovin z tvarohu a 330 g sacharidů s vloček + k tomu se ti připočtou nějaké bílkoviny z vloček a sacharidy z tvarohu, takže z toho tak těch 380S a 140g vymlátíš, sice né moc kvalitních, ale aspoň něco.
|
|
| nahoru |
|
 |
blikk
|
Zaslal: út únor 05, 2013 8:01 pm Předmět: |
|
|
Ahoj, díky moc za tipy. Je to fakt těžký, ono to co jste mi poradili /např. to kuře/ je přesně to co mě taky napadlo, problém je, že moc jinýho toho člověk nevymyslí, takže pak vypadá jídelníček den co den stejně a jíst pořád kuře... jasně lepší než nic, ale vim že ideální to neni. Navíc další problém je, že jako student taky nemam k dispozici velký mrazák, abych si mohl nakoupit a navařit ve větším a následně zmrazit. Čili navařim tak maximálně den dopředu, ono i tak jíst něco 3x nebo 4x za sebou na oběd, večeři... to tak stačí....
Sleduju všechny akční letáky, pečivo nakupuju večer kdy ho zlevňujou, zeleninu taky zlevněnou (kolikrát ale je i v lepší kvalitě než ta čerstvá :D), u masa si to ale netroufám, ty zlevněný, kolikrát už je to i zelený...
Každopádně díky za rady, kdyby někdo měl ještě nějaké tipy tak budu jen rád.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|