jidelnicek - zkritizovat prosim

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jidelnicek - zkritizovat prosim  Úvodní stránka -> Kuchařka -> jidelnicek - zkritizovat prosim
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spam

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MaRweN napsal:
Spam: To že bloudim v potréninkových heslech neznamená, že nevím co jíst v průběhu dne...

Ty seš taky potréninkový heslo...

EDIT: Teorie a Praxe je trošku něco jiného. Třeba víš co máš jíst, ale to je jen zlomek skládačky, která se skládá z mnoha dalších dílů...
Jinak to že někdo chce cvičit a něco nabrat a že má jíst maso, vejce, vločky, rýži atd... to snad ví každej i ten kdo necvičí a nemá o tom páru. A že cel. pečivo je lepší jak bílé, to ví taky všichni. Ale to že např. bílé může být ve vhodnou dobu užitečné, naopak zase vločky ne atd...

Naposledy upravil Spam dne st červenec 31, 2013 11:28 am, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MaRweN napsal:
Spam: To že bloudim v potréninkových heslech neznamená, že nevím co jíst v průběhu dne...

ja ti fandim, napis do sveho logu, co vsechno, kdy a kolik jsi mel vcera a dneska
jinak jim neukazes, ze o vyzive neco vis!
Pitkin

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MaRweN napsal:

edit >> navíc na většinu jachymových reakcí jsem odpovídal ještě před tim, než jsem napsal, že bloudim v potréninkových heslech, jestli narážíš na tohle...

Tohle není jen otázka potréninkových hesel .

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
MaRweN

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin: Klidně napiš v čem jsem udělal chybu, když jsem tu porovnával celozrnné pečivo s bílým...aspoň budu vědět, jestli potřebuju ještě něco, co se týče těhle dvou věcí doladit. A to že jsem nevěděl co znamená, když ''vylítne glykemie'' opravdu nemusí znamenat, že nemám páru o tom co jsou to bílkoviny, sacharidy a tuky, popřípadě vědet klady a zápory některých potravin apod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Pitkin

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MaRweN napsal:
Pitkin: Klidně napiš v čem jsem udělal chybu, když jsem tu porovnával celozrnné pečivo s bílým...aspoň budu vědět, jestli potřebuju ještě něco, co se týče těhle dvou věcí doladit. A to že jsem nevěděl co znamená, když ''vylítne glykemie'' opravdu nemusí znamenat, že nemám páru o tom co jsou to bílkoviny, sacharidy a tuky, popřípadě vědet klady a zápory některých potravin apod.

Nenarážím teď primárně na pečivo.
Bylo by prostě dobré aby sis nastudoval pojem glykemie a věcí s tím spojených (pěkné články jsou na serveru Milana Šádka a na wiki)
Jinak já pečivo v podstatě nejím ,a když už tak celozrnné kvůli obsahu vlákniny.
A chce to nejen číst články na netu ale použít i odbornou literaturu ,někdy se až divím co někdo na web napíše za hlouposti

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
MaRweN

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin: To si určitě pročtu, ale tady mi šlo hlavně o to, aby to někdo vysvětlil jáchymovi...jak vidíš, tak všichni to neví...a má moudra zcela smáznul a chvástal se svým příspěvkem v jiném topicu. Na tebe by třeba dal a názor na celozrnné pečivo v tvém podání by třeba respektoval...? Upřímně nevím jestli byy tomu tak bylo, nicméně o to jsem se v tomto topicu snažil na prvním místě...On měl to bílé pečivo dopoledne , nepopírám, že je bílá mouka vhodná v potréninkovém okně...a piškoty měl samotné bez přídavku nějaké bílkoviny, což mi přišlo také špatně, ale někdo jiný na to může mít třeba jiný názor...
Pitkin

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MaRweN napsal:
Pitkin: To si určitě pročtu, ale tady mi šlo hlavně o to, aby to někdo vysvětlil jáchymovi...jak vidíš, tak všichni to neví...a má moudra zcela smáznul a chvástal se svým příspěvkem v jiném topicu. Na tebe by třeba dal a názor na celozrnné pečivo v tvém podání by třeba respektoval...? Upřímně nevím jestli byy tomu tak bylo, nicméně o to jsem se v tomto topicu snažil na prvním místě...On měl to bílé pečivo dopoledne , nepopírám, že je bílá mouka vhodná v potréninkovém okně...a piškoty měl samotné bez přídavku nějaké bílkoviny, což mi přišlo také špatně, ale někdo jiný na to může mít třeba jiný názor...

Přečti si něco o Paleo stravování a jejich názory na tyto potraviny .
Já tohle neřeším tím že to nejím
Ale stejně bych vždy volil celozrnné nebo vícezrnné pečivo když už bych ho musel mít.

edit: Bílá mouka v potréninkovém okně ??? tam by měly být jedny z nejkvalitnějších živin a ne houska z bíle mouky...

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
MaRweN

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin: Měl jsem na mysli spíše klasickou bílou rýží, než celozrnnou rýži, asi jsem to špatně zformuloval, anebo jsem to špatně pochopil...tohle o tom okně...každopádně já dávám steak s rýží a jsem spokojen...
Pitkin

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MaRweN napsal:
Pitkin: Měl jsem na mysli spíše klasickou bílou rýží, než celozrnnou rýži, asi jsem to špatně zformuloval, anebo jsem to špatně pochopil...tohle o tom okně...každopádně já dávám steak s rýží a jsem spokojen...

Už sem se začal za tebe modlit mluvil si totiž o mouce , rýže z mouky neni

A vo tom to je !
-Milan Pitkin
MaRweN

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 12:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitkin: Já bych bílej rohlík nedal do huby ráno, dopoledne, odpoledne, ani po tréninku kdybych měl na výběr z více potravin

edit: z více lepších potravin (kdybych si měl vybrat mezi crossaintem a rohlíkem tak beru rohlík )

Naposledy upravil MaRweN dne čt srpen 01, 2013 9:27 am, celkově upraveno 1 krát
jachym

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podivej se já sem nikde nepsal, že neni celozrnný lepší než bílý, to samozřejmě je, ale já sem narážel na to, že to neznamená, že "bílá holá mouka" jak jsi to formuloval, je nezdravá. Ona jen možná není zdravá, což je dost rozdíl. Pro někoho kdo potřebuje nabrat a doplnit energii a vitamínů, minrálů a vlákniny má dostatek z ostatní stravy, nevidim nic špatnýho na bílym rohlíku, piškotech apod. navíc, s tou vlákninou bych taky byl opatrnej. Pokud někdo chce přibrat,tak ano, vláknina je důležitá, ale neměl by to přehánět, protože je známý, že tě to "prožene", tzn. když někdo bude jíst moc vlákniny, nemusí to být zrovna ideál...

a co se těch RACIO týče taky to jako ideál nevidim, ano je to možná co se složení týče lepší, ale dneska se to nedoporučuje ani v dietách, ptž to má na 100g víc kalorií než normální pečivo a hlavně to člověka vůbec nezasytí. Pokud bych chtěl přibrat, tak bych si klidně to bílý pečivo dopřál, protože to neni nic nezdravýho (jasně jsou jídla, který ani při přibrání vhodný nejsou, právě proto, že jsou "nezdravý", ale bílý pečivo mezi ně nepatří, to jen "není zdravý" - dodá ale energii, což může pro někoho být účel).

Jinak to jak reaguju na tvoje příspqvky možná bylo trochu přehnaný, ale ber to tak, že jsem přitom bral v potaz i to co předvádíš v jiných vláknech a na základě toho jak jsem viděl mi radši neodpovídej, nehodlám se s tebou jako jiní hádat na 8 stránkách. Nemam na to čas ani chuť. Mysli si svoje. Můj názor je ten, že mi přijde že v jiných vláknech se na něco ptáš jen proto, aby sis sám odpověděl a všechny přesvědčoval o své pravdě, ale třeba je to jen můj dojem. Takže radši se nebudu do dalších debat pouštět.
MaRweN

PříspěvekZaslal: st červenec 31, 2013 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře to že se nechceš hádat beru, je to chytré. Jinak se omluvám za tu věc v tom topicu o Baleovi, vůbec jsem o tvym příspěvku tady v tu dobu nevěděl...jinak doplním, že RACIO mohou v klidu zasytit a jsou vhodné právě proto, že obsahují hodně energie...a i kdyby nezasytili, tak kdo v objemu potřebuje zasytit viď Dále v dalších vláknech...tak třeba když se koukneš na topic o FB tréninku, tak jsem tam bral rady všemi deseti, ale topic o alternativách gaineru byl ale založen primárně pro zjištění, jak jsou na tom ostatní, co se týče náhrady tohoto suplementu...Raději tedy neodepisuj, kdyžtak jen napiš PM, jen jsem chtěl, aby sis tuhle zprávu ještě přečetl, hlavně co se týče té věci v topicu o Baleovi...
PaMichal

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 10:18 pm    Předmět: Můj jídelníček Odpovědět s citátem

Tak co říkáte na moje stravování ? Jsem dost mladý (13 let) vážím 66Kg mám 178Cm a snažím se nabrat něaké ty svaly. Na něaké kritizování že jsem na to moc mladý nejsem zvědav takové typy odpovědí si nech pro sebe a ušetři si čas.

Snídaně
X
mléko polotučné 1,5% tuku 1x 250ml
Eidamský sýr 30 % tuku, plátkový 2x kus (16.7 g)
chléb toustový tmavý Tesco 2x plátek (23 g)
rohlík tukový 1x kus (42 g)
X

Dopolední svačina
X
banán 1x kus (120 g)
X

Oběd
X
vepřová kýta libové maso 1x 80 g
rýže vařená 1x porce (150 g)
X

Odpolední svačina
X
ovesné vločky 1x 50g
X

Večeře
X
vejce na tvrdo 2x 60g
chléb konzumní 2x krajíc (50 g)
banán 1x kus (120 g)
X

Druhá večeře
X
Tesco tvaroh měkký 0,5% tuku 1x 250g
Cereo müsli tyčinka, banán

Celkem 143G bílkovin, 390G sacharidů, Oběd se samozřejmě každý den mnění a sním i pár detailů ale to není duležité. Chci vědět co bych mohl zlepšit abych nabral více svalů.
yura

PříspěvekZaslal: ne listopad 10, 2013 10:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vidim, ze ses nejak vysazenej na tukove pecivo. To není nic moc a celkove sama mouka a zadna zelenina/ovoce... Proste takova klasicka strava člověka co to moc neřeší no. Jako třeba ta svacina
banán 1x kus (120 g)

Zadny bilkoviny, jen sacharidy nesmyslne kombinovane, tak si dej napr ten tmavy chleba s Cottage nebo se sunkou a nejakou zeleninou (rajce, paprika, okurek..) Proste celkove slabota, ale zase lepsi jak tatranky s kolou to zase jo...
PaMichal

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2013 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak šunku někdy dávám ale spíše jako dochucovadlo. Cotage skusím sehnat. No nenapsal jsi toho moc, v ovoci a zeleníně je spoustu fruktozy (jendoduchých cukrů) takže to spíše ne. Stěch 390G v jídleníčku je asi tak 100g jednoduchých cukrů. A čím mám nahradit rohlíky ? Které ve výledku dají 100G sacharidů ? Tuků v tom jídleníčku moc není asi jen 45G. A navíc já jsem ektomorf takže tuk nikdy moc nenabírám. Těd mám něakých 7% tělesného tuku. Já nehraju na super fitness vysekanou postavu. Já chci pořádně nabrat a je mi jedno kolik tuku mám. Až budu mít 20% tak možná začnu s vysekávací dietou a cardiem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - jidelnicek - zkritizovat prosim Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: