Kalorický deficit

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kalorický deficit  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kalorický deficit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samouk

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 5:49 pm    Předmět: Kalorický deficit Odpovědět s citátem

Zdravím všechny příznivce,

chci se zeptat ohledně přítelkyně.

Kal. deficit ji vychází okolo 1700 - 1900kcal, míra kterou by měla držet, nu nastává problém, že ona nedokáže prostě ten jídelníček tak nastavit, aby ji vycházel na ty hodnoty, drží se někde na 1200 - 1300kcal denně, což je hodně málo a tělo hladoví.

Když bych vypsal cca její orientační jídelníček, byli byste schopni dopsat, co tam přidat?

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
petrseky

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

že tam bude málo tuků?
pilarius

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kalorickým deficitem se obvykle nazývá to, o kolik denně člověk víc spálí, než kolik toho přijme v potravě. Tzn. nižší deficit = pomalejší hubnutí.

Máš patrně na mysli kalorický příjem. Kolik slečna měří, váží, kolik jí je let a jaké má aktivity? Měla by si na kalkulačce podle prvních tří hodnot spočítat hodnotu svého bazálního metabolismu a měla by srovnat svůj kalorický příjem tak, aby nešla pod něj. Dovedu si představit, že některým ženám těch 1300 kcal na den může stačit (tedy budou z toho nejspíš hubnout, ale nijak zvlášť nezdravě). Podobnou hodnotu měly dietní režimy v lázních pro dospívající.

Obecně jsem zastánce mléka. Kdyby zvládla sklenici plnotučného mléka během dne navíc, rozhodně jí to neuškodí. Nulatrojka by dávala nějakých 800 kJ (~200 kcal).
samouk

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám v tom zmatek tedy, má vše spočítané, má spořádat 1753kcal za den, aby tělo něco dělalo - tudíž hublo.

Ale nedostane se k té hodnotě, jelikož už neví, co vše jíst.

Když bude pod tím číslem, pod tou hranici respektive, tak bude stále hladovět a nijak extra nehubnout i když bude mít dostatečný pohyb pro spalování..

chápu to správně?
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

samouk napsal:
Mám v tom zmatek tedy, má vše spočítané, má spořádat 1753kcal za den, aby tělo něco dělalo - tudíž hublo.

Když bude pod tím číslem, pod tou hranici respektive, tak bude stále hladovět a nijak extra nehubnout i když bude mít dostatečný pohyb pro spalování..

chápu to správně?

Dívej se... máš nějakej výdej, ten je součet všech aktivit plus bazalní metabolismus.

Dostaneš se např na hodnotu 2500 kcal i se sportovní aktivitou, tohle je energie co tělo vydá. Aby jsi byl v katabolismu, musíš příjmout méně cca o 400 kcal.. tedy v mém případě by to bylo 2100 kcal a deficit by tvořil zmíněných 400 kcal, což by byla hodnota kterou bych hubnul.
2500 výdej.. s příjmem 2100 dochází k deficitu 400.. jednoduchá rovnice. Ale záleží dost i na živinách a z čeho je tento příjem tvořený. Obecně tuky jsou lepší jak sacharidy, protože nestimulují inzulín, bohužel na ukor energie co ti zůstane na trenink, proto to chce najít správnou rovnováhu.

Nehledej v tom zbytečné složitosti, jsou tu chlapy co žerou 1800 a do toho mají 5x týdně silovej trenink, tak at nebrečí, že nemá co jíst.. je jasný že na knedle a sladkosti musí zapomenout jinak bude hladovět. Ale zkus to sníst v bramborech, mase a oříškách.. to je o něčem jiném.
samouk

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
samouk napsal:

chápu to správně?

Dívej se... máš nějakej výdej, ten je součet všech aktivit plus bazalní metabolismus.

Dostaneš se např na hodnotu 2500 kcal i se sportovní aktivitou, tohle je energie co tělo vydá. Aby jsi byl v katabolismu, musíš příjmout méně cca o 400 kcal.. tedy v mém případě by to bylo 2100 kcal a deficit by tvořil zmíněných 400 kcal, což by byla hodnota kterou bych hubnul.
2500 výdej.. s příjmem 2100 dochází k deficitu 400.. jednoduchá rovnice. Ale záleží dost i na živinách a z čeho je tento příjem tvořený. Obecně tuky jsou lepší jak sacharidy, protože nestimulují inzulín, bohužel na ukor energie co ti zůstane na trenink, proto to chce najít správnou rovnováhu.

Nehledej v tom zbytečné složitosti, jsou tu chlapy co žerou 1800 a do toho mají 5x týdně silovej trenink, tak at nebrečí, že nemá co jíst.. je jasný že na knedle a sladkosti musí zapomenout jinak bude hladovět. Ale zkus to sníst v bramborech, mase a oříškách.. to je o něčem jiném.

Právěže na těch sladkostech ani nic jiného nejí

Maso, vločky, tuňák, zelenina, cottage...
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A kolik žere tuků, bez tuků zhubne těžko...at nezapojuje do stravy selskej rozum hlavně. Takovej kus másla je pro ženskou mnohem lepší, než ty plesnivý vločky z polska co hnijou v pytlech na skladu u hranic.

Naposledy upravil Onlywatch dne st květen 04, 2016 7:27 pm, celkově upraveno 1 krát
samouk

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
A kolik žere tuků, bez tuků zhubne těžko...at nezapojuje do stravy selskej rozum hlavně.

vejce, ořechy, ryby?
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

samouk napsal:
Onlywatch napsal:
A kolik žere tuků, bez tuků zhubne těžko...at nezapojuje do stravy selskej rozum hlavně.

vejce, ořechy, ryby?

Ptal jsem se kolik, ne co. To mi hovno řekne, musíš napsat množství v gramech nejlépe.

Dvě vejce, pár ořechů a chabej kus tresky nemusí dát dohromady ani 30g ;)
samouk

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
samouk napsal:
Onlywatch napsal:

vejce, ořechy, ryby?

To mi hovno řekne, musíš napsat množství v gramech nejlépe.

Dvě vejce, pár ořechů a chabej kus tresky nemusí dát dohromady ani 30g ;)

Předem tě jen poprosím, nerozkřikuj až tak moc apod.
Žádám zde o radu, pokud se ti nechce radit, tak neraď, toť vše.

Po probuzení: 250ml voda s citronem

Snídaně: 50g vloček, voda, rozinky
Svačina: tmavé pečivo (2ks), šunka (10dkg), sýr (10dkg), zelenina
Svačina #2: hrst ořechů
Oběd: 150g masa, zelenina
Trénink (pokud je netréninkový den, tak na svačinu letí cottage)
Po tréninku: 30g proteinu, 200ml vody
potréninkové jídlo: 80g tuňák, zelenina

Bylo nám řečeno, resp. přítelkyně, že dopoledne co nejvíc sacharidů, odpoledne jen bílkoviny
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem naprosto klidnej, to ty neumíš asi číst, když odpovídáš chybně na otázky, kterýma se ti snažím pomoct.
Nahazel jsem ten jídelníček do kalkulačky a necelých 1500 kcal, živiny docela v pohodě, jen tuků je málo (50g).
Tyhle hodnoty jsou dost zkreslené, protože jsi nebyl schopnej ten jídelníček odprezentovat tak jak má být.

Tmavé pečivo gramáž ?
Hrst ořechů, jakých a kolik ?
Maso jaké ?
Protein, jaký ?
Tunák, ve vlastní štávě, steak nebo v oleji ?

Když dáváš nepřesné informace, nediv se, že z vody nikdo vařit neumí a neporadíme ti nic konkretního.

Nenapsal jsi, kolik jí je, kolik měří a váží, jaké má aktivity, či posiluje / sportuje.. vůbec nic. Takže tě prosím, pro svoji vlastní pomoc. Upřesni všechny informace a pak se ti dostane i přesných rad. Děkuji za pochopení.
samouk

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
Já jsem naprosto klidnej, to ty neumíš asi číst, když odpovídáš chybně na otázky, kterýma se ti snažím pomoct.
Nahazel jsem ten jídelníček do kalkulačky a necelých 1500 kcal, živiny docela v pohodě, jen tuků je málo (50g).
Tyhle hodnoty jsou dost zkreslené, protože jsi nebyl schopnej ten jídelníček odprezentovat tak jak má být.

Tmavé pečivo gramáž ?
Hrst ořechů, jakých a kolik ?
Maso jaké ?
Protein, jaký ?
Tunák, ve vlastní štávě, steak nebo v oleji ?

Když dáváš nepřesné informace, nediv se, že z vody nikdo vařit neumí a neporadíme ti nic konkretního.

Nenapsal jsi, kolik jí je, kolik měří a váží, jaké má aktivity, či posiluje / sportuje.. vůbec nic. Takže tě prosím, pro svoji vlastní pomoc. Upřesni všechny informace a pak se ti dostane i přesných rad. Děkuji za pochopení.

Tmavé pečivo - dvě kaiserky
Hrst vlašškých ořechů - cca 30g
Maso - kuřecí
Protein - myProtein whey
Tunák ve slunečnicovém oleji od sun&sea

17let
170
71-2kg - skáče to
3x týdně fitko
2x týdně HIIT

PS máš nápad, jak nejlépe sestavit ten jídelníček? pokud tedy píšeš, že tuky > sacharidy, jak to nahradit
Předem díky.
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nejsem od toho abych sestavoval někomu jídelníček a treninkovej plán, od toho jsou povolanější zloději na českém internetu, popřípadě odborně vyškolení trenéři ve fitness centrech.

Jen ti řeknu tohle.

1g sacharidů 4kcal
1g bilkovin 4kcal
1g tuků 9kcal

Tím, že přidá tuky do stravy, líp ji pošlapou hormony a také se zlepší vstřebatelnost vitamínů a minerálů. Bude více zasycená. Dodrží stanovený příjem co píšeš výše, protože při stejné váze jako sacharidy má tuk 2x více kcal.
Tuk nebude stimulovat inzulín, nebude zastavovat proces hubnutí jako sacharidy. Možná se i zlepší stolice a stabilizuje se lépe cukr v krvi.
Nehledě na to, že tuk sníží glykemický index potravin, což zase má za následek mírnější vyplavení inzulínů a delší pocit zasycení.

A pokud by to nechtěla pochopit, tak řekni takovou menší lež, když bude příjmat tuky tak je tělo nebude chtít tolik ukládat. Občas se ženským do tuků nechce kvůli jejich selskému mozečku. ;)
samouk

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super, děkuji za rozepsání..

Je mi to jasné, proto nikoho neoslovujeme a spíše se učíme a poznáváme tělo, jen potřebujeme oba (i ona i já) nasbírat správné odpovědi a podle toho se řídit.

Měl bych poslední otázku

Jak by jsi nejlépe, nebo kde by jsi nejvíce vyměnil sacharidy za tuky a jak?
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st květen 04, 2016 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidy bych uplně nevytěsnil.. jinak bude mít problém s těma treninkama. Osobně bych sacharidy přesunul vždy po fyzické aktivitě.
Místo sýra at si dá na ten chleba radši kus másla a k tunáka zakapne večer olivovým olejem, popřípadě přidá kokosový tuk.

Ořechy bych dával Para/ brazilské.. mají 70% tuků a dva kousky pokryjou denní příjem Selenu a dalších mikroživin, kterej je nepostradatelnej. Není náhoda, že strom Para ořechů patří mezi největší strom s ořechy na světě, včetně 40 cm dlouchý listů.. A vzhledem k tomu, že nejsem zastánce vloček na který se lepí plíseň co okem neuvidíš, tak bych doporučil řecký jogurt s borůvkama, popřípadě vařená vejce s dvěma plátky slaniny klidně každé ráno na snídani.

Naposledy upravil Onlywatch dne st květen 04, 2016 8:10 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kalorický deficit Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: