Kava- oblubeny druh

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kava- oblubeny druh  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Kava- oblubeny druh
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Ako casto pijete kavu?
Viackrat do dna
48%
 48%  [ 37 ]
Niekolkokrat do tyzdna
25%
 25%  [ 19 ]
Niekolkokrat do mesiaca
10%
 10%  [ 8 ]
Sezonne (dieta, atd)
2%
 2%  [ 2 ]
Takmer nikdy/ nikdy
13%
 13%  [ 10 ]
Celkem hlasů : 76

Autor Zpráva
Spazik

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak když kupujete Fairtrade, tak snad víc peněz končí u farmáře co to pěstuje.
Když kupujete Nescafe a spol. tak končí vaše prachy v nadnárodním koncernu a platíte kopec reklam na TV H@vna apod. :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MiKra napsal:
EpsteinBarr napsal:
Kupil som si uz zhruba pred rokom kavovar dolce gusto na kapsulovanu kavu, tak som nuteny kupovat naplne. K plnej spokojnosti... V poslednej dobe kupujem len druh Aroma. Nesebakriticky musim poznamenat, ze ten pristroj robi kavu lepsiu ako mnoho mnoho restauracii so zariadeniami radovo drahsimi.

musím jen souhlasit, mladá ho má doma a káva z něho je bezkonkurenční..

Jinak nejlepší káva - šejkr, lžičku rozpustné kávy, 3 lžičky cukru, do půlky šejkru zalít studeným mlékem, protřepat, nemíchat a máte tak dobrou ledovou kávu, že by jste se z toho pos*ali..

To je už spíš taková mléčná káva, než pravá řecká ledová. Ale když už mléčná, zkus tam přihodit malinký kopeček zmrzliny, jestli si to ještě nezkusil, tak jsi se doteď posrával zbytečně.

Co se týče Dolce Gusto, tak osobně si v něm dělám jen horkou čokoládu a ta není špatná, ale nic světoborného to bez cukru není. Otec si na kávu z Dolce Gusto nemohl zvyknout, takže raději si dělá klasickýho turka, teď netušim značku. Já osobně kafi moc neholduji, když už, tak zmíněnou ledovou v létě na chuť.

Naposledy upravil eSko dne st březen 16, 2011 6:45 pm, celkově upraveno 1 krát
Sei

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jihlavanka písková kvalita ujde a cena taky. S mlekem.
Rostislaw

PříspěvekZaslal: st březen 16, 2011 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co si budem povídat, čerstvě namletá káva je bezkonkurenčí. 100% arabica Columbia 100g za 70kč v obchodech se sypanýma čajema a kávou je delikatesní, stejně tak jako Lavazza presso.
Ale takovou tou českou klasikou na turka je fialová jihlavanka i když se mi poslední dobou zdá být trochu kyselá.
Robot2037

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jedine nescafe bez kofeinu
ja totiz kdyz si dam kafe, tak usinam. kdyz je ale bez kofeinu, je to ok...takze to piju jen tak na chut

a samozrejme bez niceho, zadny cukr, zadne mleko, to kazi chut kavy
Bombay

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Osobně kafe moc nemusím, ale pokud si chci jakože pochutnat, tak kupuju zrnkovou někde přímo v sypaných čajích či kavaárnách (zkouším při tom druhy, například Keňa, Jamaika,...), nechám namlít a dělám doma turka:)
Nesko si dělám zalité z 3/4 mlékem a naslazené jako kakao. Takže tam piju všechno, je mi to fuk.
Setty

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem v posledni dobe presel pouze na CERSTVE prazenou Arabicu, kterou si doma namelu, do presovace ktery by stal za to penize investovat v soucasne dobe nemuzu, takze jako zpusob pripravy volim Mocca konvicku ci Frenchpress (podle chuti...). Co mam prave ted je 100% Arabica Guatemala Strictly Hard Beans a hmm, ani ve vetsine "kavaren" mi kava uz nechutna...kde koupit? napr. na www.doubleshot.cz
I.N.G.

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rostislaw napsal:
Co si budem povídat, čerstvě namletá káva je bezkonkurenčí. 100% arabica Columbia 100g za 70kč v obchodech se sypanýma čajema a kávou je delikatesní..

S tím čerstvým mletím máš samozřejmě pravdu, ale upřímně řečeno, káva z obchodu z čajema obvykle za moc nestojí. Problém je v jejím stáří a způsobu skladování (obvykle v průhledných nádobách). Pokud je ta káva starší víc než 1-2 týdny po vypražení a celou dobu je skladována takhle na světle a v teple, tak žlukne. Tobě to možná nepřijde, ale kdybys zkusil vypít hned po sobě A, běžnou balenou kávu z obchodu (tím myslím i tu Lavazzu), B, čerstě namletou kávu z čajovýho obchodu a C, čerstvě namletou na objednávku vypraženou a správně skladovanou kávu ze soukromé pražírny, tak to dopadne tahle:

A: B: C:

Všichni kdo se opájejí, jakou kvalitu pijí, když si v marketu koupí balenou "značkovou" kávu (bez ohledu na výrobce), tak žijí v bludu, protože do těchto sáčků se dává jen a pouze podřadná kvalita, často DOSLOVA vymetená z vagónů. Tohle se ale těžko vysvětluje někomu, kdo je zvyklý na českého turka.

To je jako s vínem. Někdo je zvyklý na krabičák (=Jihlavanka), někdo na běžné víno z marketu za 90-100 Kč (všechny ty Znovíny, Templářské sklepy, chilská vína atd), někdo si občas koupí flašku za 150-200 Kč ve vinotéce (=namletá káva z čajového obchodu) a někdo si holt zaplatí za flašku 300 Kč a víc (=kvalitní káva z pražírny).
I.N.G.

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Setty napsal:
J...do presovace ktery by stal za to penize investovat v soucasne dobe nemuzu...

Na Ebay se docela často vyskytují zajeté Gaggie v ceně kolem 3500 Kč, to mi zase tak hrozné nepřijde - a i když Gaggie není Ferrari, tak kvalitní presso umí.

Popřípadě koupit kvalitní džezvu a zkusit pravou arabskou kávu - není to tak složité a chutná skvěle.
Spazik

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G. napsal:

S tím čerstvým mletím máš samozřejmě pravdu, ale upřímně řečeno, káva z obchodu z čajema obvykle za moc nestojí. Problém je v jejím stáří a způsobu skladování (obvykle v průhledných nádobách). Pokud je ta káva starší víc než 1-2 týdny po vypražení a celou dobu je skladována takhle na světle a v teple, tak žlukne. Tobě to možná nepřijde, ale kdybys zkusil vypít hned po sobě A, běžnou balenou kávu z obchodu (tím myslím i tu Lavazzu), B, čerstě namletou kávu z čajovýho obchodu a C, čerstvě namletou na objednávku vypraženou a správně skladovanou kávu ze soukromé pražírny, tak to dopadne tahle:

A: B: C:

Všichni kdo se opájejí, jakou kvalitu pijí, když si v marketu koupí balenou "značkovou" kávu (bez ohledu na výrobce), tak žijí v bludu, protože do těchto sáčků se dává jen a pouze podřadná kvalita, často DOSLOVA vymetená z vagónů. Tohle se ale těžko vysvětluje někomu, kdo je zvyklý na českého turka.

To je jako s vínem. Někdo je zvyklý na krabičák (=Jihlavanka), někdo na běžné víno z marketu za 90-100 Kč (všechny ty Znovíny, Templářské sklepy, chilská vína atd), někdo si občas koupí flašku za 150-200 Kč ve vinotéce (=namletá káva z čajového obchodu) a někdo si holt zaplatí za flašku 300 Kč a víc (=kvalitní káva z pražírny).

Je to tak, já sice nemám zkušenost z čerstvě praženou a mletou, ale je pravda, že jakmile zkusíte něco kvalitnějšího, tak se vám potom z klasického českého turka co vám někde udělají začne zvedat kufr
Presovač teda nemám, ale používám frenchpress a tehle postup:
http://www.frenchpress.cz/priprava.html
PAVUK

PříspěvekZaslal: čt březen 17, 2011 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doma pijem toto: http://www.arko.de/shop/sonstiges/aktion/6658/jubilaeumskaffee-typ-5-gemahlen-softbag-500g.html
shooter

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jedině rozustnou Jacobs kronung s mlékem a cukrem (sacharin v dietě), je to asi nejlepší rozpustná káva co jsem kdy měl. Asi nejdražší 200g = 180kč. Dřív jsem pil turky, ale zjistil jsem že je velice špatně spracovávána v žaludku.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
kamilz

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám oblíbené Nescafé Golg nebo zeleného Jakobse.
Steel

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Nejak si na kave numim pochutnat ani na tech dobrych kvalitnich, takze ji piju jen nekdy a to vylozene jako nakopavac pred treninkem, ktery kdyz nedam, tak to stejne uz nepoznam :) a nebo kdyz se chci poradne vy*srat, protoze ranni kava je pro me skoro zarucene projimadlo

No tak to jsme dva, když si dám kafe tak mě to pěkně prožene :) A taky nevím co se dá na kafi vychutnat, nějak nepoznám kvalitní kafe od normálního..
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá březen 18, 2011 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Setty napsal:
Ja jsem v posledni dobe presel pouze na CERSTVE prazenou Arabicu, kterou si doma namelu, do presovace ktery by stal za to penize investovat v soucasne dobe nemuzu, takze jako zpusob pripravy volim Mocca konvicku ci Frenchpress (podle chuti...). Co mam prave ted je 100% Arabica Guatemala Strictly Hard Beans a hmm, ani ve vetsine "kavaren" mi kava uz nechutna...kde koupit? napr. na www.doubleshot.cz

Děkujeme , je to bratrova firma, a pro všechny, kteří si dokáží vychutnat skvělou a čerstvou kávu, doporučuji doubleshot.cz

- tak konec reklamy: já kávu teda vůbec nepiju, maximálně horkou čokoládu, to je lahoda.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kava- oblubeny druh Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: