|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kutilka
|
Zaslal: st srpen 27, 2014 10:16 am Předmět: |
|
|
Tak ja musim rict, ze zacinam sledovat podobne plusy. Myslim zlepseni pleti, take trpim na ruzne ekzemy a nic moc nepomaha - kdyz odmyslim kortikoidy - takze i toto je velke plus
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Číča

|
Zaslal: st srpen 27, 2014 9:19 pm Předmět: |
|
|
Výborně,další topic,kde můžeme rozdávat moudra o věcech,o kterých moc nevíme.
Abych navázal,myslel jsem si,že to že lidi nemají na tukách/bílkovinách hlad je způsobeno stabilní nízkou hladinou inzulinu spíš,než samotnýma ketonama? Stejně tak když clověk delší dobu nejí,je snesitelnější v tom pokračovat,než kdyby si dal tatranku a pokoušel se být dále o hladu.-alespoň já bych z toho chcípl.
Zajímavá souvislost je taky mezi ketogeníma dietama a depresema. Často se zmiňuje,že by lidé trpící touto nemocí neměli držet nízkosacharidové diety,protože cukr podporuje vylučování serotoninu. Paradox je,že v kalorickém deficitu,kde se redukují sacharidy (např. vlny) se s hladinou cukru redukuje i serotonin a jak to skáče,tak samozřejmě kolísá i nálada-viz. pocity na 50g vlně. Hlavně třeba rozdíl mezi velkou vlnou a malou,to působí jako alkohol. (vyloučí se hodně serotoninu a po vyspání hladina klesne pod normu-debilní pocity,kocovina,atd.) Na low carbech dietách se nálada v souvislosti se stravou tolik nemění-alespoň u mě ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt srpen 28, 2014 7:04 am Předmět: |
|
|
Low carb sám o sobě snižuje chuť k jídlu, ale ketony ji úplně potlačí. V ketóze si na jídlo
klidně nevzpomenu 4-5 hodin a teprv pak se přinutím něco sníst...
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: čt srpen 28, 2014 8:56 am Předmět: |
|
|
| Číča napsal: | | Na low carbech dietách se nálada v souvislosti se stravou tolik nemění-alespoň u mě ne. |
U mě taky ne, jsem furt nasranej .
Ale ne. Zatím mi LowCarb taky celkem vyhovuje. Návaly hladu pod kontrolou. Jídlo mi chutná (kde je sádlo tam je chuť), váha pod kontrolou, energie dost.
Fakt je ten, že tenhle tip stravování je asi o něco finančně náročnější a musí se vymýšlet i co se týká pestrosti.
Ketozu jsem neměřil dlouho tak nevím jestli v ní jsem, ale já nedržím úplně CKD spíš takové TKD, protože trochu ovoce si občas dám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Blair
|
Zaslal: so srpen 30, 2014 1:17 pm Předmět: |
|
|
| smik napsal: |
Ketozu jsem neměřil dlouho tak nevím jestli v ní jsem, ale já nedržím úplně CKD spíš takové TKD, protože trochu ovoce si občas dám. |
A daváš si to ovoce účelně před/po tréninku? Přemýšlím, že bych ho taky zkusila občas dát. Jedu 8. den (v mém případě SKD, carb-upy neplánuju) a připadá mi to jako královská dieta :D. Jak jste psali, vyrovnaná nálada, hlad a chutě pryč ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: so srpen 30, 2014 2:05 pm Předmět: |
|
|
JJ. Dávám si trochu před tréninkem a trochu po tréninku. V den volna si klidně dám kolem 100g ráno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: so srpen 30, 2014 2:38 pm Předmět: |
|
|
| smik napsal: | | JJ. Dávám si trochu před tréninkem a trochu po tréninku. V den volna si klidně dám kolem 100g ráno. |
Ono to kolem treninku ale nebude moc idealni,vzhledem k tomu,že ovoce obsahuje spis fruktozu a ta primarne putuje do jater=> Ve svalech stejne cukry nebudou a nabourává to ketózu. Jen pro úplnost,já si ovoce taky neodpustím po ránu.
|
|
| nahoru |
|
 |
smik
|
Zaslal: so srpen 30, 2014 3:26 pm Předmět: |
|
|
to Číča: Máš pravdu. Teď jsem se na to díval a fruktozu kolem treninku ne. Před tréninkem ještě možná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Blair
|
Zaslal: so srpen 30, 2014 6:07 pm Předmět: |
|
|
Takže když ovoce, tak nejlepší po ránu (a spíš teda jen kvůli chuti a vitamínům)? Já jsem spíš chtěla nějaký rychlý cukry před aerobním tréninkem, ale zase aby se to spotřebovalo a nevyhazovalo mě to na dlouho z ketózy. Energii mám, ale cejtím, že není taková síla v nohou (na kole, při běhu..)
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: so srpen 30, 2014 6:15 pm Předmět: |
|
|
| Blair napsal: | | Takže když ovoce, tak nejlepší po ránu (a spíš teda jen kvůli chuti a vitamínům)? Já jsem spíš chtěla nějaký rychlý cukry před aerobním tréninkem, ale zase aby se to spotřebovalo a nevyhazovalo mě to na dlouho z ketózy. Energii mám, ale cejtím, že není taková síla v nohou (na kole, při běhu..) |
S tím ovocem já upřímně nevím,mělo by být vyřazené úplně dle doporučení. Ale pokud někdo nepotřebuje hardcore dietou rychle shodit,nevidím v tom až tak veliký problém-já ho dávám po ránu,kvůli vitaminum a chuti. Před tréninkem jsou dobré nějaké cukrovinky,zkrátka něco,co má vysoký glykemický index. To ovoce si klidně můžeš dát před tréninkem,ale já osobně to nedělám,protože jak jsem řekl,do svalů se toho moc nedostane. Navíc je před tréninkem jedinečný prostor pro nějaký lehčí ,,cheat meal". Já sypu gumový medvídky,viděl jsem to někde na bodybuilding.com. Jsou dobré,skladné a říkám si,že je to i dobré na klouby
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: so srpen 30, 2014 6:17 pm Předmět: |
|
|
Ještě doplním,že když si dám po ránu třeba jablko a nektarinku,před tréninkem ty moje medvidky a normálně cvičim v posilce,večer jsem úplne v pohodě v ketoze  Ale tohle bude dost individuální záležitost
|
|
| nahoru |
|
 |
Blair
|
Zaslal: so srpen 30, 2014 6:39 pm Předmět: |
|
|
Joo o medvídcích jsem tu už někde četla :D Jenže u mě by padly asi celý ty gumový bonbóny, jako ostatně je to se všim sladkym u mě bohužel..takže radši to nebudu pokoušet :D Jinak zatím mi to ovoce ani nechybí, jím dost zeleniny (teda jenom zelený a k tomu rajče) a na ty vitaminy aspoň piju šumák. Asi trošku zaexperimentuju, až pojedu na celej den na kolo, právě se trochu bojim, aby mi někde nedošlo úplně bez cukru..
|
|
| nahoru |
|
 |
Aleslamka

|
Zaslal: po září 01, 2014 7:08 am Předmět: |
|
|
Dá se to, ale byl jsem vždycky dost unavenej, s málo chutěma k tréninku.
Mám raději obyčejný jídelníček s nižším podílem sacharidů a pořádným tréninkem
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: po září 01, 2014 8:12 am Předmět: |
|
|
Aleslamka: možná jsi měl málo bílkovin nebo tuků?
|
|
| nahoru |
|
 |
Blair
|
Zaslal: so září 06, 2014 9:15 pm Předmět: |
|
|
to Číča: Vím, že to bude asi individuální, ale kolik tak cca nasypat těch medvídků např. před hodinovou aktivitou? Snažila jsem se najít nějakej poměr g/kg, ale moc úspěšná jsem nebyla.
Mám obavy ze dvou věcí - dám si zbytečně víc než spotřebuju ..neuloží se pak přebytek do tuků? A varianta dvě, dám málo, vyčerpám to v půlce tréninku a až mi zase cukr klesne, najednou mě přepadne mega únava, není to tak?
Možná to moc řeším a plácám kraviny, tak se kdyžtak nezlob :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|