|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Héliák
|
Zaslal: čt červenec 19, 2007 5:09 pm Předmět: |
|
|
Já mám rád knížky od Forsytha. Přečetl jsem od něj Žoldáky a Den pro Šakala- to je opravdu klasika.
Tady jsou další knížky, který se mi líbili: Hašek-Švejk
Idioti mají přednost
Čapek prohlásil: "Hašek viděl svět- mnozí o něm jen píší" a má pravdu.
Jelínek: Poznej sám sebe
Francek: Zločin a trest v českých zemích
Potom tu bylo pár knížek, který se mi až tak nelíbily a bud jsem je přečetl a doufal, že se to zlepší a nebo jsem je rovnou odložil. _________________ Je sladké a ušlechtilé zemřít pod činkou.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
holu
|
Zaslal: pá červenec 20, 2007 2:11 pm Předmět: |
|
|
nejoblíbenější:
Waltari - Egypťan Sinuhet
Kundera - Nesnesitelná lehkost bytí
Klíma - Vykoupení knížete Sternenhocha - to mi připadlo dobré ulítlý :-))
|
|
| nahoru |
|
 |
jewix

|
Zaslal: pá červenec 20, 2007 2:14 pm Předmět: |
|
|
četl jste někdo "novýho" Pratchetta - Koule? Je to věda na zeměploše 2..no podle mě asi jedna z nejslabších knížek od něho.Už to není taková sranda.
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
|
| nahoru |
|
 |
Drago
|
Zaslal: út září 04, 2007 6:38 pm Předmět: |
|
|
Tak ja jsem se ted dal do Sifry mistra Leonarda, film jsem nevidel, jsem na 120strane a docela dost me to bavi zatim. Je to psany tak ze clovek fakt uplne zive si to promita v hlave co cte, to mam rad.
|
|
| nahoru |
|
 |
Douglas

|
Zaslal: út září 04, 2007 6:45 pm Předmět: |
|
|
Zrovna ctu Norman Mailer - Nazi a mrtvi.
Je to oznacovane jako nejlepsi americky roman o druhe sv. valce, po romanu Hlava XXII. A nekdy je to fakt natural. Libi se mi to.
Posledni Potter mi neprisel moc dobry, nevim. _________________ Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: út září 04, 2007 7:57 pm Předmět: |
|
|
Dobrej válečnej román o Australanech ve 2. světový- Eric Lambert "Veteráni". Čte se to samo a je to takový syrový.
A kdo má rád australský drsňáky, tak je super od Bradona Russela "Zajat Japonci". Název odpovídá ději a je to fakt super knížka podle skutečnosti. _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: út září 04, 2007 8:10 pm Předmět: |
|
|
| Drago napsal: | | Tak ja jsem se ted dal do Sifry mistra Leonarda, film jsem nevidel, jsem na 120strane a docela dost me to bavi zatim. Je to psany tak ze clovek fakt uplne zive si to promita v hlave co cte, to mam rad. |
Tak si pak od Browna precti i Angels & Demons ... bych rekla jeho zatim nejlepsi.
|
|
| nahoru |
|
 |
kvarkopako

|
Zaslal: út září 04, 2007 8:38 pm Předmět: |
|
|
Přes léto se mi zase po dlouhé době podařilo udržet průměr jednu knihu na měsíc  takže sem píšu doporučení:
1)http://www.kosmas.cz/knihy/133926/velitelem-v-osvetimi/
Neskutečná výpověď v podobě životní a zejména profesní dráhy šéfa hlavní nacistické továrny na smrt...mrazivě jasným způsobem popisuje, jak se v průběhu času z relativně normálního, průměrného člověka stane fanatik a extrémista toho nejhrubšího zrna...a obdobný model platí nejen pro nacismus, ale vlastně pro každý totalitní režim.
2)http://www.kosmas.cz/knihy/101568/utekl-jsem-z-osvetimi/
Kniha v podstatě o stejném tématu jako ta první, jen takříkajíc z " druhé strany". Příběh mladého kluka, kterých je tady na fóru spousty, kterému se jako jednomu z nemnoha lidí podařilo přežít několik let v pekle na zemi a nakonec také utéci z koncetračního tábora v Osvětimi.
Kniha vznikla vlastně proto, že autor během svého poválečného působení v Anglii byl autor místním tiskem požádán, aby napsal několik článků o holocaustu. Na jejich základě mu jeho mlékař téměř vynadal s tím, co si to dovoluje psát o Němcích, že nyní jsou již britští spojenci a že přece není možné, aby se něco takového v takovém rozsahu stalo - že by si přece Židé celé Evropy nedali nic takového líbit - v ten moment autor pochopil, že kromě osobní zpovědi musí téma pojmout v širších souvislotech a proto vznikla tato kniha.
Je napsána neskutečně čtivým způsobem a poprvé od knihy ZATÍM DOBRÝ o Mašínech jsem ke knize přitoupil stylem, že v jedenáct večer u ní sedím a říkám si "dočtu kapitolu" a zalehnu...no a pak ve dvě ráno si řeknu, jako fakt dost, aby něco zbylo na druhý den
Výpověď autora po jeho útěku na Slovensko, kterou nadiktoval místním židovským autoritám se i přes zpoždení, které provázelo její rozšíření po světě, stala podnětem, který způsobil, že svět konečně začal reálně připouštět, že ono "přesidlování Židů na východ" není nic jiného než genocida. Současně je tato kniha jedním ze zásadních dokumentů vypovídajících o holocaustu.
-------------------------------------------------------------------------------------
Obě knihy mohu skutečně doporučit každému a pro toho, kdo se alespoň trošku zajímá o soudobé dějiny je jejich přečtení takřka nutností. Pokud by to bylo na mně, obě bych zařadil do povinné četby na středních školách na místo různých Babiček a podobně...nechť Božena Němcová a spol. prominou _________________ děkuji, děkuji za nezdar
ten naučí mne píli
...
děkuji, děkuji za slabost,
jež pokoře mne učí
...
za slzy, za slzy děkuji
ty naučí mne citu
|
|
| nahoru |
|
 |
faye
Anonymní
|
Zaslal: út září 04, 2007 8:39 pm Předmět: |
|
|
Btw pred dovcou jsem docetla Word of Honour od DeMille ho .... a moc pekna knizka z prostredi Vietnamu.
Vypravi o tom, jak muze ohrozit nadporucikovi celej zivot nejakej ptacek, co zazpiva po dvaceti letech o minulosti, ve ktere a hlavne o ktere se cela rota zaprisahla mlcet naveky. A nejvetsi problem nastane, kdyz to zazpiva spisovateli, co o tom napise bestseller a dostane se to do rukou verejnosti.;)
|
|
| nahoru |
|
 |
CrazyLom

|
Zaslal: út září 04, 2007 8:50 pm Předmět: |
|
|
Stephen King - série Temná věž. Jsem u 4. dílu (Čaroděj a sklo). Dokonalý. _________________ Mám za přátele marnotratné muže
z nás každý rád svou hřivnu zakopá
my do svých vlasů vplétáme si růže
a po nás? Což! Ať přijde potopa!
|
|
| nahoru |
|
 |
sheen

|
Zaslal: út září 04, 2007 9:28 pm Předmět: |
|
|
ja ctu hlavne komixy..ne jako ctyrlistek atd...ale napr. Watchmen,Z pekla,Sin City,Top 10,Smax,Bazinac,Punisher a dalsi :) knizky moc nectu jen pana prstenu 1-3 + hobita... a jeste lolitu:) _________________ "I was sixth times Mr.Olympia, sixth times"
|
|
| nahoru |
|
 |
CrazyLom

|
Zaslal: út září 04, 2007 9:29 pm Předmět: |
|
|
Pu nishera mám rád taky, ale Wolverine je totálně super a celí X-MENi taky _________________ Mám za přátele marnotratné muže
z nás každý rád svou hřivnu zakopá
my do svých vlasů vplétáme si růže
a po nás? Což! Ať přijde potopa!
|
|
| nahoru |
|
 |
D0ME
|
Zaslal: út září 04, 2007 9:36 pm Předmět: |
|
|
Prave jsem docetl Cachtickou pani od Joža Nižnánskeho a musim rict ze perfektni cteni. Lici ruzne drsne metody trestani a chovani se k sluzebnictvu od hrabenky Bathoryove (Cachtick pani). Je silena ve sklepeni ma zeleznou pannu pomoci ktere ziskava krev mladych divek a pak se v ni koupe. A je toho vice. Muzu jen doporucit.
Nelson DeMille je dobrej prave jsem dolouskal jeho dilo Hra pro lvy, taky moc pekny.
Od Stevna Kinga jsem cetl Osviceni a na to, ze je pry novodobi mistr hororu me zas tolik neuchvalit... (i kdyz pokoj 217 me dostal-kdo vi ten...ten nema rad koupelnu)..
|
|
| nahoru |
|
 |
Dome-V

|
Zaslal: út září 04, 2007 10:05 pm Předmět: |
|
|
Priznam sa ze som asi nerpecital skoro zadnu knihu  .Povacsine z povinneho citania to skoncilo www.referaty....  .Dost sa tu nacita na fore (aj zasmeje  ). Ja sa polepsim . _________________ ::::: (have muscles of steel) :::::
.......vypada to velike a ve skutecnosti ej to mnohem mensi !
__ Som Cukrár __
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|