|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Hlavicze
|
Zaslal: st červenec 18, 2012 7:16 am Předmět: |
|
|
poprosil bych vás o kritiku a rady k jídelníčku v netréninkový den:
7:00 budíček
7:20 30g HC Gain 21
8:00 100g olomouckých tvarůžků, 2 plátky celozrnného chleba
9:00 2x jogurty activia
11:00 30 Professional WPC Protein 80
13:00 200g kuřete, pytlík rýže/brambory/těstoviny
15:00 cottage + 2 plátky celozrnného chleba
16:00 zelenina
17:30 150g kuřete/vepřovýho + pár brambor
19:00 kefír (500 ml)
21:00 30g WPC
- časy neberte doslova! jsou pouze orientační, díky
můj cíl - půl rok jsem necvičil a nejedl (pokud ano, tak to nestálo za to..), vracim se ke cvičení, takže bych chtěl lehce přibrat s minimem tuku...
- v tréninkový den (chodím cvičit dopoledne) vynechávám 2 jogurty activia, po tréninku dávám 30g WPC 80 + 25g glukopuru, poté oběd (orientačně!) v jednu hodinu...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Shalke
|
Zaslal: st červenec 18, 2012 8:04 am Předmět: |
|
|
To Hlavicze: Většinou je lepší si dát pevnou stravu, než-li protein/gainer. Vhodné to je především po tréninku, kdy by se pevná strava nedokázala strávit. A také v případě, že už toho jíš velmi hodně a chceš ulehčit trávení. Na proteinech a gainerech, by se ale rozhodně jídelníček stavět neměl.
Takže ráno tam dej místo Gainu vločky (jdou připravit na hodně způsobů, různé kaše atd.). Večer si dej raději tvaroh (déle se z něj uvolňují aminokyseliny do krevního řečiště, ale někomu může dělat problémy s trávením - vyzkoušej)
Po tréniku tam dej ten HC Gain21 a WPC (podle náročnosti tréninku).
Mysli na to, že každé jídlo by mělo obsahovat sacharidy, bílkoviny i tuky.
Tuků máš v tom jídelníčku podle mě málo. Nebo nevím, kolik tuku je v těch mléčných výrobcích které konzumuješ, ale uplně ti tam chybý zdroj Omega 3 tuků a mononenasycené tuky (avokádo, ořechy, apod.). Přehlídl jsem ty chleby, ale to je málo.
Pokud nechceš nabírat tuk, vybírej si především komplexní sacharidy (vločky, celozrné/samolinové těstoviny, celozrná rýže...).
A můžu ti doporučit třeba knihu o výživě Susan Kleiner - Fitness výživa.
Kniha ti dá přehled o tom, kolik čeho bys měl za den sníst na svoji váhu + bere v úvahu tvoji aktivitu atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hlavicze
|
Zaslal: st červenec 18, 2012 8:26 am Předmět: |
|
|
| Shalke napsal: | To Hlavicze: Většinou je lepší si dát pevnou stravu, než-li protein/gainer. Vhodné to je především po tréninku, kdy by se pevná strava nedokázala strávit. A také v případě, že už toho jíš velmi hodně a chceš ulehčit trávení. Na proteinech a gainerech, by se ale rozhodně jídelníček stavět neměl.
Takže ráno tam dej místo Gainu vločky (jdou připravit na hodně způsobů, různé kaše atd.). Večer si dej raději tvaroh (déle se z něj uvolňují aminokyseliny do krevního řečiště, ale někomu může dělat problémy s trávením - vyzkoušej)
Po tréniku tam dej ten HC Gain21 a WPC (podle náročnosti tréninku).
Mysli na to, že každé jídlo by mělo obsahovat sacharidy, bílkoviny i tuky.
Tuků máš v tom jídelníčku podle mě málo. Nebo nevím, kolik tuku je v těch mléčných výrobcích které konzumuješ, ale uplně ti tam chybý zdroj Omega 3 tuků a mononenasycené tuky (avokádo, ořechy, apod.). Přehlídl jsem ty chleby, ale to je málo.
Pokud nechceš nabírat tuk, vybírej si především komplexní sacharidy (vločky, celozrné/samolinové těstoviny, celozrná rýže...).
A můžu ti doporučit třeba knihu o výživě Susan Kleiner - Fitness výživa.
Kniha ti dá přehled o tom, kolik čeho bys měl za den sníst na svoji váhu + bere v úvahu tvoji aktivitu atd. |
díky chlape za vyčerpávající odpověď, ale s vločkami mám problém, nedokážu je prostě do sebe dostat (zkoušel jsem je na všechny možný způsoby a prostě ne)... co si myslíš o těch olom. tvarůžkách ráno? Tvaroh jsem kdysi dával dvě hodiny před spaním (odtučněnou vaničku (250g)), ale zdálo se mi, že jsem nabíral jen sádlo a různě jsem vyhledal, že tvaroh není na noc úplně ideální (z hlediska trávení)... A nedělalo mi to po ránu dobře (neměl jsem hlad, měl jsem pocit "ucpání")... po tý knížce se podívám, díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Shalke
|
Zaslal: st červenec 18, 2012 10:22 am Předmět: |
|
|
To Hlavicze: To není možné, že Ti nechutnají vločky (: Zkoušel jsi z nich udělat kaši? Přidat skořici, kakao, pak navrch ovoce? Nebo jsou různé instantní kaše, u kterých je pak vyzvednuta chuť na úkor výživových hodnot. Nebo kupuješ špatné vločky...Zkus Emco ovesné vločky jemné (červený obal), to jsou nejlepší vločky které jsem jedl. Nebo ty Knupsi rychlé vločky z ronnie schopu, jsou dobré s mlékem.
Olomoucké tvarůžky jsou vpohodě, ale střídal bych to s vajíčky.
U toho tvarohu může být problém v množství, zkus dát půlku vaničky - to je troška, a mělo by to být s trávením vpohodě. A dodržuj pitný režim.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|