Kuře načerveno

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kuře načerveno  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Kuře načerveno
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Jak jím většinou kuře.
Jím většinou celé.
15%
 15%  [ 2 ]
Jím z něj většinou jen prsa.
61%
 61%  [ 8 ]
Jím z něj většinou jen jinou část než prsa.
7%
 7%  [ 1 ]
Nejím ho.
0%
 0%  [ 0 ]
Střídám to.
15%
 15%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 13

Autor Zpráva
Douglas

PříspěvekZaslal: út únor 13, 2007 6:53 pm    Předmět: Kuře načerveno Odpovědět s citátem

Mám chřipku, takže nežeru, ale v lednici mi už pomalu zasmrádalo celé chlazené kuře a dneska jsem se konečně dal trochu do kupy a tak jsem chtěl udělat něco nového, abych jednak zpracoval to kuře a jednak trošku dostal chuť a hlad;-).
Doplnil jsem to o anketní otázku, jak nejčastěji a jestli vůbec kupujete a upravujete kuře.
Takže jsem si v kuchařce našel jednoduchý čínský recept Kuře načerveno .
Kuře by se mělo rozdělit na malé, přibližně stejné kousky.
Do kastrolu velkého tak aby se v něm dalo to kuře bez problémů obracet se nalije přiměřeně oleje (uvedeno je pět lžic ) a ten se rozehřeje.
Vloží se do něj kuře a ze všech stran se pravidelně opeče, kuře pustí nějakou vodu a až ta se odpaří, přilijí se dvě lžíce octa , až ten se odpaří (pořád se to promíchává a obrací), přilije se voda (asi tolik, aby bylo kuře do tří čtvrtin ponořené).
Potom se to okotlí a cca deset minut se to prudce vaří bez pokličky.
Po těch deseti minutách se tam přidají 4 lžíce sójové omáčky, 3 a půl lžičky cukru, 1 lžička zázvoru a polovina lžičky soli.
Trošku se to promíchna, stáhne se oheň, přikryje poklicí a dusí se to dalších 10 minut.
To je všechno. Jí se to s rýží a chutná to docela zajímavě. Není to úplně červené, ale trošku tmavší jsem to měl.
Ty ses takova vecne pesimisticka a neprejici devka, ktera se tvari jako nejvetsi odbornik a pravej fanousek bojovejch sportu a navic jeste k tomu pametnik, takze mas vzdycky co rict.. Udus se tim hejtem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: