|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st únor 02, 2011 2:54 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | Jen se tak zeptám, k čemu je dobré vypít denně víc než 5 litrů vody? |
nevim, vsude se to pise
osobne mam potvrzene, ze redi krev, takze asi lip prokrvuje svaly _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
I.N.G.
|
Zaslal: st únor 02, 2011 3:28 pm Předmět: |
|
|
No, to ředění krve vodou bych jako velký klad neviděl. Četl jsi už něco o tzv. vodní intoxikaci? Dá se na to i zemřít (viz známý případ Jennifer Strange).
Já ještě nikdy nečetl studii, která by opravňovala k závěru, že pití vody nad 3-4 litry denně je v čemkoli přínosné. Spíše naopak, výrazně se zatěžují ledviny. Samozřejmě, pokud máš nějaký link, rád se vzdělám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st únor 02, 2011 3:31 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | No, to ředění krve vodou bych jako velký klad neviděl. Četl jsi už něco o tzv. vodní intoxikaci? Dá se na to i zemřít (viz známý případ Jennifer Strange).
Já ještě nikdy nečetl studii, která by opravňovala k závěru, že pití vody nad 3-4 litry denně je v čemkoli přínosné. Spíše naopak, výrazně se zatěžují ledviny. Samozřejmě, pokud máš nějaký link, rád se vzdělám. |
popravde ten znamy pripad neznam
ale pokud si das kazdou hodinu pullitru, tak ti to neublizi
a ledviny zatizis spise tim, ze nepijes nez naopak _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st únor 02, 2011 3:44 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | I.N.G. napsal: | No, to ředění krve vodou bych jako velký klad neviděl. Četl jsi už něco o tzv. vodní intoxikaci? Dá se na to i zemřít (viz známý případ Jennifer Strange).
Já ještě nikdy nečetl studii, která by opravňovala k závěru, že pití vody nad 3-4 litry denně je v čemkoli přínosné. Spíše naopak, výrazně se zatěžují ledviny. Samozřejmě, pokud máš nějaký link, rád se vzdělám. |
popravde ten znamy pripad neznam |
http://www.google.com/search?hl=&q=Jennifer+Strange&sourceid=navclient-ff&rlz=1B3GGGL_cs___CZ306&ie=UTF-8
| citace: | | ale pokud si das kazdou hodinu pullitru, tak ti to neublizi |
To je dost diskutabilní. Osobně si myslím, že velký příjem tekutin je silně přeceňován. Je to taký přístup ve stylu "velký je lepší", ale důkazy pro to tak nějak chybí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st únor 02, 2011 3:48 pm Předmět: |
|
|
tak co operovat s tim, ze kazde procento vody, o ktere prijdes ti snizuje vykonnost?
a do (mam dojem) peti, to nemusis poradne poznat
znas nekoho, resp, vis o prikladu, kde by piti byl problem?
edit: rozklikl: ale sest litru behem tri hodin je neco jineho, nez litr a pul, behem tri hodin _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st únor 02, 2011 4:02 pm Předmět: |
|
|
Jednodušší je pít tolik, až tělo samo ukáže, že je to akorát = stav průzračně čisté moči. Někdo jiný zase říká, že dostatek tekutin pijeme ve chvíli, kdy jdeme minimálně 5x denně "na malou". _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: st únor 02, 2011 5:00 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | tak co operovat s tim, ze kazde procento vody, o ktere prijdes ti snizuje vykonnost?
edit: rozklikl: ale sest litru behem tri hodin je neco jineho, nez litr a pul, behem tri hodin |
Kazde ztracene procento vody se rovna deseti procentům ztraty fyzicke vzkonnosti cloveka..
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:13 pm Předmět: |
|
|
| nanobeast napsal: | | Peter Ustinov napsal: | tak co operovat s tim, ze kazde procento vody, o ktere prijdes ti snizuje vykonnost?
edit: rozklikl: ale sest litru behem tri hodin je neco jineho, nez litr a pul, behem tri hodin |
Kazde ztracene procento vody se rovna deseti procentům ztraty fyzicke vzkonnosti cloveka.. |
To je zajímavé. Kdepak to píšou? A kde píšou, že když budeš pít 4 litry denně místo 5l, tak že nějakou vodu ztratíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
kubaz

|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:16 pm Předmět: |
|
|
| nanobeast napsal: | | Kazde ztracene procento vody se rovna deseti procentům ztraty fyzicke vzkonnosti cloveka.. |
rovnou do zlatého fondu prosím
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:22 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Jednodušší je pít tolik, až tělo samo ukáže, že je to akorát = stav průzračně čisté moči . Někdo jiný zase říká, že dostatek tekutin pijeme ve chvíli, kdy jdeme minimálně 5x denně "na malou". |
tak nejak to delam ja.....
moje potreba vody zavisi jednak na fyzicke aktivite, takze pri mych trenincich potrebuji tekutin podstatne vice a i kdyz piju hodne, tak po treninku mam stejne moč hodne tmave zlutou a take zavisi na mnozsvi bilkovin ve strave. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:43 pm Předmět: |
|
|
Další človíčci, co pili až dopili.
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2262683/Man-dies-after-drinking-10-litres-of-water-in-eight-hours.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-450341/Marathon-victim-died-drinking-MUCH-water.html (trénovaný fitness instruktor, jaká ironie)
Prostě nic se nemá přehánět. Našel jsem i tohle:
Vědci z Pensylvánské univerzity nedávno (edit: 2008) v odborném magazínu Journal of the American Society of Nephrology uveřejnili zajímavý názor. I dva litry vody denně jsou prý přehnané, stačí vypít za den 1,2 litru. „Sedmdesátikilový muž vyloučí denně přibližně 2,5 litru tekutin. Přitom 1,3 litru získá v potravinách a zbytek musí vypít. Neexistuje tedy jediný důvod, proč by měl člověk toto množství překračovat,“ píše se ve studii.
Ať si každý pije jak chce, ale opravdu bych rád viděl odkaz na studii, kde se píše, že velké pití vody je prospěšné. Zatím vše, co jsem četl, ukazuje na pravý opak.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:48 pm Předmět: |
|
|
Vsak ja nepiju "nasilim", ale taknejak automaticky, jak si telo samo rika a jak jsem psal, to, o kolik vody si rika, zalezi mimo jine i na fyzickych aktivitach a na strave. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:49 pm Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | nanobeast napsal: | | Peter Ustinov napsal: | tak co operovat s tim, ze kazde procento vody, o ktere prijdes ti snizuje vykonnost?
Kazde ztracene procento vody se rovna deseti procentům ztraty fyzicke vzkonnosti cloveka.. |
To je zajímavé. Kdepak to píšou? A kde píšou, že když budeš pít 4 litry denně místo 5l, tak že nějakou vodu ztratíš? |
Cituju Beara Gryllse ..bejvalej clen britskych specialnich jednotek..k videni taky v serii nutno k prežiti..
Jinak to ze sedesatikolovemu muzi staci 1,2l plati mozna v klimatizovane kancelari..nebo u gaucove brambory
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st únor 02, 2011 6:53 pm Předmět: |
|
|
Na obranu nanobeasta musím říct, že úplně stejnou věc psal Lance Armstrong v knize Návrat do života _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
nanobeast
|
Zaslal: so únor 05, 2011 11:53 am Předmět: |
|
|
Tak tyden po vysazeni kreatinu a ukončení beara jsem na tom asi takhle
82kg
Biceps 39cm
Hrudik 109cm
Pas 88cm
Zadek 100cm
Noha 62cm
Lytko 38,5cm
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|