|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Marty_cihi
|
Zaslal: po říjen 17, 2016 3:40 pm Předmět: Marty - poprvé bear routine |
|
|
Ahoj všem,
Rozhodl jsme si založit blog, tím hlavním důvodem je abych měl trochu větší přehled v tréninkách.
Samozřejmě budu moc rád za jakékoliv konstruktivní rady a připomínky zkušenějších borců.
Jméno: Martin
Věk: 25
Výška: 184cm
Váha 88kg
Cvičím s přestávkami cca 4 roky, bohužel až v posledním roce to začíná mít nějaké parametry.
Do té doby to byl klasický bench a bicák a nohy mám přece dost silné z fotbalu….
Mimo jiné hraji fotbal (2-3x týdně tréninky + zápas o víkendu), tím pádem cvičím většinou 3x týdně ve dny kdy fotbal nemám.
Moje aktuální maximálky (bez opasku a trhaček), jsou spíše pro smích…
DŘEP 110kg
TAH 120kg
BENCH 87,5kg
Rozhodně nemám žádné lifterské ani kulturistické ambice, jen mě to baví a chci být větší a silnější.
Nějaký aktuální CÍL jsem si stanovil 400kg TOTAL , což pro většinu z Vás je spíš úsměvné.
Trénink:
Teď jsme si dopřál týdenní tréninkové volno s tím, že pojedu BEAR ROUTINE .
Vzhledem k času volím variantu 3x v týdnu, kterou popsal CIZOPASNIK ve svém článku http://kulturistika.ronnie.cz/c-3904-bear-routine-aneb-maximalni-trenink-pro-maximalni-hypertrofii.html
V plánu mám odjet 4týdny, poté zařadit týdenní pauzu a pak opět 4týdny.
Váhy jsem trochu podsekl a rád bych jel následovně (po týdnech):
Zají má mě tedy zda je to podle Vás správně nastavené a je to zvládnutelné... (golden serie/bear série)
Po nabrání nějaké té hmoty bych se pustil do nějakého silového programu…ale na to je ještě dost času.
Jinak zde aktuálně sleduji blogy:
Kuba_C
visual
WannaYourMother
bestial
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
visual

|
Zaslal: po říjen 17, 2016 3:57 pm Předmět: |
|
|
cim jsem si tohle zaslouzil :)
Mozna me prvne v zivote nekdo oficialne sleduje...citim se nervozni.
Navic kdyz to je fotbalista 88/184.
Co se tyka sily je pekny ten 1xBW bench.
Ikdyz podle mistnich meritek bys mohl byt po 4 letech nekde uplne jinde, zejo, ale kazdopadne dobry krok, mas aspon motivaci az se ti budou ostatni smat jak si slaby - viz. riperuv log kde mu vsichni chodi brecet kdyz postve nejake dalsi video z mrtvol na opakovani :)
K tomu BEARu:
Je tu vic lidi co to jedou pomerne ruzne. Kazdopadne ta 3xtydne verze od Ciza je podle me super.
Myslim ze uvidis od druhyho tydne dal jak ti ten trenink pujde, pokud to jedes prvne, je to zahul neskutecny...
Drzim palec se snazenim, budu koukat.
P.S. Je hlavni mit cil...a 400kg total @skor90kg je cil
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: po říjen 17, 2016 4:49 pm Předmět: |
|
|
Jel si uz nekdy nejaky program? Bear je docela hodne tezky trening, nic pro zacatecniky a rozhodne dporucuji pred nim odjet neco lehcicho ala tradicni korteho trenink, nebo 5x5 bez modifikaci. Spousta zacatecniku u Beara shori, protoze proste nedaji ten vysoky objem. Pokud ti jde o nejaky smysluplny total v trojboji, urcite bys nasel nejaky vhodnejsi program. Rozhodne jsem zvedavy, jak se s tim popasujes. Jinak s totalem co mas ted si nelam hlavu, za rok muze byt vsechno jinak...
PS: Jen pripominam, ze na jakykoliv program bys mel mit perfektni techniku na velkou trojku (a je uplne jedno cos predchozi ctyri roky delal). Pokud si nejsi jisty, doporucuji seminar u Pavly v APK, kdy 6.11. by mela mit seminar o velke cince, coz je pro kazdeho povinnost absoluvovat, kdyz to reknu hloupe.
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: po říjen 17, 2016 9:00 pm Předmět: |
|
|
Tedy ja si uprimne neumim predstavit jet poctive beara a druhej den hrat fotbal... a pak zas beara a zas fotbal... ja jel bear routine a tyden po tydnu jsem citil jak to telo dela vsechno mozny aby zregenerovalo, zral jsem jak prokopnutej, fakt si neumim predstavit to prokladat fotbalem.
Bear je fakt strasnej zahul, pokud se jede jak ma, IMHO bud bear nebo fotbal, protoze se to bude navzajem prat.. I cizo tam jasne mezi treninky pise VOLNO a vi moc dobre proc to tam psal. _________________ "Expose your weaknesses and work on them." Arnold Schwarzenegger
|
|
| nahoru |
|
 |
Marty_cihi
|
Zaslal: út říjen 18, 2016 8:44 am Předmět: |
|
|
| visual napsal: | cim jsem si tohle zaslouzil :)
Mozna me prvne v zivote nekdo oficialne sleduje...citim se nervozni.
Navic kdyz to je fotbalista 88/184.
Co se tyka sily je pekny ten 1xBW bench.
Ikdyz podle mistnich meritek bys mohl byt po 4 letech nekde uplne jinde, zejo, ale kazdopadne dobry krok, mas aspon motivaci az se ti budou ostatni smat jak si slaby - viz. riperuv log kde mu vsichni chodi brecet kdyz postve nejake dalsi video z mrtvol na opakovani :)
K tomu BEARu:
Je tu vic lidi co to jedou pomerne ruzne. Kazdopadne ta 3xtydne verze od Ciza je podle me super.
Myslim ze uvidis od druhyho tydne dal jak ti ten trenink pujde, pokud to jedes prvne, je to zahul neskutecny...
Drzim palec se snazenim, budu koukat.
P.S. Je hlavni mit cil...a 400kg total @skor90kg je cil |
Líbí se mi tvoje tréninky a celkově mě to zaujalo :-)
Díky Uvidíme jak to půjde...
| Olejnas napsal: | Jel si uz nekdy nejaky program? Bear je docela hodne tezky trening, nic pro zacatecniky a rozhodne dporucuji pred nim odjet neco lehcicho ala tradicni korteho trenink, nebo 5x5 bez modifikaci. Spousta zacatecniku u Beara shori, protoze proste nedaji ten vysoky objem. Pokud ti jde o nejaky smysluplny total v trojboji, urcite bys nasel nejaky vhodnejsi program. Rozhodne jsem zvedavy, jak se s tim popasujes. Jinak s totalem co mas ted si nelam hlavu, za rok muze byt vsechno jinak...
PS: Jen pripominam, ze na jakykoliv program bys mel mit perfektni techniku na velkou trojku (a je uplne jedno cos predchozi ctyri roky delal). Pokud si nejsi jisty, doporucuji seminar u Pavly v APK, kdy 6.11. by mela mit seminar o velke cince, coz je pro kazdeho povinnost absoluvovat, kdyz to reknu hloupe. |
5x5 jsme zařadil někdy před létem, díky němu se mi podařilo dostat nad 300kg total.
Ten BEAR už zkusím, v nejhorším případě to vždycky mohu utnout a jít na jiný program.
Jinak si určitě moc dobře uvědomuji, že technika je základ všeho. V poslední době jsem se na ni pokusil hodně zapracovat a to včetně mobility a flexibylity, která je pro ni taky dost zásadní. Ale je mi jasné, že když mi známý řekne v posilově, že je to OK, tak to nemusí být vždy 100%. O semináři určitě popřemýšlím. Díky.
| dogeatdog napsal: | Tedy ja si uprimne neumim predstavit jet poctive beara a druhej den hrat fotbal... a pak zas beara a zas fotbal... ja jel bear routine a tyden po tydnu jsem citil jak to telo dela vsechno mozny aby zregenerovalo, zral jsem jak prokopnutej, fakt si neumim predstavit to prokladat fotbalem.
Bear je fakt strasnej zahul, pokud se jede jak ma, IMHO bud bear nebo fotbal, protoze se to bude navzajem prat.. I cizo tam jasne mezi treninky pise VOLNO a vi moc dobre proc to tam psal. |
Jsem si toho vědom, na druhou stranu každý trénink na fotbale není záhul a například páteční předzápasový je spíše takové lehčí kardio.
Toho beara jsem se rozhjodl zařadit ted, z důvodu, že od týdnu 5-9 budu mít již "off season", ale uvidím jak to půjde.
Každopádně ti děkuji a vše co si napsal si uvědomuji, ale dokud nezkusím...znáš to....
|
|
| nahoru |
|
 |
Marty_cihi
|
Zaslal: út říjen 18, 2016 9:29 am Předmět: |
|
|
17. října
Týden 1, den 1
Základ:
Dřep
2x5x80kg + 8x5x67,5kg
Bench press
2x5x65kg + 15x5x55kg
Doplňky:
Upažování v předklonu s jč
4x12x6kg
Bicepsové zdvihy s EZ činkou
2x15x20kg
2x12x20kg
Dřepy těžší než jsme čekal, vidím to na přihazování po 2,5kg týdně.
Bench jsme ještě více podsekl než jsem původně měl v plánu, alespoň bude co přidávat...
Pauzy okolo 60sekund, občas už to bylo docela rychlé hlavně u poslední serií dřepů.
Nicméně dneska slušně cítím jak kozy, tak hnáty :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marty_cihi
|
Zaslal: st říjen 19, 2016 10:44 am Předmět: |
|
|
18. října
Trénink:
1h fotbal
Nic těžkého ideální na prokrvení nohou.
Po tréninku:
2x 10min sauna
15 min vířivka
+ protažení
Myslel jsme si, že mi sauna a vířivka pomůže od bolesti nohou ze dřepů...mýlil jsem se...
Prosím, řekněte mi někdo, že mě nohy nebudou takhle bolet celých 8 týdnu :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
visual

|
Zaslal: st říjen 19, 2016 10:50 am Předmět: |
|
|
budou!
ale zvyknes si!
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
|
| nahoru |
|
 |
Nabuko

|
Zaslal: st říjen 19, 2016 3:22 pm Předmět: |
|
|
Ked si potom das chvilku oddych ti bude naopak divne ze ta nic neboli _________________ Nie som povinný byť taký,aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl,nie moje zlyhanie. (R.P.Feynman)
|
|
| nahoru |
|
 |
Marty_cihi
|
Zaslal: čt říjen 20, 2016 6:55 pm Předmět: |
|
|
19. října
Trénink:
1h 30min fotbal
Hodně sprintů, střelba, hra...
občas jsme si připadal, že mám nohy v medu :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
podpako
|
|
| nahoru |
|
 |
Marty_cihi
|
Zaslal: čt říjen 20, 2016 9:35 pm Předmět: |
|
|
| podpako napsal: | Upřímně, docela tě obdivuju Já když jel Beara, tak jsem byl rád, že se hejbu, natož abych hrál fotbal |
No uvidíme jak to půjde dál...
|
|
| nahoru |
|
 |
Marty_cihi
|
Zaslal: čt říjen 20, 2016 9:51 pm Předmět: |
|
|
20. října
Týden 1, den 2
Základ:
Přítahy v předklonu
2x5x50kg + 15x5x42,5kg
Military press
2x5x37,5kg + 15x5x32,5kg
Doplňky:
Tlaky s jč na rovné lavici
4x8x28kg
Přítahy spodní kladky (biceps)
3x12x35kg
Výpony ve stoje
4x12x100kg
Váhy hodně podseknuty, sérií kopec, občas až trochu na hlavu.
Ale je prostor přidávat :-)
Ty váhy jsou celkem směšné, to na mě musel být dneska fantastický pohled :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
Abetos26
|
Zaslal: čt říjen 20, 2016 10:11 pm Předmět: |
|
|
Určitě budu sledovat :) S tím fotbalem jsme na tom dost podobně :D a navíc mám v plánu po odjetí FESTu jet právě BEARa :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|