"MIX"ER pre zabavu (III.)

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 221, 222, 223 ... 267, 268, 269  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - "MIX"ER pre zabavu (III.)  Úvodní stránka -> Sex a vše okolo -> "MIX"ER pre zabavu (III.)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

"domorodých reálií, použije se akcent, slang či něco podobného, jsem v hajzlu. " - to jako pořád mluvíte o seriálech? Kdo sleduje seriály a filmy normálně (teda v originalu a nejlíp bez tituků a pokud teda s nima, tak jedině anglickejma), tak si na americkou angličtinu zvykne hned a prostě jí rozumí... (já jako rozumím i tý britský, ale vadí mi prostě. Nejvíc kupodivu angličtina Angličanů. Třeba Skotové mi přijdou v pohodě)
Co se týče slangu, tzn teda většinou jednotlivejch slovíček, nebo spojení, tak zas... kdo to sleduje v originalu, tak většinou sleduje hodně. Já mám za sebou odhadem 200 sérií seriálů (Outcasts a Black Books jsou z toho jediné seriály z V. Británie) takže znám vlastně i idiomy, což asi dělá lidem největší problém.
I lidi tady z fora je znají, třeba Majesty a jeho "peace of cake"

Takže co chci říct. Anglicky se dá naučit i bez toho, aby člověk někde byl. V seriálech rozumím absolutně všemu a pokud mluvím s nějakým Angličanem, nebo Amíkem, tak prostě 99,5% rozumím. Jedinej problém je pak mluvení... to se zaprvé blbě učí a zadruhý i snadno zapomíná. Já anglicky nemluvil nikdy. Ve škole jsem z angličtiny naučil velký prt. Takže prostě není gramatika a jistota. Ale i tady jsem přesvědčenej, že se to člověk může naučit jen třeba tím, že bude mluvit s kýmkoliv jiným. Nemusí kvůli tomu žít jinde.
Majesty

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem tam bydlel rok A co se tyce HIMYM, rozumim vsemu bez problemu i bez anglickych nebo ceskych titulku, TBBT je neco jineho, ta geekovstina je hrozna, tam uz ty anglicke titulky je dobre mit
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gohan

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Už pár let se dívám na cokoliv v orignále, pokud mám problém s tím, že nerozumím kvůli tomu že se dialogy občas ztrácí (třeba bane v batmanovi, to bylo na hovno všech hoven, vzhledem k tomu že jsem byl ve finském kině kde byly finské a švédské titulky takže jsem musel pořád otravovat přítelkyni co že to vlastně řekl) tak si seženu anglické titulky. Poslední dobou si všímám že neptořebuji už ani titulky.
Podle mě je to o tom mít angličtinu naposlouchanou. Na střední jsem se do angličtiny neučil, jediné co jsem dělal bylo že jsem hrál hry a čumel na filmy/seriály a odmaturoval jsem za 1 s prstem v nose.

Jinak jsem za to, že dabing je zlo a kdyby se v českých televizích vysílaly pořady v orignále s českými titulky, tak to bude mnohem lepší.
Mablung

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty napsal:
Taky jsem tam bydlel rok A co se tyce HIMYM, rozumim vsemu bez problemu i bez anglickych nebo ceskych titulku, TBBT je neco jineho, ta geekovstina je hrozna, tam uz ty anglicke titulky je dobre mit

Jo, já také rozumím všemu. Ale když třeba uslyším "hey ho pip and dandy", tak jsem prostě mimo. Nebo pokud jsi viděl už nové Red Dwarf X, tak třeba ve scéně kde se Kryton baví s Rimmerem o astronavigačních zkouškách, Rimmer použije pár urážek které prostě neznám. Half-wit a munchkin, tady se prostě jen mohu dohadovat co to znamená.
Gohan

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 12:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč by ses měl dohadovat? Si zapni slovník a přelož si to ne? to je ten nejjednodušší způsob jak si rozšiřovat slovní zásobu.
owar

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 1:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Jinak jsem za to, že dabing je zlo a kdyby se v českých televizích vysílaly pořady v orignále s českými titulky, tak to bude mnohem lepší.

+1
Puritania

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 7:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Známý mi tvrdil, že v severských státech (tuším říkal Švédsko) se údajne filmy nedabují vůbec, vše je jen s titulkama a má to dvě velké výhody. Za prvé se děti naučí rychle číst a psát, protože písmo zkrátka vizuálně vnímají a za druhé tam kdejaké desetileté dítě mluví plynně anglicky, protože ji slyší od mala.
Zda je to ale pravda netuším.

Každopádně dabing považuju za devastaci originálu. Mona Lisa by taky šla nakreslit jako hezčí žena, ale zkrátka by to nebyl originál, ale paskvil přetvořený tak aby byl lépe vnímán.
Mablung

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 8:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
Proč by ses měl dohadovat? Si zapni slovník a přelož si to ne? to je ten nejjednodušší způsob jak si rozšiřovat slovní zásobu.

Čím to asi bude že nemám potřebu si rozšiřovat slovní zásobu o munchkina?

Puritania napsal:
Známý mi tvrdil, že v severských státech (tuším říkal Švédsko) se údajne filmy nedabují vůbec, vše je jen s titulkama a má to dvě velké výhody. Za prvé se děti naučí rychle číst a psát, protože písmo zkrátka vizuálně vnímají a za druhé tam kdejaké desetileté dítě mluví plynně anglicky, protože ji slyší od mala.
Zda je to ale pravda netuším.

Každopádně dabing považuju za devastaci originálu. Mona Lisa by taky šla nakreslit jako hezčí žena, ale zkrátka by to nebyl originál, ale paskvil přetvořený tak aby byl lépe vnímán.

Nedabují. Proto tam umí slušně anglicky i dělníci v továrně. Pracoval jsem pro švédskou firmu a jim dělalo docela problémy proč na nižších pozicích nemohou vysvětlovat přímo. Když tam byl kámoš na výletě, zeptal se anglicky metaře na ulici a on mu v klidu odpověděl. Zkus to tady v Čechách
Jinak, jak píšu, dobře udělaný překlad je pro normálního Čecha který i umí slušně anglicky subjektivně lepší než anglický originál. Porozumí úplně všemu a nemá problémy s reáliemi. Pokud se to vezme z hlediska vzdělávání, je originál, ať už s titulky či bez, nejlepší, o tom žádná. Jen mě rozesmívají lidé kteří mi tvrdí že si vychutnají anglický originál více než dobře udělaný český dabing. Ve většině případů si to jen namlouvají, čest vyjímkám.
Petey

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ale naozaj existuju ludia co vedia po anglicky a ti si ten original vychutnaju viac aj ked bude dabing hocijako kvalitny treba sa ucit a cestovat
Puritania

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě spíš vadí, že dabingem se ničí ta originalita....např. spousta fórů je založena na "ohebnosti" angličtiny nebo na intonaci herce a to zkrátka v dabingu nikdy tak dobre nevyzni.
Samozřejmě je rozdíl jestli se předabuje sitcom postavený na humoru, kde se valí jeden for za druhým a nebo romantická komedie kde na intonaci či origo zvuku vůbec nesejde, naopak si ji člověk vychutná líp nadabovanou, protože jde spíše o děj jako celek.

A těm severským zemím všechna čest, myslím je to spojení příjemného s užitečným. Tady dětem vtloukáme angličtinu do hlavy násilím ve školách a výledek stejně stojí za h....
Majesty

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Jinak, jak píšu, dobře udělaný překlad je pro normálního Čecha který i umí slušně anglicky subjektivně lepší než anglický originál.

Né.
Mablung napsal:
Jen mě rozesmívají lidé kteří mi tvrdí že si vychutnají anglický originál více než dobře udělaný český dabing. Ve většině případů si to jen namlouvají, čest vyjímkám.

Né. Anglicky original je lepsi proste. A i pri dobre udelanem dabingu typu Simpsnovych clovek nepochyti ty vtipky tak dobre jako v originalu, a jako jo, to neznamena ze bych se zacal divat na simpsny v originale, protoze jsem na cesky dabing zvykly od detstvi a je velice kvalitni, ale i tak si myslim ze bych se vic zasmal a pobavil pri originalu nez s ceskym dabingem.
O dabingu typu HIMYM nebo TBBT ani nehodlam diskutovat, ten je proste hroznej
Gohan

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Gohan napsal:

To jo. Tak když nemáš zájem si rozšiřovat slovní zásobu, tak si nestěžuj že se nechytáš
blazen

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung zmiňuje "dobře udělaný český dabing" a to je základní problém, protože těch dobře udělaných je zoufale málo... (nehledě na to, že slovní hříčky a podobný ptákoviny nevyzní stejně v angličtině jako v češtině, že ano proto nemůže být nikdy dabing tak dobrý a výstižný jako originál)
Mablung

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty napsal:
Mablung napsal:

Jinak, jak píšu, dobře udělaný překlad je pro normálního Čecha který i umí slušně anglicky subjektivně lepší než anglický originál.

Né.
Mablung napsal:
Jen mě rozesmívají lidé kteří mi tvrdí že si vychutnají anglický originál více než dobře udělaný český dabing. Ve většině případů si to jen namlouvají, čest vyjímkám.

Né. Anglicky original je lepsi proste. A i pri dobre udelanem dabingu typu Simpsnovych clovek nepochyti ty vtipky tak dobre jako v originalu, a jako jo, to neznamena ze bych se zacal divat na simpsny v originale, protoze jsem na cesky dabing zvykly od detstvi a je velice kvalitni, ale i tak si myslim ze bych se vic zasmal a pobavil pri originalu nez s ceskym dabingem.
O dabingu typu HIMYM nebo TBBT ani nehodlam diskutovat, ten je proste hroznej

Asi se neshodneme, ale vzhledem k tomu že to je subjektivní dojem, občanku ti kvůli tomu trhat nebudu
Gohan napsal:
Mablung napsal:
Gohan napsal:

To jo. Tak když nemáš zájem si rozšiřovat slovní zásobu, tak si nestěžuj že se nechytáš

To že něco nepochopíš je u tebe normální stav, takže vše při starém
Gohan

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osvětli mi jaký hluboký význam to mělo teda kromě toho, že nejsi schopný si slovo, kterému nerozumíš přeložit a zapamatovat.

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - "MIX"ER pre zabavu (III.) Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 221, 222, 223 ... 267, 268, 269  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: