Koment: Když jsem se v mládí rozhodoval co dál dělat, nešel jsem na fildu, abych nezkončil v McDonalds.
Borec asi nezkoušel hledat práci ještě :D
no s fildou se hleda prace asi celkem blbe, ne? osobne neuznavam ani podobne sracky jako mezinarodni vztahy, ekonomek sou taky tri prdele.. stejne pak vsichni kouri ptaky v OVB nebo Partners
Jazyky jsou urcite potreba, ale bez znalosti nejakeho oboru ti taky praci prece zarucit nemuzou, ne?
A trochu z jineho soudku. Vim co dela ucitel, co dela konstrukter, technik, opravar nebo kadernice, ale nechapu cim se zivi vsichni ti lidi v oblecich a kostymcich, ktere potkavam v obchodnich domech v dobe obeda, jak papkaji cheese a hranolky. Obchodni zastupci? management firem sidlicich v okoli? Nikdy sem nepochopil, jak tihle lide behem tech vsech miingu a brifingu muzou generovat pro firmu nejaky zisk.
Jazyky jsou urcite potreba, ale bez znalosti nejakeho oboru ti taky praci prece zarucit nemuzou, ne?
A trochu z jineho soudku. Vim co dela ucitel, co dela konstrukter, technik, opravar nebo kadernice, ale nechapu cim se zivi vsichni ti lidi v oblecich a kostymcich, ktere potkavam v obchodnich domech v dobe obeda, jak papkaji cheese a hranolky. Obchodni zastupci? management firem sidlicich v okoli? Nikdy sem nepochopil, jak tihle lide behem tech vsech miingu a brifingu muzou generovat pro firmu nejaky zisk.
To by mě zajímalo co děláš, když to nechápeš. Bez urážky. Evolucí se ve firmách vyvinula spousta kancelářských krys u nichž by si nezasvěcený člověk mohl myslet že jsou na nic, ale není to tak. Dříve byl důraz na výrobu. Prostě vyrábět a poskytovat služby. V současné době je velký důraz na logistiku, kvalitu výroby/služeb, marketing, procesy, komunikaci, ... . Nezasvěcenému člověku by se to mohlo zdát jako píčovina, ale výsledkem je že daná firma dokáže být předvidatelná a spolehlivá. V každé firmě jsou více méně zbyteční lidé. Někde jich je více, někde méně. Ale opovážím se tvrdit, že většina kancelářských krys si své peníze zaslouží (mluvíme-li o soukromém sektoru)
Jazyky ti práci nezaručí, ale spolu se soft skilly ti mohou její hledání VÝRAZNĚ ulehčit.
Taky sem cekal, ze me nekdo nazve nechapavym idiotem, ale nikoho znameho z tohoto oboru nemam, takze neni nic jednodussiho, nez se proste zeptat a byt za blbce, ale alespon se ozval nekdo, kdo mi dany problem smysluplne vysvetlil
vlastne jedinym zastupcem kancelarskych krys je moje sestrenice, ktera dela v jedne IT firme. Na FB pridava fotky z mitingu, foti se v kostympu a zed spamuje inzeraty na misto u ni ve firme. Pochopitelne je vsechno psane anglicky, aby to melo patricnou vaznost. Potom si tezko muze clovek udelat nejaky smysluplny obrazek o tom, jak asi travi pracovni dobu, kdyz ma akorat gympl a nejake mezinarodni vztahy.
Taky sem cekal, ze me nekdo nazve nechapavym idiotem, ale nikoho znameho z tohoto oboru nemam, takze neni nic jednodussiho, nez se proste zeptat a byt za blbce, ale alespon se ozval nekdo, kdo mi dany problem smysluplne vysvetlil
vlastne jedinym zastupcem kancelarskych krys je moje sestrenice, ktera dela v jedne IT firme. Na FB pridava fotky z mitingu, foti se v kostympu a zed spamuje inzeraty na misto u ni ve firme. Pochopitelne je vsechno psane anglicky, aby to melo patricnou vaznost. Potom si tezko muze clovek udelat nejaky smysluplny obrazek o tom, jak asi travi pracovni dobu, kdyz ma akorat gympl a nejake mezinarodni vztahy.
To nemělo být míněno jako urážka :-). Prostě mě zajímalo co děláš, abych si tě klasifikoval. Třeba student skutečně nemusí mít ponětí, u dělníka to bude klasické nadávání, řemeslník či obchoďák dělající celý život na sebe také bude mít často prd znalosti o běhu firem, ...
To nemělo být míněno jako urážka :-). Prostě mě zajímalo co děláš, abych si tě klasifikoval. Třeba student skutečně nemusí mít ponětí, u dělníka to bude klasické nadávání, řemeslník či obchoďák dělající celý život na sebe také bude mít často prd znalosti o běhu firem, ...
ja to nebral jako urazku. jsem student technickeho oboru a tam proste chapu cim se budu zivit a co budu delat. s vystudovanymi treba mezinarodnimi vztahy proste nevim co dotycny muze delat. proste humanitni vedy nechapu :D
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru