prinz eugen - pointa? nebo proste co to jako je? co te malem stalo rodinu? vubec nechapu
je to 3d animace - pocitacova grafika nema to nutne pointu, delas to casto jen proto abys to udelal a hlavne dotahl to do konce obecne je s 3d hrozny srani a kdyz delas projekt s charakterovou animaci rukou a myslis na hrozne moc "shit to do" skoncis u toho 16 hodin denne a nikdo s tebou moc nehne a v pulce litujes ze ses to takove picoviny vubec pustil aby sis vytvoril do zivota hadanku.. no a tak to konci nocnima hadkama s manzelkou atd atd.. .. tahle picovina byla na hranici toho co muze jeden clovek za 4 - 5 tydnu dotahnout do konce a neposrat se z toho uplne.. normalne se CGI filmy delaji dyl ... je to proste kratky film o sundani toho posraneho klobouku z hlavy te zenske.. to je cely...
doufam ze je to srozumitelne...
uz chapu a dam ti celozivotni radu ..nepokracuj v tom
dekuji za radu ale je pozde... delam to jako profesional .. vyrabim ruzny veci pro televizi a film a veci co davam na youtube si delam ve spare timu nikdo mi je neplati a tak musim utahovat trochu uzdu kvalite nebo i pribehu.. no proste se s tim nemuz zas tolik srat ale kdyz uz se s necim seru.. tech par kliku neuskodi...
Par veci co konzumujes na TV prima nebo CT jsem delal ja (treba par upoutavek CT, znelky na prady jeste ve vyrobe) a pokud pujdes na film posledni z aporveru (vygoogli) tak jeden VFX zaber s modelem drevene klece jsem delal ja a celou 3d konverzi delame my s myma partnerama... jasne ze ti co sedi na prdeli a zvatlaji v hospode nebo za pocitacem budou vzdycky ty co aktivne neco udelaji nenavidet ale to je v pohode.. kdo chce se koukne kdo ne tak ne a pak muze vykladat kamosum v hospode ze videl jednu strasnou picovinu co udelal jeden "debil" ale sam si mozna tak zapne internet explorer a vecer televizi a konzumuje bullshit co takovi debili vyrabi :)
ty si ako ta bukvica jakub,ten tiez vsetkym cpe svoje vytvory a vsetci ho za to neznasaju ale bez srandy,nie je to dobry render, ani napad,a za tie hadky s manzelkou to urcite nestoji
render je kompromis mezi lookem a casem na i7 3,4 GHZ, jak sampling stinu nebo i pocet svetel ve scene a jejich typ velmi ovlivnuje cas a pokud renderujes animaci a chachujes final gathering music poctiat v prumeru s 2 minutama pri hustote 0,2, pocet paprsku 100, a interpolaci pres num. FG points na 42, a to si kalkulujes final gather na half res... pak je tu mounting do sceny s pres 8 milionu polygonu atd atd.. ale kdyz ty tak dobre vis co to obnasi a co je a neni dobry render.. nemusim ti nic rikat.... popripade mi ukaz tvoje rendery.. a ne jen jeden frame.. chci videt komplexni scenu ktera se hejbe.. jestli mas flicker apod..
je v phode kdyz se ti render nelibi na to mas 100% pravdu ale vzhledem k tomu ze jsi tu scenu nevidel a nedelal nevis co je dobry a spatny.. pokud neni flicker a stiny jsou ok.. render je ok
kdyby neco delam i tutorialy.. tak se muzes mrknout...
moj odbor su databazy, ms sql a oracle to co si napisal ma malo ohromit? nemusim byt pekar aby som povedal ze chlieb je zhnity. Plus,ja nehodnotim technicku narocnost, iba ze to vyzera na hovno a na toto forum sa to urcite nehodi
moj odbor su databazy, ms sql a oracle to co si napisal ma malo ohromit? nemusim byt pekar aby som povedal ze chlieb je zhnity. Plus,ja nehodnotim technicku narocnost, iba ze to vyzera na hovno a na toto forum sa to urcite nehodi
pokud tam neni flicker tak je render ok a muzes se dohadovat o vecech osobniho vkusu...nemusi se ti libit :-)
je to jako.. jdu do samosky koupim si rohlik sezeru ho a pak se tam vratim a reknu jim ze ta babovka byla uplne na picu... ze ano...
ty si ako ta bukvica jakub,ten tiez vsetkym cpe svoje vytvory a vsetci ho za to neznasaju ale bez srandy,nie je to dobry render, ani napad,a za tie hadky s manzelkou to urcite nestoji
render je kompromis mezi lookem a casem na i7 3,4 GHZ, jak sampling stinu nebo i pocet svetel ve scene a jejich typ velmi ovlivnuje cas a pokud renderujes animaci a chachujes final gathering music poctiat v prumeru s 2 minutama pri hustote 0,2, pocet paprsku 100, a interpolaci pres num. FG points na 42, a to si kalkulujes final gather na half res... pak je tu mounting do sceny s pres 8 milionu polygonu atd atd.. ale kdyz ty tak dobre vis co to obnasi a co je a neni dobry render.. nemusim ti nic rikat.... popripade mi ukaz tvoje rendery.. a ne jen jeden frame.. chci videt komplexni scenu ktera se hejbe.. jestli mas flicker apod..
je v phode kdyz se ti render nelibi na to mas 100% pravdu ale vzhledem k tomu ze jsi tu scenu nevidel a nedelal nevis co je dobry a spatny.. pokud neni flicker a stiny jsou ok.. render je ok
kdyby neco delam i tutorialy.. tak se muzes mrknout...
Peace and Love
V tom pripade na nejakou dobu zanech studia modelovani a animace, coz uz ti relativne jde, a vrhni se na nastaveni renderu, materialy, postprodukci videa a sviceni sceny. Protoze to vsechno pak mnohem zlepsi vyslednej dojem.
Napr. tohle nasviceni je uplne mimo, protaganosti sou tmavy a placaty, pozadi je svetly, zadna atmosfera.
Pak nevypada dobre ani jednoduchej grading, kterej naopak dobre nasvicenymu videu i pres svou jednoduchost muze hodne pomoct.
Nemyslim to rejpani ve zlym, cenim si toho, kdyz nekdo neco aktivne dela a stravi nad tim cas. Ale protoze se sam podobnejma vecma zivim, vidim ty chyby :) btw. ja myslel ze ses puvodni profesi pravnik ... ?
ano ale nechal jsem toho.. naucil se post a 3d-.- jako samouk.. resp porad se ucim a uz rok se tim relativne uspesne zivim.. tvoje poznamky jsou OK a souhlasim.. ale grading jsem tady nedelal a nechtel .. muj umysl byl vyhodit to presne tak jak jsem do udelal.. sviceni...
mel jsem strasny peklo s mountingem chlape.. strasny.. cela scena pohromade nedrzela a musel jsem to lamat.. cimz si pridas dalsi nocni muru.. jak sam vis... v post jsem delal jen DOF ale protoze tady slo primarne o chrakterovou animaci a nikoli o render.. tak jsem to musel povolit.. jak vysvetlju vyse...
projkety soustredeny jen na render a lighting do showreelu jhsou treba tyto.. zkoukni
a projekty na compositing
sam vis dobre ze maxovat vsechny spare time projekty nejde a ja jen potrboval do showreelu ukazat jak to umim cely zarigovat a rozpohybovat takze v tomto je to ok
jinak jsem to kvuli mekkym stinum svitil MrSkyPortal svetlama ale u nekterych kamer mi to vyhozovalo treba 17 minut per frame pri 1 - 16 antialiasingu.. (mam to tak rad)-- takze prace sla dal tak jsem to musel shazovat .. a nekdy svitit jen jen jednim.. sundat pocet samplu na jedno svetlo treba az 8 a druhy nechat jen 32...
atd atd.. ale jak jsem rek.. je to jen takova rychla sranda za pet tydnu a uz tak dost pro jednoho cloveka na management... ale pohyb je.. ja sam z tohoto renderu na prdel taky nepadam.. umim to perfektni ale na perfektni nemas vzdycky cas a energii :-)
Já taky proti grafice nic nemám. Ale proč to musí být pokaždé takové psycho
protoze kdyz nemusim poslouchat nici penize.. muzu jit totalne crazy a vzhledem k tomu ze vetsionou neci penize poslouchat musim tak kdyz si delam neco pro sebe.. vetsinou se to zvrhne :-)
Ja uz sem na ty tvoje ostatni veci mezitim koukal :) a musim uznat, ze umis rozhodne vic, nez je z toho filmecku s klouboukem patrny. Treba ten compositing s tema autama, cos postoval sem, nebo ten android, co vyleze zpoza rohu (nasel sem na tvym profilu) vypadaj super. Nebal bych se s portfoliem sestavenym jenom z tech nejlepsich veci uchazet se v budoucnu o misto v naky postprodukcni firme, napr. UPP, maj tam primo profesi kompozitor, ale to asi vis - zatimco ja nevim, jestli maji pobocku i v Brne.
Ty komplet cgi videa trpej tim, co sem psal, ono je totiz dost videt, ze nemas moc filmarsky zkusenosti (s tim souvisi i to sviceni). Je to celkove takovy renderove sterilni, hypercisty. Ja delal na skole vicemene jenom staticky rendery. Behem skoly sem utek spis k filmarine, kde se zatim nejak tak placam, + animace jako ksefty v tandemu s bejvalym spoluzakem (on modelovani + materialy, ja rendery a postprodukci). V ty filmarine a postprodukci toho umim uz docela dost, ale presto vim, ze sem porad dost na zacatku.
A k tem renderovacim casum: mentalray porad nema podporu GPU (na 3DS Max sem se vykaslal pred 3 lety, tak to fakt nevim:) ? Protoze i highend herni graficky karty docela ve vykonech roznesou CPU na kopytech v tomhle ohledu...
Mně se to líbí...ale jsem v této oblasti laik, takže můj názor asi není zorvna směroplatný:o)
dik.. aspon nejaky publikum si to tu naslo.. nemusis byt profik.. bud se libi nebo nelibi... vetsinou picujou nejvic ti co sami umi hovno ... profik profika vetsinou neurazi pac vi o co jde...ale je to typickej problem tech co tvori a tech druhych co picuji.. ja se treba snazim i v te nejvetsi sracce hledat neco dobryho ale vetsina se snazi i v masterpiecech hledat to spatny.. a kdo hleda vzdycky neco najde.. i ve filmu Amadeus... CGI me naucilo videt krasu vsude a ve vsem... a i kdyz u toho sedavam nekdy 18 hodin denne zakouslej ve svete technickych problemu a shit.. porad vidim krasu vsude... podobnej osud tu ma pozoruju i Johny Valda ktery at dela cokoli a jestli ma muj approval nebo ne.. tak sel s kuzi na trh.. porad pracuje a za par let bude na vrcholu .. uz ted ma vic subscriberu nez ja a byl stejne jako pozvanej na konferenci youtube partneru v praze.. (potkali jsme se tam) takze to ze neco dela ma vzdycky muj respekt... at to dela pro kliky penize nebo slavu to je fuk.. svoje publikum si nasel..
ono treba ja .. tak ok.. dam sem obcas video ktery udelam ve free timu.. je to shitload prace kterej tam lidi nevidi a misto toho rict.. "hele tadle cast je divna a proc" nebo "nelibi se mi ty saturovany barvy".. namete se mi na hlavu hromada sracek jako kdybych nekomu cpal do drzky mrtvou rybu nasilim... ja to pro penize nedelam ani pro kliky ale kdyz uz se s necim seru tak proc by se lidi nekoukli, mam elativne ok karieru v post produkci a proste jen delam neco navic jak pro sebe tak pro lidi.. je to kurva zadarmo .. po nikom nic nechci.. nepotrbuju nici approval ani chvalu ani kritiku vetsinou.. vim co je kde za problem protoze jsem to kurva delal.. ani profik cratach si neodpusti naporve nekoho shodit a teprv potom se zacne bavit jako lidska bytost...
jediny co rikam.. davam jsem moji praci obcas a komu to kurva vadi ?. sezere to minutu zivota kterou by jste stejne jinak promrdali pac proc jste na tomto foru primarne ? zabit cas ne ? ...
tak se lidi nad sebou zamyslete.. delate jako kdybych z vas tahal prachy .. ja do prdele netvrdim ze tvorim neco uzasnyho a supr dulezityho a tajnyho s hlubokym smyslem pro lidskou rasu.. TVORIM do prdele zabavu a mozna trosku CGI umeni.. nic vic v tom do prdele nehledejte
Ja uz sem na ty tvoje ostatni veci mezitim koukal :) a musim uznat, ze umis rozhodne vic, nez je z toho filmecku s klouboukem patrny. Treba ten compositing s tema autama, cos postoval sem, nebo ten android, co vyleze zpoza rohu (nasel sem na tvym profilu) vypadaj super. Nebal bych se s portfoliem sestavenym jenom z tech nejlepsich veci uchazet se v budoucnu o misto v naky postprodukcni firme, napr. UPP, maj tam primo profesi kompozitor, ale to asi vis - zatimco ja nevim, jestli maji pobocku i v Brne.
Ty komplet cgi videa trpej tim, co sem psal, ono je totiz dost videt, ze nemas moc filmarsky zkusenosti (s tim souvisi i to sviceni). Je to celkove takovy renderove sterilni, hypercisty. Ja delal na skole vicemene jenom staticky rendery. Behem skoly sem utek spis k filmarine, kde se zatim nejak tak placam, + animace jako ksefty v tandemu s bejvalym spoluzakem (on modelovani + materialy, ja rendery a postprodukci). V ty filmarine a postprodukci toho umim uz docela dost, ale presto vim, ze sem porad dost na zacatku.
A k tem renderovacim casum: mentalray porad nema podporu GPU (na 3DS Max sem se vykaslal pred 3 lety, tak to fakt nevim:) ? Protoze i highend herni graficky karty docela ve vykonech roznesou CPU na kopytech v tomhle ohledu...
jo v pohode.. konecne mluvis jako clovek :-)
ja jsem do UPP psal.. rekli ze se mnou pocitaji v budoucnu.. a pokud mi v UPP reknou ze je to dost dobry pro ne.. je to dost dobry pro kohokoli :-)
zatim se mrdam tak jak ty.. delam injektaze pro TV prima.. neco pro CT, ale ted jsem prolomil.. spolupracuju pevne s ENIAC digital cinema.. coz je post produkction a production house v praze.. a auticka i robot dokonce jdou do jejich showreelu..
z maxu ted prechazime na mayu.. taky.. hlavne kvuli maya muscle .. jinak AAron Production - Visionlore jsou dva partaci v polsku.. Baalnazaar -Modely
McGrave - Programátor.. pise cokoli, zariguje cokoli, simulace Fume After Burn.. no proste Grave je nas pan co resi vsechny problemy.. a ja zatim dleam vsechno ale chci se soustredit jen na pohyb, compositing.... jinak my i ty CGI veci delat poradne umime.. ale zatim tahnu nase studio prevazne ja sam.. shanim po praze ksefty atd atd.. no hele.. nemam nic proti tomu spojit sily a udelat neco.. klidne to delat rok a ne pet tydnu co bude perfektni protze.. hej.. ja sam jsem si vedom cim vsim moje CGI veci trpi.. zatim je hlavni duvod ten ze musim kompromitovat vsechny rendery.. nesukam bohuzel majitele Rebus Farmy :-)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru