Mlýnek

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mlýnek  Úvodní stránka -> Ostatní -> Mlýnek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jachym

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 8:09 pm    Předmět: Mlýnek Odpovědět s citátem

Ahoj,
nedávno jsem dopotřeboval takový ten mlýnek na koření co se prodává v obchodech skleněný. Už nevím kde to bylo, ale vzpomínám si, že jsem kdysi dávno někde četl, že se to snad dá nějak otevřít a znovu doplnit. To by bylo dobrý nejen proto, že nový stojí kolem 50 korun a naopak koupit samotný kuličky pepře/sůl vyjde na pár korun, ale konec konců je to i škoda zas vyhazovat a kupovat to samý znovu (stejně se to ani nedá hodit do skla, pokud ten vršek nějak neodstranim).
Měl jsem dva, na sůl a pepř. Zkoušel jsem to rozdělat, ale nějak se mi to nepodařilo a při pokusu hrubou silou to nakonec sice povolilo, ale doslova se rozpadlo....
Tak jsem si řikal jestli třeba to někdo z vás někdy nějak nezkoušel otevřít nebo neví jestli se to dá nějak doplnit, ten článek kde se o tom tehdy psalo už jsem nenašel...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle jsou shity, kup si mlýnek Peugeot - dělají ve Francii mlýnky už asi 100 let. Stojí sice okolo 700,- ale opravdu mele a vydrží ti celý život.
Tyhle shity made in china jsou k ničemu a udělané buhví z jakých škodlivých plastů.

http://www.e-gastroshop.cz/gastroshop/eshop/74-1-Kuchynske-vybaveni-a-inventar/336-2-Mlynky-na-koreni-Peugeot/5/2333-Mlynek-na-pepr-Paris-U-Select-18cm-prirodni
Seva98

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 8:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebo si kup koreni v mlynku v Mark&Spencer. Jejich mlynky vymenitelne jsou a prodavaji docela zajmave kombinace koreni.

https://www.zonetraininglog.com
Frozz.

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám doma Peugeot mlýnek červený (mám v něm hrubou sůl), elektrický a je fakt super. I když teda pár stovek stál ...
cipinek

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2013 9:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

normálně jsem si ten mlýnek s kořením koupil a když jsem s tím vrškem, kde je to tělo mlýnku chvilku tloukl o stůl, tak se to uvolnilo a pak se to dalo odšroubovat, kupovat si kus dřeva za Kč 700, to může jenom... , když si můžu teď koupit koření a mlýt si pepř do zblbnutí..., nesmíš používat příliš hrubou sílu, použij mozek, to je účinnější...
Spazik

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 9:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
normálně jsem si ten mlýnek s kořením koupil a když jsem s tím vrškem, kde je to tělo mlýnku chvilku tloukl o stůl, tak se to uvolnilo a pak se to dalo odšroubovat, kupovat si kus dřeva za Kč 700, to může jenom... , když si můžu teď koupit koření a mlýt si pepř do zblbnutí..., nesmíš používat příliš hrubou sílu, použij mozek, to je účinnější...

Ta tvoje věta má stejnou logiku jako že BMW nebo Mercedes si může jenom blbec, když se dá jezdit škodovkou nebo na kole

Ten tvůj slavnej jednorázovej mlýnek jsem taky měl - stojí asi 50Kč+- mele mizerně už když je novej, když ho 2x 3x naplníš znovu, tak už nemele skoro vůbec a ten mlecí mechanismus je slisovaný plast nebo nějaký takový levný shit, takže kdoví co si to nemeleš do jídla.
V delším období by tě kupování těhle mlýnků vyšlo dráž než ten za 700,-, který vypadá, že ho budou moci používat i moje děti, mele výborně a má asi 5 stupňů hrubosti mletí. Protože mlecí mechanismus je ručně dělaný rozebíratelný a z kovu.
Loudy

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč kupovat za 700, když můžu mít téměř naprosto to samý za 300 od tescomy?
cipinek

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale Spaziku, tady snad u mlýnku jde o bezpečnost, rychlost jízdy a společenskou prestiž? , co se mi to tady snažíš namluvit za blbosti? mě ten mlýnek vyhovuje a mele pořád stejně, to jenom ty se snažíš ospravedlnit sám před sebou svoji blbost, když sis koupil dřevo za Kč 700, klidně si kup mlýnky i za Kč 10 000, které se prodávají, abys mohl machrovat před návštěvou, která k tobě přijde, mě stačí mlýnek za Kč 50, pro mě udělá stejnou službu jako mlýnek za Kč 700 a dražší...
Spazik

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 3:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Loudy napsal:
Proč kupovat za 700, když můžu mít téměř naprosto to samý za 300 od tescomy?

Je vidět že nevíte o čem mluvíte, narozdíl od vás já zkoušel dost mlýnků - od těch na jedno použití s kořením za 50,- přes ty plasťáky za 200-300,- (tesoma apod.) až po ten peugeot. u něj jsme skončil právě proto, že ty předchozí stáli za starou belu. A navíc mám blbý pocit používat v jídle cokoli co je plastové a z Číny/Asie :-)
Spazik

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
ale Spaziku, tady snad u mlýnku jde o bezpečnost, rychlost jízdy a společenskou prestiž? , co se mi to tady snažíš namluvit za blbosti? mě ten mlýnek vyhovuje a mele pořád stejně, to jenom ty se snažíš ospravedlnit sám před sebou svoji blbost, když sis koupil dřevo za Kč 700, klidně si kup mlýnky i za Kč 10 000, které se prodávají, abys mohl machrovat před návštěvou, která k tobě přijde, mě stačí mlýnek za Kč 50, pro mě udělá stejnou službu jako mlýnek za Kč 700 a dražší...

Blbej je jedině ten, kdo porovnává a hodnotí něco, co v životě nezkusil
Draper

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do pos*anyho mlynku bych nevrazil ani tech 50kc
Spazik

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 3:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Do pos*anyho mlynku bych nevrazil ani tech 50kc

Nj, nasypat tam pytlík mletého kari a sr*t na mlýnek je někdy taky řešení
Loudy

PříspěvekZaslal: čt červen 06, 2013 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mluvím o dřevěným mlýnku s mechanismem z nerezavějící oceli. V Praze používám každý den už asi 2roky a pořád drží

Rychle na stránku:

Přejdi na: