Naše oblíbené seriály

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 83, 84, 85  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Naše oblíbené seriály  Úvodní stránka -> Ostatní -> Naše oblíbené seriály
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 12:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
pre mňa po game of thrones naj

Po shlídnutí prvního dílu třetí sérky jsem zjistil, že si z předchozích sérií pamatuju kulový a unikaj mi totálně souvislosti. K posrání. Jo jo, first world problems :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hra o truny je vazne dobry serial. Kdo cte ty knihy?
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No vím tady o mně a Turakamovi, možná to čte i někdo jiný...
xCROWx

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Z Písně ledu a ohně mám přečtené první tři knihy, pokračovat už nebudu. Z Martina se stává čímdál větší grafoman bez špetky sebereflexe. Četl jsem to po druhé řadě seriálu a teď už ani nemám moc náladu na sledování.

Vikings jsou super, hned jsem si vzpomněl, jak mě tady kdysi Turakam pucoval, že se mi nelíbilo Valhalla Rising. Tak říkám, že tohle se mi líbí velice.
Lunreal

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Knihy jsou rozvleklé, s málem informací, ale tvoří to docela kompaktní celek... a kruh se začíná pěkně uzavírat :) Jen abysme se toho dožili.
JosefH

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ZeleznaKoule napsal:
Turakam napsal:
pre mňa po game of thrones naj

Po shlídnutí prvního dílu třetí sérky jsem zjistil, že si z předchozích sérií pamatuju kulový a unikaj mi totálně souvislosti. K posrání. Jo jo, first world problems :)

Když se podíváš na edna.cz a dáš game of thrones, tak tam myslím je něco jako shrnovací díl druhé série
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Josef, dík, to dost pomohlo... :)
Turakam

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Knihy písne ledu a ohne mám prečítané všetky, a tiež som to tu už xy krát písal, že mám strach, či to George stihne dotiahnuť do konca, aký si séria skutočne záleží, bo rozohrané je to neskutočne a aj posledné kniha priniesla postavy, ktoré dejom pekne zamiešajú a každému v hlave určite skysla už nejedna teória, že ako to vlastne celé dopadne.
CrazyLom

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
Knihy písne ledu a ohne mám prečítané všetky, a tiež som to tu už xy krát písal, že mám strach, či to George stihne dotiahnuť do konca, aký si séria skutočne záleží, bo rozohrané je to neskutočne a aj posledné kniha priniesla postavy, ktoré dejom pekne zamiešajú a každému v hlave určite skysla už nejedna teória, že ako to vlastne celé dopadne.

a po nás? Což! Ať přijde potopa!
Turakam

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

perfektné
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:

konečne sú vikingovia na obrazovkách špinaví lúpežníci bez rohatých prilieb ale v kožiach a pár zdrapoch krúžkových zbrojí, predsa seriál je zasadený do bodobia, kde ešte len začínajú výpady do dnešného anglicka, takže tak + hlavná postava má aj reáln podklad a pod., history urobili z minima maximu a úvodná theme je proste skvostná

Tak takhle zásadní chyby které popisuješ, jsou už v dnešní době všeobecné známé. Samozřejmě otázka je s čím seriál porovnáváš. Jestli s Xenou tak ok Pokud ti stačí příběh který se inspiruje nějakou legendou a hollywoodským stylem jí převypráví tak proč ne. O tom že děj je předvídatelný a vikingská společnost je tam představována právě ve stylu GoT se asi není třeba hádat. Neberu ti, že se ti to líbí. Někdo si raději přečte Blesk, někdo knihu. Herecké výkony jsou průměrné. Oproti jiným seriálům mi přišli dialogy v angličtině až primitivní. Neříkám že to je nekoukatelné, jen ten seriál má sklon ke kýčovitosti.
Turakam

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a v čom preboha, že všetko je také, ako by teoreticky mohlo byť a dokonca aj každodenné činnosti tam vyzerajú prirodzene, nehovoriac o bitkách, práveže prachžiadny holywood, a porovnanie s got je scestné, netreba si zamieňať inšpirácie, hádam je každému jasné, že vikingské ságy, legendy a pod. sú prameňom, ktorý viedol k sformovaniu určitých rodov (Greyjoy a severské rody a pod.) v GoT, a to, že sa havran mihne v úvodnej zvučke, a? Nebude to skôr odkaz na Odinových havranov Huginna a Munnina pozorujúcich svojho vyvolenca Ragnara, hm? Severská spoločnosť - Jarl ako najmocnejší a najbohatší válečník je pánom a zákonom na určitom území, na ktorom spravuje a prerozdeľuje pôdu a organizuje výpravy, niečo nekorektné? Holmgange sa nevyhne. (Inak jediný magický prvok sú práve občasné božské zjavenia, to má však od fantasy ďaleko:)
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 10:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
a v čom preboha, že všetko je také, ako by teoreticky mohlo byť a dokonca aj každodenné činnosti tam vyzerajú prirodzene, nehovoriac o bitkách, práveže prachžiadny holywood, a porovnanie s got je scestné, netreba si zamieňať inšpirácie, hádam je každému jasné, že vikingské ságy, legendy a pod. sú prameňom, ktorý viedol k sformovaniu určitých rodov (Greyjoy a severské rody a pod.) v GoT, a to, že sa havran mihne v úvodnej zvučke, a? Nebude to skôr odkaz na Odinových havranov Huginna a Munnina pozorujúcich svojho vyvolenca Ragnara, hm? Severská spoločnosť - Jarl ako najmocnejší a najbohatší válečník je pánom a zákonom na určitom území, na ktorom spravuje a prerozdeľuje pôdu a organizuje výpravy, niečo nekorektné? Holmgange sa nevyhne. (Inak jediný magický prvok sú práve občasné božské zjavenia, to má však od fantasy ďaleko:)

Chápu, že seriál hájíš protože se ti líbí. Ale pokud si myslíš, že "bitky" jsou tam realistické, tak jsi asi nikdy neviděl železnou bitvu. ( která je sice jen hra, ale k realitě má nejblíže ) Ano jsou tam některé zajímavé odkazy, ale právě chování postav neodpovídá době. Pokud by jsi si přečetl literaturu, viděl by jsi právě jaký slepenec vznikl dohromady. Je to podobné jako kdyby jsi mi tvrdil že Ordinace popisuje skutečný chod nemocnice a začal mi vyjmenovávat důvody. Primář jí řídí, doktoři nosí bílé pláště a pacienti trpí nemocemi, které v současné době existují.
Turakam

PříspěvekZaslal: čt duben 04, 2013 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

realistické som nepísal, stačí si pozrieť inštruktážne šermiarske videá na základe dobových údajov, podobný spôsob sa na plátne ešte neobjavil, keď už...narážal som len na spôsob, ako sú natočené, a druhá vec, o vikingoch a vôbec o období formovania anglicka a "temnom" stredoveku čítam odjakživa, sorry
CrazyLom

PříspěvekZaslal: pá duben 05, 2013 6:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

včera jsem koukal na první díl a vypadá to dobře! ne tak skvěle jako got, ale dobře určitě tomu odpustím nějaký to klišé a odklonění od reality, bude-li to pokračovat stejně
a po nás? Což! Ať přijde potopa!

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Naše oblíbené seriály Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 83, 84, 85  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: