|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: st červenec 25, 2012 9:52 am Předmět: |
|
|
Pokud stojí celý den na nohách, vykašlal bych se na aerobní pohyb a raději ji nechal posilovat - nejdřív každý den 20 minut s vlastním tělem, potom přejít do posilky - 3x týdně po hodině, nějaké rozumné fullbody. O jídle už tady byla řeč, potřebuje přidat bílkoviny. Doporučoval bych rozvrhnout si stravu tak do 4 jídel, v každém jídle tak 30 gramů bílkovin, dopoledne víc tuků, sacharidy si nechat spíš na večer. Kalorický příjem bych při její výšce a váze odhadl na minimálně 110-120 gramů bílkovin, 170-180 gramů sacharidů a 40 gramů tuku denně, ale musí zvyšovat postupně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
xfric
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 10:11 am Předmět: |
|
|
Ta posilka je dobrá možnost, máme doma zařízenou domácí mini posilovnu. Polohovací bench lavice - zakončená strojem na předkopávání a zakopávání, velká činka, EZ činka, jednoručky a nafukovací míč :)
Bylo by možný 2x týdně chůze po 1h ve dnech volna a v pracovních dnech v 10 večer si zacvicičit s činkama - tak 2x týdně. To by asi dokázala. Není problém cvičit a za hodinu po tom jít spát?
Teď ještě to jídlo. Tzn.
sacharidy na snídani - takže nějaký vložky z jogurtem (mléko bohužel nesnáší a nepije - maximálně kakao), chléb (domácí pečeme především žitný se sluneč. semínkama) s cottagem nebo nějakým sýrem šunkou
svačina: asi hodně ovoce, zeleniny, nebo tvaroh s racio chlebičkama, jogurt s ovocem atd
oběd: preferovat teda těstoviny / rýže / kuskus / brambory s kuřecím masem / lososem, btw někdo mi tu psal že sojové maso ne, proč ne?
svačina: stejné co na první svačinu
večeře: na večeři už preferovat teda hlavně proteiny? dá udělat na večeři to stejné co na oběd? nebo bude maso + testoviny např. na veceri nevhodné?
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 10:28 am Předmět: |
|
|
by mě zajímal i ten tvůj jídelníček :D
|
|
| nahoru |
|
 |
xfric
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 10:55 am Předmět: |
|
|
Není problém: výška 183cm, váha 70 kg (před 2 měsíci 64 kg)
Snídaně: mysli s mlékem / piškoty z mlékem / buchta nebo např. piškotový dort s mlékem / nebo nějaký doma dělaný puding / občas ovesné vločky s mlékem
svačina: ovoce - jeden kus (banán jablko) + jogurt + nějaká mysli tyčinka nebo racio chlebíček v jogurtu
oběd: připravuji si jej doma, tzn stejný jako přítelkyně. většinou maso + příloha
2. svačina: tvaroh s kakaem / chleba se šunkou, sýrem / piškoty s mlékem + ovoce 1ks
večeře: pizza / někdy to co na oběd / těstoviny s omáčkou / dal mě nic nenapadá
Cvičím doma 2cv+1volno+2cviceni+2volno, po cvičení dávám gainer, 100g - Maga mass 4000 s mlékem (gainer sem zařadil před dvouma týdnama)
Vím, že to není ideal, ale na druhou stranu je to takový kompromis mezi tím jak sem jedl předtím a jak bych měl ideálně jíst.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st červenec 25, 2012 10:57 am Předmět: |
|
|
Nevím, jestli má moc smysl chodit na procházky, když celý den pochází v práci. Cvičení bych doporučoval aspoň třikrát týdně, nejlepší by bylo ráno (já kvůli cvičení vstávám v půl šestý a před půlnocí se do postele nedostanu, takže to jde). Osvědčilo se mi začít každodenním krátkým cvičením s vlastním tělem (plank, kliky, mosty, přítahy, dřepy, výpady atp) a teprve potom přejít na činky.
Jídelníček - proteiny v každém jídle. Na snídani bych možná trochu netradičně doporučoval bílkoviny a trochu tuků, třeba vajíčka se slaninou (ne sacharidy), na oběd libové maso se zeleninou, na svačinu třeba tvaroh, na večeři bílkoviny a většinu sacharidů z denní dávky (a minimum tuku), klidně to sójové maso, proč ne - holkám to nevadí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: st červenec 25, 2012 11:13 am Předmět: |
|
|
| xfric napsal: | | Důvod, no má 12h směny. Takže 8.30-21.00 v práci. Někdy má třeba 4 12ky po sobě, takže se u toho dělá špatně cokoli jinýho. Ale asi to bude nutné |
Tak to chápu, dvanáctka člověka unaví ať už dělá cokoliv hlavně po psychické stránce. Minimálně ale každý ten kdy nemá tuhle směnu, by chodit mohla. I to mi přijde víc jak dvakrát týdně ne? _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
xfric
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 12:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: st červenec 25, 2012 1:05 pm Předmět: |
|
|
OT: se tvým jídelníčkem bych byl taky ektomorf, protože dopoledne bych šilhal hlady a navečer okusoval dveře. Samý rychlocukr. Tím to nevytrhneš, to chce normální jídlo a ne piškoty. Vločky, celozrnné pečivo, vejce.. bílkoviny míjíš úplně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|