|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Kimikaca

|
Zaslal: po leden 17, 2011 6:06 pm Předmět: |
|
|
| Azmodan napsal: | To zadní hovězí je fakt o hovně. Většinou je to jako podešev. já to dělám tak, že ho nekompromisně naklepu - doslova to rozmlátím paličkou pak to hodím na rozžhavenou pánev a opravdu max. minutu z každý strany a rychle sežrat. Takhle se to dá sníst, protože jak to vychladne tak je to pak tvrdý jak šutr. Jakmile to začneš dusit, nebo pomalu propíkat, je konec... |
ok zkusím, steak je potom zevnitř krvavý viď ? a dáváš olej nebo něco ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Azmodan

|
Zaslal: po leden 17, 2011 7:12 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 11:42 am Předmět: |
|
|
Když už je tu vlákno o hovězím zadním, tak nebudu zakládat další nebo by mě tu někteří ukamenovali. Mám problém s hovězím masem. Možná je to běžné, nevím a proto se ptám.
Hovězí maso peču v remosce a už se mi několikrát stalo, že z 2kil hovězího masa bylo pouze 1kilo upečeného. Je to normální, že se tolik vody vypeče?! Třeba u kuřecího se vypeče max 3/4 ale u hovězího je to vždy 1/2. Nebo je to prostě takový typ masa?
|
|
| nahoru |
|
 |
kloucmil
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 11:53 am Předmět: maso |
|
|
a jak to vypada, jde to jist? maso pred pecenim je dobre kratce orestovat ze vsech stran aby se zatahlo, hovezi je dobre peci napriklad pri 100° delsi dobu, treba klidne 6 hodin, pak dostaneme stavnaty roastbeef
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
kloucmil
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 12:17 pm Předmět: |
|
|
zadni snad neni potreba ani ocistovat, neporcovat (jo tak na dva kilovy kusy muzes), v celku celej ten kus opect na panvicce, maso se zatahne a nebude z nej tolik tect stava a pak upict v celku (bude to ale trvat dele nez rozporcovany)
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 12:35 pm Předmět: Re: maso |
|
|
| kloucmil napsal: | | a jak to vypada, jde to jist? maso pred pecenim je dobre kratce orestovat ze vsech stran aby se zatahlo, hovezi je dobre peci napriklad pri 100° delsi dobu, treba klidne 6 hodin, pak dostaneme stavnaty roastbeef |
Tak konkretne roastbeef by som zo zadneho nerobil. Na tento je potrebna svieckova, ktoru ozaj opecies na panvici z prudka z kazdej strany. Podstatne pri peceni v rure je udrziavat konstantnu teplotu v strede mäsa (cca 50 stupnov), cize je dobre disponovat patricnym teplomerom. Teplotu rury nastavis podla toho... A urcite to netrva 6 hodin :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 12:51 pm Předmět: |
|
|
takže i to hovězí zadní mám zprudka opéct na pánvičce a pak dát péct?
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 1:09 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | | takže i to hovězí zadní mám zprudka opéct na pánvičce a pak dát péct? |
Tak je to spravne. Mäso sa zatiahne a stava ostane vo vnutri.
Ja som po xy pokusov s pripravou zadneho ostal pri tlakovom hrnci...tam rozvaris aj podrazku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 1:22 pm Předmět: |
|
|
Ano, o tlakovém hrnci slyším pořád samé pěkné věci  ... Jen na čem to mám zprudka opéct? Olej asi nebude to nejlepší, že jo? Mám si koupit rovnou u řezníka i sádlo?
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt březen 10, 2011 1:49 pm Předmět: |
|
|
Nevidim problem v troske oleja. Ja pouzivam kvalitne panvice. Ak maju nejaky speci povrch, tam zvycajne olej nepotrebujes. Ja davam trosku oleja len na klasicku, tazku liatinovu panvicu. Na tejto zvycajne robim len steaky, kedze fantasticky drzi teplo a (nemeral som to), ale mam pocit, ze ju dokazem rozpalit ovela viac ako teflonky a spol.
Ak mäso varim v tlakovom hrnci, hodim ho na osmahnutu cibulku, pridam koreniny....necham ho chvilu smazit, nasledne ho zalejem bujonom a necham uvarit. Mal som uz hovädzie zadne, ktore som varil takmer 1,5 hodiny...mi to prislo ako nejaky byk, ktory cely zivot makal v rodeu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: ne říjen 23, 2011 1:16 pm Předmět: |
|
|
3 až 4 minuty dle chuti na oboustraném kontaktním grilu (položím na to zvrchu něco těžkého)
takhle dělám hovězí, kuřecí, kotlety...
Zadní hovězí je lepší než falešná svíčková, ta na to moc není ale taky se dá udělat.
Steak se prostě nedělají dlouho, je to trošku šťavnatý ale pokud to někdo peče dýl jak 5 minut bude to vždycky podrážka.
Výborné je přidat k tomu nakrájené stejně silné jako maso, plátky žampionů nebo cukety.
Taky vaříme třeba kilo a půl hovězího na rajskou hodinu a půl v papiňáku, to je normální.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: so leden 14, 2012 10:15 am Předmět: |
|
|
Nedavno sem si koupil hovezi zadni z intersparu a udelal si 2x200g vpodstate stejky ( i kdyz sem tomu neveril), maso bylo mekky ( i kdyz ne tak mekky jak treba ze svickove) a nadherne stavnaty, uvnitr lehce ruzovy.
A stacilo jen na plynu poradne rozpalit panev (ale opravdu fest), pak minutu z kazde strany a cca 5 minut dodelat na polovicni vykon. Zadne nakladani, jen posypane korenim a osolene na panvi. _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
BumbleBee

|
Zaslal: so leden 14, 2012 10:51 am Předmět: |
|
|
Skus maso posolit az na tanieri a uvidis ten rozdiel :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|