pálení žáhy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - pálení žáhy  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> pálení žáhy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

palí vás často žáha?
ano
19%
 19%  [ 13 ]
ne
42%
 42%  [ 29 ]
občas
38%
 38%  [ 26 ]
Celkem hlasů : 68

Autor Zpráva
Hegon

PříspěvekZaslal: ne srpen 08, 2010 11:39 pm    Předmět: pivo Odpovědět s citátem

Ještě k tomu pivu, zásaditý není žádný - měřil jsem to, ale plzeň působí v zažívacím traktu zásaditě. Mám to potvrzený osobní zkušeností po 8mi už nepalí nic
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
JrElda

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Začal jsem před týdnem cca objem a od té doby co žeru jak pes, tak mě pálí žáha kua A to žeru zdravě, jen trochu ve velkém...čím to? a co na to? nechci žrát nějakou sodu s vodou, helicid , mottilium a podobné prášky na gastro díky za radu..
Moje říkala že to je tím, co jsme koupili parboiled od lagris rýži..že ji ted pálí žáha furt taky..je to možné?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kubaz

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kazdy to ma z neceho jineho ja treba ze sladkeho a paliveho, sezen si u doktora omeprazol taci 3x tydne tableta a pohodicka, pokud to nechces resit medikamenty tak sniz gramaze ryze a pokud nepomuze tak postupne musis vylucovaci metodou zjistovat z ceho to dela tobe
dodo1985

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě funguje proti pálené žáhy naprosto spolehlivě kyselá okurka. (Stačí jedna.)
Janze

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2013 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

helicid je omeprazol, je to PPI (inhibitor protonové pump). "nechci jíst prášky" je sice pěkné, ale pokud nic jiného nepomůže, není zbytí, Barretův jícen a následně rakovina jícnu nejsou rozhodně nic příjemného. co se týká nefarmakologické léčby, tak platí: omezit/vyřadit : bublinky, některý alkohol (tvrdý, víno. pivo většině lidí nevadí), ostrá jídla. důležité je neležet po jídle. pokud tyto opatření nepomůžou, je třeba nasadit léčbu, případně absolvovat gastroskopii. jinak PPI fungují cca 24 hodin, takže jíst je 3x týdně je hodně polovičaté řešení.
ještě bych dodal, že opravdu pálení žáhy může být u různých jedinců způsobené různými faktory (potravinami).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - pálení žáhy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: