|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Reichenberk

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:00 pm Předmět: |
|
|
| Loudy napsal: | | Reichenberk napsal: |
Je mi tedy stále trochu záhadou že paleolista může sníst jakékoli množství paleobašty a hubne , když by to mělo být přesně naopak? |
Tohle je celkem mylná informace, protože v paleo se nejí takový kvanta jídla jako normálně, jí se méně než třeba jíš ty a přijem je většinou stejný jako výdej nebo lehce pod, proto lidi hubnou a ne tim, že jí kvanta jídla |
Jak mylná informace? A co je tohle:
Jde o to, že když jíš opravdové potraviny, tak nic počítat nemusíš a prostě jíš na co máš chuť a jíš toho kolik chceš.
Tak si to tedy ujasněte.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Loudy

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:01 pm Předmět: |
|
|
Jenže taky máš ve stravě mnohem více tuku, který má oproti sacharidům a bílkovinám dvojnásobně více kalorií
EDIT: já paleo nedržím a taky nepočítám kalorie a téměř nic nevážím
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:03 pm Předmět: |
|
|
Tak to už je celé nějaká paleobramboračka (paleohlízovice). Neolitický pravěk se tu míchá s paleolitem, paleohrušky s paleojablkama, kdo se v tom má vyznat, pochází vůbec Věstonická venuše z paleolitu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:36 pm Předmět: |
|
|
Základní poznatek, co by si běžný cvičenec měl odnést z palea je, že se
- nemá bát zdravých tuků
- má baštit přiměřeně :D masa, hodně oříšků mraky a zeleniny
- musí omezit junkfood na minimum
Ale to nám přece říkaly i všechny nepaleo příručky o zdravé výživě, nebo ne?
A ještě dodám, že proti paleu nic nemám a nikdy jsem neměl. Např. jsem slyšel moc zajímavý rozhovor s pánem, který trpěl crohnovou nemocí, vyzkoušel všechno co se dalo (včetně prášků za půl mega ročně) a jediné paleo nejen pomohlo, ale dokonce ho i vyléčilo. Pro lidi s chorobami zažívacího ústrojí je paleo dokonalá volba (lepek, intolerance na laktózu a jiné).
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:40 pm Předmět: |
|
|
Je to v podstatě komerční název a i tak je to třeba brát. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 3:53 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Loudy napsal: | | Reichenberk napsal: |
Je mi tedy stále trochu záhadou že paleolista může sníst jakékoli množství paleobašty a hubne , když by to mělo být přesně naopak? |
Tohle je celkem mylná informace, protože v paleo se nejí takový kvanta jídla jako normálně, jí se méně než třeba jíš ty a přijem je většinou stejný jako výdej nebo lehce pod, proto lidi hubnou a ne tim, že jí kvanta jídla |
Jak mylná informace? A co je tohle:
Jde o to, že když jíš opravdové potraviny, tak nic počítat nemusíš a prostě jíš na co máš chuť a jíš toho kolik chceš.
Tak si to tedy ujasněte. |
Si to vyzkoušej - ono tě to prostě nepustí, aniž by ses nějak kontroloval, jíš míň. Už protože nelítá hladina cukru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: pá květen 31, 2013 5:15 pm Předmět: |
|
|
Spíš jsou nasycení tukem, protože tuky nejdéle ze všech 3 živin zůstávají v žaludku. Když k tomu ještě přidáš maso a zeleninu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
|
| nahoru |
|
 |
Veruš
|
Zaslal: st červen 05, 2013 7:34 am Předmět: |
|
|
Pro paleo jedlíky: mám takový možná blbý dotaz, který nevím jestli se sem vůbec hodí nebo jestli to s paleem vůbec souvisí
Stalo se některému z vás, že jste po nějakém čase na paleu začali být citliví na vůně? Jestli vám třeba nepřišly vůně z parfémů ale i jídla najednou moc agresivní nebo jste necítili něco, co nikdo kolem ne?
Napadlo mě to, protože paleo svým způsobem čistí organismus, tak že by to mělo vliv i na tohle a začaly by vadit ty "průmyslové" vůně. Já vím, že je to asi extrém, ale nelíbí se mi, že se dusím voňavkama a při přičichnutí k normálnímu jídlu se mi dělá blivno
Jo a těhotná nejsem
|
|
| nahoru |
|
 |
Dincek
|
Zaslal: st červen 05, 2013 8:36 am Předmět: .. |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: st červen 05, 2013 8:43 am Předmět: |
|
|
Zajmave, ze tu nikdo CF ani Paleo nikomu nenuti a snad ani nikdy nedoporucoval, ti co tady na foru drzi Paleo nebo jedou CF jsou jedni z nejpasivnejsich uzivatelu co se tyce radeni ostatnim lidem. A tak jako u dalsich ruznych typu stravy nebo treningu se tu vzdycky najde nejaky vul, co musi rict jak to tu vsichni vsem nuti, jaka je to modni vlna a jak je to nahovno  Ale jsem rad, ze te to tak vsechno sere Dincku  a Randa k paleu neprirovnavej, ten zral kostku masla a 5 vajec k tomu na snidani + mel nejlepsi trening na svete + si masiroval koule pesti pred treningem
|
|
| nahoru |
|
 |
Dincek
|
|
| nahoru |
|
 |
Veruš
|
Zaslal: st červen 05, 2013 8:52 am Předmět: |
|
|
zajímalo by mě, proč k tématu "paleo" kendají akorát ti, co jsou proti tomu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Luster

|
Zaslal: st červen 05, 2013 8:59 am Předmět: |
|
|
btw, rando ji aktualne podle paleo diet:) _________________ Humans are land-based bipeds. Pullups are for monkeys. Or at least a second-tier priority.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|