|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Poman

|
Zaslal: so květen 31, 2014 2:02 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | GodlikeX napsal: | Taky prispeju svou troskou do mlyna
psal se rok 2010 , byl prosinec a ja si urval predni krizovy vaz
dementni doktori ve FNOL 10mesicu tvrdili , ze je to jen natazeny a bla bla bla , 3x tydne jsem chodil na punkce (krev) po dobu 10mes, coz neni nic prijemnyho a az pak jeden mladoch zjistil ze je urvanej, operoval me vyhlasenej holibka , kterej to udelal a ja poctive rehabilitoval , ale zas to ruplo a dalsi doktor mi rekl ze holibka je reznik co se s tim moc nesere a ze nejsem zdaleka prvni ,koho po nem opravuje, no na podruhe uz mi delali reinzerci a tusim vyndali menisky a cosi sw slachou
po operaci - prvni 3 dny bolest docela dost,postupne to opadava
RHB - Prvni v olmu na hradisku - na picu
druha v shape centru - luxus
moje rada zni nechodit do zadne fakultni mrdky a tady mas duvpdy
- neschopni felcari
- komancsky pokoje po 8 lidech
- blafy
- stary osklivy neprijemny sestry
neudelam poradnej drep ale fotbalek si uz vklidu zahraju :)
MOJE DOPORUCENI - MUDR TOMAS PREROVSKY
a taky na rhb musis jit trochu pres bolest jinak to nema smysl |
Já jsem si našel snad dobrého ortopeda (už mi operoval rameno), takže ho nechám kuchat i koleno. Kuchal mě v Říčanech kde jsem si zaplatil jednolůžkáč a hodlám teď udělat to samé. Když jsem tam byl s ramenem, na sdíleném pokoji někdo vydával zvuky jako když umírá. X hodin. Být tam, tak mu asi pomůžu
Nicméně, mi jde hlavně o to abych věděl, jak to postupně mohu zatěžovat. Jak to tvé vypadalo po třech týdnech a třech měsících a co jsi s ním mohl dělat? |
Nikdo ti neřekne jak to budeš moct přesně zatěžovat,je to strašně individuální, někdy to jde dobře jindy i přes max snahu to trvá dlouho:/ _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petr Prielozny

|
Zaslal: so květen 31, 2014 2:28 am Předmět: |
|
|
Tak je to bohuzel naopak, ted drep je daleko bezpecnejsi pro tve vazy nez fotbal. Ja bych sral na fotbal a zacal zarazovat drepy na bosu aby se ti zpevnily vazy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so květen 31, 2014 10:17 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: |
Nikdo ti neřekne jak to budeš moct přesně zatěžovat,je to strašně individuální, někdy to jde dobře jindy i přes max snahu to trvá dlouho:/ |
Mě jde o průměr. Hojím se rychle, takže pokud nebudu mít komplikace, věřím že se do toho průměru vejdu.
Ještě bych se tě zeptal. Jaký máš názor na Wobenzym, pro urychlení hojení?
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: so květen 31, 2014 1:44 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Ještě bych se tě zeptal. Jaký máš názor na Wobenzym, pro urychlení hojení? |
Jak to tady kdysi někdo krásně napsal - myslím že Freimen nebo eSko - Předražené trávicí enzymy.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 31, 2014 4:14 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: |
Mě jde o průměr. Hojím se rychle, takže pokud nebudu mít komplikace, věřím že se do toho průměru vejdu.
Ještě bych se tě zeptal. Jaký máš názor na Wobenzym, pro urychlení hojení? |
Průměr rozhodně není takový, abys 3 měsíce po odjezdu ze sálu mohl někde lonzat x kiláků s narvaným báglem (těch 15-20 kilo zas není tak málo) na hrbu. Navíc podle toho jak jsi to popisoval by bylo zajímavé co bys tam dělal, kdyby jsi zjistil, že se to tomu kolenu ale vůbec nelíbí.
Na tohle není Wobenzym, ale Phlogenzym, a ač většina doktorů se kterýma jsem o tom mluvil přiznávala, že určitý pozitivní vliv to většinou má, tak se od toho zázraky čekat nedají. Mně konkrétně to bylo před léty asi na nic. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: so květen 31, 2014 9:29 pm Předmět: |
|
|
Pakosta : vazy se posílit nedají, nijak...
Jinak na pooperační hojení je wobenzym, sám sem ho bral a přišlo mi to ok, samozřejmě je to drahý a srovnání není, takže se těžko dělají závěry
Phlogenzym je na záněty kloubů, šlach apod. Ne na pooperační hojení
abych přidal svůj trošek, urval jsem si meniskus aj vaz při hokejbalu, dodneška ho nemám a jde to. Doktor mě strašil, že po plastice min. 6 měsíců bez sportu pak ultra zlehka začít, takže bych moc nevsázel na horskou turistiku po 3 měsících, už jenom proto, aby se to pořádně zatáhlo a zhojilo.
Každopádně se drž a ať ti to vyjde. _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so květen 31, 2014 10:34 pm Předmět: |
|
|
Ok, díky za vaše připomínky. Vypadá to, že to po třech měsících skutečně na track nebude. No, budu muset vymyslet něco alternativního a nebo si rychle odbýt dovolenou před operací.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: so květen 31, 2014 10:42 pm Předmět: |
|
|
| keba napsal: |
|
Čistě technická ..... http://www.phlogenzym.cz/ .... "Zkracuje dobu hojení po úrazech a operacích." ... a taky mi bylo před operací doporučeno, ať beru ten, ne W. Nicméně na webu W je doporučován i tento.
Osobně si myslím, že pomoci může..oboje...a nemusí....oboje....a ani u jednoho nelze čekat zázraky. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr Prielozny

|
Zaslal: so květen 31, 2014 11:58 pm Předmět: |
|
|
| keba napsal: | Pakosta : vazy se posílit nedají, nijak...
Jinak na pooperační hojení je wobenzym, sám sem ho bral a přišlo mi to ok, samozřejmě je to drahý a srovnání není, takže se těžko dělají závěry
abych přidal svůj trošek, urval jsem si meniskus aj vaz při hokejbalu, dodneška ho nemám a jde to. Doktor mě strašil, že po plastice min. 6 měsíců bez sportu pak ultra zlehka začít, takže bych moc nevsázel na horskou turistiku po 3 měsících, už jenom proto, aby se to pořádně zatáhlo a zhojilo.
Každopádně se drž a ať ti to vyjde. |
Kebo z mostu, silne s tebou nesouhlasim. Nastuduj si to. nemam cas ti to vysvetlovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červen 01, 2014 9:13 am Předmět: |
|
|
"Nemám čas ti to vysvětlovat" je na diskuzním fóru jedna z dalších frází (hned po "vygoogluj si to"), která jasně poukazuje na to, že autor neví, o čem mluví. Prej nastuduj si to... se mi asi zdáš. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
secret78

|
Zaslal: ne červen 01, 2014 9:48 am Předmět: |
|
|
ja bez väzu a menisku fungujem normálne, občas si zahrám aj futbal :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne červen 01, 2014 10:08 am Předmět: |
|
|
| secret78 napsal: | | ja bez väzu a menisku fungujem normálne, občas si zahrám aj futbal :) |
Já s tím hraju badminton, ale pokud budu mít jednou titanové koleno, rád bych to maximálně oddálil. Bez vazu a menisku máš docela výrazně zvýšené opotřebení.
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: ne červen 01, 2014 11:02 am Předmět: |
|
|
Pakosta : skoč z Mosta
zřejmě si pleteš vazy a šlachy, pročti nějaký lékařský studie, vazy opravdu nikterak neposílíš, i když v USA je všecko možný
ygg: jasná, ona oba preparáty vyrábí stejná firma a stojí stejnej peníz tak asi netřeba řešit _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
keba

|
Zaslal: ne červen 01, 2014 11:04 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | secret78 napsal: | | ja bez väzu a menisku fungujem normálne, občas si zahrám aj futbal :) |
Já s tím hraju badminton, ale pokud budu mít jednou titanové koleno, rád bych to maximálně oddálil. Bez vazu a menisku máš docela výrazně zvýšené opotřebení. |
S tím opotřebením máš pravdu, ALE trénoval jsem hokejbal asi 4 roky a od mala hrál hokej, takže se pohybuji v prostředí "kolenářů" a mám opravdu hodně (cca tak 5-6) kamarádů, kteří podstoupili plastiku vazu...a všichni svorně tvrdí, že už to neni jako dřív, natýká to, stabilita taky menší _________________ Venca.v : Netusim, ale tusim ze sacharidy jsou cukry a cukr moc nezeru, jenom v cokoladovejch susenkach a tak, nebo s tim tvarohem
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: ne červen 01, 2014 11:15 am Předmět: |
|
|
| keba napsal: | | Mablung napsal: | | secret78 napsal: | | ja bez väzu a menisku fungujem normálne, občas si zahrám aj futbal :) |
Já s tím hraju badminton, ale pokud budu mít jednou titanové koleno, rád bych to maximálně oddálil. Bez vazu a menisku máš docela výrazně zvýšené opotřebení. |
S tím opotřebením máš pravdu, ALE trénoval jsem hokejbal asi 4 roky a od mala hrál hokej, takže se pohybuji v prostředí "kolenářů" a mám opravdu hodně (cca tak 5-6) kamarádů, kteří podstoupili plastiku vazu...a všichni svorně tvrdí, že už to neni jako dřív, natýká to, stabilita taky menší |
Podle mě hodně záleží kdo a jak to udělá...já znám naopak z fotbalu kluky, kteří ve 20-25ti podstoupili plastiku vazu (bavím se o předním, zadní mám třeba já urvanej a vůbec o tom nevím) a po návratu hrají pořád stejnou soutěž (kraj, divize, MSFL), někteří šli ještě výš. Jasně - jakmile je jednou koleno kuchaný i když je to jen debilní artroskopie, už je pravděpodobnost, že může přijít další problém větší, ale nemyslím si, že by to nějak omezovalo. Když není člověk uplakánek a nebojí se jít na rehabkách přes bolest a snaží se, dá se na tom hodně zapracovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|