|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Johncreasy

|
Zaslal: po únor 10, 2014 1:04 pm Předmět: |
|
|
Hmmm...vyjímečně nesouhlasím s Aholou. Rozpočet Soči je výsměch zdravého rozumu a unikát nabubřelosti, jako celé Rusko. Je tragédie, že největší kus zeměkoule spravuje nejneschopnější národ. Tygr má pravdu i slušnou argumentaci.
Naposledy upravil Johncreasy dne po únor 10, 2014 1:07 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Turakam

|
Zaslal: po únor 10, 2014 1:05 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Já nevim, je to pruser , ale přijde mi to proste ironicky, ze je olympiáda - vrchol sportu dá se říct a tady na sportovním fóru jsou lidi schopny řešit nějaký plýtvání prachama s kterejma stejně nic neudělaj :) myslim, že kdyby judson zjistil jak to chodí ve světovejch armádách s prachama, kolik stojí treba jeden cvičnej granát do minometu a kolik jich během cvičeni vyletí do luftu, nějaká olympiáda, po který nezůstane jen díra v zemi by ho tolik netankovala :) řešit plýtvání penezma v případě Ruska na OH mi přijde stejně předmětný a důležitý jako řešit světovej mír.... |
Neboj na "armádu/dy" má svoj názor, ale to by bolo na dlhú debatu, emierne investície do zbrojárstva/zbraní/vedy zameranej na ničenie sú pľuvanecom do tváre ľudstva a nie je pre ne žiadne ospravedlnenie... _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: po únor 10, 2014 1:22 pm Předmět: |
|
|
Hlavne ziadnu politiku ci provokacie... :)
EDIT: Ho.no, az po olympiade, nemali ste na nu pindat _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
Naposledy upravil AHOLA dne po únor 10, 2014 1:36 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
haino

|
Zaslal: po únor 10, 2014 1:34 pm Předmět: |
|
|
Vrat tam Fedu,na to se neda divat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po únor 10, 2014 8:34 pm Předmět: |
|
|
Jsem strejda, sice už pár dní, ale teď už je to oficiální... _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Kalous

|
Zaslal: po únor 10, 2014 8:44 pm Předmět: |
|
|
Pro zajímavost jsem si udělal Scio testy ZSV a OSP. ZSV jsem sjel bleskově a bylo tam jen pár chyb. OSP jsem teda už musel zabrat a trvalo mi to přes hodinu a půl. Ale argumentační část bez chyby a i jinak chyb minimum. Věřím, že bych se znovu dostal. Neměla by to být ale samozřejmost? _________________ `K smíchu jsou mi všichni lidé, kteří tvrdí, že se člověk svou vlastní silou nemůže vznést do vzduchu!`
J.T.
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po únor 10, 2014 8:49 pm Předmět: |
|
|
| Johncreasy napsal: | | Hmmm...vyjímečně nesouhlasím s Aholou. Rozpočet Soči je výsměch zdravého rozumu a unikát nabubřelosti, jako celé Rusko. Je tragédie, že největší kus zeměkoule spravuje nejneschopnější národ. Tygr má pravdu i slušnou argumentaci. |
Soci bola logicka volba, miesto s ako tak rozvinutou infrastrukturou, pomerne blizko a s klimou vhodnou na lyzovanie aj primorske rekreovanie. Navyse tie peniaze tam ostanu, v podobe spickoveho rezoru ktory bude roky prinasat (skor splacat) peniaze. Myslim ze je to stale ovela rozumnejsia volba ako to vyhodit na nejaky pochybny vesmirny program. A ze to stalo vela penazi? V poslednej dobe je to trend, predhanat sa v tom kolko bude ktora olympiada stat..za par rokov uz bude mozno najdrahsia olympiada zasa inde..
O tej neschopnosti rusov...to je proste ubohy blabol..je to vcelku nehodne tvojho rozhladu..skoda reci
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po únor 10, 2014 9:35 pm Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | Soci bola logicka volba, miesto s ako tak rozvinutou infrastrukturou, pomerne blizko a s klimou vhodnou na lyzovanie aj primorske rekreovanie. Navyse tie peniaze tam ostanu, v podobe spickoveho rezoru ktory bude roky prinasat (skor splacat) peniaze. Myslim ze je to stale ovela rozumnejsia volba ako to vyhodit na nejaky pochybny vesmirny program. A ze to stalo vela penazi? V poslednej dobe je to trend, predhanat sa v tom kolko bude ktora olympiada stat..za par rokov uz bude mozno najdrahsia olympiada zasa inde..
O tej neschopnosti rusov...to je proste ubohy blabol..je to vcelku nehodne tvojho rozhladu..skoda reci |
Zkus si vygooglovat ekonomický přínos cesty na Měsíc.
No, budu hodný. Hodím ti sem rovnou odkaz
http://www.scienceworld.cz/neziva-priroda/apollo-prinos-pro-vedu-technologii-i-ekonomiku-3303/
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: po únor 10, 2014 10:10 pm Předmět: |
|
|
Kde vidis ze pisem o apolle? Myslel som skor kadejake top secret pofiderne smirovacie military programy ktorych je neurekom, ich rozpocet nejasny a prinos nulovy. Jednu vec ma apollo aj soci spolocnu. Tie prachy sa asi dali pouzit v oboch pripadoch aj lepsie.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po únor 10, 2014 10:53 pm Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | | Kde vidis ze pisem o apolle? Myslel som skor kadejake top secret pofiderne smirovacie military programy ktorych je neurekom, ich rozpocet nejasny a prinos nulovy. Jednu vec ma apollo aj soci spolocnu. Tie prachy sa asi dali pouzit v oboch pripadoch aj lepsie. |
Ne, myslel jsi komplexní vesmírný program, bez něhož bychom neměli družice, které posunuly technologie o obrovský krok kupředu. Mluvíš o vesmírném programu, který rozšiřuje naše poznání. Pokud narážíš na propojení s armádou a tajnými službami, tak tohle propojení akcelerovalo vesmírný výzkum a de facto ho i odstartovalo. I ty tvoje pofiderní šmírovací družice přispěly k rozvoji technologií, které se potom dostaly do civilní sféry života.
Na co lepšího by se daly ty prachy použít? Na sociální smír?
|
|
| nahoru |
|
 |
xnewstedx

|
Zaslal: po únor 10, 2014 11:07 pm Předmět: |
|
|
Chlapi keby takto rozmyslal kazdy tak este skaceme po stromoch a zerieme banany.
Vela veci, ktore vyvinula NASA alebo podporila ich vyvoj sa pouzivaju v beznom zivote. CCD chipy, SSD disky, UV okuliare, mikroprocesory...
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: út únor 11, 2014 12:29 am Předmět: |
|
|
ked su tie programy take obohacujuce pre nasu svetlu buducnost tak hadam by bolo dobre do nich aspon strojnasobit investicie co myslite? Kto vie preco percentualny pomer federalnych vydavkov pre nasa kazdym rokom klesa hmm.
Co lepsieho? Ja by som to skor napalil do prieskumu mora. Z toho by sa dalo vytlct tiez dost a za radovo menej penazi. S vlajkou na mesiaci sa ale lepsie robi propaganda ako v nejakej mutnej vode na dne oceanu kde ani neni nic vidno hehe
peace V :)))
|
|
| nahoru |
|
 |
Smile04

|
Zaslal: út únor 11, 2014 4:36 am Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | ked su tie programy take obohacujuce pre nasu svetlu buducnost tak hadam by bolo dobre do nich aspon strojnasobit investicie co myslite? Kto vie preco percentualny pomer federalnych vydavkov pre nasa kazdym rokom klesa hmm.
Co lepsieho? Ja by som to skor napalil do prieskumu mora. Z toho by sa dalo vytlct tiez dost a za radovo menej penazi. S vlajkou na mesiaci sa ale lepsie robi propaganda ako v nejakej mutnej vode na dne oceanu kde ani neni nic vidno hehe
peace V :))) |
tohle je tak půl na půl pravda ano...ja bych to viděl že mnohem lepší než se navzájem špehovat, válčit, ničit planetu a nechat se ovladat ropnymy korporacemi by bylo také lepší hledat alternativní zdroje atd...průzkum vesmíru je pravda hodně přehnaná záležitost když si člověk vezme kolik toho tu je na poznání ještě na zemi...je to dost odtržený od reality...a poklad žádnej tam asi nenajdeš...kdyby se ty peníze investovaly logičtěji třeba do toho aby nebylo nutný mít společnost postavenou stylem -hladovějící bezdomovci až lidi co mají majetek stovky miliard dolarů...mě se tahle společnost nelíbí, ani se mi nelíbí že nás tihle lidé vykořistují, krmí nás jedy...zbytečnými léky...a celkove jsou to bezpáteřní bestie...
je pravda že ty technologie tam vyvinutý byly protože je to organizace těch nejlepších mozků na světě, pravda že by mohli např rozšířit své pole působnosti a věnovat se více tomu zde na zemi...vím ale že to co říká seeya na tom se nasa taky podílí...dělají podmořské roboty apod...kteří zkoumají extrémní hloubky a podmořské mikroorganismy apod...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út únor 11, 2014 8:11 am Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | ked su tie programy take obohacujuce pre nasu svetlu buducnost tak hadam by bolo dobre do nich aspon strojnasobit investicie co myslite? Kto vie preco percentualny pomer federalnych vydavkov pre nasa kazdym rokom klesa hmm.
peace V :))) |
Protože Obama je levičák bez ekonomického a technického vzdělání a má vize jen v sociální oblasti. Další věcí je, že průzkum vesmíru chtějí většinou lidé inteligentnější s fantazií. Tj. menšina.
Já jsem pro prozkoumávání obojího.
| Smile04 napsal: |
tohle je tak půl na půl pravda ano...ja bych to viděl že mnohem lepší než se navzájem špehovat, válčit, ničit planetu a nechat se ovladat ropnymy korporacemi by bylo také lepší hledat alternativní zdroje atd...průzkum vesmíru je pravda hodně přehnaná záležitost když si člověk vezme kolik toho tu je na poznání ještě na zemi...je to dost odtržený od reality...a poklad žádnej tam asi nenajdeš...kdyby se ty peníze investovaly logičtěji třeba do toho aby nebylo nutný mít společnost postavenou stylem -hladovějící bezdomovci až lidi co mají majetek stovky miliard dolarů...mě se tahle společnost nelíbí, ani se mi nelíbí že nás tihle lidé vykořistují, krmí nás jedy...zbytečnými léky...a celkove jsou to bezpáteřní bestie...
je pravda že ty technologie tam vyvinutý byly protože je to organizace těch nejlepších mozků na světě, pravda že by mohli např rozšířit své pole působnosti a věnovat se více tomu zde na zemi...vím ale že to co říká seeya na tom se nasa taky podílí...dělají podmořské roboty apod...kteří zkoumají extrémní hloubky a podmořské mikroorganismy apod... |
Průzkum vesmíru není přehnaná záležitost. Je potřeba si uvědomit, že každá dynamická struktura má své fáze vývoje. Boom, stagnace, ústup, zánik. Když se určitá struktura začne soustředit hlavně na sebe, automaticky nastoupí do fáze stagnace. Stagnace je předzvěstí ústupu a přenechání pozic někomu dynamičtějšímu. Jestliže máme expandovat, musíme do vesmíru. Jedním z důvodů proč třeba EU ustupuje dozadu je v tom, že se soustředí na vnitřní problémy a stagnuje.
Sociální nerovnosti jsou pro společnost přirozené a žádoucí. Do určité míry.
Třeba v Evropě prakticky žádné hladovějící bezdomovce nemáš. A co se investic do sociální oblasti týče, to je černá díra. Můžeš tam nacpat kolik chceš a stejně to budou z velké části promrhané peníze.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|