Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 828, 829, 830 ... 878, 879, 880  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...  Úvodní stránka -> Ostatní -> Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No dyť já netvrdím, že nejsou. To my víme, že když musíte, zvládnete to. Však na tom nic není. Já taky, protože jsem musela, naučila jsem se co je kliková hřídel, z čeho se skládá, jak funguje a jak mám koupit motor, aby na něm klikovka neměla axiální vůli.

Nicméně... nevím jak jste na tom vy chlapi, ale já kdybych nemusela, tak se fakt do učení znalostí o motorech nepouštím a kdybych nemusela, neučila bych se ani rozebírat doma vodovodní kohoutky. A myslím, že i vy chlapi kdyby jste nemuseli, tak nám to vaření a praní rádi přenecháte ne??
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bombay

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
Jirka Kalous napsal:
...

Tak on je to spíš "šerm" než šerm, to by se jen blázen divil, že takovejhle sport nikoho neláká. Jo kdyby se na olympiádě (nebo kde) šermovalo s pořadnýma mečema a ne párátkama pro teplouše, tak by byly plný školy malejch rytířů

Jako něco takového?

Jinak mě šerm vždycky zajímal, ale sportovní verze mě nebere. Odjakživa mám slabost pro šavli a tam se mi třeba na YT moc líbí videa od sienawskifencing
Grimley

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 9:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A to ja treba vařím rad :) praní mi taky nedělá problem...kdyz to dá prát mladá tak to dá prát a když jdu kolem a je plnej koš na prádlo, tak to do tý pračky hodím ja :D a ne pokládám se za 4%
Bombay

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 9:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tyhle řeči o praní mě vždy dojmou. Co je kua pracného na naházení věcí do pračky a zmáčknutí tlačítka?
Makuška

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley tak to jsi dobrej. Já jsem tedy spíš na to tradičnější rozdělení rolí, ale samozřejmě že taky se pomoci nebráním.
Jinak na praní osobně nic zásadního nevidím. Spíš na roztřídění prádla na ty správné barvy a materiály k sobě....aneb co prát s čím a na jakou teplotu a program může sem tam ........ trošičku působit potíže. Ale zcela určitě ne u vás kluci. Mluvím globálně.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Grimley tak to jsi dobrej. Já jsem tedy spíš na to tradičnější rozdělení rolí, ale samozřejmě že taky se pomoci nebráním.
Jinak na praní osobně nic zásadního nevidím. Spíš na roztřídění prádla na ty správné barvy a materiály k sobě....aneb co prát s čím a na jakou teplotu a program může sem tam ........ trošičku působit potíže. Ale zcela určitě ne u vás kluci. Mluvím globálně.

Já na to třeba seru a hodím to všechno dohromady na 30
Chadzi

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To, že chlapi dělají tohle a ženy zase tohle už dávno neplatí...Každý chlap si umí vyprat, uvařit, atd...a když ne, tak je to lempl. Ženská si taky umí zatlouct hřebík nebo použít vrtačku. Když má na to doma chlapa, tak tím líp...ale každy má být soběstačný. Dneska pomalu neznám lidi, kteří by tyhle věci nezvládli. Řeči, že ženská musí dělat jedno a chlap druhé, je přežitek a kdo tohle tvrdí je pro mě už vykopávka.
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je pravda, že ženský si furt stěžujou, jak všechno dělaj jenom ony samy, ale když si to člověk rozebere, tak jediná činnost co zabírá čas je žehlení a uklízení. Nádobí se nahází do myčky, prádlo do pračky...ale že já celý léto srovnával pozemek s rýčem a kolečkem, to si dneska už nikdo nepamatuje...
Chlapi jsou prostě oběti systému, nedocenění hrdinové, umpalumpové života...

A vaření není povinnost, to je odměna!
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:

Tak on je to spíš "šerm" než šerm, to by se jen blázen divil, že takovejhle sport nikoho neláká. Jo kdyby se na olympiádě (nebo kde) šermovalo s pořadnýma mečema a ne párátkama pro teplouše, tak by byly plný školy malejch rytířů

No jenže historický šerm je divadelní představení a jako takový se se skutečným šermem nedá srovnávat. Sportovní šerm je jak už název napovídá sportovní varianta klasického šermu ( kordem, šavlí, fleretem ). Pokud by jsi chtěl vidět skutečný boj, musely by se na olympiádu vrátit třeba gladiátorské hry. O tom, že by to byla jedna z nejsledovanějších disciplín nepochybuji, na druhou stranu mám pochybnosti kolik lidí by bylo ochotno se nechat zabít, zmrzačit, těžce zranit. Samozřejmě i v Římě byli profesionální gladiátoři.
AHOLA

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
Tyhle řeči o praní mě vždy dojmou. Co je kua pracného na naházení věcí do pračky a zmáčknutí tlačítka?

Ked ono to potom treba aj vyvesat
decarabas

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:
Barbar Conan napsal:

No jenže historický šerm je divadelní představení a jako takový se se skutečným šermem nedá srovnávat. Sportovní šerm je jak už název napovídá sportovní varianta klasického šermu ( kordem, šavlí, fleretem ). Pokud by jsi chtěl vidět skutečný boj, musely by se na olympiádu vrátit třeba gladiátorské hry. O tom, že by to byla jedna z nejsledovanějších disciplín nepochybuji, na druhou stranu mám pochybnosti kolik lidí by bylo ochotno se nechat zabít, zmrzačit, těžce zranit. Samozřejmě i v Římě byli profesionální gladiátoři.

Pozor, pozor, v rámci historického šermu dnes vidíš už aj choreografie na základe dobových dochovaných techník, prípadne šerm školený podľa techník úplne bez choreografie Aj v na Slovensku aj v Čechách, nehovoriac o západných krajinách sú už partie, ktoré fakt toto robia na vysokej úrovni a vedel by som to pokojne sledovať aj ako oficiálne športové podujatie.
Btw videl som aj takúto bandu orientovanú priamo na gladiatorov, to bola radosť pozerať, síce mali tupé zbrane, ale jak boli poväčšinou nahatí, boli to slušné K.O.čka

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Petey

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nahadzem do susicky a nestaram sa
Makuška

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
To, že chlapi dělají tohle a ženy zase tohle už dávno neplatí...Každý chlap si umí vyprat, uvařit, atd...a když ne, tak je to lempl. Ženská si taky umí zatlouct hřebík nebo použít vrtačku. Když má na to doma chlapa, tak tím líp...ale každy má být soběstačný. Dneska pomalu neznám lidi, kteří by tyhle věci nezvládli. Řeči, že ženská musí dělat jedno a chlap druhé, je přežitek a kdo tohle tvrdí je pro mě už vykopávka.

Netvrdím, že někdo něco musí nebo že se něco nedá naučit, ale jo - jsem vykopávka. Já prostě radši vařím než spravuju auto. Jsem líná se něco novýho učit....obzvlášť když by to prvotně měl umět chlap. Jako né že bych to nezvládla.... nakonec i tu AKU vrtačku znám na tykačku, ale kdyby to nemuselo být, klidně bych se bez toho obešla a tyhle mužské úlohy prostě přenechala mužům a pokud to chlapovi bude vyhovovat, klidně zase naopak já ho zbavím praní, žehlení, nákupů dekorací, pěstování květin v truhlících apod.
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Kalous napsal:

Ale piču divadlo:

Tak by měli dřevěný meče, co já vím. 5000 let lidi cvičili s dřevěnýma mečema a stejně bylo zpravidla jasný, KDO z dvojice vyhrál aniž by někdo umřel .
Sportovní šerm má s reálným soubojem ještě míň společného (konec po prvním zásahu) než to tvoje divadlo (a teď myslím i když to je opravdu sehrané, ne improvizace jako nahoře)
decarabas

PříspěvekZaslal: út březen 15, 2016 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
Jirka Kalous napsal:

Ale piču divadlo:

Tak by měli dřevěný meče, co já vím. 5000 let lidi cvičili s dřevěnýma mečema a stejně bylo zpravidla jasný, KDO z dvojice vyhrál aniž by někdo umřel .
Sportovní šerm má s reálným soubojem ještě míň společného (konec po prvním zásahu) než to tvoje divadlo (a teď myslím i když to je opravdu sehrané, ne improvizace jako nahoře)

Napriklad.
Alebo:

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Pochlubte se, co se vam povedlo, z ceho mate radost, atd... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 828, 829, 830 ... 878, 879, 880  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: