Poškození stroje & Náhrada škody

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poškození stroje & Náhrada škody  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Poškození stroje & Náhrada škody
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

v tomto případě bych škodu:
plně nahradil
19%
 19%  [ 9 ]
částečně nahradil
28%
 28%  [ 13 ]
vůbec nenahradil
47%
 47%  [ 22 ]
pokusil bych se o opravu
4%
 4%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 46

Autor Zpráva
Petey

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 3:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

romanbobr napsal:
Kide, připadáš mi jako majitel (provozovatel) fitka.

Není liž tak?

Kid napisal : Být to u mne, tak tě sprdnu jak haranta a byl bych rád, že to odsraly ty čepy a ne tvoje kebule. Na nějaký náhrady bych se tak akorát.

asi teda nebude mat kadernictvo...
kid

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

romanbobr napsal:

Není liž tak?

Toho si lidi ještě nevšimli.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
romanbobr

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
romanbobr napsal:

Není liž tak?

Kid napisal : Být to u mne, tak tě sprdnu jak haranta a byl bych rád, že to odsraly ty čepy a ne tvoje kebule. Na nějaký náhrady bych se tak akorát.

Petey, já jsem to také na základě této věty napsal. Jenže to není napsáno jasně (mohlo to být u něj v domácí sklepní posilovně). Byl tam také smajlík.

Já jen, že to mnoho vysvětluje Ale uznávám, že je vidět, že kid ví, o čem mluví (i když trochu zaujatě). Hodně mi tím pomohl.

Naposledy upravil romanbobr dne út listopad 30, 2010 4:12 pm, celkově upraveno 1 krát
kid

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

romanbobr napsal:
Petey napsal:
romanbobr napsal:

Není liž tak?

Petey, já jsem to také na základě této věty napsal. Jenže to není napsáno jasně (mohlo to být u něj v domácí sklepní posilovně). Já jen, že to mnoho vysvětluje Ale uznávám, že je vidět, že kid ví, o čem mluví (i když trochu zaujatě). Hodně mi tím pomohl.

No já si naopak myslím, že jsem to tu od samého začátku posuzoval (na rozdíl od jiných) velmi velmi nestranně. Kdo nevěří, tak si může přečíst hned můj první příspěvek v této kauze.
romanbobr

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 4:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
No, řeknu to takhle, jsi odpovědný i za škodu, co druhému způsobíš neúmyslně. Prostě škoda vznikla. Těžko říct jak by to kdo z tebe chtěl dolovat.

Uplně nejednodušší řešení situace by bylo, pokud máš ty, nebo tvá rodina pojištěnou domácnost a máte placené i pojištění odpovědnosti za občanské škody (či jak se to přesně nadává). Pak by to hradila pojišťovna.

Provozovatel může a nemusí být na takovéto škody pojištěný, ten se většinou hlavně kreje proti škodám způsobeným svým zákazníkům.

Promiň kide, ale moc nestranné mi to nepřijde (viz další příspěvky). Nechme toho ale už, myslím, že to nejsem já, kdo z toho dělá obr kauzu
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 4:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Každopádně nechápu že si majitel fitka vubec dovolí mít hranol na nějaký ruzný podkládání a podobně. Rozhodně to není bezpečný příslušenství a jde to řešit líp takže doufám že tenhle bude držet hubu a v klidu si ten stroj spraví když-už. Jednoduše zoodpovídá za bezpečnost a bezpečnej chod posilovny takže zoodpovídá uplně za všechno. Muj názor
kid

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dokáži svou nestrannost

citace:
No, řeknu to takhle, jsi odpovědný i za škodu, co druhému způsobíš neúmyslně. Prostě škoda vznikla.

To je obecné zhodnocení odpovědnosti za škodu, kdekoli. Na silnici, v obchodě, kdykoli v běžným situacích.

citace:
Těžko říct jak by to kdo z tebe chtěl dolovat.

Na a zde jsem ti jasně naznačil, že vymahatelnost dpovědnosti za tuto škodu je velmi problematická.
kid

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
Každopádně nechápu že si majitel fitka vubec dovolí mít hranol na nějaký ruzný podkládání a podobně. Rozhodně to není bezpečný příslušenství a jde to řešit líp takže doufám že tenhle bude držet hubu a v klidu si ten stroj spraví když-už. Jednoduše zoodpovídá za bezpečnost a bezpečnej chod posilovny takže zoodpovídá uplně za všechno. Muj názor

Díky tobě začínám chápat, proč ve spoustě fitů není benčovka, dřepovací stojan a pod.

Víš, provozovatel není bůh a nemůže řídit všechny vaše kroky a už vůbec ne za vše odpovídat.
dunnoWayne
(ban)

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
dunnoWayne napsal:

Díky tobě začínám chápat, proč ve spoustě fitů není benčovka, dřepovací stojan a pod.

Víš, provozovatel není bůh a nemůže řídit všechny vaše kroky a už vůbec ne za vše odpovídat.

To ne, se ve mě pleteš. Mluvil jsem konkrétně o tom hranolu, vím jak je vratkej a od neštěstí je to kousek. Já měl tenhle hranol dřív podšroubovanej pásovinou a právě z tohoto duvodu. Každopádně sem sám zvyklej kontrolovat činky a s čím přijdu do styku, snad se mi to bude i nadále vyplácet.
kid

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dunnoWayne napsal:
kid napsal:
dunnoWayne napsal:

To ne, se ve mě pleteš. Mluvil jsem konkrétně o tom hranolu, vím jak je vratkej a od neštěstí je to kousek. Já měl tenhle hranol dřív podšroubovanej pásovinou a právě z tohoto duvodu. Každopádně sem sám zvyklej kontrolovat činky a s čím přijdu do styku, snad se mi to bude i nadále vyplácet.

Omluva - už jsem se lekl. S hranolem svatá pravda, jak nemá pásy není k ničemu.
Také každého učím, že nikdy neví, kdo před ním držel nářadí v ruce a co mu připravil za překvapení.
Culda13

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kurňa tady je to samej slušnej zákazník ,přitom stačí udělat si za 350,-na rok pojistku a jsi v pohodě a nemusíš tu řešit takové věci .
Mablung

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Culda13 napsal:
kurňa tady je to samej slušnej zákazník ,přitom stačí udělat si za 350,-na rok pojistku a jsi v pohodě a nemusíš tu řešit takové věci .

Ja jsem ve svem zivote platil nahradu skody jednou, 500 Kc. Vetsina lidi neplati nic. Kdybych si prachy za pojistku strkal pod polstar, mel bych za svuj dospely zivot usetreno asi 5 000 Kc (pokud bych stabilne platil 350). Tolik asi k vyhodnosti pojistky
mandor

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 6:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V OZ- § 420 (3) Odpovědnosti se zprostí ten, kdo prokáže že škodu nezavinil.
Škodu jsi nezavinil, chybí úmysl i nedbalost, prostě jsi cvičil jako obyvkle s náčiním které bylo ve fitku včetně toho špalku.
Fitko je v postavení profesionála, poskytovatele služby, který z tebe má zisk. Ty jsi v postavení spotřebitele což se vždy u soudu zohledňuje. U soudu by to projeli, pokud by takovou kravinu vůbec k soudu dávali.
Tedy doufám, že se lidsky dohodnete
U.B0B

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

predpokladam ze v pripade tvoji ujmy na zdravi je fitko diky pouziti spalku zcela z obliga a to se tyka i pripadne skody. pro tebe jsou zavazna pravidla ci rad posilovny. v nem se urcite nerika nic o nejakem spalku ci kotouci.
to jestli ma mp nejaky zarazky ci nikoly te nezajima. stroj byl schvalen k provozu, tak jak je (bez spalku).
to ze se tyc ohnula diky jiz drivejsi unave materialu a pod. ... to tak mozna prokazovat znalcem u soudu ... pokud nejaky bude.
jinak se spojit s pojistovnou, pokud nejake pojisteni mas .....
osobne bych byl rad ze jsem to prezil a ze ten stroj ti zachranil zivot. na kolik si cenis sve dalsi ziti???
skoda kterou fitku zaplatis je nic za to ze si mozna uvedomis cenu sveho zivota ..........
ygg

PříspěvekZaslal: út listopad 30, 2010 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Škoda, kterou fitku zaplatí, bude opravdu NIC

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Poškození stroje & Náhrada škody Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 11, 12, 13  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: