zhodnoceni jídelníčku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - zhodnoceni jídelníčku  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> zhodnoceni jídelníčku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
strongmann

PříspěvekZaslal: ne prosinec 30, 2012 10:06 pm    Předmět: zhodnoceni jídelníčku Odpovědět s citátem

Dobrý den,
je mi 23, měřím 193cm a vážím 90kg. Od svých 7let jezdím na divoké vodě. Bohužel poslední půl rok sem hledal práci, nedodělal školu a celkově se ani nehýbal takže všechny těžce vydřené svaly se částečně proměnili v tuk a to i přesto že sem spíše ektomorf. Takže předsevzetí do nového roku je jasné. Zůstat na stejné váze a zároveň proměnit lehké tuky na těžké svaly :D. K tomu by mi měla pomoct : 3x týdně posilovna, 2x týdně běh (jeden hodinový intenzivní a druhy půl hodiny jen výklus), 2x týdně plavání + 2x týdně protahování doma kvůli tomu jak sem zkrácený. A nyní už jídelníček:

(není foto protože nemám dostatečné hodnocení tak nemohu nahrávat fotky proto stačí ručně zkopírovat mezi [img] a [/img] odkaz )
[img]forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1356901249_1.jpg[/img]

Za jakékoli rady, tipy i konstruktivní kritiku předem děkuji.
madball

PříspěvekZaslal: ne prosinec 30, 2012 10:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Svaly se ti na tuk nezměnily, pouze atrofovaly.
Tuk na svaly nezměníš.
Výsledný hodnoty S,B,T by mohly být v pohodě, až na nějaký nesrovnalosti jako např. 200g kuřecích prs není 60g B, ale pod 50g B a osobně kuřecí nepovažuju za nějak extra kvalitní zdroj bílkovin. Stejně tak máš napsaný 200g brambor/rýže/těstovin, že je cca 32g S, což je nesmysl, možná tak u brambor, kde bych to počítal spíš za 40g S. V případě 200g těstovin a rýže to už je ale cca 150g S. Zbytek jsem ani dál nezkoumal.
Další věc, že jídelníček je hodně individuální v závislosti na somatypu a aktivitám a budeš si muset přijít sám na to, kolik čeho potřebuješ.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
strongmann

PříspěvekZaslal: ne prosinec 30, 2012 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Svaly se ti na tuk nezměnily, pouze atrofovaly.
Tuk na svaly nezměníš.
Výsledný hodnoty S,B,T by mohly být v pohodě, až na nějaký nesrovnalosti jako např. 200g kuřecích prs není 60g B, ale pod 50g B a osobně kuřecí nepovažuju za nějak extra kvalitní zdroj bílkovin. Stejně tak máš napsaný 200g brambor/rýže/těstovin, že je cca 32g S, což je nesmysl, možná tak u brambor, kde bych to počítal spíš za 40g S. V případě 200g těstovin a rýže to už je ale cca 150g S. Zbytek jsem ani dál nezkoumal.
Další věc, že jídelníček je hodně individuální v závislosti na somatypu a aktivitám a budeš si muset přijít sám na to, kolik čeho potřebuješ.

Já vím, že je tuky nenahradili jen kdyby to v tom zrcadle tak nevypadalo :D. Ty hodnoty u toho kuřecího jsou špatně (chybička se bloudila). A u těch brambor/těstovin... je to uvedené pro brambory a taky je tam chyba. A co se týče toho kuřecího masa tak řeším bohužel i cenu a poměr cena kvalita je na tom kuřecí asi nejlíp nebo se pletu?
madball

PříspěvekZaslal: ne prosinec 30, 2012 11:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží na tom, za kolik co kupuješ.
Pokud budeš brát jako kuřecí celý kuře, tak je to asi opravdu v obchodě nejlevnější forma masa. Pokud se bavíme o kuřecích prsech, tak už to nejlevnější forma nebude.
Osobně před kuřecím upředňostňuju vepřový maso a myslím si, že je i kvalitnější, co se týče i zdroje bílkovin, ale to ber jen jako můj osobní názor.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: