| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
coder

|
Zaslal: út leden 08, 2013 5:00 am Předmět: nespavost/regenerace par dotazu |
|
|
mam par dotazu ktere mi doslova nedaji spat
1.sval regeneruje jenom kdyz spime?pokud odpocivam neregeneruje?
2. da se fyzicky poznat jestli je sval z regenerovany?mam namysli ze boli -tzn neni zregenerovany,neboli je z regenerovany nebo s tim bolest nema nic spolecneho?
3.pokud sval nezregeneruje znamena to ze neroste?
4. za poseldni 2 dny (2 noci) jsem naspal 4 hodiny mam jit k doktorovi?  fyzicky se citim v poradku psychicky moc ne uz mam trosku halucinace ale porad se necitim unaveny
problem s nespavosti mam uz dlouho ale tyka se to jen rannich smen a to vzdy max podeli-streda ale nikdy se mi nestalo ze bych nespal vubec.... pokud mam nocni nebo odpoledni neni problem spat i 8 a vice hodin denne nechce se mi kvuli tomu prestat cvicit behem ranni ale asi to nema moc smys........l k doktorovi mam docela strach jit aby me neposlal k psychousovi  mate nekdo skusenosti s praskama na spani?slysel sem ze je to docela zaber na jatra coz se k posilovani moc nehodi ale pokud bych je bral jen 3 dny za 3 tydny tak by se snad nic nestalo ...omlouvam se za preklepy a vubec fakt uz nedokazu myslet
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
konecma
|
Zaslal: út leden 08, 2013 7:07 am Předmět: Re: nespavost/regenerace par dotazu |
|
|
Mám podobný problém... Obvykle mi začínal trénink kolem 18.00 pak nějaké jídlo a nebyl jsem schopen usnout ani kolem 01.00. Další den to bylo poznat a celkově se to zhoršovalo... Pomohlo mi posunout trénink na dřívější dobu, ideální by bylo dopoledne, ale kdo si to dnes může dovolit?
Ale řekl bych, že u tebe bude spíš problém se směnným provozem...
|
|
| nahoru |
|
 |
E.Leclerc

|
Zaslal: út leden 08, 2013 8:48 am Předmět: |
|
|
Taky se mě to stává, většinou je to tak že sem tak unavený až nemůžu usnout.
A vědomí toho že musíš vstávat na 6 tomu moc nepřidá.
Prášky naspaní nebrat, je to návykové i když mě všichni tvrděj opak.
Řešení jsem si našel trochu kuriózní: Dát si nějaký stimulant co na tebe funguje k obědu. pak nemám takovou tu poobědovou lenoru odpoledne odtrénuji a večer většinou chytnu vlnu dole a vpohodě usnu. Bez toho se mě chce celé odpoledne spát včetně tréninku, večer se proberu a nemohu usnout a pořád dokola.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lada78
Anonymní
|
Zaslal: út leden 08, 2013 9:27 am Předmět: |
|
|
Ahoj, pricina nespavosti muze byt ruzna od spatneho polstare, matrace, usinani pri zapnute televizi az po stres, byt to zni jakkoliv divne. Bohuzel tu neuvadis kdy a jak cvicis, zda uzivas nejake doplnky apod. Cvicim k veceru, obcas koncim az v devet a obcas se mi stane, ze jsem hrozne unaveny, ale mam spousty energie a tak neusnu. Spise nez prasky bych zkusil osvedcene tipy jako treba sprcha pred spanim, teple mleko a nebo treba kratka vecerni prochazka, ci sex.
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: út leden 08, 2013 9:51 am Předmět: |
|
|
Mám taky občas problémy se spánkem, že nedokážu třeba usnout do pěti minut, jak to slývhávám s vicero stran. Občas usnu tak za hodinku když jdu spát. Většinou mi mozek pracuje na 100% a myslím úplně na 1000 věci. Zjistil jsem, že jsem citlivej na kofein, takže NO nebo kofein podaný po 6 hodine je pro mě jasný, že neusnu.
Co mi asi nejvíce pomohlo je teplé mléko, rychlý cukry, myslet na tmu a v nejhorším případě když už třeba 3 dny spím 4-5 hodin tak si dám Melatonin a Občas pro lepší náladu následující den Triptofan, je to lék na spaní 4 generace, kterej pozitivně působí na serotonin (hormon na spánek, prodlužuje REM snění takže co jsem tak vypozoroval, tak sny jsou jako kdyby skutečné a o hodně lepší nálada následující den) nejlepší na tom je, že není návykový.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: út leden 08, 2013 2:18 pm Předmět: |
|
|
dekuji za rady nektere vyskousim ....kdyz mam ranni smenu tak cvicim kolem 4-5 hodiny beru assault ale neverim ze by tam byl problem jelikoz kdyz mam napriklad odpoledni tak cvicim az v 23:00 pak se najim a cca ve 3:00 jdu spat a usnu vetsinou do par minut mozna to bude psychikou ze se snazim usnout protoze musim vstavat ale mozek proste nechce vypnout a jak uz nekdo psal mysli na 1000 veci najednou a jsou to totalni nesmysly......vyskousim teda nektere rad a snad dnes vecer normalne zaberu
jinak sem moc rad ze sem si vzal dnes volno protoze ne jenom ze sem v 7 rano konecne zabral a spal az do 14:00 ale co se mi prihodilo rano
v 6 sem porad nespal ale uz sem byl fakt unaveny tak sem si rek ze se skusim nasnidat udelal jsem si snidani a jedl a pak najednou slysim krik z koupleny a po chvili vybehla mama cela od krve skubl sem sebou a probudil se na zidli se snidani pred sebou a cvili sem absolutne nevedel odkdy tam sedim a jak dlouho sem spal jestli 10 sekund nebo treba par minut neco takoveho jsem jeste nezazil vzheldem k tomu ze jezdim do prace autem a vozim tam sebou 4 lidi to nebyl vubec prijemny pocit
|
|
| nahoru |
|
 |
duke.dukem
|
Zaslal: čt leden 17, 2013 8:44 am Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | dekuji za rady nektere vyskousim ....kdyz mam ranni smenu tak cvicim kolem 4-5 hodiny beru assault ale neverim ze by tam byl problem jelikoz kdyz mam napriklad odpoledni tak cvicim az v 23:00 pak se najim a cca ve 3:00 jdu spat a usnu vetsinou do par minut .... |
takze ten assault beres i kdyz jdes cvicit v tech 23.00?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt leden 17, 2013 9:04 am Předmět: |
|
|
Tryptofan je normální aminokyselina, běžně se vyskytující např. v mléku.  .
|
|
| nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: čt leden 17, 2013 12:37 pm Předmět: |
|
|
Posledni dobou si na sobe vsimam,ze mam nutkani skoro porad zívat, mozna se vam to bude zdat jako blbost ale kdyz je to skoro kazdou minutu tak je to uz fakt otravne a neprijde me to normalni.Je zivani jenom znak unavy nebo to muze mit i nejake jine priciny?
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: čt leden 17, 2013 3:45 pm Předmět: |
|
|
| duke.dukem napsal: | | coder napsal: | | dekuji za rady nektere vyskousim ....kdyz mam ranni smenu tak cvicim kolem 4-5 hodiny beru assault ale neverim ze by tam byl problem jelikoz kdyz mam napriklad odpoledni tak cvicim az v 23:00 pak se najim a cca ve 3:00 jdu spat a usnu vetsinou do par minut .... |
takze ten assault beres i kdyz jdes cvicit v tech 23.00? | ano
|
|
| nahoru |
|
 |
| |