|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Můj hlas dostane: |
| Miloš Zeman |
|
32% |
[ 48 ] |
| Karel Schwarzenberg |
|
46% |
[ 70 ] |
| Nikdo, volit nepůjdu |
|
20% |
[ 31 ] |
|
| Celkem hlasů : 149 |
|
| Autor |
Zpráva |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 13, 2013 4:43 pm Předmět: |
|
|
Mě nepřijde, že by současná vláda udělala nějaký ekonomický kroky k tomu, aby se něco nějak posunulo. Nadruhou stranu ono je to stejně jedno, proč žít s vyrovnaných rozpočtem, když může bejt zadluženej úplně každej a nevadí to ničemu...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Wojtkingson

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 4:51 pm Předmět: |
|
|
No s těma slovákama nevím teda... Je fakt, že v některých zákonech mají náskok, ale proč jich tu teda tolik je? (pracovně, studovně a spousta tu chce i žít) _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Cratach

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:01 pm Předmět: |
|
|
No primo od Slovaku jsem slysel, ze ta uroven vysokyho skolstvi podle nich driv byla (a nevim jak je to ted) u nich nizsi + casto ne moc hezkej pristup ke studentum (masivni zmeny studijnich planu za pochodu atd.). Navic u nas muzou studovat zadarmo a psat prace ve svym rodnym jazyce. A ted napisu jeste neco, kvuli cemu me mozna nekteri typicky mali Cesi sezerou: Praha je proste v tomhle ohledu vetsi centrum, Brno je pak taky stejne velky jako hlavni mesto Slovenska. _________________ "A vy jste jako kdo?"
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:05 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | Ronnie napsal: | | vlkisekk napsal: | | je jich málo? Zeptej se nějakého důchodce, jak se mu žije, zeptej se matky samoživitelky, jak se jí žije ze 7 tisícového příspěvku. Přijeď se podívat na Moravu, jak je lehké sehnat práci. A tato vláda, na které se nemalým dílem již nějaký ten rok tento přivandrovalec podílí, nedělá nic, aby se tato situace zlepšila, ba naopak. Proto bych tohoto člověka nikdy nevolil. |
Nějak jsem přehlédl, které zákony máš na mysli... a nebo jsi ani jeden neuvedl?
Btw. jak Lunreal výše napsal, ono otázka, zda-li zvýšené DPH je skutečně nesmyslné... osobně se mi taky nelíbí, ale s ohledem na situaci mi přijde rozumnější než případné jiné kroky financování udržení schodku, vyplácených důchodů apod.
Btw. třeba k tomu "zeptej se nějakého důchodce, jak se mu žije" - s mými rodiči, oba důchodci žijící na Moravě - jsem mluvil včera a mají se dobře. A není to tím, že by jim kdy kdo v životě dal cokoliv zadarmo... |
Přesně jak píše Ronnie.Vy máte pořád někteří pocit,že téhle zemi jde najednou pomoct z ničeho?Máme nejnižší DPH z vyspělých zemí a z něčeho stát žít musí.To co zde vedete proti Karlovi jsou levičácký řeči,ale pak tam levice udělala prd,protože z toho hovna nikdo nic neuvaří.Slovensko udělalo tvrdou reformu a sice to bolelo,ale dostali se z největších sraček.Taky mě štve jak se vše zdražuje,ale radši si utrhnu od huby než aby to odnesly moje děti.Vy jste ale většinou taky děti,tak tohle nevidíte a sobecky tady melete něco,co jste četli na FB.Zodpovědnost za nikoho,tak proč si ubírat.Já se nikoho z kandidátů nezastávám,ale s panem Zemanem mám osobní zkušennosti když k nám před lety jezdil za tátou a fakt toho bych nechtěl mít v partě.Je chytrej,ale není moudrej. |
Souhlas, stát z něčeho žít musí, ale proč ten dluh stále roste a na daních se vybírá stále méně, i přes jejich zvyšování? Vždyť i lidé musí z něčeho žít a pokud se zdraží to hlavní, tak lidé, právě jak si uvedl ty, si začnou od huby odtrhávat v domnění, že aspoň snad ty další generace se budou mít lépe... jenže tímto směrem se vláda očividně nevydala. Vždyť i statistiky hovoří o tom, že se po zvednutí DPH vybralo méně, než s předcházející nižší sazbou. S běžným platem to prostě člověk neutáhne a začne rozpočet šrktit, čímž má stát smůlu a i přes zvýšenou sazbu nevybere tolik. Co pak? Zamyslet se, nebo bezmyšlenkovitě zvednout sazbu znova? Takhle to přece pořád nejde, nejsme dojné krávy. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:08 pm Předmět: |
|
|
| blazen napsal: | jo, my bychom si žili jako prasata v žitě, všechny dluhy by nám EU odpustila a ostatní země by se na nás musely složit (neberte to tak doslova prosím) |
Verim ze se vsichni rekove diky 15% nezamestnanosti, zvysujicim se danim a snizovanim prumerne mzdy maji vsichni do jednoho opravdu jako prasata v zite
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:10 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:10 pm Předmět: |
|
|
| Einarr napsal: | Lunreal: Body 1-6 mi nevadí. A ty poslední 2 mi nevadí natolik, abych kvůli tomu volil Zemana.
madball: To je správnej názor, dokázování původu majetku je fašistickej zákon. I když by se to třeba týkalo jen politiků, tak je to moc velký zasahování do osobních svobod. |
Bara ti na to pěkně odpověděl za mě.
| Bara napsal: | | Einarr napsal: | Lunreal: Body 1-6 mi nevadí. A ty poslední 2 mi nevadí natolik, abych kvůli tomu volil Zemana.
madball: To je správnej názor, dokázování původu majetku je fašistickej zákon. I když by se to třeba týkalo jen politiků, tak je to moc velký zasahování do osobních svobod. |
Myslíš?Až tě někdo okrade a jediný způsob jak to dokázat bude doložit kde k tomu přišel,tak ti to tak nepřijde. U politiků nejde o nic jiného než dokázat,že své funkce nezneužil.Kdo má čisté svědomí,tak to v pohodě bere. On po nich nikdo nic důvěrného nechce,jen vzevrubné info. |
Ona asi bude někde chyba, když někdo nechce říct, jak k nějakým penězům přišel.
Dál ani nechápu, jak se někteří mohou chlubit tím, že v pohodě ještě stíhají podnikat. To asi bude taky na úkor něčeho. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:16 pm Předmět: |
|
|
Co se týče výběru daní, tak to malí soukromníci odrbávají jak můžou. Práce je málo, lidi na vesnicích syší o zvedání daní, víc šetří. Známí - tesař, zedník, topenář, bavil jsem se s něma, na zmu jdou na pracák, prostě nění práce. U toho zedníka to sem tam bylo, ale tesař s topenářem měli vždy práci, nejlíp na tom byl topenář a i ten je teď bez práce... Tohle není ideální cesta _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:23 pm Předmět: |
|
|
Názor, že zákon na prokazování majetku něco vyřeší, je dětinský. Pokud někdo něco získá nelegální cestou tak nebude hloupý aby to někde uváděl nebo aby měl majetek psaný na sebe. Tohle je jen populistické téma pro hodně naivní voliče. A těch je zjevně hodně.
|
|
| nahoru |
|
 |
elnino

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:24 pm Předmět: |
|
|
to je prave velky problem, je to tezke lidem vysvetlit, ale prave to,ze lide setri je svym zpusobem zkaza. Jak chces nastartovat ekonomiku,prilakat investory,kapital,vytvorit nova pracovni mista, kdyz lide setri?kdyz se setri, tak neni poptavka. Je to slozite si uvedomit,ale prakticky si lide sami podkopavaji nohy. Tohle je presne problem,ktery vznika pri ekonomicke krizi - misto aby se kapital lidi dal do obehu, lide zacnou setrit. _________________ Fanaticzny styl życie
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:24 pm Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | | Názor, že zákon na prokazování majetku něco vyřeší, je dětinský. Pokud někdo něco získá nelegální cestou tak nebude hloupý aby to někde uváděl nebo aby měl majetek psaný na sebe. Tohle je jen populistické téma pro hodně naivní voliče. A těch je zjevně hodně. |
Samozřejmě, ale proč to ještě někomu usnadňovat? _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:28 pm Předmět: |
|
|
Jen se mi tak v hlavě matně vybavuje pro ty, co nadávájí, že Karel při jednáních usíná. Nebyl to Miloš, komu dříve neustále padala hlava na jednu stranu? :) _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
blazen
|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:30 pm Předmět: |
|
|
| elnino napsal: | | to je prave velky problem, je to tezke lidem vysvetlit, ale prave to,ze lide setri je svym zpusobem zkaza. Jak chces nastartovat ekonomiku,prilakat investory,kapital,vytvorit nova pracovni mista, kdyz lide setri?kdyz se setri, tak neni poptavka. Je to slozite si uvedomit,ale prakticky si lide sami podkopavaji nohy. Tohle je presne problem,ktery vznika pri ekonomicke krizi - misto aby se kapital lidi dal do obehu, lide zacnou setrit. |
to ale není vina lidí ale toho, že prostě nikdo ty pracovní místa nevytvoří a nabídka se celkově nezvětší
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:30 pm Předmět: |
|
|
| elnino napsal: | | to je prave velky problem, je to tezke lidem vysvetlit, ale prave to,ze lide setri je svym zpusobem zkaza. Jak chces nastartovat ekonomiku,prilakat investory,kapital,vytvorit nova pracovni mista, kdyz lide setri?kdyz se setri, tak neni poptavka. Je to slozite si uvedomit,ale prakticky si lide sami podkopavaji nohy. Tohle je presne problem,ktery vznika pri ekonomicke krizi - misto aby se kapital lidi dal do obehu, lide zacnou setrit. |
A z čeho máš dát ty prachy do oběhu, když máš před výplatou sotva co do huby? Gausova křivka jasně ukazuje, která skupina obyvatel, respektive které životní styly jsou v největším vychýlení. Ti, co se mají doopravdy dobře a tohle zvyšování daní apod. moc nepocítí, jsou na okraji - je jich minimum, tudíž i minimum voličů. Většina lidí uslyší na slova a sousloví jako jsou "zamezíme korupci, nezvyšování daní, zvyšování minimání mzdy" atd. Z tohoto důvodu jsme moc zvědav na výsledky voleb. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: ne leden 13, 2013 5:36 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | Nějak jsem přehlédl, které zákony máš na mysli... a nebo jsi ani jeden neuvedl?
A jen ještě třeba k tomu "zeptej se nějakého důchodce, jak se mu žije" - s mými rodiči (oba důchodci žijící na Moravě) jsem mluvil včera a mají se dobře. A není to tím, že by jim kdy kdo v životě dal cokoliv zadarmo... |
Ano, mám na mysli neustále se zvyšující sazba DPH, neustále se zvyšující náklady na elektřinu, plyn, vodu, potraviny, léky. Bohužel na těchto věcech moc lidí neušetří. Když jsou důchodci, tak se to ještě dá, ale když zůstane jeden sám, tak už to taková hitparáda není. Známý má důchod 10300,-Kč. Nájem, služby činí 7200,-Kč měsíčně. Léky 1900,-Kč. Zbývá mu měsíčně 1.200,-Kč. Celý život makal. A tohle mu nyní zbývá. Takhle si poklidné stáří nepředstavuji. Důchody jsou zmražené. A to je jen jedna skupina. Postižení, rodiče s dětmi...Kdyby to k něčemu bylo, tak se to ještě dá vzít, ale dluh stálé stoupá, takže co z toho moje děti vlastně budou mít? A další věci. Neustále se zdražující dálniční známky. Kdyby člověk viděl nějaké výsledky, řekne ano, je to třeba, ale stav dálnic je katastrofální a platíme stále více. Proč? Aby si pár šmejdu nahrabalo kapsu? Platíme stále více za elektřinu a pak si manažeři Čezu vyplatí odměny v řádech miliard. Takhle by podle mě fungující stát vypadat neměl. Jak říkala ředitelka nadace stonožka, v Norsku jsme na premiéra vlády hrdí. Kdo to řekne o premiérovi naší vlády?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|