|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kubaz

|
Zaslal: po leden 14, 2013 1:05 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | kubaz napsal: | mondeo v nafte, tady neni co dal resit |
Jo jasně, naftový motor na 10km denně a <6000km/rok je ideální asi jako motorová pila na oloupání jablka :-) |
jezis sorry prepsal sem se, benzinovy mondeo samozrejme, pri takovym najezdu, presne jak jsi napsal ty
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frozz.

|
Zaslal: po leden 14, 2013 1:10 pm Předmět: |
|
|
| kubaz napsal: | | Spazik napsal: | | kubaz napsal: | mondeo v nafte, tady neni co dal resit |
Jo jasně, naftový motor na 10km denně a <6000km/rok je ideální asi jako motorová pila na oloupání jablka :-) |
jezis sorry prepsal sem se, benzinovy mondeo samozrejme, pri takovym najezdu, presne jak jsi napsal ty |
S tím taky souhlasím, sice se říká "Fordem tam, vlakem zpátky" ale to Mondeo nebude špatná volba za dobrý peníz.
Jak říká Seva, radši koupit o něco levnější a nechat si nějaké skrblíky na opravy, které tě neminou. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: po leden 14, 2013 1:32 pm Předmět: |
|
|
Tak třeba já s Forden nemám špatnou kušenost, ani nikdo v okolí.
Ten benzin mi taky vychází líp, je to fakt jen lítačka po městě, pro dítě, do práce, na nákup. Nějaký častý delší zátah nehrozí, dvakrát do měsíce 100 km někam na výlet, jednou za rok +/- 500 km na slovensko a zpět.
V celku se mi potvrzuje, co jsem si říkal sám, teď už to bude jen o hledání modelu.
Zvažujem i nějaké MPV, nicméně čtyři se vlezem do kombíka bez problémů.
Auto bude tak na 5 let provozu, popřemýšlím i nad nějakou slušnou herkou okolo těch 70-80k. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po leden 14, 2013 1:40 pm Předmět: |
|
|
| Bombay napsal: | Tak třeba já s Forden nemám špatnou kušenost, ani nikdo v okolí.
Ten benzin mi taky vychází líp, je to fakt jen lítačka po městě, pro dítě, do práce, na nákup. Nějaký častý delší zátah nehrozí, dvakrát do měsíce 100 km někam na výlet, jednou za rok +/- 500 km na slovensko a zpět.
V celku se mi potvrzuje, co jsem si říkal sám, teď už to bude jen o hledání modelu. |
Kdo měl Ford, nechce nic jiného
Ne že by to bylo tak úžasné a bezporuchové auto, ale stačí jediná věta. Vyhřívání předních skel. Ford to má v základní výbavě a je to perfektní věc. Během roku to člověk občas použije proti zamlžení, ale pravý čas nastává v zimě. Přijdu k autu, nastartuju, zapnu vyhřívání oken, oškrábu boční okýnka a pokud není skutečně silná námraza, sednu do auta a zapnu stěrače . Když je skutečně silná námraza, tak přední okno neškrábu jak vůl, ale prostě to pár pohyby sundám. K nezaplacení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po leden 14, 2013 1:48 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po leden 14, 2013 2:09 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013011303
taky dobrej návod :-) |
Pekny clanek, skoda ze tak moc sprosty.
Take uvazuji o koupi auta, ale na soucastnem puntu z 1995 naftaku mam technickou este rok a kousek, takze pokud se to driv nerozpadne, tak pockam )
|
|
| nahoru |
|
 |
ntz
|
Zaslal: út leden 15, 2013 2:50 pm Předmět: |
|
|
mel jsem nekolik aut, z nichz bych rad vyzdvihl:
- opel - mel jsem kadeta GSi (v 90letech) a 2x astra .. super auta, levnej servis, super jizdni vlastnosti
- skodovky - ted mam druhou oktavku (1.9 TDi rv 2007), super drzak, kdyz se ale neco posere, tak to stoji fakt hodne
^^ skodovky a opely muzu v klidu doporucit .. ackoliv jsem slysel, ze oktavka 4te generace uz neni takovej drzak
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: út leden 15, 2013 2:55 pm Předmět: |
|
|
Na popojizdeni si kup smarta, stoji to halir, servis na to taky neni tragickej a je v tom dost mista pro dva. Mel jsem ho dva roky a spokojenost. Kamarad a kolega z prace ma naftaka a najel s nim uz kolem 320 tisic km _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út březen 05, 2013 6:02 pm Předmět: |
|
|
Do konce roku budu kupovat auto.
Asi tak kazdej tejden menim nazor jaky, ale zatim me vecinou vychazi
Ojety Peugeot 308 SW., naftak, kolem 100 000 km, cena kolem 160 000.
Nova Dacia Duster, benzin + LPG, cena kolem 280 000.
Priority jsou asi tak 3 : auto planuji mit dokud bude jezdit, treba i 20 let, nic takoveho jako na 5 let, a pak bude asi novy, do zadu se musi vlest 2 detsky sedacky a dospely clovek (takze napr. zadna skodovka toto nesplnuje), mala spotreba.
Autem najedu prumerne 16 - 20 tis. rocne. Zatim mam Fiat punto z 1995 naftak a spokojenost maximalni, ale zacina byt rodince male a je pomalu na odpis.
Ma nekdo s temito auty skusenost, muze nekdo uvest kolik to opravdu zere pri jakych cestach ? Nejaka pro a proti ? Kecy typu, peugeoty nekupuj, maj vadnou elektriku, je to francous, dacia je smejd z rumumska... to si nechte od cesty, podobne veci se da rict o kazdem autu.
Diky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út březen 05, 2013 6:11 pm Předmět: |
|
|
Té 308 sw bych se vůbec nebál, je to nové auto, je fakt velký (též jsme o něm do práce uvažovali, bohužel byl už moc drahý a vzali jsme hyundai i30 kombi) a co tak čtu na peugeotu foru, většina lidí s tím má dobré zkušenosti. I ND nebudou moc drahé.
Papírová spotřeba 4,5l kombinovaně, v reálu to může být kolem 6L, což je pořád na tak velký auto dobré. Každopádně bych ale šel do té silnější 1.6 HDI verze, což je 115koní, 92 koní je málo a bude to lenivé, navíc ta silnější má 6 stupňů. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: út březen 05, 2013 6:16 pm Předmět: |
|
|
Teda nez novou dacii, tak radsi zvol zanovniho superba v kombiku, kteryho poridis za stejno, popr. hodne podobne. Bude to mit sice neco najeto, ale komfortem a vsim to duster porazi. Urcite i spotrebou. Kdyz zvolis motorizaci 1.9 tdi, tak se nemusis bat niceho pri pravidelne vymene oleje. Sou i 2.0, ale o tech sem jenom slysel, ze nejsou tak dobre, co je na tom pravda nevim. Nicmene v holdingu je nekolik superbu a vsichni si je neuveritelne chvali za komfort a nizkou spotrebu. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: út březen 05, 2013 6:36 pm Předmět: |
|
|
Odporúčam riešiť takéto veci na weboch na to určených, ak už človek nemá osobné kontakty. Nechcem robiť reklamu, ale preštuduj témy a recenzie na :
http://www.tipcar.cz/magazin
http://forum.autobazar.eu/
http://www.cars.cz/autorecenze/
BTW. Osobne by som šiel do jazdenky, no neurob kardinálnu chybu a nekupuj auto podľa najazdených km ale podľa skutočného stavu. 100,150,200 ba ani 300 a viac kkm nie sú prekážkou ak je auto O.K., aj keď väčšina ľudí dáva od takýchto áut ruky preč.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 11:26 am Předmět: |
|
|
Zdravim, konecne nadesla ta chvile a v radu dvou tydnu pujdu kupovat auto.... je to driv nez jsem planoval a proto bych se chtel zeptat jaky auto byste mi doporucili, kdyz jako vstupni investici muzu obetovat 70 000 ... pokoukavam po Seatu Leon, jen nevim jestli se da sehnat v takovy cenovce ve stavu, aby alespon ty dva roky byl k pouzivani (jezdeni do prace ) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po červenec 22, 2013 11:29 am Předmět: |
|
|
kombi? nafta? segment - B, C nebo výš?... takto Ti asi moc lidí neporadí. Podívej se na tipcars a vyfiltruj si dle Tebou zvolených parametrů. Budeš mít užší výběr.
|
|
| nahoru |
|
 |
Korny

|
Zaslal: po červenec 22, 2013 11:34 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | | Zdravim, konecne nadesla ta chvile a v radu dvou tydnu pujdu kupovat auto.... je to driv nez jsem planoval a proto bych se chtel zeptat jaky auto byste mi doporucili, kdyz jako vstupni investici muzu obetovat 70 000 ... pokoukavam po Seatu Leon, jen nevim jestli se da sehnat v takovy cenovce ve stavu, aby alespon ty dva roky byl k pouzivani (jezdeni do prace ) |
Čus, my máme Seat Leon, r.v. 2001, 1.6 77kw...je to poměrně v pohodě auto, bezproblémový, ale vidím tam problém v tom, že je to prostě přes 10 let starý auto, takže se ti na tom vysere kdo ví co a náhradní díly nejsou nejlevnější a nedaj se sehnat všude. Navíc to ještě nemá ošetřenou karoserii, takže se nám někde začínají objevovat puchýřky - a to je garážovaný.
Musíš počítat s penězma bokem a za 50 litru nevim nevim jestli koupis ve slusnym stavu...to uz bych sel radsi do nejake Fabie nebo neceho podobnyho, ale o to zachovalejsiho.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|