Glukopur v tréninkovém nápoji?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Glukopur v tréninkovém nápoji?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Glukopur v tréninkovém nápoji?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Checht777

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 2:05 pm    Předmět: Glukopur v tréninkovém nápoji? Odpovědět s citátem

Nijak zvlášť jsem o tom nepřemýšlel, ale už dost dlouho si beru do posilovny na pití půl litru vody do které hodím tak 15gr glukopuru, někde jsem zaznamenal, že sacharidy při tréninku jsou špatně. Bohužel z iontových nápojů mně pálí žáha.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
blazen

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to ti gratuluji a děkuji za informaci
Rostislaw

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co tak obycejna voda? Ty iontove napoje jsou jenom obarvena voda, navic v posilovne, kde nemas takovy vydej energie, jako u vytrvalostnich sportu, jsou zbytecne.
15g cukru prijimanych po dobu treninku, by nemelo mit vliv na vylucovani inzulinu.
Cukr, po cviceni.
CIZO

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, Rostislawe, není ionťák jako ionťák. Já používám kvalitní ionťák a ten rozdíl v energii a výkonu j dost značný, pokud jde o delší trénink. Pokud jde někdo do fitka na 40 minut se trochu protáhnout, tak to řešit nemusí, ale pokud jde o delší a těžký trénink, tak by to řešit měl.

Derek Poundstone
aptor

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Piji při cvičení nápoj: 30g whey hydro, 5g leucinu, 5g glutaminu, 20g glukopur/ malta.
Od té doby co jsem to začal, tak se u mě o hodně zlepšila regenerace ( druhý den cítím daleko míň svaly). Mám to v 1l vody z kohoutku a při tréninku popíjím.
Lada78
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
No, Rostislawe, není ionťák jako ionťák. Já používám kvalitní ionťák a ten rozdíl v energii a výkonu j dost značný, pokud jde o delší trénink. Pokud jde někdo do fitka na 40 minut se trochu protáhnout, tak to řešit nemusí, ale pokud jde o delší a těžký trénink, tak by to řešit měl.

Mluvis o The Edge? Nevim jestli jsi to uz nekde nepsal, ale jak ho davkujes prosim?
CIZO

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lada78 napsal:
Mluvis o The Edge? Nevim jestli jsi to uz nekde nepsal, ale jak ho davkujes prosim?

Přesně tak, dávám zhruba 50 - 60 g podle toho, jak dlouhý je trénink. Občas do toho přidám navíc ještě pár (5 - 10) gramů bcaa.

Derek Poundstone
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Lada78 napsal:

Přesně tak, dávám zhruba 50 - 60 g podle toho, jak dlouhý je trénink. Občas do toho přidám navíc ještě pár (5 - 10) gramů bcaa.

Docela by mě zajímalo, jak je to s osmolaritou roztoku, nikde se o tom nezmiňují a přitom to řadí do iontových nápojů. Nevhodným naředěním by si člověk mohl přivodit při tréninku klidně i lehkou či těžší dehydrataci v závislosti na intenzitě a době výkonu, což asi nikdo nechce.
Reichenberk

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
CIZOPASNIK napsal:
Lada78 napsal:

Docela by mě zajímalo, jak je to s osmolaritou roztoku, nikde se o tom nezmiňují a přitom to řadí do iontových nápojů. Nevhodným naředěním by si člověk mohl přivodit při tréninku klidně i lehkou či těžší dehydrataci v závislosti na intenzitě a době výkonu, což asi nikdo nechce.

Osmolarita je určitě dobrá, otázkou ovšem bude osmolalita.
A 70 gramů je hodně, to by pro isotonikum mělo jít do nějakého litru a půl - to ten odkrvený trávící systém úplně snadno neskousne. Ale na druhou stranu, není to zas nějaký extrém pokud je na to někdo natrénovaný.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Osmolarita a osmolalita bude v tomhle případě prakticky to samé, takže Tě teď nechápu.
Reichenberk

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Osmolarita a osmolalita bude v tomhle případě prakticky to samé, takže Tě teď nechápu.

To určitě bude ale ono se to tak hezky nabízelo.
V každém případě by u dlouhého tréninku nemuselo být od věci tu dávku rozdělit a připravit si třeba dvě lahve s různým ředěním - koncentrovanější na začátek a výrazně hypotonickou ke konci, kdy se osmolalita krve zvedá.
Rostislaw

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cizopasnik: Bavime se o iontovem napoji v posilovne u baru a vzhledem k polozene otazce u zacatecnika.
Tam se urcite shodnem na tom, ze staci obyc voda.
Neco jineho je vrcholovy sportovec tveho typu:-)
Navic u baru nedostane urcite 50g davku.
CIZO

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rostislaw napsal:
Cizopasnik: Bavime se o iontovem napoji v posilovne u baru a vzhledem k polozene otazce u zacatecnika.
Tam se urcite shodnem na tom, ze staci obyc voda.
Neco jineho je vrcholovy sportovec tveho typu:-)
Navic u baru nedostane urcite 50g davku.

Tak to jo. Popravdě mě ani nenapadlo přemýšlet o těch "dvou cákancích barvičky za dvacku" z baru ve fitku :) To je drahá sranda za barevnou vodu, to máš pravdu.

Derek Poundstone
Lada78
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Trochu mam brouka v hlave s tou osmolaritou/osmolalitou. Pri dvouhodinovem cviceni 3-4x tydne davkuji 2x 30-40g The Edge do 600ml riznuty 5-10g BCAA Instant a v druhe davce pak jeste pridavam 10g L-Glutaminu od Reflexu. Vysledky jsou subjektivne perfektni, co se energie pri cviceni tyka, o regeneraci pote nemluve. Muzete to prosim vy, jenz se v teto problematice orientujete, trosku osvetlit? Moc dekuji...
kid

PříspěvekZaslal: čt leden 17, 2013 11:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to Lada78:
Doporučení je 25 g na 330 ml vody, tvůj popis se dá vysvětlit teda všelijak. Jinak snášenlivost je dosti individuální a záleží jak jsi zavodněný v delším horizontu. Pokud by tě to honilo na záchod, tak víš proč. To je hlavní riziko při cvičení v posilovně. Problémy s dehydratací, jak nakousl esko by hrozily spíše při výkonech extrémních nebo v extrémních podmínkách.

A zaměňujete si pojmy iontový nápoj a energetický nápoj s ionty.

Ty cákance na baru jsou ionťáky s minimem cukrů. U mnoha lidí je takhle ušpiněná voda lépe vstřebatelná než čistá voda. Kdybych se já osobně zalil půllitrem čisté neperlivé vody, tak v zatáčce šplouchám ještě druhý den.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Glukopur v tréninkovém nápoji? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: