Plisen

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Plisen  Úvodní stránka -> Ostatní -> Plisen
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Spazik

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Příčina plísně = vlhkost.
1) Odstranění plísně = Savo proti plísni (sprej)
2) Odstranění vlhkosti = větrat, topit, sušit
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 1:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CZEBLADE napsal:
Toz domnival jsem se, ze dobra vec je chytra houba, ale lidi to nechvali. Pricina nevim, nabytek dam jinam, at to dycha, pak to necim natrit aby se to teplo rozkladalo plosne. Jak odoplna je plisen? Nedalo by se to misto poradne zakrat a zlikvidovat to tak? Mikrovlny jsou na tohle dobre, co takhle treba horske slunko?

Plíseň zlikviduješ jednoduše. Průser je v tom, že tam kde k tomu jsou podmínky, tam vyroste znovu. Proto musíš zlikvidovat podmínky pro její růst.
Možná existuje nějaké jednoduché a levné řešení, ale já ho neznám. Hodně lidí má či mělo problém s plísní, vyzkoušelo jednoduchá a levná řešení a zjistilo že nefungují.
Možná bys dokázal to vyčůrat. Ale to je na individuálním přemýšlení. Kdybys měl třeba klasický počítač, teoreticky by si mohl svést vzduch z něj za skříň. Je to teplý a suchý vzduch, takže to by pomohlo (obvzláště pokud bys ho měl zapnutý často). Ale nevím jak bys to ty ve svém pokoji zvládl.
AHOLA

PříspěvekZaslal: po leden 21, 2013 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Existujou i takovy "lapace" vlhkosti, kde je nejaka "kostka", co absorbuje vlkhost a pak to vylijes, ale i kdybys jich doma mel 10, tak rozdil zadny. Druha moznost je koupit si elektricky odvlhcovac, ale tam jit pod 5000 je k nicemu, navic to zere nemalo elektriky .. a furt je levnejsi vetrat.

Tak, tak, veci typu Ceresit su na ozajstne problemy s vlhkostou prikratke a elektricke odvhlcovace drahe riesenie, ktore neodstranuje pricinu.

Ako uz bolo napisane, treba najprv najst a podla moznosti odstranit pricinu vzniku plesni. Je to velmi individualne, mozno naozaj postaci pohrat sa s rozmiestnenim nabytku a svedomitejsim vetranim/kurenim... Mozno vsak bude problem inde.

Ja s vlhkostou v byte bojujem tiez, na 99,9 percent je u mna problem v zatepleni a plastovych oknach..byt je "zadebneny" az prilis a drzi vlhko...Velmi sa mi osvedcil vlhkomer, odporucam, pomaha cloveku pochopit problem, spravne kurit a vetrat (narazove vetranie, za 10 min. poriadneho vetrania mi vlhkost zvykne poklesnut aj o 10-25 percent...).

Rychle na stránku:

Přejdi na: