|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Můj hlas dostane: |
| Miloš Zeman |
|
32% |
[ 48 ] |
| Karel Schwarzenberg |
|
46% |
[ 70 ] |
| Nikdo, volit nepůjdu |
|
20% |
[ 31 ] |
|
| Celkem hlasů : 149 |
|
| Autor |
Zpráva |
Bara

|
Zaslal: út leden 22, 2013 11:31 am Předmět: |
|
|
| jnerez napsal: | Prosperita v budoucnosti je bohužel jen prázdná floskule vlády, která se snaží maskovat svou neschopnost oddálením odpovědnosti do nějaké budoucnosti. Bohužel si jim skočil na špek, ale nic si z toho nedělej, doufat, že bude líp můžeš pořád . |
Hodně je to taky o lidech a kdo co dělá aby to bylo lepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Darion

|
Zaslal: út leden 22, 2013 11:32 am Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | | vlkisekk napsal: | | Ty ani nevis, co trestny cin je, ty svetaku. Tady se voli cesky prezident, jestli sis jeste nevsiml. A lidi chcou rakusana, co neumi ceskou hymnu a je spunt v prdeli nejvetsiho zlodeje v historii CR, pana Kalouska. |
Muzes prosimte jeste nejak podlozit proc je Kalousek (ministr financi, ktery i v dobe recese, kdy vetsina evropskych ekonomik strada, statni dluh roste a nezamestnanost se pohybuje v nekolika desitkach procent, dokaza udrzet Cesku stabilni ekonomiku a nejmensi statni dluh v evrope ) "nejvetsi zlodej v historii CR"? |
Ne že bych automaticky souhlasil s tím, co se poslední dobou stalo novým vox populi, aneb Kalousek zlodějem, jelikož si myslím, že by se měla dodržovat presumpce neviny (a mimochodem kdo tak nečiní, není o nic lepší než ten primitiv Okamura).
Pravdou ale je, že česká ekonomika by na tom mohla být výrazně lépe, pokud by se tady místo čachrování s daněma a adapcí přežitých mechanismů důchodové a zdravotnické reformy začaly řešit ty skutečně velké problémy, tj. lepší variantou by bylo zachovat dvojí sazbu DPH pro podporu spotřeby, zjednodušit daňový systém, zrušit dvojí zdanění, apod. a naopak se zaměřit hlavně na výdajovou stránku rozpočtu, kde utíkaj strašný prachy a vláda dělá, že nic nevidí.
Pro mě Kalousek zloděj není (dokud mu někdo něco nedokáže), ale označit ho za dobrého ministra financí bych si tedy nedovolil.
Mňo, a abych nebyl tedy úplně OT, já budu volit Karla. Nebyl to můj hlavní kandidát od počátku, doufal jsem, že se dál dostane Dlouhý, kterému bych to tam ochotně hodil, ačkoliv i tak bych si nedělal naděje na to, že by se mohl dostat do druhého kola. Další variantou byl Dienstbier, jelikož má velmi rozumný a sofistikovaný projev, a ačkoliv mám vůči ČSSD dlouhodobě poměrně značný odpor (hlavně díky pánům Paroubkovi, Sobotkovi a Zaorálkovi), on na mě udělal velmi dobrý dojem. V prvním kole jsem to ale hodil Karlovi, protože jsem skutečně nechtěl ve druhém kole volit mezi Zemanem a Fischerem.
No a v druhém kole je pro mě volba Schwarzenberga poměrně jasná, jelikož Zeman se v mých očích diskvalifikoval už velmi dávno a ve stávajících debatách tomu nasazuje korunu. Mimochodem, všem těm, kteří tady tvrdí, že je opoziční smlouva zveličována a že vlastně o tolik nešlo, zkuste si o tom něco zjistit. Převážná většina velkých kauz, o kterých se dnes mluví, má kořeny právě v této době. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: út leden 22, 2013 11:36 am Předmět: |
|
|
Ronnie to napsal dobre, ale nebude to ani tak o spokojenosti a naopak, ale o mladi.
Proste kluci maji horke hlavy a stojî si za svym i za pouziti osobnich vypadu.
Vetsinou to prejde po detech a clovek zjisti, ze ma uplne jine priority nez fanatîcky obhajovat sve nazory.
Nemam jim to za zle, ale nejake zasady slusneho chovani by dodrzovat mohli i to je ukazatel ÎQ.
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: út leden 22, 2013 11:42 am Předmět: |
|
|
Pro mě je hlavně absolutně nepochopitelné, jak se během několika dní česká společnost dokázala až neuvěřitelně polarizovat, přitom volba prezidenta je sice formálně důležitá, fakticky ale zas tak velký dopad mít nebude.
Ukazuje to na dvě věci:
V první řadě je vidět, že ani po více než 20 letech od revoluce se nedá mluvit o vyspělé společnosti západního typu, v tomto směru jsme bohužel stále více příbuzní Slovákům, Maďarům či Ukrajincům.
Politická gramotnost Čechů se limitně blíží nule, což je do značné míry určující faktor pro předchozí postřeh, a samozřejmě to posléze umožňuje daleko lehčí manipulaci s velkými masami obyvatelstva pomocí emocí místo toho, aby se jak politické, tak společenské debaty vedly v racionálním duchu, což je, upřímně řešeno, dost velkej průser. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: út leden 22, 2013 11:44 am Předmět: |
|
|
Stale me bavi lide, kteri rikaji, jak je na tom CR spatne. CR ma vysokou zivotni uroven. Nikdo tu nehladovi, kazdy ma kde bydlet, kdyz je na tom clovek nejhur tak aspon "nejakou" praci dokaze sehnat vzdycky - neznam cloveka co si nedokaze do pul roku najit praci, znam jen lenochy, kteri jsou radeji nezamestnani, protoze je pro ne dobre nastaveny socialni system. A i ti nejchudsi lide dokazou platit najem, mit na jidlo a jeste o tom jak se maji "spatne" poreferovat 5x tydne v hospode u piva a cigaret. Kdyby ti "chudi" co neustale nadavali, trosku popremysleli nad tim, za co utraceji svoje prachy, tak se zas tak spatne nemaji.
A jak psal Ronnie, kazdy sveho stesti strujce, to ze je nekdo vyuceny, udelal si 2 deti v 18 letech a vzal si hypoteku na 40 let a nema ambice k tomu, aby neco rozjel (kvalitnich remeslniku je fakt malo) je jen a jen jeho chyba, sam si vybral svoji cestu. Ale i takovy clovek ma stale dost penez na to, aby prokouril nekolik desitek krabicek cigaret za mesic a dal si kazdy vecer u televize ze 3 piva. A nevidim duvod, proc by uspesnejsi lide meli danema podporovat tady tyhle lidi.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út leden 22, 2013 11:53 am Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | Vlkisek evidentne papouskuje jen
co rika doma maminka s tatinkem, kteri oba nedokoncili zakladku :) A uprimne doufam ze vi ze v Rakousku se opravdu nemluvi rakousky |
Ty snoplíku co se držíš maminčiny sukně, já oproti tobě musím již tu rodinu živit, možná až se k tomu dostaneš ty, tak pochopíš, že to není jenom koupit si řízky a tableta, to bych taky toho Kalouska chválil
Naposledy upravil vlkisekk dne út leden 22, 2013 11:57 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: út leden 22, 2013 11:55 am Předmět: |
|
|
Tohle je bohužel jedno z nejhorších dědictví komunismu. On by nebyl ani tak problém to, že tu všechno rozkradli, ale největší paseku napáchali na lidech. Tohle se s ČR bude táhnout ještě několik desítek let a je to taky jeden z důvodů, proč vážně uvažuju nad tím, že to tady zapíchnu. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: út leden 22, 2013 12:10 pm Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | | Tohle je bohužel jedno z nejhorších dědictví komunismu. On by nebyl ani tak problém to, že tu všechno rozkradli, ale největší paseku napáchali na lidech. Tohle se s ČR bude táhnout ještě několik desítek let a je to taky jeden z důvodů, proč vážně uvažuju nad tím, že to tady zapíchnu. |
To je nesmysl. Bolševik kdysi jen využíval toho materiálu co tu byl, stejně tak jako se při těhle volbách využívá toho materiálu co tu je. Lidi co jsou nalevo volí nadšeně někoho kdo předstírá že je vpravo, lidi co jsou vpravo nemají koho volit, lidi co neví kde vlastně jsou volí toho, koho jim pár vyškolených profesionálních manipulátorů naleje do hlavy. Zajímavá země, myslím že stojí za to tu zůstat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út leden 22, 2013 12:14 pm Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | | jnerez napsal: | Jestli sis nevšiml, vláda "utáhla opasky" , seškrtala vše co podle ní šlo a přesto státní dluh pořád nekontrolovaně prudce stoupá.
A poprosil bych tě, abys nebral wikipedii jako velkou autoritu, protože za 5 minut tam můžu já dopsat úplně jiná čísla . |
Jak nekontrolovatelne, jak prudce? Oproti tomu co se deje v recku, spanelsku, italii, na slovensku, a v podstate kdekoliv jinde, tak se tady mame jako v raji, a nutne skrty a zvysovani dani je bohuzel dan za to, abysme do budoucich let prosperovali. Typicky levicovy volic si bohuzel neuvedomuje ze to co mu slibuji levicove strany (snizeni dani, vetsi socialni vyhody, vyssi plat, min poplatku, blabla) jsou krasne slova, jenze to vede leda tak k upadku. Soucasna pravicova vlada je ac sirokou verejnosti neoblibena, tak dela co treba udelat i kdyz to znamena odliv volicu, a je opravdu financne zodpovedna, at uz se vam media snazi nakecat cokoliv :) |
Nevšiml jsem si že bychom měli pravicovou vládu . Ani středopravou. Pojmenoval bych to spíše jen prostý střed. A to ještě ne nějak výkonný. Jediný důvod proč tuhle vládu jakž takž snáším spočívá v tom, že příští vláda bude ještě horší. V čemž se asi shodneme.
Přiznám se že nesleduji kroky vlády prakticky vůbec. Vím jen co mi přinesou média na prvních stranách. Ale nevšiml jsem si že by vláda snižovala byrokratickou zátěž podnikatelů, aktivně snižovala délku soudních řízení, aktivně snižovala počet lidí na výplatní listině státu (Ok, tady byl jeden pokus který jim zatrhl soud), starala se o vzdělanost a strukturu vzdělanosti, ... . To jsou mnohem důležitější věci než jedno či dvě procenta DPH o která se budou hádat několik měsíců.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: út leden 22, 2013 12:16 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Majesty napsal: | Vlkisek evidentne papouskuje jen
co rika doma maminka s tatinkem, kteri oba nedokoncili zakladku :) A uprimne doufam ze vi ze v Rakousku se opravdu nemluvi rakousky |
Ty snoplíku co se držíš maminčiny sukně, já oproti tobě musím již tu rodinu živit, možná až se k tomu dostaneš ty, tak pochopíš, že to není jenom koupit si řízky a tableta, to bych taky toho Kalouska chválil |
Vzhledem k tvemu kultivovanemu projevu jsi me presvedcil o sve pravde
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: út leden 22, 2013 12:23 pm Předmět: |
|
|
Napsat, že je to nesmysl, je poměrně velká omezenost, obzvlášť když je to ústřední téma sociologickýho, politologickýho a do jistý míry i ekonomickýho diskurzu v ČR od pádu režimu. 40letá masáž stylem "sklop hlavu a zůstaň vzadu" se na lidech musí výrazně podepsat, obzvláště na, řekněme, průměrně až podprůměrně inteligentních vrstvách obyvatelstva, které tvoří většinu populace.
Jinak já mám ČR rád, ale jednak mě nebaví nálada ve společnosti, kdy se úspěšnej člověk téměř automaticky rovná zloděj a pak kariérní možnosti jsou tady poněkud omezený. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: út leden 22, 2013 12:27 pm Předmět: |
|
|
| Rostislaw napsal: |
Ale zkuste se zeptat treba Aholy, jestli by si Slovaci zvolili polomadara s madarskou prvni damou. |
Noooo, ono je to tak Zvolit by sme ho uz asi nezvolili, ale nas prvy prezident tej slovencine vela nedaval a pricinil sa o faux pas, ked vyuzil pri oficilnej prilezitosti tlmocenie do madarciny...to vsak este nebol prezident voleny priamo obcanmi.
Zaujimave na situacii v CR je to, co napisal daymoon...ta ohromna medialna podpora KS... Chapem, ak ma niekto Zemana v zaludku, ma svoju minulost a nikdy sa netajil tym, ze sa zameriava na jednu cast volicstva (ako "lavicovy politik"). Karla vsak maju radi media, Karla maju radi mladi (podriemkavajuceho konzervativneho paprdu, ktory nielenze nehovori cool, ani nie je mlady, ale je symbolom manarchizmu a ledva zvlada cestinu...zaujimave...u nas sa trebars vo volbach na mladych zameriavala strana SaS, ale to je liberalna strana, fungujuca pomaly na internetovej a blogerskej platforme, ktora rada vytahuje pritazlive temy ako legalizacia marihuany, prava homosexualov, atd....ale Karel?), Karla maju radi "elity naroda" ...take nieco vzdy smrdi. Zemana podpori Dejdar a uz leti zo serialu.
Tak ci tak mam pocit, ze Zeman to ustoji, Karel "utrie hubu" a ja vyhram par eur k dobru....ak nie, bude zaujimave sledovat knieza vo funkcii prezidenta...takto zdialky _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: út leden 22, 2013 1:37 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
Zaslal: út leden 22, 2013 1:41 pm Předmět: |
|
|
To me rozsekalo :D
_________________ `Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…`
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: út leden 22, 2013 2:18 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|