Muzes prosimte jeste nejak podlozit proc je Kalousek (ministr financi, ktery i v dobe recese, kdy vetsina evropskych ekonomik strada, statni dluh roste a nezamestnanost se pohybuje v nekolika desitkach procent, dokaza udrzet Cesku stabilni ekonomiku a nejmensi statni dluh v evrope ) "nejvetsi zlodej v historii CR"?
Hezky napsáno, stejně tak Tvoje navazující příspěvky.
Hrdina od Dukly a Kurska vyzval KS k odstoupení z boje o hrad.
Co se těm to lidem musí honit asi hlavou, když poslouchají zpochybňování Benešových dekretů od člověka jehož tchán byl členem nacistické SA a měl by reprezentovat naši republiku.
Tito lidi, jako je brig.gen. Beer, jsou pro mě opravdové autority.
Muzes prosimte jeste nejak podlozit proc je Kalousek (ministr financi, ktery i v dobe recese, kdy vetsina evropskych ekonomik strada, statni dluh roste a nezamestnanost se pohybuje v nekolika desitkach procent, dokaza udrzet Cesku stabilni ekonomiku a nejmensi statni dluh v evrope ) "nejvetsi zlodej v historii CR"?
Hezky napsáno, stejně tak Tvoje navazující příspěvky.
A to je tedy zásluha Kalouska? Úroveň nezaměstnanosti? Dluh, který je sice velký a nezmenšuje se ale někde jinde je ještě větší - i když třeba nashromážděný za desetiletí?
Jak to ten kuliferda dělá, že tak pěkně ovlivňuje HDP, jsou to státní zakázky, státní pobídky? Které? Tohle tedy žene naši ekonomiku, tohle tedy dělá státní příjmy? Zajímavě nám ta makroekonomika funguje - trochu utajeně ale zřejmě moc hezky.
No tak tedy dobře, možná toho Karla zvolím. Pokud bude podle předpokladů v příští vládě kolalice TOP09 a ČSSD, kterou Karel samozřejmě podšprajcuje a přijme od Sobotky návrh na ministra financí pro Kalouska, tak je to v pořádku. To by třeba s Milošem šlo ztuha, ovšem kdo ví. Všiml jsem si, že v Rathových Hostivicích, kde volili při posledních volbách Davidovy pohrobky teď volili Karla, Rathova koaličního partnera, takže je zdá se vše v pořádku. Oranžová prosperita na obzoru, to zní lákavě.
rostislaw klesl na úplný dno, začal sem kopírovat zemanovské novinky.cz ... už pochop že ten tvůj boj tady je zbytečnnej. Lidi budou volit osobnost a ne kdo měl jakého tchána, mimojiné se dál lidi dočtou, že s ním byl KS kvůli tomu ve sporu, ale to už sem komoušskej a mafiánskej přisluhovač nenapíše.. Místo toho napíše lež o tom, že gen. Beer, o kterým beztak slyšel prvně v životě, je jeho morální autorita.
Co se těm to lidem musí honit asi hlavou, když poslouchají zpochybňování Benešových dekretů od člověka jehož tchán byl členem nacistické SA a měl by reprezentovat naši republiku.
Schwarzenbergova rodina NEKOLABOROVALA, dokonce nevstoupili do KSC, narozdil od Beera. Takze prej autorita .. za valky ano, ale ted?
Brano z dnesniho pohledu (a nutno rict ze docela dlouhou dobou bez valek je ten pohled neobjektivni) ma Schwarzenberg pravdu. Odsun Nemcu byl svinstvo a Benes by sel do Haagu za to. Ale brano z pohledu po valce byl odsun Nemcu naprosto logicky krok.
Navic i Zeman prohlasil, ze Benesovi dekrety jsou v podstate uz mrtvy. U jednoho to neva, u druhyho jo .. tomu se rika nestranost :)
PS: muzes mi vysvetlit jak prezident muze zrusit Benesovi dekrety? Mozna by si to chtelo precist nejdriv, co prezident muze a co nemuze.
PS2: vis kdo ted dela Papeze? A vis kde byl jako mladik?
Schwarzenbergova rodina NEKOLABOROVALA, dokonce nevstoupili do KSC, narozdil od Beera. Takze prej autorita .. za valky ano, ale ted?
Brano z dnesniho pohledu (a nutno rict ze docela dlouhou dobou bez valek je ten pohled neobjektivni) ma Schwarzenberg pravdu. Odsun Nemcu byl svinstvo a Benes by sel do Haagu za to. Ale brano z pohledu po valce byl odsun Nemcu naprosto logicky krok.
Navic i Zeman prohlasil, ze Benesovi dekrety jsou v podstate uz mrtvy. U jednoho to neva, u druhyho jo .. tomu se rika nestranost :)
PS: muzes mi vysvetlit jak prezident muze zrusit Benesovi dekrety? Mozna by si to chtelo precist nejdriv, co prezident muze a co nemuze.
PS2: vis kdo ted dela Papeze? A vis kde byl jako mladik?
Pro mě je hlavně absolutně nepochopitelné, jak se během několika dní česká společnost dokázala až neuvěřitelně polarizovat, přitom volba prezidenta je sice formálně důležitá, fakticky ale zas tak velký dopad mít nebude.
Ukazuje to na dvě věci:
V první řadě je vidět, že ani po více než 20 letech od revoluce se nedá mluvit o vyspělé společnosti západního typu, v tomto směru jsme bohužel stále více příbuzní Slovákům, Maďarům či Ukrajincům...
Zajímavý názor. Napadá mě příklad z USA. To je sakra západní modla a jak je už tradičně polarizována. A to nejen v době voleb. Stejně tak mě napadají další západní mocnosti kde je to dost podobné. Zajímalo by mě z čeho vycházíš a kde všude jsi byl. Připadá mi, že si ten západ trochu moc idealizuješ.
Mimochodem z osobní zkušenosti můžu říct, že pár přesvědčených republikánů nemá daleko k bolševikům a neštítí se vůbec ničeho. Lidi jsou tupí všude.
pan Alexander Beer je PAN HRDINA, tak se prosím zdržte komentářů na jeho osobu, alespoň trochu úcty a neblití hoven na cokoliv, opravdu se to nesluší
Než tu bylo zmíněno jeho jméno, tak jsem o něm nevěděl. Když jsem se na něj podíval trochu blíže, napadli mě tři věci
1) Je to beze sporu hrdina
2) To že je někdo hrdina ještě neznamená že to je morální autorita či že má pravdu. Pozici morální autority musí obhájit
3) Byl až moc zadobře s komunisty nato aby se mi líbil či abych ho uznával
Část jeho životopisu která se mi prostě nelíbí
ka. Po válce nastoupil v Centrotexu a v roce 1951, přestože se stal členem komunistické strany Československa, byl na 48 hodin zavřený. Ačkoliv byl přiznán omyl a Alexandr Beer byl propuštěn, nesměl po dva týdny vycházet z domu a nemohl volat. Ukončil pracovní poměr v Centrotexu, ale i poté pracoval v textilním průmyslu. V roce 1968 byl ze strany vyloučen, ale navzdory tomu dostal práci na ministerstvu lehkého průmyslu. Po sametové revoluci nastoupil do nadnárodní společnosti a do důchodu tak odešel až v roce 2005. V současnosti je místopředsedou Československé obce legionářské.
A to je tedy zásluha Kalouska? Úroveň nezaměstnanosti? Dluh, který je sice velký a nezmenšuje se ale někde jinde je ještě větší - i když třeba nashromážděný za desetiletí?
Tos trefil, protože některé zákony, co byly v uplynulém roce schváleny, zaměstnanost značně podporují. Těžko se jejich vliv projeví ze dne na den (ze své podstaty ani nemůže), ale rozhodně už nyní jsou (a ještě více budou) v pozitivním smyslu znát.
Btw. ještě musím dodat, že ve stejném otázce se některé kroky nepovedly (třeba změny k "švarcsystému"), ale je dobře, že se hned uvažuje o nápravě a dost nejspíš k ní už letos dojde...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru