|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Můj hlas dostane: |
| Miloš Zeman |
|
32% |
[ 48 ] |
| Karel Schwarzenberg |
|
46% |
[ 70 ] |
| Nikdo, volit nepůjdu |
|
20% |
[ 31 ] |
|
| Celkem hlasů : 149 |
|
| Autor |
Zpráva |
Reichenberk

|
Zaslal: út leden 22, 2013 7:48 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Reichenberk napsal: | | A to je tedy zásluha Kalouska? Úroveň nezaměstnanosti? Dluh, který je sice velký a nezmenšuje se ale někde jinde je ještě větší - i když třeba nashromážděný za desetiletí? |
Tos trefil, protože některé zákony, co byly v uplynulém roce schváleny, zaměstnanost značně podporují. Těžko se jejich vliv projeví ze dne na den (ze své podstaty ani nemůže), ale rozhodně už nyní jsou (a ještě více budou) v pozitivním smyslu znát.
Btw. ještě musím dodat, že ve stejném otázce se některé kroky nepovedly (třeba změny k "švarcsystému"), ale je dobře, že se hned uvažuje o nápravě a dost nejspíš k ní už letos dojde... |
Kolik takových zákonů v minulých letech Kalousek předložil a schválili se, tedy kromě zákonu o státním rozpočtu? Jeden, tři, pět, žádný? A v jakém odvětví to podpořilo zaměstnanost? Mám na mysli zaměstnance co také odvádějí peníze státu, ne ty co jsou plně erárem živeni.
Jestli někdo takový je, rád si to poslechnu, dobrých zpráv není nikdy dost.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út leden 22, 2013 8:01 pm Předmět: |
|
|
Snadná odpověď: Zákoník práce.
(Chápu, že jeho předkladatelem nebyl ministr financí, což ostatně i těžko může v reálu být, ale beru to obecně jako vládní návrh, který on s ohledem na sestavování státního rozpočtu podporoval; což ale věřím, žes i Ty také původně myslel, protože jsi zmínil nezaměstnanost, která je spíše v okruhu MPSV než MF. Budeme-li mluvit výhradně o Kalouskovi, asi to těžko přímo spojíme se zaměstnaností (byť určitě v nějakých ohledech ano). Ale můžeme to dát třeba směrem státních dluhopisů, se kterými to např. v uplynulém roce vyřešil velmi dobře - napříč prognózám a mediálním předpokladům, které mu původně značně nepřály.)
|
|
| nahoru |
|
 |
Darion

|
Zaslal: út leden 22, 2013 8:30 pm Předmět: |
|
|
| Vidlák napsal: | | Darion napsal: | Pro mě je hlavně absolutně nepochopitelné, jak se během několika dní česká společnost dokázala až neuvěřitelně polarizovat, přitom volba prezidenta je sice formálně důležitá, fakticky ale zas tak velký dopad mít nebude.
Ukazuje to na dvě věci:
V první řadě je vidět, že ani po více než 20 letech od revoluce se nedá mluvit o vyspělé společnosti západního typu, v tomto směru jsme bohužel stále více příbuzní Slovákům, Maďarům či Ukrajincům... |
Zajímavý názor. Napadá mě příklad z USA. To je sakra západní modla a jak je už tradičně polarizována. A to nejen v době voleb. Stejně tak mě napadají další západní mocnosti kde je to dost podobné. Zajímalo by mě z čeho vycházíš a kde všude jsi byl. Připadá mi, že si ten západ trochu moc idealizuješ.
Mimochodem z osobní zkušenosti můžu říct, že pár přesvědčených republikánů nemá daleko k bolševikům a neštítí se vůbec ničeho. Lidi jsou tupí všude. |
V tomhle případě jsem neměl na mysli USA, kde se vývoj společnosti chová o dost jinak než v Evropě. V daném kontextu jsem mluvil hlavně o "staré" západní a severní Evropě. V poslední době se to trochu polarizovalo, to je pravda, ale pořád je tam značný odstup od "střední" Evropy.
A za timhle si stojim, to není žádná idealizace, po Evropě mám nacestováno a nastudováno hodně, nehledě na to, že jsem si na tomhle udělal i jednoho bakaláře. _________________ "Sahni si na dickense, at poznas klasiku..." Jan Tomasik
|
|
| nahoru |
|
 |
Vidlák
|
Zaslal: út leden 22, 2013 8:50 pm Předmět: |
|
|
Tak já nevím Darione o západní Evropě mám informace jen z českých médií, což je pravda dost málo a možná hodně zkreslující, ale mám pocit, že právě ve starších a vyspělejších demokraciích to bývá naopak tak, že se za ty roky vyprofilovaly dvě tři strany a každá další je tam maximálně dočasným excesem nebo věčným trpaslíkem, kdežto u nás jsou tři prdele stran. A tím se tedy v mých očích dost polarizuje společnost aneb typický střet konzervativců a liberálů, pravice a levice apod.
Mám pocit, že právě tohle je v západním světě naprosto normální. Ale možná se mýlím, nebo jsem jen obětí našich novinářů. Samozřejmě to nebude platit pro každý stát, ale Tvůj výrok se mi prostě nezdá a důvod proč to píšu je ten, že se rád nechám poučit a chci z Tebe vyždímat něco, čím mi své tvrzení podložíš...
Že nejsme zrovna vyspělý a kultivovaný stát se nehádám jen nechápu, že jsi k tomu došel zrovna tím, že se při volbách polarizuje společnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út leden 22, 2013 9:00 pm Předmět: |
|
|
| Darion napsal: | | Vidlák napsal: | | Darion napsal: | Pro mě je hlavně absolutně nepochopitelné, jak se během několika dní česká společnost dokázala až neuvěřitelně polarizovat, přitom volba prezidenta je sice formálně důležitá, fakticky ale zas tak velký dopad mít nebude.
Ukazuje to na dvě věci:
V první řadě je vidět, že ani po více než 20 letech od revoluce se nedá mluvit o vyspělé společnosti západního typu, v tomto směru jsme bohužel stále více příbuzní Slovákům, Maďarům či Ukrajincům... |
Zajímavý názor. Napadá mě příklad z USA. To je sakra západní modla a jak je už tradičně polarizována. A to nejen v době voleb. Stejně tak mě napadají další západní mocnosti kde je to dost podobné. Zajímalo by mě z čeho vycházíš a kde všude jsi byl. Připadá mi, že si ten západ trochu moc idealizuješ.
Mimochodem z osobní zkušenosti můžu říct, že pár přesvědčených republikánů nemá daleko k bolševikům a neštítí se vůbec ničeho. Lidi jsou tupí všude. |
V tomhle případě jsem neměl na mysli USA, kde se vývoj společnosti chová o dost jinak než v Evropě. V daném kontextu jsem mluvil hlavně o "staré" západní a severní Evropě. V poslední době se to trochu polarizovalo, to je pravda, ale pořád je tam značný odstup od "střední" Evropy.
A za timhle si stojim, to není žádná idealizace, po Evropě mám nacestováno a nastudováno hodně, nehledě na to, že jsem si na tomhle udělal i jednoho bakaláře. |
Jestli jsi to myslel jak to čtu, tak to je docela i prdel. Jednou čtu že na Západě jsou lidé mnohem angažovanější a čecháčci jsou díky tomu sto let za opicemi. Teď se Češi angažovali a zase čtu že to je špatně, Západ to dělá jinak a jsme díky tomu sto let za opicema.
Já bych to spíše shrnul tak, že lidé mají hovno co na práci, nemají žádný starosti, tak když se vyskytla novinka, tak je to zaujalo a hádají se. Až to zevšední, bude volební účast stejná jako u parlamentních voleb a zbudí to stejné, ne-li menší vášně.
Pokud se na Západě dříve nestarali moc o politiku, možná to bylo tím že o moc nešlo. Zatímco teď, pod vlivem krachů, už začínají mít strach že by sekera mohla dopadnout na jejich krk.
Také si s Darionem myslím že si Západ kapku idealizuješ a máš tam srdíčková očíčka. Čechám bude trvat ještě tak dvě generace než setřesou komunistickou éru, ale je zase zbytečné se neustále přirovnávat k Západu a říkat si "oni to dělají takhle a my to určitě děláme špatně".
|
|
| nahoru |
|
 |
Einarr
|
Zaslal: út leden 22, 2013 9:28 pm Předmět: |
|
|
Já mám nacestováno dost i na tom vašem Západě  a je to všude stejný. Lidi jsou pořád stejně hloupí, ať jsou to Britové, Američani nebo Češi, jenom ty cikáni jsou snad nejhloupější druh, co znám.
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: út leden 22, 2013 9:37 pm Předmět: |
|
|
| Einarr napsal: | Já mám nacestováno dost i na tom vašem Západě a je to všude stejný. Lidi jsou pořád stejně hloupí, ať jsou to Britové, Američani nebo Češi, jenom ty cikáni jsou snad nejhloupější druh, co znám. |
Odlišná je ve světě jen mentalita.
A ti cikáni jsou v tomhle fakt unikát, co to tak nějak všechno chápu. Možná ještě teda indiáni v Severní Americe, ale tam je přecijen těch vyjímek mnohem víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út leden 22, 2013 9:42 pm Předmět: |
|
|
| guruhonza napsal: | | Einarr napsal: | Já mám nacestováno dost i na tom vašem Západě a je to všude stejný. Lidi jsou pořád stejně hloupí, ať jsou to Britové, Američani nebo Češi, jenom ty cikáni jsou snad nejhloupější druh, co znám. |
Odlišná je ve světě jen mentalita.
A ti cikáni jsou v tomhle fakt unikát, co to tak nějak všechno chápu. Možná ještě teda indiáni v Severní Americe, ale tam je přecijen těch vyjímek mnohem víc. |
Je to asi v národě. Indy po světě také nikdo rád nemá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: út leden 22, 2013 9:52 pm Předmět: |
|
|
[quote="Reichenberk"] | Ronnie napsal: | | Majesty napsal: | | Muzes prosimte jeste nejak podlozit proc je Kalousek (ministr financi, ktery i v dobe recese, kdy vetsina evropskych ekonomik strada, statni dluh roste a nezamestnanost se pohybuje v nekolika desitkach procent, dokaza udrzet Cesku stabilni ekonomiku a nejmensi statni dluh v evrope ) "nejvetsi zlodej v historii CR"? |
Hezky napsáno, stejně tak Tvoje navazující příspěvky. |
je pravdou,že Kalousek není zlodějem století,ale zlodějem bezpochyby je.Jeho jméno je namočeno v tolika kauzách,až je to člověku divné,jak z toho vždy dokáže vybruslit a být pořád přisátý u finančního prsu ČR .O jeho působení jakožto náměstka MO a přiklepnutí státní zakázky na padáky firmě,kterou ani ještě nestihly zapsat do obchodního rejstříku,se na MO vedou legendy.Výsledek: padáky se jaksi zapomněly otevírat a pár vojáků to odneslo životem.jeho dlouhodobá spolupráce s Hávou a Omnipolem,jakožto prostředníkem při nákupu všeho přes tanky až po propisky do kanceláří,samozřejmě za tučnou provizi a podepisování nevýhodných smluv a spousta dalších neprůhledných zakázek, stála naše kapsy už nějaké ty desítky miliard.Takže největší zloděj v historii to není,ale slušná váha mezi korupčníky a zmetky to určitě je.
jeho působení jakožto ministra finan. mi příjde průměrné a to,že máme stabilní banky a poměrně nízký dluh,není víceméně jeho zásluha,každopádně člověk s jeho morálním kreditem,by měl skončit na smetišti politických dějin společně s jezevcem z Vysočiny _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Einarr
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: st leden 23, 2013 10:34 am Předmět: |
|
|
Helheim: Nejsem, žádný fanatický zastánce Zemana, dokonce jsem v prvním kole dlouho přemýšlel komu dát hlas.
Ano pan brig gen Beer je pro mě hrdina, vážím si ho daleko víc a teď proti sobě poštvu pravdoláskaře, než V. Havla.
Nebýt lidí, jako on tak tu neřešíme volbu prezidenta, protože by jsme žádného neměli.
Ale ono se to těžko vysvětluje lidem, kteří nebyli ani na vojně, natož aby si přečtli nějakou knížku na toto téma.
Církev neuznávám, tudíž mě papežova minulost v Hitlerjugend nepřekvapuje a ani nezajímá.
Mě už je vcelku jedno, kdo to vyhraje (i když si myslím,že to bude Zeman), hlavně ať je už po volbách.
Zajímavé, jak se někteří lidi, dokážou až fanaticky vyhecovat pod tlakem medií pro podporu svého kandidáta o kterém ještě před měsícem ani pořádně neslyšeli.
A už uplně zbytečné ze strany těchto lidí mě přijdou agresivní výpady vůči oponentům.
Přitom volí svého kandidáta, protože má vybrané způsoby a je na úrovni, ale oni sami mají vyjadřovací schopnosti, jak poslední hajzlbába na hlaváku (omluva všem slušným toaletářkám  )to nemyslím jenom na tebe Helheime.
Nezapomeň napsat nějaký žgrynd, o agitaci nebo omezenosti či jednoduchosti, to je tak asi vše co dá od tebe čekat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st leden 23, 2013 10:46 am Předmět: |
|
|
| Rostislaw napsal: | Helheim: Nejsem, žádný fanatický zastánce Zemana, dokonce jsem v prvním kole dlouho přemýšlel komu dát hlas.
Ano pan brig gen Beer je pro mě hrdina, vážím si ho daleko víc a teď proti sobě poštvu pravdoláskaře, než V. Havla.
Nebýt lidí, jako on tak tu neřešíme volbu prezidenta, protože by jsme žádného neměli.
Ale ono se to těžko vysvětluje lidem, kteří nebyli ani na vojně, natož aby si přečtli nějakou knížku na toto téma.
Církev neuznávám, tudíž mě papežova minulost v Hitlerjugend nepřekvapuje a ani nezajímá.
Mě už je vcelku jedno, kdo to vyhraje (i když si myslím,že to bude Zeman), hlavně ať je už po volbách.
Zajímavé, jak se někteří lidi, dokážou až fanaticky vyhecovat pod tlakem medií pro podporu svého kandidáta o kterém ještě před měsícem ani pořádně neslyšeli.
A už uplně zbytečné ze strany těchto lidí mě přijdou agresivní výpady vůči oponentům.
Přitom volí svého kandidáta, protože má vybrané způsoby a je na úrovni, ale oni sami mají vyjadřovací schopnosti, jak poslední hajzlbába na hlaváku (omluva všem slušným toaletářkám ) to nemyslím jenom na tebe Helheime.
Nezapomeň napsat nějaký žgrynd, o agitaci nebo omezenosti či jednoduchosti, to je tak asi vše co dá od tebe čekat. |
I tady je něco špatně...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st leden 23, 2013 10:52 am Předmět: |
|
|
| Broken napsal: |
...,až je to člověku divné,jak z toho vždy dokáže vybruslit a být pořád přisátý u finančního prsu ČR . |
Divné to není. Podle toho co vím, parlamentní strany spolupracují na propracovaném systému korupce a vysávání pokladen státní, (polo)státních podniků a úřadů. Žádná strana nemůže bojovat proti korupci či odhalovat korupci těch ostatních, protože by tím odhalovala sama sebe a poškozovala své zájmy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Einarr
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st leden 23, 2013 10:59 am Předmět: |
|
|
Rostislaw to řekl moc dobře, nevím, co je na jeho příspěvku schizofrenickýho, ale stálo by za to, aby si tu někteří lidi vytáhli hlavy z prde*le  Volby už většině lidí lezou krkem, opět se to zvrhlo v nechutný pošpiňování jednoho nebo druhýho kandidáta.
PS.: Někteří zdejší lidi mě opět přesvědčili, že s vlastenectvím je to v ČR na štíru, hlavně že se na vše nadává _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|