|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
7eVen
|
Zaslal: út leden 22, 2013 6:14 pm Předmět: Sacharidové vlny - zhodnocení jídelníčku |
|
|
Zdravíčko šéfové,
Můžete mi prosím zhodnotit jídelníček? Jídelníček sem dělal sám a zabral mi několik hodin. Vypočital sem si, že nejvyšší dávka sacharidů v jednom dni má být 500, 5g sach * 1kg TH - ano vážím stovečku. Trénink mám vymyšlený, kardio zařazený, jedná se mi jen o ten jídelníček.
Pokud nechápete proč ta Malta tak: tělo během (někteří říkájí) ale nejvíce po tréninku spaluje tuky=>tělo během tréninku spaluje svalový glykogen a každou dávku, kterou příjmete po tréninku at už to bude protein (přemění tělo na sacharidy), nebo gainer tak si to tělo ten glykogen doplní=>no, ale jedná se o to, že když doplním ten svalový glykogen, tak sice zabráním katabolizaci, ale nebudu pálit tuky! - čili to byla moje úvaha - jestli pro ni něco máte, klidně se vyjádřete a ted již už zmíněný jídelníček
děkuji moc
EDIT: tak u těch tvarohu 175g nemá být 9g sacharidu ale jenom půlka 4,5g čili zaokrouhleně na 5g sacharidů (takový detail)
 [/img]
Naposledy upravil 7eVen dne út leden 22, 2013 7:05 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
shooter

|
Zaslal: út leden 22, 2013 6:38 pm Předmět: |
|
|
Máš to nádherně udělané, ale v sacharidových vlnách bych vyhodil z jídelníčku mléko, banán, piškoty a hlavně ne celá vejce, jen bílky + jedno celé!! Taky na svačiny bych vyhodil ten protein a místo toho zařadil maso. Nedávej samotné sacharidy na svačinu to je největší hloupost. Zařaď hodně masa a zeleniny.
Edit: A taky jsem si všiml, že počítáš bílkoviny i z příloh. To je špatně. Bílkoviny musí být jen z živočíšného původu.
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: út leden 22, 2013 7:02 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | mléko, banán, piškoty |
sry, ale to mě rozesmálo, jako..řekni mi, odkud mám jinak ty sacharidy vzít?
| citace: | | Taky na svačiny bych vyhodil ten protein a místo toho zařadil maso. |
a nejlépe přijat všechno v pevné stravě ne? to moje střevo nepřežije...
| citace: | | Nedávej samotné sacharidy na svačinu to je největší hloupost. |
Tak hele, já vím, že i ty právě si jel ty vlny (jednou sme si psali v pm), ale tys dělal tu chybu, že si dával sacharidy i na večer (z rýže),...je známo, že nejvíc sacharidů máš přijat do oběda, pak od oběda se stravuješ na bázi bílkovin. A taky si dával po tréninku protein i bcaa, čili si doplnil svalový glykogen, ale nehubl si=>my se tady bavíme o chudnutí...
| citace: | | Edit: A taky jsem si všiml, že počítáš bílkoviny i z příloh. To je špatně |
hm to nevím, ale beru na vědomí! To sem netušil že nemůžu
| citace: | | Máš to nádherně udělané |
vizuálně možná, ale celkově ani ne, jak tak čtu tvůj koment
|
|
| nahoru |
|
 |
Paťo22
|
Zaslal: út leden 22, 2013 7:04 pm Předmět: |
|
|
prečo chceš vyhadzovať zltka z vajíčka OMG ??!
nechápem tieto uvahy... zltko obsahuje ZDRAVÉ tuky, veľa vitamínou... myslíš si že v diete ich nepotrebuješ ?? jáj... teraz začneš s cholesterolom... tak to je veľky ale VEĽKÝ BULLSHIT že ti zvyšuje cholesterol..vajíčka obsahuju zdravé tuky....
EDIT: k tomu jedálničku.. máš tam strašne málo masa -> málo bielkovín, doplň ich nejakým kuracím, popr. rybami - tunak, pangasius...
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: út leden 22, 2013 7:08 pm Předmět: |
|
|
Hlavně tím smažením se cholesterol přeměnuje na škodlivé látky, jinak pro mě ty bílky + celé vejce není vhodné, protože já snídám v 8:00 a to už sem ve škole, a že bych si měl vzít takhle vajíčka do uzaviratelné dóze, tak se mi to tak zapaří.
|
|
| nahoru |
|
 |
Paťo22
|
Zaslal: út leden 22, 2013 7:16 pm Předmět: |
|
|
počúvaj, chcel si, aby ti niekto zhodnotil jedálniček.. tak ti ho hodnotíme, tak prečo poúčaś ty nás ???
" sry, ale to mě rozesmálo, jako..řekni mi, odkud mám jinak ty sacharidy vzít? "
-ryza, zemiaky, vločky, -- nič ti to nehovorí ??
"a nejlépe přijat všechno v pevné stravě ne? to moje střevo nepřežije... "
-prečo by ti to tvoje "střevo" neprežilo?! vieš čo sú doplnky výźivy ?? "doplnky" ... takže tak.. ja fičím na IFku, a keď príjdem z tréningu, tak zladujem 500g kuracieho masa, 300g suchej ryže, cottage, špenát, 4 vejce (celé!) a potom si dam ešte tvaroh s orechami... myslíš si že mi to telo nevyužije ?? alebo nespracuje a neprežije ?? zobuď sa prosím ťa...
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: út leden 22, 2013 7:40 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | v sacharidových vlnách bych vyhodil z jídelníčku mléko, banán, piškoty |
a čím mám zalívat vločky, mám je snad zalívat vodou? banán + piškoty mužu nahradit rýži když už teda jste proti...
Ten banán vadí kvůli troške fruktoze?
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
Zaslal: út leden 22, 2013 8:08 pm Předmět: |
|
|
Nejlepší na tom je, že jsem přemýšlel 5 minut jestli mám odpovědět, protože jsem věděl, že to takhle dopadne  já blbec, že jsem něco psal.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.
| Paťo22 napsal: | prečo chceš vyhadzovať zltka z vajíčka OMG ??!
nechápem tieto uvahy... zltko obsahuje ZDRAVÉ tuky, veľa vitamínou... myslíš si že v diete ich nepotrebuješ ?? jáj... teraz začneš s cholesterolom... tak to je veľky ale VEĽKÝ BULLSHIT že ti zvyšuje cholesterol..vajíčka obsahuju zdravé tuky....
|
a kde máš napsáno, že povídám o cholesterolu? já mluvím o tom, že v sacharidovývh vlnách by se mělo přijímat co nejméně tuku tak kuli tomu, a že obsahují to a to vím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Paťo22
|
Zaslal: út leden 22, 2013 8:19 pm Předmět: |
|
|
tukov má byť 0,5-1g/kg... takže tak.. z tukou nepribereš ak si v deficite a ešte k tomu ak máš sacharidy pod 200-150g..... ale o tom asi nemáš tušenie...
|
|
| nahoru |
|
 |
Einarr
|
Zaslal: út leden 22, 2013 9:37 pm Předmět: |
|
|
Bílkoviny z příloh klidně počítej. Rozdělovat to na plnohodnotný a neplnohodnotný (což beztak není uplně pravda) je blbost, aspoň tedy u neprofesionála.
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: út leden 22, 2013 9:38 pm Předmět: |
|
|
Pánové, mě tam chybí jedná svačina po obědě hh...Takže znovu to musím upravit
Obědvám ve 12:00, svačina (která mi teda chybí) má být ve 14:00 a v 16:00 mám protein před tréninkem a v 17:00 mám trénink,..
Tolik hodin sem si s tim dal práci, a nakonec se stane tohle
|
|
| nahoru |
|
 |
Paťo22
|
Zaslal: st leden 23, 2013 2:46 pm Předmět: |
|
|
| Einarr napsal: | | Bílkoviny z příloh klidně počítej. Rozdělovat to na plnohodnotný a neplnohodnotný (což beztak není uplně pravda) je blbost, aspoň tedy u neprofesionála. |
počítať bielkoviny z príloh je uplná somarina aj keď nieje súťaźný kulturista.. v prílohách sa nachádzaju iba časti bielkoviny - aminokyseliny ak ti to niečo hovorí... ak správne nakombinuješ prílohy - napr. šošovica, hrach, atď.. tak sa ti možno podarí vyskladať spektrum aminokyselín ktoré tvoje telo využije ako stavebnú časticu pre svaly
|
|
| nahoru |
|
 |
Einarr
|
Zaslal: st leden 23, 2013 4:52 pm Předmět: |
|
|
| Paťo22 napsal: | | Einarr napsal: | | Bílkoviny z příloh klidně počítej. Rozdělovat to na plnohodnotný a neplnohodnotný (což beztak není uplně pravda) je blbost, aspoň tedy u neprofesionála. |
počítať bielkoviny z príloh je uplná somarina aj keď nieje súťaźný kulturista.. v prílohách sa nachádzaju iba časti bielkoviny - aminokyseliny ak ti to niečo hovorí... ak správne nakombinuješ prílohy - napr. šošovica, hrach, atď.. tak sa ti možno podarí vyskladať spektrum aminokyselín ktoré tvoje telo využije ako stavebnú časticu pre svaly |
Ano "něco mi to hovorí"
Přikladám odpověď Tetsua, kterej se v tom dle mého vyzná lépe než většina zdějších papoušků :-)
"Tvoje tělo zpracovává a detoxikuje všechny bílkoviny. Říkat si, že něco nejím, i když přitom jím, je poněkud stupidní.
Celé to dělení na "plnohodnotné"-živočišné a "neplnohodnotné"-rostlinné je dané dost uměle jen tím, že živočišné zdroje mají obvykle víc esenciálních aminokyselin.
Jenomže tělo potřebuje esenciální, podmíněně esenciální i neesenciální aminokyseliny. Pokud cokoli chybí v určité potřebném poměru, tak dochází k dysbalanci a vylučování aminokyselin z těla.
Lze to nahnat kvantitou, což dělá většina lidí, ale je to drahé a nepříliš zdravé . Druhá možnost je přemýšlet víc nad kombinacemi jídel a obecně nemít stereotypní stravu ani doplňky.
Příklad: hovězí má skvělý profil aminokyselin, akorát mu chybí trochu BCAA. Naopak pšenice (chleba, těstoviny) mají méně esenciálních aminokyselin, ale BCAA mají dost.
"Vstřebávání bílkovin z příloh" - Nelze to takhle říkat. Navíc vstřebatelnost do krve nesouvisí s využitelností pro stavu svalů.
Bližší info spíš tady:
Není to chvílemi jednoduché čtení a je to na delší zimní večery"
--
Edit, viz pravidla fóra.
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
|
| nahoru |
|
 |
7eVen
|
Zaslal: st leden 23, 2013 10:05 pm Předmět: |
|
|
Změna 16.2. 2013
Odstraněny bílkoviny z příloh, u mléka sem si nebyl jistý, zda započítavat nebo ne - ale myslím si, že ano.
Co říkáte na množství bílkovin přijaté ve dni úměrnému množství sacharidů?
PS: mám beef protein,..klasická odměrka dodávana k proteinům má 43gramáž. 100g má 90g b, 0g tuků, 0g sach..čili full odměrka 43g bude mít 39g bílkovin...polovina odměrky bude 22g a to je 20g bílkovin.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|