Piti pri aerobce

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Piti pri aerobce  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Piti pri aerobce
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
navstevnik

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:32 pm    Předmět: Piti pri aerobce Odpovědět s citátem

Zdravicko!

S kamosema hravame futsal, nebo fotbalek na mensim hristi. Hravame ted dost turnaje a tam odehrajeme zapas, pak par desitek minut cekame, nez se odehraji dalsi zapasy, pak zase hrajeme, atd.

Me by zajimalo, jak bych mohl nejlepe dodrzovat pitny rezim v tomto pripade? Zatim to resim mineralkou, nicmene si chci za par dni objednat iontak (nejspis s taurinem ci jinym povzbuzovakem, at tim zabiju dve mouchy jednou ranou), lze to nejak rozumne skombinovat? Mam pit iontak pri zapase a mineralku pri pauzach? Nebo naopak? Muze to mit vubec nejaky efekt nebo je to jedno a bude stacit stridani techto dvou napoju?

Predem dekuji za fundovane odpovedi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spam

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:45 pm    Předmět: Re: Piti pri aerobce Odpovědět s citátem

navstevnik napsal:
Zdravicko!

S kamosema hravame futsal, nebo fotbalek na mensim hristi. Hravame ted dost turnaje a tam odehrajeme zapas, pak par desitek minut cekame, nez se odehraji dalsi zapasy, pak zase hrajeme, atd.

Me by zajimalo, jak bych mohl nejlepe dodrzovat pitny rezim v tomto pripade? Zatim to resim mineralkou, nicmene si chci za par dni objednat iontak (nejspis s taurinem ci jinym povzbuzovakem, at tim zabiju dve mouchy jednou ranou), lze to nejak rozumne skombinovat? Mam pit iontak pri zapase a mineralku pri pauzach? Nebo naopak? Muze to mit vubec nejaky efekt nebo je to jedno a bude stacit stridani techto dvou napoju?

Predem dekuji za fundovane odpovedi.

Pij vodu, max iontak. Minerálky a další bublinky nejsou opravdu moc dobré.
Vokr

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, jak ty ionťáky, ale mě vždy bohatě stačí dat si nějaký vitamíny před a po. Jinak při delší aerobce mi vyhovuje nejlíp Magnesia jemně perlivá. A proti křečím apod. jsem spokojenej.
navstevnik

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 10:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky za odpovedi.
Krece se (zatim) nedostavuji, multivitamin + multimineral uzivam kazdy den rano, zatim to nezarazuji i pred trenink ci turnaj. A co se tyce mych pocitu z piti mineralky, tak to mi zadne problemy nedela, piju ji obvykle cca 4 litry pokud se bavime o tom turnaji. Myslel jsem si, ze mi iontak pomuze a spolu s mineralkou to bude dobra kombinace.

Trochu mam obavy z toho dlouhodobeho zaprahu, kdyz hrajeme turnaj temer kazdy vikend, zacina se rano a konci se vecer. Rad bych predesel prave tem krecim a co nejvic oddalil unavu a "tezke nohy", jidlo mam v tomto ohledu na sobe vypozorovane, co mi vyhovuje. Ale chtel bych to doladit prave tim pitnym rezimem.
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne leden 27, 2013 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podívej se po hypotonickém nápoji, ne iontovém.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 12:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:

Jedno je nadřazené druhému, takže to nemůžeš přece takhle vyloučit.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 12:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Frozz. napsal:

Já měl za to, že hypo. se používají při dlouhotrvající aerobní zátěži, načež iontové při výkonu do cca 1hod a jsou na stejné úrovni.
Bombay

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já dlouhodobě používám hypotonický nápoj (Nutrend Uni sport) na boxerské treninky (vysoká intenzita do 1 hodiny). A je mi po tom fajně.
Takže bych to zas tak s tím hypo a izo nehrotil.

Případně mi vysvětlete, proč to není vhodné atd., celkem by mě to zajímalo.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 10:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
eSko napsal:
Frozz. napsal:

Já měl za to, že hypo. se používají při dlouhotrvající aerobní zátěži, načež iontové při výkonu do cca 1hod a jsou na stejné úrovni.

Iontové nápoje jsou nadřazený výraz pro hypo-, izo- a hypertonické nápoje, což je vlastně dělení ionťáků. Z Tvého popisu usuzuju, že iontovým nápojem si nahradil výraz izotonický.

Bombay napsal:
Já dlouhodobě používám hypotonický nápoj (Nutrend Uni sport) na boxerské treninky (vysoká intenzita do 1 hodiny). A je mi po tom fajně.
Takže bych to zas tak s tím hypo a izo nehrotil.

Případně mi vysvětlete, proč to není vhodné atd., celkem by mě to zajímalo.

On je ionťák a ionťák. Nerad bych tu Nutrend nějak shazoval, ale když se podíváš na složení, tak to zrovna není žádná šupa. Když vemu v potaz, kolik mg určitých minerálních látek může sportovec klidně za jednu hodinu intenzivního tréninku vypotit, tak Tvůj jmenovaný ionťák na tom s doplňováním iontů není zrovna nejlíp. Abych to něčím podložil: tenhle přípravek doporučuje ředění 10 ml na 650 ml vody. Když se podíváme například na obsah sodíku v takovém roztoku, tak to je 56 mg. Solidní hodinový intenzivní trénink si může vyžádat klidně 1 g (u Drapera tak 3 g ). Pokud Ti to ale vyhovuje, necítíš se po tréninku hypohydratován (nebolí tě hlava, nemáš sytě tmavou moč apod.), tak ti to stačí. Já osobně beru tenhle ionťák spíše jako lepší chuťovou variantu vody s nějakou tou dávkou cukrů.
Jinak boxerské tréninky, i když jsou jen do jedné hodiny, jsou v případě normální sálové teploty také náročné na dostatečný přísun tekutin, takže hypotonickým ionťákem neděláš chybu.
Co se týče izotonických ionťáků, tak jejich osmolalita není vždy úplně přesná, jako osmolalita krevní plazmy, od které se osmolalita ionťáků odvozuje, protože osmolalita krevní plazmy má nějakou variabilitu. Tudíž při lehce přesáhnuté osmolalitě nápoje může daný ionťák už vodu lehce z organismu odebírat, místo aby se v tenkém střevě naopak z nápoje dostatečně vstřebávala.
Bombay

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 10:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak já ten Nutrend piju, bo ho mám za velmi výhodnou cenu.
Když teda není žádná "šupa", co by bylo oproti němu již "šupovatější"?

Mám přístup ještě k Enervitu, ale nedělají mi moc dobře práškové nápoje.
navstevnik

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ted jsem z toho jelen.

Jaky druh iontaku mam tedy volit v pripade dlouhotrvajici (prerusovane) aerobni cinnosti? Nebude vadit ta kombinace s mineralkou nebo by bylo lepsi ji nahradit cistou vodou? A co to stridani jednotlivych napoju (ve chvilich volna vs. pri zatezi), muze to mit nejaky efekt?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

navstevnik napsal:
Ted jsem z toho jelen.

Jaky druh iontaku mam tedy volit v pripade dlouhotrvajici (prerusovane) aerobni cinnosti? Nebude vadit ta kombinace s mineralkou nebo by bylo lepsi ji nahradit cistou vodou? A co to stridani jednotlivych napoju (ve chvilich volna vs. pri zatezi), muze to mit nejaky efekt?

Stačí ti hypotonický ionťák. Nemusí ani obsahovat taurin a kofein. Pokud to nejsou extra náročné zápasy na regeneraci, tak ve chvílích volna můžeš popíjet klidně čistou vodu.

Bombay napsal:
Tak já ten Nutrend piju, bo ho mám za velmi výhodnou cenu.
Když teda není žádná "šupa", co by bylo oproti němu již "šupovatější"?

Mám přístup ještě k Enervitu, ale nedělají mi moc dobře práškové nápoje.

Od Nutrendu vypadá dobře ProfiDrinX, ale tam je možná zbytečně vysoký obsah peptidů. Na box mi to připadá škoda. Méně bílkovin a solidní kvalitu dělá Reflex s jejich The Edge. Pak vypadá docela dobře Cytomax.
navstevnik

PříspěvekZaslal: po leden 28, 2013 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Stačí ti hypotonický ionťák. Nemusí ani obsahovat taurin a kofein. Pokud to nejsou extra náročné zápasy na regeneraci, tak ve chvílích volna můžeš popíjet klidně čistou vodu.

Dobra, diky za radu! Extra narocne nejsou, ale stejne si po nich vzdy dam aspon jeden den uplneho volna.

Rychle na stránku:

Přejdi na: