|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 9:20 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Luster

|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 9:24 pm Předmět: |
|
|
u nas se bezne udavaj jiny cisla (zrejme v jinejch jednotkach), kde 5 je uz vysokej cholesterol
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 9:25 pm Předmět: |
|
|
Takže by to mělo být v mg na 100 ml plazmy. Možná běžnější je používat mmmol/l. My se učíme, že hranice celkového ch. by neměla přesáhnout 5 mmol/l, a frakce LDL by neměla přesáhnout 3 mmol/l a HDL by měla být nad 1 mmol/l a TAG do 2 mmol/l. A když si převedeš těch 160 mg na 100 ml tak to vychází lehce nad 4 mmol/l, což už je opravdu blbý.
|
|
| nahoru |
|
 |
BiancaRazza

|
Zaslal: po leden 28, 2013 11:22 am Předmět: |
|
|
Asi primitívna otázka ale už dlhšie mi vrtá v hlave teda dve otázky vlastne
Koľko vajec by som denne mohla asi tak jesť ? Myslím, že ženy to majú trocha inak ako muži, že ich môžu zjesť menej alebo tak. Pri váhe cca 65-68kg, 30 rokov. Jedávam tak dve-tri za celý den maximálne štyri-päť ale nie každý deň ale dosť často.
Druhá vec: približne keď zrovnám mäso a vajíčka majú rovnako bielkovín? Mne tie nutričné tabulky moc nehovoria neviem sa z nich vysomáriť. _________________ behám rýchlejšie, trenujem tvrdšie ale aj tak všade chodím autom :D
jem dietnejšie a zdravšie ale aj tak mám stále chuť na Milka Toffee Wholenut ja chceeeeeeem tú Milku -------- tú obrovskú :D
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po leden 28, 2013 11:28 am Předmět: |
|
|
U masa jsem to počítal cca 23g bílkovin na 100g masa, vejce 7g bílkovin (6g tuku). Ale nevím, ty vejce si každej počítá různě. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
patrikdundych

|
Zaslal: po leden 28, 2013 11:44 am Předmět: |
|
|
Vejce mají 6-8g bílkovin a maso jak které. Třeba kuřecí prsa maj 22,3 g bílkovin na 100g ... stehení už mají méně...To samé platí u jiných mas,nejméně má snad vepřové. Hovězí zadní má třeba lehce pod 20g bílkovin na 100g
|
|
| nahoru |
|
 |
BiancaRazza

|
Zaslal: po leden 28, 2013 11:50 am Předmět: |
|
|
ďakujem za rady ale stále neviem koľko by som ich tak mohla jesť cca
A najviac bielkovín majú z rôznych druhov mäsa kuracie prsia konkrétne resp. kura??????????? Ja rada jem aj krevety a ryby tak neviem ale počula som, že krevety majú veľa bielkovín. _________________ behám rýchlejšie, trenujem tvrdšie ale aj tak všade chodím autom :D
jem dietnejšie a zdravšie ale aj tak mám stále chuť na Milka Toffee Wholenut ja chceeeeeeem tú Milku -------- tú obrovskú :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po leden 28, 2013 11:51 am Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | U masa jsem to počítal cca 23g bílkovin na 100g masa, vejce 7g bílkovin (6g tuku). Ale nevím, ty vejce si každej počítá různě. |
Nedá se to asi paušalizovat,protože jsou vejce různých velikostí M,L standartně v obchodech a domácí často i větší 75 gramů.Tam bude té bílkoviny i 10 g,ale i víc tuku ze žloutku.Samozřejmě je to jiný druh tuku než v mase a vejce má proti masu jednu obrovskou výhodu,že se žloutek a sním i tuk dá lehce separovat.I když pro dokonalé využití vaječné bílkoviny tam prý má žloutek svou funkci,takže trochu bych nechával cca 1:3..Maso nemá většinou 23 g proteinu,ale průměrně tak 17-19 g ve 100 g.Kuřecí bych moc nedával a nahradil ho krůtím.Jinak hovězí maso,krůtí,králík,kvalitní vepřové.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po leden 28, 2013 11:56 am Předmět: |
|
|
| BiancaRazza napsal: | ďakujem za rady ale stále neviem koľko by som ich tak mohla jesť cca
A najviac bielkovín majú z rôznych druhov mäsa kuracie prsia konkrétne resp. kura??????????? Ja rada jem aj krevety a ryby tak neviem ale počula som, že krevety majú veľa bielkovín. |
Já krevety miluju a jím je často,ale přesto,že je to prakticky čistá bílkovina,tak díky obrovskému obsahu vody mají krevety asi 10 procent proteinu.Takže tobě stačí cca 150 g krevet v jídle.Vajec můžeš jíst klidně svých 6 denně,ale opravdu s tím,že dodržíš poměr,o kterém píšu,a na šest bílků dáš max dva žloutky.Kuřecí vynech a dávej krůtí,ale max 150 g v jídle.Žádné kilové steaky!
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po leden 28, 2013 12:01 pm Předmět: |
|
|
No já kuřecí už ani moc nejím, spíš momentalně vepřové: plec, kýta, kotletky. A počítám to za necelých dvacet (když už to někdy počítám), jak píšeš, těch 23g má spíš jen to kuřecí, to máš pravdu. Jinak vejce jím celá, ale zase ne moc často (nebojím se cholesterolu, ale jsem jich přežranej).
Jinak já krevety měl jen jednou, chutově to nebylo špatné, ale pro mě vysoká cena. Ryby moc nemusím, ale filé, tresku i lososa s ním jednou za čas. U lososa mě samozřejmě taky "odrazuje" cena. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
BiancaRazza

|
Zaslal: po leden 28, 2013 12:09 pm Předmět: |
|
|
ďakujem za rady moc moc moc _________________ behám rýchlejšie, trenujem tvrdšie ale aj tak všade chodím autom :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po leden 28, 2013 12:15 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | No já kuřecí už ani moc nejím, spíš momentalně vepřové: plec, kýta, kotletky. A počítám to za necelých dvacet (když už to někdy počítám), jak píšeš, těch 23g má spíš jen to kuřecí, to máš pravdu. Jinak vejce jím celá, ale zase ne moc často (nebojím se cholesterolu, ale jsem jich přežranej).
Jinak já krevety měl jen jednou, chutově to nebylo špatné, ale pro mě vysoká cena. Ryby moc nemusím, ale filé, tresku i lososa s ním jednou za čas. U lososa mě samozřejmě taky "odrazuje" cena. |
Přesně tak to beru já.Vepřová kýta např. je libové výborné maso.Krevety musíš umět připravit,ale jsou výborný.Třeba do těstovin nebo salátů.Dají se i slušně koupit když chytíš akci.Určitě ale jen ty tzv. větší cca 6 a více cm.Ideální je hovězí maso,jehož spektrum aminokyselin nejvíce vyhovuje rozvoji svalů.Já nepočítám dávno nic,ale tak trochu to v hlavě hlídám abych hlavně netloustl moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
BiancaRazza

|
Zaslal: po leden 28, 2013 12:22 pm Předmět: |
|
|
mne tie krevy chutia aj samotné len udusené na vode :) ani si to nemusím soliť
A mám rada pangasiusa ale každý na to nadáva , že je to svinstvo tak ja teda neviem _________________ behám rýchlejšie, trenujem tvrdšie ale aj tak všade chodím autom :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: po leden 28, 2013 12:26 pm Předmět: |
|
|
| BiancaRazza napsal: | mne tie krevy chutia aj samotné len udusené na vode :) ani si to nemusím soliť
A mám rada pangasiusa ale každý na to nadáva , že je svinstvo tak ja teda neviem |
Krevety dělám jen na vodě a používám vlastní směs koření.Nakonec k nim dám trochu olivového oleje s citronovou šťávou (nebo limetkovou)
pangase můžeš a jen to nejez denně.Ale jinak to zase taková hrůza nebude.Lepší než kuře s hormony a kobaltem.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|