Rohlík bílý

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rohlík bílý  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Rohlík bílý
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Bílý rohlík ano nebo ne?
ANO
49%
 49%  [ 25 ]
NE
50%
 50%  [ 26 ]
Celkem hlasů : 51

Autor Zpráva
peix

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 7:17 pm    Předmět: Rohlík bílý Odpovědět s citátem

Jaký máte názor na bílý obyčejný rohlík? Četl jsem, že to není taková hrůza, ba naopak sporotvcům, kteří chtějí nabrat na svalové hmotě, se doporučuje díky vysokému GI. Jestli kupovat "tmavé" pečivo - s touhle otázkou je problém, výrobci nepíší na pečivo složení a jelikož u nás se v řetězcích peče pečivo bílé a tmavé úplně ze stejné mouky, akorát je do tmavého přidané barvivo karamelu, jelikož kdyby se peklo tmavé pečivou z mouky, ze které se péct má, tak je díky vysoké ceně neprodejné, tak za sebe volím bílé pečivo a rohlíky - ANO.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
RavenStalker

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To minimnožství vlákniny dělá stejně z těch fake celozrnných kravin nepoměrně drahé věci. Takže bílý rohlík ano. (tedy já to jím v čase okolo tréninků) Mám rád ty křupavé kaiserky s lněným semínkem ale kvůli chuti.

Zato nějaký fitness chléb nebo co pochoutkový penam nebo co to je to je jiná věc. Jeden je tak hustý že se to nedá žvejkat (slisovaná semínka) a druhý je docela OK :) tomu věřím že to je celozrnné a vyplatí se to jíst. Nebo celozrnné těstoviny.

Ale taky jsem přestal bojkotovat bílé pečivo ;) narveš do sebe více sacharidů a není to tak zlé jako kdybys jedl sladkosti.
Study

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A proč by se to nemohlo vyvážit zeleninou k tomu? To by šlo ne? Já osobně obyčejné bílé rohlíky nejím, ale už jsem přemýšlel, že bych mohl začat, kdybych to takhle kompenzoval... Nebo se snad pletu?

https://www.instagram.com/studynkapetr/
peix

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
A proč by se to nemohlo vyvážit zeleninou k tomu? To by šlo ne? Já osobně obyčejné bílé rohlíky nejím, ale už jsem přemýšlel, že bych mohl začat, kdybych to takhle kompenzoval... Nebo se snad pletu?

Určitě, bílé pečivo s kvalitní šunkou a třeba paprikou či rajčetem je podle mě super kombinace, pečivo zajišťuje hodně energie, ale chybí mu právě vitamíny, minerály a bílkoviny, které dodá zelenina s šunkou

EDIT: A co si vůbec myslíte třeba o zelenině a ovoci teď přes zimu? Když srovnám letní, domácí zeleninu a ovoce s tím, které teď lze koupit v obchodu...no, nesrovnám, nejde to, to zimní je chuťově k blití, jak je to s jeho nutričními hodnotami?
madball

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mě ano. Každej pracovní den na snídaní 6 kousků se šunkou nebo sýrem k tomu 1/2l kefíru a hned je tam +-200g S a +-50g B. Ještě se přidá nějaká zelenina nebo ovoce a podle mě je to celkem rozumný. Lepší než se stresovat kvůli nějakým kravinám. :)
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
peix

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 10:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Za mě ano. Každej pracovní den na snídaní 6 kousků se šunkou nebo sýrem k tomu 1/2l kefíru a hned je tam +-200g S a +-50g B. Ještě se přidá nějaká zelenina nebo ovoce a podle mě je to celkem rozumný. Lepší než se stresovat kvůli nějakým kravinám. :)

Já si do školy nosím 4, stejně mám hlad jako prase a ještě na mě všichni čumí jak na otesánka učitelka se ptala, jestli to mám na týden :D
madball

PříspěvekZaslal: út leden 29, 2013 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V nácti to bylo horší, to mohlo na posezení bejt tak 8-10, když byl hlad, ale to byl člověk ve vývinu. :)
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
jachym

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 5:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mě ano, když se to doplní nečim vhodnym... ale ono samotný to stejně jí málokdo, pokud to neni čerstvý křupavý z pekárny tak tu gumu z hypermarketu dycky něčim člověk doplní, sohlasim že většina "celozrnnýho" je karamelové barvivo a vyšší cena...

btw. 8-10? To je docela dobrý :D To bych asi nedal
Spashett

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono je dulezite rozpoznavat zdanlive dve podobne veci..
celozrnne pecivo vs. vicezrnne pecivo...

Celozrnne pecivo se 'temer' neda koupit volne.. takze pokud pujdete do nejakyho hypermarketu a bude tam na vyber 20 druhu peciva, tak s velikou pravdepodobnosti z toho nebude ani jeden produkt celozrnny. Pokud ano lepe pro vas. Takove ty cornspitzy, kaiserky, dalamanky, kukuricne bulky a co vsechno .. to opravdu spada do skupiny vicezrnne, protoze to vypada zdrave a je to dobry marketingovy tah. Kazdej druhej clanek pro zensky, ktery se zabyva zdravym hubnutim se odkazuje na tmave pecivo, takze takova zenska kdyz vidi tmavej kornspitz a tuho napsano vicezrnne pecivo, hned jasa jak to bude super zdravy a nebude to na tloustku. To same u chlebu, ktera maji na sobe napsano.. napr. Psenicno-zitny chleb - opet, zde se nemusi jednat o nic extra zdraveho.
Zakon rika: celozrnné pečivo musí obsahovat nejméně osmdesát procent celozrnné mouky nebo různých druhů těchto mouk. Tam kde je mensi podil, jiz neni celozrnne pecivo i kdyz vyrobci mohou psat cokoli....
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spashetta bych si dovolil doplnit tímto dílem výž. poradny http://kulturistika.ronnie.cz/c-13149-vyzivova-poradna-13-2012.html

Jinak bílé pečivo v době kolem tréninku? Proč ne. Není pravda, že by neobsahovalo žádné vitaminy a minerální látky. Tyto mikroživiny jsou také zastoupeny, ale v menší míře, než u celozrnných produktů, žitných produktů apod. Problém je spíše v nedostatku vlákniny, jejíž konzumace je u lidí často nedostatečná, proto se pro běžnou nesportující populaci bílé pečivo preventivně nedoporučuje. Samozřejmě běžná populace má zcela jiné nároky na energetický příjem.
Pokud tedy má někdo rád pečivo jako své předtréninkové jídlo/sváču, tak nevidím důvod proč si nedat v tento čas obyčejnou bílou variantu pečiva, které je lépe stravitelné a člověk tak nebude při tréninku nafouklý kvůli vláknině. Jen bych si dával pozor na čerstvé pečivo, to dokáže kolikrát nafouknout víc, než kdejaká cibule.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Viete si predstavit tresku s niecim inym ako bielym rozkom?
Spashett

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko: ty jo, koukam, ze priste staci precist clanek na ronniem a postnout pouze odkaz, nez to cele vypisovat :) :) :)
coolluk

PříspěvekZaslal: st leden 30, 2013 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasně že bílý rohlík kterej si na nic nehraje je prostě bílý.. pokud tmavý tak jedině domácí výroba tak člověk ví co tam je a nekupuje předražený obarvený pečivo
Zetor Z1

PříspěvekZaslal: st únor 06, 2013 5:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych v rohlíku neviděl až takový problém
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st únor 06, 2013 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
V nácti to bylo horší, to mohlo na posezení bejt tak 8-10, když byl hlad, ale to byl člověk ve vývinu. :)

tyhle pocty davam i ve sve pokrocilem veku, ale musi k tomu byt rybi salat, aspon pul kila

Rychle na stránku:

Přejdi na: