Problém se zády

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Problém se zády  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Problém se zády
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lukyyy

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 4:07 pm    Předmět: Problém se zády Odpovědět s citátem

Ahoj, posiluju tak něco přes 1/4 roku a když mě něco trápilo, tak to byly právě bedra.

Je to dáno asi tím, že před několika lety jsem zjistil, že mám skoliózu, chodil jsem na rehabilitaci a časem jsem se na to vykašlal. V prvním měsíci jsem měl problém s tím, že mě oblast bederní páteře občas bolela a měl jsem tam "popraskané" to vazivo uvnitř, ale z toho časem sešlo a nebyl problém.

Před 14 dny se ovšem objevil problém, že mi něco začalo "přeskakovat" nebo "křupat" v bederní páteři, když spouštím tělo směrem dolů na šikmé lavici nebo když spouštím nohy na té věži, kde se může posilovat břicho nebo dělat kliky na bradlech...teď si nedokážu vybavit název :D. Není to nic strašného, ale je to docela dost nepříjemné a nedokážu se 100 procentně koncentrovat...

Spodní část zad cvičím jednou týdně v rámci tréningu zad na hypertenzi, kde se bedry problémy nejsou. Dřepy a mrtvé tahy nedělám vůbec, protože zdraví je pro mne na prvním místě... A tak se ptám...

Mám cvičit spodní záda společně s břichem, čili v každém tréningu...? A máte nějaké nápady jak vyřešit to "přeskakování" v bederní páteři..? Mně napadlo jen vynechat ty cviky, ale zrovna to zvedání nohou je můj oblíbený cvik na spodní břicho.. Za každou dobrou radu děkuju a omlouvám se za nepřesnosti a gramatické chyby
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
coder

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mazej k doktorovi kdyz ti je zdravi prednejsi drep a mrtvy tah zdravi neskodi pokud je cvicis spravne
Lukyyy

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 4:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

coder napsal:
mazej k doktorovi kdyz ti je zdravi prednejsi drep a mrtvy tah zdravi neskodi pokud je cvicis spravne

Tam jsem byl chodim na rehábky a říkaly že to nic není že to je jako když křupe v prstech ale to mi příjde jako blbost spíš hledám někoho kdo měl podobný problém a jestli to třeba neodeznělo po nějaké době
Poman

PříspěvekZaslal: pá únor 01, 2013 7:31 pm    Předmět: Re: Problém se zády Odpovědět s citátem

Lukyyy napsal:
Ahoj, posiluju tak něco přes 1/4 roku a když mě něco trápilo, tak to byly právě bedra.

Je to dáno asi tím, že před několika lety jsem zjistil, že mám skoliózu, chodil jsem na rehabilitaci a časem jsem se na to vykašlal. V prvním měsíci jsem měl problém s tím, že mě oblast bederní páteře občas bolela a měl jsem tam "popraskané" to vazivo uvnitř, ale z toho časem sešlo a nebyl problém.

Před 14 dny se ovšem objevil problém, že mi něco začalo "přeskakovat" nebo "křupat" v bederní páteři, když spouštím tělo směrem dolů na šikmé lavici nebo když spouštím nohy na té věži, kde se může posilovat břicho nebo dělat kliky na bradlech...teď si nedokážu vybavit název :D. Není to nic strašného, ale je to docela dost nepříjemné a nedokážu se 100 procentně koncentrovat...

Spodní část zad cvičím jednou týdně v rámci tréningu zad na hypertenzi, kde se bedry problémy nejsou. Dřepy a mrtvé tahy nedělám vůbec, protože zdraví je pro mne na prvním místě... A tak se ptám...

Mám cvičit spodní záda společně s břichem, čili v každém tréningu...? A máte nějaké nápady jak vyřešit to "přeskakování" v bederní páteři..? Mně napadlo jen vynechat ty cviky, ale zrovna to zvedání nohou je můj oblíbený cvik na spodní břicho.. Za každou dobrou radu děkuju a omlouvám se za nepřesnosti a gramatické chyby

první vyznačená věc špatně-nedělat
druhá vyznačená věc taky špatně taky nedělat

Máš tam blokády-při uvolnění můžeš slyšet klidně i hlasitý křupnutí-jsou tam protože tam bude svalavá dysbalance, pár hezkej hypertonickejch sval a to ti vytváří ty blokády hoooodně zjednodušeně řečeno.

Vsadim se že cviky z rehabky neděláš ale tyhle kraviny jo.

Jo a každej zobák to tu všade píše i kvalitně provedená mrtvola a dřep můžou způsobit zdravotní potíže, kor když má v zádech už nějaký problémy.

Rychle na stránku:

Přejdi na: