Svalový třes od zad

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Svalový třes od zad  Úvodní stránka -> Ostatní -> Svalový třes od zad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jardatablikar

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 1:19 pm    Předmět: Svalový třes od zad Odpovědět s citátem

Dobrý den,

Mám takový problém - již mě to trápí hodně dlouho (několik let) dříve jsem si myslel, že o nic nejde, ale poslední dobou mě to vážně štve.

Jedná se o třes celého těla, když je cvik/či nějaký pohyb spojen s pohybem kříže/zad… Jakmile například dělám leh sedy (jakýkoli typ) tak se celý nepříjemně klepu. Bolest ani únavu necítím jen se prostě třesu jak ratlík.

Jakmile cvičím něco, kde nezapojuji záda - je to v pořádku (dřepy apod.)

Například nedávno jsem s kamarádem stěhoval a jak jsme tahali těžké skříně do schodů musel jsem být neustále ohnutý - druhý den jsem se klepal, jakmile jsme se jen trošku ohnul. Nevíte, čím to může být? Už jsem zoufalý ono to vypadá docela směšně, když jdu do posilovny - dělá například jednoduché leh sedy či kliky a klepu se jak kdybych neuzvedl ani 5kg - přitom se svojí sílou svaly jsem spokojen.

Děkuji za odpovědi!

S pozdravem,
Jarda Tablíkář
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dle mého skromného názoru to souvisí se slabým HSS ( hluboké stabilizační svaly) ... a možná nejen s nimi, chce to víc posilovat břicho
Spazik

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 1:51 pm    Předmět: Re: Svalový třes od zad Odpovědět s citátem

jardatablikar napsal:

Jakmile cvičím něco, kde nezapojuji záda - je to v pořádku (dřepy apod.)

Dřep je opravdu typický cvik, kde se nezapojují záda /*ironie*/

(jinak k problému nevím, nejsem lékař)
BerserK87
(ban)

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chces povedat ze pri drepe nenapinas svaly na chrbte? Cim dvihas/stabilizujes trup? Ze rozpinas brusne svalstvo? - Asi tolko k predchadzajucej odpovedi.

No neviem. Mne to pride ako nieco, ked sa sval vyuziva ciastocne no napina sa viac a potom uvolnuje. Vobec si neviem predstavit to klepanie. To je nieco ako klepanie nohy, ked si ju niekto v sede postavi na spicku a sa mu rozklepe?
Grimley

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě se to stávalo u sedlehů zezačátku, kdy jsem prakticky vůbec necvičil břišáky, tak při pohybu dolů to nebyl plynulej pohyb, ale takovej "klepavej" :))
keis09

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne se to deje pri pohybu dolu na sikme lavičce. A trochu mín sem to citil pri drepech, kdyz sem jel k zemi - az se zavazi o sebe oklepalo, pak to pekne zvonilo ale na dalsi trenink to zmizelo.. Asi to chce jen cas, aby svaly zesileli - ja sa tez citim trapne kdyz to "klepe", ale citil bych se vic, kdyby sem bricho necvicil..
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: po únor 04, 2013 9:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
dle mého skromného názoru to souvisí se slabým HSS ( hluboké stabilizační svaly) ... a možná nejen s nimi, chce to víc posilovat břicho

Já jsem chodil k fyzioterapeutovi s tím, že jsem měl slabý HSS a břišáky jsem měl namakaný dost - nestačí jenom cvičit břicho obvyklým způsobem
jardatablikar

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2013 8:06 am    Předmět: Děkuji Odpovědět s citátem

Děkuji Vám za odpovědi - souhlasím s tím, že by to mohlo být slabými břišňáky či závodovými svaly jelikož jsem cvičil vždy spíše nohy a ruce. hluboké stabilizační svaly budou asi ten problém...

Máte nějaké typy na cviky? Na posílení zad/břicha - HSS? Děkuji!
Magumi

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2013 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Plank na všechny způsoby, most na jedné noze a další podobné izometrické cviky jako základ; z "posilovacích" všechny cviky, které tě nutí držet rovnováhu, napřiklad bulharské dřepy, dřepy s činkou nad hlavou, tlaky jednoruček vstoje atd. Nedělat jen cviky, u kterých se leží nebo sedí. :-) Nedávno byl na tohle téma na hlavní stránce článek.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2013 8:51 pm    Předmět: Re: Děkuji Odpovědět s citátem

jardatablikar napsal:
Děkuji Vám za odpovědi - souhlasím s tím, že by to mohlo být slabými břišňáky či závodovými svaly jelikož jsem cvičil vždy spíše nohy a ruce. hluboké stabilizační svaly budou asi ten problém...

Máte nějaké typy na cviky? Na posílení zad/břicha - HSS? Děkuji!

Já jsem s HSS vyloženě chodil k fyzioterapeutovi a měl jsem to zadarmo, že jsem měl poukaz snad od praktického lékaře - jinak vysvětlovat cviky ( minimálně ty co já jsem u něj cvičil ) je takhle přes internet dost složitý, ale možná něco najdeš na internetu . . .

Rychle na stránku:

Přejdi na: