Zaslal: čt únor 07, 2013 11:25 am Předmět: Letní brigády v zahraničí
Ahoj, máte někdo zkušenosti s letníma brigádama v zahraničí, např. Itálie, Španělsko, Řecko, VB apod. Chceme letos s mladou někam odcestovat, něco už sem si našel na netu, ale každé další a bližsí info se hodí, např. jestli jet s/bez agentury, na co dávat bacha, apod. Co sem se tak díval tak celkem dobré nabídky má agentura SWS Group, máte s ní někdo zkušenosti?
Zaslal: čt únor 07, 2013 11:33 am Předmět: Re: Letní brigády v zahraničí
Asi bych nešel do žádné jiné agentury, než Student agency, která nabízí práci v zahraničí. Je to sice o něco dražší, ale platíš za kvalitní a prověřené služby. Také ti k tomu nabídnou případně ubytování, letenky, vyřízení poplatků atd.
Já chtěl minulý rok zkusit Norsko - práce na farmě. Byl bych venku, něco bych se naučil, žil bych v nějakém rodiném statku a přišel bych si týdně na cca 7000Kč.
PS: podívej se ještě na ATEP, i s ní by si neměl mít problémy, kámoška s nima byla asi 3x v USA.
PS 2: bez agentury bych asi nikam neletěl, může se ti přihodit plno problémů a sám bez pomoci budeš v řiti.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Samozrejme, ze uplne nejlepsi moznost je jet bez agentury (co se tyce penez, ubytovani, zazitku, prace, volnosti apod.), ale zase se muze pokazit neskutecne moc veci a pak to uz je jen na tobe jak se umis vyrovnat s urcityma krizovyma situacema, ono se taky nemusi pokazit vubec nic. Mam kamarada, co si na prazdniny koupil jednosmernou letenku na Novy Zeland, tam prazdniny propracoval, projel si cely Novy Zeland a jeste si vydelal na letenku zpatky, rok na to si koupil jednosmernou do Recka, praci nenasel, penize nemel a tak jel domu asi 10 dni stopem (nekomu se to muze zdat otresne, ale myslim, ze ma paradni zazitek na cely zivot).
S agenturou budes mit proste jistotu, penez mene, ale zase budes mit kde bydlet, budes mit co jist a vydelas si tolik, kolik mas nasmlouvano.
Samozrejme, ze uplne nejlepsi moznost je jet bez agentury (co se tyce penez, ubytovani, zazitku, prace, volnosti apod.), ale zase se muze pokazit neskutecne moc veci a pak to uz je jen na tobe jak se umis vyrovnat s urcityma krizovyma situacema, ono se taky nemusi pokazit vubec nic. Mam kamarada, co si na prazdniny koupil jednosmernou letenku na Novy Zeland, tam prazdniny propracoval, projel si cely Novy Zeland a jeste si vydelal na letenku zpatky, rok na to si koupil jednosmernou do Recka, praci nenasel, penize nemel a tak jel domu asi 10 dni stopem (nekomu se to muze zdat otresne, ale myslim, ze ma paradni zazitek na cely zivot).
S agenturou budes mit proste jistotu, penez mene, ale zase budes mit kde bydlet, budes mit co jist a vydelas si tolik, kolik mas nasmlouvano.
To je taky nápad jet do Řecka hledat práci, když jsou sami ve sračkách až po uši
To je taky nápad jet do Řecka hledat práci, když jsou sami ve sračkách až po uši
To jel zrovna v dobe, kdy se o tom nemluvilo a zrovna to vypuklo, holt smula no
Mozna uz je jina doba, ale my jsme s kamosama s vejsky jeli v 2004 do Londyna.
Uplne na slepo, nemeli jsem dopredu zjisteny ani ubytko ani praci, jen bus listek od student agenci byl spatecni, pro jistotu a slevu.
Skoncili jsem v Cardifu a uchytili sme se v pohode, ja nejdyl, na 8 mesicu. Prace i prachy super. Za posilku jsem tam platil na studentskou slevu 2,5 libry na vstup, ubytko tenkrat stalo 350 mesice na pokoj pro 3 lidi dohromady, pak pro dva 250 ,a nakonec jsem tam zustal sam za 250 mesicne nez sem sehnal spolubydlu.
2x tydne jsme mel 2h angliny za slusnou cenu, bylo to dotovany statem. A nakonec jsem se ji i naucil, sice ne tak abych si uzil filmy a serialy bez titulku, ale na sehnani dobre prace u IT kde je zakladem anglina me to stacilo bohate.
Na praci jsem mel stesti, nocni smeny za 250 liber tydne. Domu jsem si nakonec v zasitych kapsach dovezl presne 4990, tehdy byl kurz kolem 43 kc
Pokud pojedeš sám, v angličtině se zlepšíš. Pokud pojedeš s kamarády, budete kecat česky. Jet do Anglie přes agenturu je zbytečné. Pokud člověk umí kváknout anglicky a zjistí si info, nepotřebuje jí. Nehledě k tomu že ti stejně nic garantovat nebudou a jejich podnikání bude nelegální, tudíž s tebou stejně nic nesepíší.
Vyděláš si myslím že 5,8 libry za hodinu (nezdaněné. Nezdanitelný základ máš myslím 600 liber). Víc než základní mzdu nečekej. Dostat můžeš, ale ber to jako bonus. Pak už záleží jen na tobě jak budeš makat.
Sežeň si byt přes flatshare či podobnou službu (gumtree bych nepoužíval když nedáváš peníze z ruky do ruky. Nebezpečí podvodu tam je). Sice pár liber zaplatíš, ale je to dobrá investice. Na léto odjíždí hodně studentů domů, takže by s ubytováním neměl být problém. Za měsíc zaplatíš za pokoj 150 - 300 liber. Záleží na tom co seženeš.
Pokud můžeš, dojeď do Anglie autem. VÝRAZNĚ se ti zvýší možnost práce. Neboj se řízení nalevo, brzy si zvykneš. Mám dojem že v Anglii můžeš řídit auto s opačným řízením pár měsíců, ale raději si zjisti informace. Pokud je to možné, sežeň si věrohodné potvrzení žeš makal na montážní lince. Případně pokud máš znalosti jiných manuálních řemesel, je dobré to mít čím doložit. V určitých agenturách ti to píchne sehnat si místo. Můžeš sice najít místo mimo továrnu, ale na to bych moc nespoléhal. To záleží na tvé drzosti, zkušenostech a znalosti angličtiny. A nebo můžeš sbírat jahody
V Anglii se spolehni na agentury. Případně, pokud bys tam měl známé, je dobré je kontaktovat. Ale většina lidí nemá.
Mimochodem, pokud bych byl student, určitě bych preferoval USA přes agenturu.
Celkem dost mě to láká, peníze se vždy hodí a ta životní zkušenost je asi nezapomenutelná, spolužákův bratranec dělá ve švýcarsku na stavbě za nehorázný prachy, ale to je asi nereálný.
Spíš ta VB nebo USA, co jsem se díval, tak v Irsku nebo na Islandu se moc neplatí a navíc mě to tam ani moc neláká. S angličtinou to mám tak, že mi spíš jde mluvení, než psaní, protože slovíčka se mi moc učit nechcou a při rozhovoru jde většina slovíček obejít, ale mám strach, že když budou mluvit nějakým nářečím/moc rychle/nespisovně, že jim nebudu rozumět, sice mám za 1 ve škole, ale tam mluvíme spisovně.
Taky jak to tam mají s jídlem, nechci shodit 10kg za prázdniny, ale taky tam nechci nechat všechny peníze a cvičení to samo, ikdyž by se dalo ty 2 měsíce přežít na shybech, klikách a pistolech.
ale mám strach, že když budou mluvit nějakým nářečím/moc rychle/nespisovně, že jim nebudu rozumět, sice mám za 1 ve škole, ale tam mluvíme spisovně.
Díky za rozsáhlé odpovědi.
btw 5k liber?
To si piš že jim nebudeš zezačátu rozumět (minimálně v Anglii, "Američtina" je všude ve filmech, seriálech atp..). Další věc je, že pokud nemáte rodilého mluvčího ve škole a jediná aktivita během které pravuješ na angl. je pouze škola, tak to tak slavné nebude.
Právě mi přijde, že Angličani mluví víc spisovně nebo mluví aspoň Oxfordskou angličtinou, kterou se učíme, "američtina" mi přijde jako strašná prasárna, strašně zkrácený, usekaný a pak, aby se člověk vyznal co tím chtěl původně říct, když řekne třeba I´d, nebo I´ve, tak tomu rozumím, ale když to řekne tak, že zní spíš jako "av" potom tam začne mluvit nespisovně, tedy vynechávat pomocná slovesa, tak jsem víš kde
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru