Letní brigády v zahraničí

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Letní brigády v zahraničí  Úvodní stránka -> Ostatní -> Letní brigády v zahraničí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
honzaj95

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 9:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten černoch mluví anglicky? Ten malej možná ještě trochu, ale ten zkoksovanej fakt ne
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
smetak

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohuzel oba
Vidlák

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Student Agency:
nehorázně se plácneš přes kapsu a to fakt brutálně. Pravdou ale je, že se na ně můžeš kdykoli obrátit a cokoli vysvětlí třeba i 100x

USA:
já:
Aljaška (rybárna) - lidi úplně skvělí, zážitky na celý život, peněz jako sraček :). Pár kamarádů sehnalo i nějakou tu fušku navíc. Anglicky se nenaučíš za to poznáš krásu 20ti hodinových šichet :D. Kdo chodí rád po horách přijde si tam na své pokud si vybere vhodnou lokalitu.

Pár kamarádů jelo dělat plavčíka všude možně po celých státech. Všichni byli spokojení, všichni si buď vydělali nebo zůstali na nule s tím, že si tam užili skvělé prázdniny.

Norsko:
kamarád byl na farmě. Moc si nevydělal, ale bylo to prý fajn. Průser tam je v tom, že je dost těžké se dorozumět a občas prý nastaly situace kdy se nedokázali navzájem pochopit.

Skotsko (jahody): kamarádi tam byli zrovna ve slabší sezóně. Se spoustou lidí tam prý nehorázně vy*ebali. Oni měli štěstí. Je to celkem risk, moc si nevyděláš, ale je tam hezky a hlavně letenky do VB vyjdou za pusinku + se tam dá při troše štěstí najít práce na vlastní pěst nebo přes místní agentury.

Irsko (drůbežárna): kamarád jezdí pravidelně, peníze skvělé, práce otřesná (sere to na tebe a tak...)

Nizozemsko:
Kamarád jel jen tak na blind, práci si našel v zahradnictví, ale jednoduché to prý nebylo a celkem to trvalo.

Kamkoli do Evropy už bych s agenturou nejel, do USA bych nad tím váhal, ale pokud na to máš jazykově a jsi schopný se trochu starat o vyřízení víza apod (což není nic tak strašného), tak bych jel taky na vlastní pěst (nakonec stejně musíš zvládnout 100 dalších byrokratických kravin sám).
Já jel přes Student Agency. Práci jsem si našel sám přes známost, ale musel jsem zaplatit obrovský poplatek za zprostředkování práce
Mablung

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 10:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

honzaj95 napsal:
Celkem dost mě to láká, peníze se vždy hodí a ta životní zkušenost je asi nezapomenutelná, spolužákův bratranec dělá ve švýcarsku na stavbě za nehorázný prachy, ale to je asi nereálný.
Spíš ta VB nebo USA, co jsem se díval, tak v Irsku nebo na Islandu se moc neplatí a navíc mě to tam ani moc neláká. S angličtinou to mám tak, že mi spíš jde mluvení, než psaní, protože slovíčka se mi moc učit nechcou a při rozhovoru jde většina slovíček obejít, ale mám strach, že když budou mluvit nějakým nářečím/moc rychle/nespisovně, že jim nebudu rozumět, sice mám za 1 ve škole, ale tam mluvíme spisovně.
Taky jak to tam mají s jídlem, nechci shodit 10kg za prázdniny, ale taky tam nechci nechat všechny peníze a cvičení to samo, ikdyž by se dalo ty 2 měsíce přežít na shybech, klikách a pistolech.

Díky za rozsáhlé odpovědi.

btw 5k liber?

Neboj se že by se s tebou domorodci v Anglii moc bavili. Většinou bys byl mezi cizinci (zase, záleží na tvé drzosti a vlezlosti. Můžeš na tom být jinak)
S jídlem a posilovnou bych si starosti nedělal.
Mablung

PříspěvekZaslal: čt únor 07, 2013 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

honzaj95 napsal:
Právě mi přijde, že Angličani mluví víc spisovně nebo mluví aspoň Oxfordskou angličtinou, kterou se učíme, "američtina" mi přijde jako strašná prasárna, strašně zkrácený, usekaný a pak, aby se člověk vyznal co tím chtěl původně říct, když řekne třeba I´d, nebo I´ve, tak tomu rozumím, ale když to řekne tak, že zní spíš jako "av" potom tam začne mluvit nespisovně, tedy vynechávat pomocná slovesa, tak jsem víš kde

Anglie je země tisíce dialektů. Zapomeň na to že by se někde mluvilo britskou angličtinou. Možná tak u Oxfordu a Yorku. Zbytek země máš nejrůznější dialekty. Obecně, čím více jsi na sever, tím je to horší.
Horseman

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravim,

mám v plánu jet v létě sbírat jahody do Anglie, nicméně od lidí velmi často slýchám, že je to především obrovskej nápor na záda a že se musí počítat s velkou bolestí a podobně. Zajímalo by mě, jestli se tomu dá nějakým šikovným tréninkem předejít. Nepředpokládám, že by klasickej kulturistickej trénink, například hodně mrtvol a dřepu byl přípravou na celodenní ohýbání pro jahody. Stejně tak si nemyslim, že by bylo optimální začít s tréninkem ve stylu každej den se 3 hodiny ohýbat nahoru a dolu :D ...Takže otázka zní: Dá se na tento typ práce nějak silově (vytrvalostně) přípravit, abych případně alespoň mírně snížil nápor na záda a bolest v nich, nebo se s tím prostě nedá nic dělat? Díky za přečtení a případné odpovědi.
Mravenec1

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Horseman napsal:
Zdravim,

mám v plánu jet v létě sbírat jahody do Anglie, nicméně od lidí velmi často slýchám, že je to především obrovskej nápor na záda a že se musí počítat s velkou bolestí a podobně. Zajímalo by mě, jestli se tomu dá nějakým šikovným tréninkem předejít. Nepředpokládám, že by klasickej kulturistickej trénink, například hodně mrtvol a dřepu byl přípravou na celodenní ohýbání pro jahody. Stejně tak si nemyslim, že by bylo optimální začít s tréninkem ve stylu každej den se 3 hodiny ohýbat nahoru a dolu :D ...Takže otázka zní: Dá se na tento typ práce nějak silově (vytrvalostně) přípravit, abych případně alespoň mírně snížil nápor na záda a bolest v nich, nebo se s tím prostě nedá nic dělat? Díky za přečtení a případné odpovědi.

hrozně mrtvol a dřepů? ...kdyby bylo na mě...tak cvičím břicho a spodek zad..a určitě to sbírej s rovnými zády a ne křivě...jinak si špatně navykneš že..
Horseman

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mravenec1 napsal:
Horseman napsal:
Zdravim,

hrozně mrtvol a dřepů? ...kdyby bylo na mě...tak cvičím břicho a spodek zad..a určitě to sbírej s rovnými zády a ne křivě...jinak si špatně navykneš že..

Ten spodek zad myslíš jak, klasicky nějaký lehčí mrtvoly? Nebo hyperextence?

A o tom břichu jsem taky přemejšlel. Aby líp drželo záda, to ani není špatnej nápad.
Mravenec1

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spodek myslím právě ty hyperetenze (někdo tu zas napíše, že to ničí zada..tušim to) a břicho to je jasný, že jo...to ti pak drzi telo preci... neni mozný drtit jen záda přeci
..nevim jak moc je to náročný ten sběr jahod...ale už sem sbíral jahody a několik hodin ale né v Anglii. ale určitě byych jel spodek a bricho....místo "hrozně"dřepů a mrtvol
lečí mrtvolu proč ne? ale jezdit kazdej trenink maximum, co zvládneš aby ses oddělal.. - záda tak to si myslim, že je nesmysl :)

edit: na břicho je dobré rolování kolečka (právě na to zpevnění středu těla!)...jestli to nemáš tak třeba osu a na kazdou stranu kotouček...
..předpokládám, že nepojedeš jen střed a břicho...že budeš cvičit normálně celé tělo, ale se zaměřením na zpevnění středu těla...

Naposledy upravil Mravenec1 dne ne únor 10, 2013 1:12 pm, celkově upraveno 1 krát
kubaz

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hosi ja vam to teoretizovani tady ulehcim, tohle nijak nenacvicis ani nenatrenujes
Luster

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no.. taky si myslim, ze to zrasuje kazdyho bez rozdilu snad je to aspon poradne zaplaceny
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nejdřív si zkus celej den takhle něco sbírat... víc nemá smysl psát, člověk při smyslech se pro to dobrovolně nerozhodne. Nevěřím tomu, že bys nenašel lákavější, zdravější a líp finančně ohodnocenou brigádu...
Moocha

PříspěvekZaslal: ne únor 10, 2013 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Brácha sbíral v mládí 8 hodin denně borůvky v lese a byl docela spokojenej. To je jiný od člověka k člověku.
Spazik

PříspěvekZaslal: po únor 11, 2013 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Brácha sbíral v mládí 8 hodin denně borůvky v lese a byl docela spokojenej. To je jiný od člověka k člověku.

To já bych nevydržel ani hodinu

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Letní brigády v zahraničí Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: