Vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek :-)

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek :-)  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek :-)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MSG

PříspěvekZaslal: út únor 12, 2013 4:41 pm    Předmět: Vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek :-) Odpovědět s citátem

Zdravím,

jelikož jsem hodně povolil dost ve cvičení a současně se cpal řadu měsíců jako čuník, ukázala mi nedávno váha hrozivé trojmístné číslo. To už mě fakt vyděsilo a po několika předchozích rádoby pokusech to zkorigovat, nakoplo k vážné snaze o zhubnutí

Jsem muž, 36 let, 178cm a 101kg. Postavou endomorf. K cvičení mám pozitivní vztah, ale moje vůle po čase zeslábne. Taky se rád najím, mám rád tučné a sladké. Nabral jsem z 80kg na současnou váhu bezuzdným žraním, hlavně v létě, když jsem pár měsíců bydlel na chatě (chipsy, špekáčky, nakládanej hermelín, denně 4 pivka…). Na podzim se nabírání pouze zpomalilo.

Cílem je prostě zhubnout, nějakých 10-15 kilo do konce května a následném udržení této váhy. Důvody jsou, že jednak už je to na hranici, že mě to začíná omezovat, jednak to už fakt vypadá blbě.

Budu proto velmi rád, když konstruktivně zkritizujete moje postupy, cvičení i stravu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MSG

PříspěvekZaslal: út únor 12, 2013 4:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

První týden (4.2.- 10.2.2013)

Cvičení:
Po – spinning 50 min., ráno na lačno, předtím spalovač (Fat Stove Gel https://obchod.ronnie.cz/s-4424-fat-stove-gel.html ), v půlce 6g BCAA, po cvičení 6g BCAA
Út – posilování doma (záda a ramena), ráno na lačno, předtím opět spalovač, v půlce 6g BCAA, po cvičení 6g BCAA + lžíce glukopuru
St – nic, ráno naplánovaná kontrola u zubáka, večer příchod až v 21h
Čt - posilování doma jako v Út, akorád prsa, břicho a ruce
Pá – spinning jako v Po
So – spinning jako v Po, délka 1:30
Ne – turistika 12km, kopečky na Karlštejnsku

Další informace:
- tepovka na spinningu (tepmetr na hrudní pás) je 60-85% TPmax. Většinou se po pár minutách ustálí na 70%, po půlce je mezi 80-85%. Pocitově to beru jako svižnou jízdu. Po 25 (30) min. dávám pauzu na 5-10 min.
- cvičení – doma mám jen pár věcí (hrazdu, bradla, obouručku, jednoručky), takže to není 100% jako ve fitku a ještě s parťákem. Spíš kombinuju aerobní a anaerobní pálení tuku a taky když už nohy mám KO z kola. Občas je v plánu zajít do fitka, tak 1x za týden/dva a odjet to, co doma nemám – nohy a bench.
MSG

PříspěvekZaslal: út únor 12, 2013 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

První týden (4.2.- 10.2.2013)

Strava / suplemety:

V současné době se ještě počítání kalorií nezabývám. Důvod je, že mě to prudí víc než makačka a dieta dohromady. Taky bych si rád zažil správnou stravu – na tom většinou pak selžu, že začnu žrát jak prase. První fáze je tedy odvykala od vyloženě nesprávných návyků – sladkostí, tučného, piva a dalšího chlastu + naučení se jíst pravidelně a bez večerní žravosti. Počítání kalorií se asi neubráním, to tuším, ale nechci si to znechutit hned na počátku.

Aktuální stav je:

Cvičení je na lačno – cvičím ráno od 7h - jednak víra v nižší množství cukru v krvi a jednak na najíst se by nebyl čas (jídlo + nějaká pauza na trávení);

Snídám v práci, cca v 9-9:30, to je asi hodinu po cvičení. Obvykle 250g jogurtu a vločky (asi 80g).

Svačina není, na oběd chodím už v 11:30. Oběd je v hospodě, kde se snažím si dát „něco rozumnějšího“, čili většinou nějaké kuřecí s rýží nebo těstovinami. K pití čaj, voda a někdy malé pivko.

Odpolední svačina je směska 250g jogurtu a 250g tvarohu s kakaem, občas tam hodím mražené borůvky nebo rybíz. Alternativa: 2 jablka, pomeranč, strouhaná mrkev s jablkem.
Okolo páté mám další menší jídlo – třeba syreček s kusem chleba. To samé zdlábnu něco po osmé.

V devět jsem doma a tam už na mě čeká zeleninová polévka, která odvrací chuť na něco kaloričtějšího. Tu vařím většinou na celý týden najednou.

Pokud jdu z práce v pět hned domů, dám nějaké rozumnější jídlo – třeba míchaný vajíčka, kuřecí prsa s chlebem nebo koupím grilovaný kuře. Moc vařit holt neumím…

Suplementace

Před cvičením dávám spalovač, v půlce cvičení a hned po 6g BCCA. Po silovém cvičení ještě glukopur (není to blbost?)

Během dne hodím do sebe příležitostně 1-2 dávky 80% proteinu, je to místní klasika WPC 80.

Před spaním dávám porci Glutaminu na zlepšení regenerace.

Taky sem začal současně se cvičen 8mi týdenní kůru s bulharským Tribulusem od Vemohermu. Sice to není úplně levný, ale zkusím to. Možná se to bude líbit i přítelkyni. :-)

Další kůra, co jedu, je na klouby. Mám špatný kolena – jedno úraz z hokeje, druhý z kola. Sice nebolí, ale pokud mám denně jezdit na tom kole… tak pro sichr beru Animal Flex.
MSG

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 3:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak první vážení od zahájení akce proběhlo včera, kilo je dole... Sice to není moc vypovídající, ale lepší než kdyby bylo kilo navíc :-)
duke.dukem

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 3:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud ti tu do toho muzu kecat, tak prvni vec,co bych ti poradil je vykaslat se na vazeni a nechat se co nejdrive "premerit" na InBody (Bodystatu,...) a to pak opakovat po nejake dobe, at mas prehled o tvem progresu. Nebo se alespon zacni pravidelne merit sam nejakym kaliperem ci alespon krejcovskym metrem na "problemovych" partiich. Osobne si myslim, ze to bude uzitecnejsi, nez se jen vazit

Take zkus popremyslet, jestli by ti misto Fat Stove Gelu (kde te 1 davka (50ml - 150mg kofeinu) stoji cca 20 Kc) nestacila kombinace 1 kapsle Smartlabs Caffeine (200mg kofeinu) + 1-2 tablety Smartlabs Synephrine, kdy by te pak jedna davka vysla na necelych 5 Kc (resp. 7 Kc pri 2 tabletach Syneph.)...

No a ma posledni rada - asi jedina uzitecna - nauc se trochu vic varit. I ja se to musel naucit a i kdyz to byl celkem porod, tak ted jsem za to rad...
MSG

PříspěvekZaslal: čt únor 14, 2013 8:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za každou radu jsem rád, určitě mi do toho kecejte, od toho tady ten blog je. :-)

Měřil jsem si pupek metrem, obvod je 111cm (na začátku 112cm). Sleduju to.

Ohledně spalovačů - vyzkoušel jsem jich už docela dost, tenhle mám nově, a byly na něj docela pozitivní reference řady lidí. Věřím, že není jen o kofeinu a synerfinu, to by fakt byly vyhozený peníze - to máš pravdu, že se dá sehnat levněji.

Vařit se učím, postupně. Jde to ale docela pomalu... Chce to tipy na nějaká chytrá jídla - ne moc pracná a přitom vhodná pro cvičení...
duke.dukem

PříspěvekZaslal: pá únor 15, 2013 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jestli se meris, tak ok...

Co se tyce toho vareni, tak treba takovy kontaktni gril je naramna vecicka, se kterou si pripravis za par minut vyborne maso (drubezi, veprove, ale i treba hovezi nebo rybu). K tomu das nejakou jednoduchou prilohu se zeleninou a mas čerstve kvalitni jidlo a ani na tom neni moc co zkazit
MSG

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 10:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Druhý týden (11.2.- 18.2.2013)
Šéf měl dovolenou, tak bylo ráno více času :-)

Cvičení:
Po – posilování doma (záda a ramena), ráno na lačno, předtím spalovač, v půlce 6g BCAA, po cvičení 6g BCAA + lžíce glukopuru
Út – spinning 1:30 hod., ráno na lačno, předtím spalovač, v půlce 6g BCAA, po cvičení 6g BCAA
St – spinning jako v Út
Čt - spinning jako v Út
Pá – posilování doma jako v Po, akorád prsa, břicho a ruce
So – nic, jen procházka cca 5km
Ne – nic, jen procházka cca 2km

Jídlo jako min. týden, víkend byl špatný - návštěva na Moravě už od pátku odpoledne - na dietu fakt nic moc a to se ještě člověk drží zpět. Dnes ráno vázha zpět na 101kg, snad chyba při vážení...

Naposledy upravil MSG dne po únor 18, 2013 11:00 am, celkově upraveno 1 krát
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Držím Ti palce. Procházka 2 km je tak pro rehabilitujícího kvadruplegika, ne?
Nediv se, že to jde pomalu, když se tři dny v týdnu procházíš:o)
jnerez

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten spinning je doufám, 1 hod. 30 min. a ne 1:30 min.
To posilování doma vypadá u tebe jak?
A propo Deadlift má pravdu, nějaká kochající se procházka je na redukci hmotnosti k ničemu.
MSG

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasné, procházka tohoto typu je na nějaké spalování tuku na nic. A to jsem lehkovážně prošustroval možnost společného výstupu na Lysou horu v Beskydech - borci vycházeli v 6h ráno a to jsem se fakt šprajcnul a nešel.
Holt návštěva, co se dá dělat... snad jich nebude už tolik.

jnerez - díky, upraveno.
MSG

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ad to moje posilování doma:
Čísla jsou počet sérií, jedu cca 7-9 opakování

záda, ramena:
4 přítahy na záda na hrazdě se širokým úchopem
4-5 mrtvý tahy
4-5 přitahování činky v předklonu

4x tlaky na ramena ve stoje s obojručkou ve stoje
4x upažování s rukama ohlýma do pravého úhle, jednoručky
3x předpažování s jednoručkama
3x-4x "pozdvihávání ramen" s těžkýma jednoručkama (to voe... jak se to jmenje...? Prostě takový to jako když pokrčíte ramena a máte v ruce dvacítky...)

kozy, břícho, haksny:
4x kliky na bradlech
3x tlaky s jednoručkama v leže na štokrleti
3x pull-over (pulover)

4x předkopávání ve visu na žebřinách
3x předkopávání v bočním visu na žebřinách

4x-5x biceps. zdvih s obouručkou ve stoji
3x izolovaný biceps. zdvih s jednoručkou (v sedě, ruka opřená o vnitřní stranu stehna)
3x tricepsový zdvih (kick-back) s jednoručkami
3x francouzský tlak s jednoručkou
---
Jak vidno, nohy moc nejedu . Leda výpony na lýtka, které přiřadím do toho dne, podle toho jak stíhám. Pak už jen ta "mrtvola", ta je taky trochu na nohy.

Jinak nohy dostávají docela zabrat na rotopedu, taky mám špatný kolena a musím je šetřit, takže to, co bych mohl dělat s tím, co doma mám (dřepy, výpady), mi zdravotně nevyhovuje a co bych mohl dělat (leg pressy, předkopávání, zakopávání), tak na to doma nemám pochopitelně stroje.
Mablung

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jnerez napsal:
A propo Deadlift má pravdu, nějaká kochající se procházka je na redukci hmotnosti k ničemu.

To je hluboký omyl. Při procházce je člověk daleko od ledničky a spíže
MSG

PříspěvekZaslal: po únor 18, 2013 2:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nenarazí na hospodu....
hypertenzia

PříspěvekZaslal: st únor 20, 2013 1:28 pm    Předmět: :) Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Držím Ti palce. Procházka 2 km je tak pro rehabilitujícího kvadruplegika, ne?
Nediv se, že to jde pomalu, když se tři dny v týdnu procházíš:o)

ne, uz dost, potom sa smejem v praci ako idiot :) :)

"rehabilitujuci kvadruplegik" , tak to je masaker :) asi ako samovrazda v sebaobrane

btw.: pekna fotka :) :) :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Vážně míněné, bezohledné hubnutí do plavek :-) Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: