|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
mikex2
|
Zaslal: čt únor 14, 2013 11:48 am Předmět: |
|
|
| mysH napsal: | Napriklad bych zacal nezdanenou vysluhou, ktera je jednoznacne totalnim podrazem. A v pripade urazu trochu lepsi peci.
Na druhou stranu je potreba rict, ze oni moc dobre vedi do jakyho rizika jdou a taky ty penize nemaj v misich jen tak za nic. Kazdy z nich musi pocitat s tim, ze se nemusi vubec anebo jeho cast vratit domu. |
Vsadím se, že on jako podplukovník měl výsluhu nafouknutou odměnama apod. o víc něž 15 pct.
Nechápu, proč je u tebe zdanění výsluh podraz. Spoustě zaměstnanců byl snížen plat - tzn. odměna za práci, nezdanění výsluh by bylo i pro tuto vládu asi neférové vůči všem ostatním.
Spousta lidí navíc kvůli úsporám přišlo o práci a nemají žádnou výsluhu.
Ale celkem vzato je to jenom otázka zákona o daních z příjmu. Výsluhy byly jednou z mnoha položek, které byly v paragrafu osvobození od daně a teď tam prostě nejsou.
Mně například zase připadá nespravedlivý, že se zdaňovaly dividendy akciovek.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jiri.cerbak

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 12:59 pm Předmět: |
|
|
| tyboo napsal: | na vysce studuju 4. rokem dopravni techniku na strojarne, ale uz od stredni sem spis konstrukter. Abych rekl pravdu, tak treba armada me nikdy nenapadla. A hlavne mi prijde, ze to musi byt obrovska nahoda, abych se dostal pres vsechny prijimacky, vyberove rizeni a podobne az na nejakou pozici, ktera by v ramci moznosti vyhovovala me kvalifikaci. treba kousek od nas je VOP, coz uz je ale spis normalni strojirenska firma, nez misto, kde pracuji vojaci.
U policie pocitac s Catii nebo Inventorem nespis vubec neni :D |
Jestli studuješ strojní fakultu, tak se na práci u PČR vyser. Po škole jsem chtěl k policii taky, ale nyní jsem rád, že jsem se držel oboru (strojařina) a dělám konstruktéra. Konstruktéru a strojařů obecně není mnoho a s věkem sbíráž zkušenosti a tvoje cena na trhu roste. Jestli budeš u policie dělat pěšáka nebo u armády sedět na prdeli na vrátnic a hlídat nějaký objekt, tak co nabídneš zaměstnavateli po 20letech? Jestli tě ta konstrukteřina baví, což asi jo, když to studuješ, zkus o tom popřemýšlet. Sice je to práce náročná na myšlení a logiku, ale určitě máš lepší perspektivu. Já dělám konstruktéra již 7 let.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: čt únor 14, 2013 1:06 pm Předmět: |
|
|
| jiri.cerbak napsal: | | tyboo napsal: | na vysce studuju 4. rokem dopravni techniku na strojarne, ale uz od stredni sem spis konstrukter. Abych rekl pravdu, tak treba armada me nikdy nenapadla. A hlavne mi prijde, ze to musi byt obrovska nahoda, abych se dostal pres vsechny prijimacky, vyberove rizeni a podobne az na nejakou pozici, ktera by v ramci moznosti vyhovovala me kvalifikaci. treba kousek od nas je VOP, coz uz je ale spis normalni strojirenska firma, nez misto, kde pracuji vojaci.
U policie pocitac s Catii nebo Inventorem nespis vubec neni :D |
Jestli studuješ strojní fakultu, tak se na práci u PČR vyser. Po škole jsem chtěl k policii taky, ale nyní jsem rád, že jsem se držel oboru (strojařina) a dělám konstruktéra. Konstruktéru a strojařů obecně není mnoho a s věkem sbíráž zkušenosti a tvoje cena na trhu roste. Jestli budeš u policie dělat pěšáka nebo u armády sedět na prdeli na vrátnic a hlídat nějaký objekt, tak co nabídneš zaměstnavateli po 20letech? Jestli tě ta konstrukteřina baví, což asi jo, když to studuješ, zkus o tom popřemýšlet. Sice je to práce náročná na myšlení a logiku, ale určitě máš lepší perspektivu. Já dělám konstruktéra již 7 let. |
Naprosto souhlasím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mira_kl
|
Zaslal: čt únor 14, 2013 1:38 pm Předmět: |
|
|
Dobrýho konstruktéra je dnes problém sehnat. Nástup bývá za slušný peníze (třeba né hned po škole). Tak pokud na to máš hlavu a máš snahu se ve své práci posouvat kupředu, tak bych k PCR a ani ničemu podobnýmu nechodil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 2:06 pm Předmět: |
|
|
| mikex2 napsal: |
Vsadím se, že on jako podplukovník měl výsluhu nafouknutou odměnama apod. o víc něž 15 pct.
Nechápu, proč je u tebe zdanění výsluh podraz. Spoustě zaměstnanců byl snížen plat - tzn. odměna za práci, nezdanění výsluh by bylo i pro tuto vládu asi neférové vůči všem ostatním.
Spousta lidí navíc kvůli úsporám přišlo o práci a nemají žádnou výsluhu.
Ale celkem vzato je to jenom otázka zákona o daních z příjmu. Výsluhy byly jednou z mnoha položek, které byly v paragrafu osvobození od daně a teď tam prostě nejsou.
Mně například zase připadá nespravedlivý, že se zdaňovaly dividendy akciovek. |
Obecně daně u platů státních zaměstanců/PČR/úředníků/hasičů atp. jsou trochu postavené na hlavu
To je logika jako kdyby chleba stál 50,-, my bychom za něj platili 100,-, ale chtěli bychom aby nám obchod za měsíc poslal 50,- zpět, ale tou administrativou okolo by se nám nevrátilo 50,-, ale jen 40,-
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 2:29 pm Předmět: |
|
|
ono,ani jeden statny zamestnanec neplati dane  vsetci su cisti prijemcovia _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt únor 14, 2013 3:04 pm Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | ono,ani jeden statny zamestnanec neplati dane vsetci su cisti prijemcovia |
No právě, ale administrativně "platí" :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|