Určení vhodného množství bílkovin?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Určení vhodného množství bílkovin?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Určení vhodného množství bílkovin?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Black Mamba

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:07 am    Předmět: Určení vhodného množství bílkovin? Odpovědět s citátem

Zdravím borci, chtěl bych se poptat na tuto věc, jak správně určit množství bílkovin a zároveň poprosit zkušenější aby se mrkli na můj jídelníček ohledně bílkovin, váha 90 Kg a jedu objem (asi na metrák):

Snídaně:
vločky, mléko 18g
Svačina:
šunka od kosti s celozrn. rohlíkama 40g
Oběd:
vepřové s rýží 45g
Trénink:
těsně po gainer, pak nějaký jogurty
60 min po protein
dokupy 30g
Večeře:
kuřecí s těstovinami 34g
Druhá "večeře"
polotučný tvaroh 45g

Dohromady mi to dává cca 212g bílkovin

Všude možně se píše, že člověk by měl brát (jak říkám, všude je to různě) 1,5g - 3g na kilo. Z toho ty 3g jsou asi pro už pořádné (závodní) kulturisty, což já nejsem. Moje otázka tedy je, není to moc? Nerad bych do sebe rval zbytečně moc bílkovin, které se pak ztratí, hlavně ty doplňky stravy. Uvažoval jsem totiž i o nočním proteinu. Také by mě ještě zajímalo jak moc do toho počítat rostlinné bílkoviny? Určitě takovou hodnotu jako živočištné totiž nemají. Díky za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Počítat můžeš všechny,protože ty rostlinné zase obsahují jiné a tím doplňují živočišné.Jen ten poměr je dobré mít tak 1:5 ve prospěch živočišných.Ty tvé výpočty jsou matoucí,protože z nich mi pouhým mrknutím vychází,že svačíš 200g šunky (což není problém,já to tak taky dělám) a tvarohu dáváš 400g.Vanička má jinak 30g bílkovin.Nejsi profík,takže bys to měl mít na cca 1,2-2g na Kg hmotnosti.Zajímavostí,kterou málokdo ví a zohledňuje ale zůstává,že bys měl používat svalovou váhu sebe sama a ne celkovou.Takže já mám např 12O kg,ale počítat bys to měl tak ze 105 cca.V tvém případě pro snadnost použij svoji váhu x 1,8g třeba a časem přidej na 2g/Kg.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:32 am    Předmět: Re: Určení vhodného množství bílkovin? Odpovědět s citátem

Black Mamba napsal:

Druhá "večeře"
polotučný tvaroh 45g

.

kolik toho tvarohu sezeres? to je aspon pul kila, ne?

jde nejenom o to kolik bilkovin, ale i z ceho (jestli jsou rostlinneho puvodu nebo zivocisneho) a kolik je jednorazova davka
osobne bych najednou nedaval vic nez tricet gramu
pokud nemas treba travici enzymy apod.
jinak bych rekl, ze dva gramy by mohly stacit uplne s prehledem, ale kazdy jsme jiny
a treba Petr Vanis nedavno uvedl, ze kdyz zacinal, tak sezral 2,5 tvarohu denne a to byla valna vetsina jeho bilkovin
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Protože tuk je metabolicky neaktivní hmota. Tj. Bara asi chtěl říct, že počítá tělesnou hmotnost minus tuk, což je správně. Tak by se měly počítat i kcall, sacharidy, tuky...vše.

Jinak, místo uvažovaného nočního proteinu bych zařadil ráno raději nějaký zdroj bílkovin.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Protože tuk je metabolicky neaktivní hmota. Tj. Bara asi chtěl říct, že počítá tělesnou hmotnost minus tuk, což je správně. Tak by se měly počítat i kcall, sacharidy, tuky...vše.

Jinak, místo uvažovaného nočního proteinu bych zařadil ráno raději nějaký zdroj bílkovin.

aha, dekuju
ale to bych toho mohl sezrat srasne malo!!!
kdybych se pocital jako extra tucneho, tak to je 10% ze 75 a to je nejakych 68 kilo
70x2=je 140g bilkovin a max 300g sacharidu

Naposledy upravil Peter Ustinov dne so únor 16, 2013 11:47 am, celkově upraveno 1 krát
Black Mamba

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za užitečné info od všech a upozornění ohledně té gramáže.

Co se právě té gramáže týče. Používám takovou stránku, kde se vedou údaje co sežeru a ona mi z toho dělá přehledy. Je provázaná i s aplikací na mobilu, takže si pípnu čárový kód výrobku a přesné jídlo mám hned zapsané v tabulce. A co se týče zrovna toho tvarohu, tak ten jsem jen na rychlovku co jsem našel ve vyhledávači vypsal - nekontroloval co to je. Ale opravdu to tak na té stránce 45g bílkovin na vaničku 250g je vypsané. Hodil bych sem klidně i odkaz, ale hádám asi, že je to proti pravidlům.

Takže hádám dvě možnosti:
- nejspíš asi nadhodnocené dávky bílkovin
- nebo můžu v klidu ubrat v jídelníčku

Jo a s tou šunkou to tak opravdu je, opravdu jsem jí sežral tolik :-) Ale je to individuální žejo, nebudu každý den jest to stejné.

Deadlift: díky to jsem taky nevěděl, že se odečítá tuk :-)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud vim, nejvic bilkovin ma netucny tvaroh a ten ma 12g bilkovin na 100g
takze cca 30g vanicka
linkni mi ten zazracny tvaroh, to proti pravidlum neni
ale dej si bacha na tu aplikaci, jestli promeruje 30% tak to neni zase tolik bilkovin najednou
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

On ten tuk taky skoro nikdo nebere v potaz:o)
Prostě logicky - měl bys živit hmotu co potřebuje kalorie a ne tělesný (resp. podkožní) tuk.
Black Mamba

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jasné no. Jinak jste tu někdo když už jsme u toho tuku, kdo si ho zkoušel počítat přes vzoreček popřípadě přes nějaké stránky (například***) A ZÁROVEŇ I pomocí speciálních přístrojů k tomu určených? Zajímalo by mě jak velká odchylka mezi tím může být.

Jinak co se teda týče toho tvarohu, tak tady je, stačí si navolit množství.
http://www.kaloricketabulky.cz/tvaroh-polotucny/
Asi je to opravdu nějaká chyba, ale jinak stránky jako záznam jídelníčku opravdu šikovné. Obsahují i konkrétní doplňky stravy a aktivity, které popřípadě můžete odečítat.
Paťo22

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bielkovín môžeš dať aj 300g, ale nevyužiješ ich všetky.. najlepšie je dávať najviac bielkovín hlavne PO tréningu keď ich najviac využiješ.. ja dávam cca hodinu po TG asi 100-120 g bielkovín :) ale stravujem sa IFkom, takže to je niečo iné.. a tie bludy že telo dokáźe najviac 30-40g vyuźiť je BULLSHIT.. to už dávno prestalo platiť... daj si tie bielkoviny na 2 - 2,5g/kg váhy.. ja počítam len živočíśne, pretože rastlinné sú nevyuźitelné, ak ich dobre neskombinuješ.. neobsahujú totižto celkovú aminokyselinovú väzbu (všetky aminokyseliny) ktorá je potrebná na syntézu svalov..

peter ustinov - najviac bielkovín (z tvarohu) je z jemne hrúdkovaného - COOP jednota jemne hrúdkovitý - 45g bilekovín na 250g tvarohu.. ;)
Black Mamba

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak... a teď komu věřit :-)
Paťo22: Co to je stravovat se IFkem? :)
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Black Mamba+Petr ivanovič Ustinov:
Málokdo ví,že se počítá jen aktivní hmota,jak upozorňujeme s Deadliftem.Jde o to,že hodně lidí propadá všeobecně myšlence vlastní demagogie a upouští od starých pravd a logiky.Ale to je normální,takže nejste netvorové
Petr Ustinov:Ty máš málo tuku,takže bohatě počítej svou real váhu,určitě ano!Jíst víc můžeš,protože přidáváš aerobku a tam se zase při udržování váhy přičítá.
Black Mamba:Tvaroh má 3Og ve vaničce a to co píší oni je ovádovina hovězí (slovy hovadina ).Jinak stejně jako Deadlift se kloním spíš k přidání proteinů ráno a tělo z toho vytěží víc než spící organismus,který místo odpočinku orgánů bude fachat na trávení.Opakuji,jsi amatér a proto žij jako amatér

Ufff....jdu si dát kafe s koňakem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Bara

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 12:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Paťo22 napsal:
bielkovín môžeš dať aj 300g, ale nevyužiješ ich všetky.. najlepšie je dávať najviac bielkovín hlavne PO tréningu keď ich najviac využiješ.. ja dávam cca hodinu po TG asi 100-120 g bielkovín :) ale stravujem sa IFkom, takže to je niečo iné.. a tie bludy že telo dokáźe najviac 30-40g vyuźiť je BULLSHIT.. to už dávno prestalo platiť... daj si tie bielkoviny na 2 - 2,5g/kg váhy.. ja počítam len živočíśne, pretože rastlinné sú nevyuźitelné, ak ich dobre neskombinuješ.. neobsahujú totižto celkovú aminokyselinovú väzbu (všetky aminokyseliny) ktorá je potrebná na syntézu svalov..

peter ustinov - najviac bielkovín (z tvarohu) je z jemne hrúdkovaného - COOP jednota jemne hrúdkovitý - 45g bilekovín na 250g tvarohu.. ;)

To co píšeš už se mi nechce rozebírat,ale je to zavádějící.Souhlasím,že v dávce můžeš dát i víc bílkovin,protože nestrávené vyloučíš,za nelibosti spolubydlících Ovšem jeden blud tam máš a ne vlastní vinou.COOP napsal chybu u bílkovin v tvarohu a deset let ji opakují.Už to dávno bylo rozebíráno i tady.Mělo tam údajně být 32g.Apropos..jíst se to nedá!
whoo

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 12:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a co tvaroh Rajo jemny hrudkovity? 2,5% tuku a tusim 16-17g bielkovin (na 100g). Ci aj to je fake?
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: so únor 16, 2013 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bara napsal:

Ufff....jdu si dát kafe s koňakem

to je nejaky anabolicky slagr?

dik za info, clovek se porad uci

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Určení vhodného množství bílkovin? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: