|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
radek1403
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:16 pm Předmět: Jak správně cyklovat sach. vlny? |
|
|
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Od půlky března se chystám začít "vlnit". Již jsem si nastudoval nějaké základy a příklady jídelníčku. Jen by mě zajímalo jak bych měl ty sacharidy přesně vlnit. Je mi 15 let - 165 cm - 62 kg. Cvičím: Pondělí, Středa, Pátek a o víkendu bych chtěl dát na lačno HIIT. Byl by někdo tak hodný a napsal mi kolik sacharidu, v který den, aby to mělo nejlepší účinek? Je mi jasné, že asi den před nejtěžším tréninkem (Středa) jich bude potřeba nejvíc a zase ve dny kdy mám HIIT méně. Pozn. jsem endomorf.
Díky moc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
Proč potřebuješ při tak nízké hmotnosti a věku používat sacharidové vlny? Co chceš shazovat?
Naposledy upravil Deadlift dne ne únor 17, 2013 1:27 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
radek1403
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Proč potřebuješ při tak nízké hmotnosti a věku používat sacharidové vlny? Co chceš shazovat? |
Tuk na břiše :D.
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:29 pm Předmět: |
|
|
Pokud máš 165cm a 62kg a máš tolik tuku na břiše, že ho potřebuješ zhodit tak by jsi měl uvažovat jestli spíš nemá smysl trochu přibrat aspoň nějákou svalovou hmotu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:35 pm Předmět: |
|
|
Takže myslíš, že např. 58 kg je pro chlapa optimální hmotnost???
Doporučuji Ti žádné vlny ani nic jiného nedržet.
Naber svalovinu a za dva roky se zkus zeptat znova
|
|
| nahoru |
|
 |
radek1403
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:35 pm Předmět: |
|
|
| Palec077 napsal: | | Pokud máš 165cm a 62kg a máš tolik tuku na břiše, že ho potřebuješ zhodit tak by jsi měl uvažovat jestli spíš nemá smysl trochu přibrat aspoň nějákou svalovou hmotu. |
To máš nejspíš pravdu, cvičím od října, a za tu dobu jsem přibral asi 8 kg, ale bohužel i nějakej ten tuk na břiše, takže nejsou vidět břišáky. Kdyby to s těma svalama bylo tak jednoduchý :D, ale problém je, že když jím opravdu hodně sacharidů, tak mi pak jde hodně i do tuků, a to v posilce dřu jak blázen :D.
|
|
| nahoru |
|
 |
radek1403
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:37 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Takže myslíš, že např. 58 kg je pro chlapa optimální hmotnost???
Doporučuji Ti žádné vlny ani nic jiného nedržet.
Naber svalovinu a za dva roky se zkus zeptat znova |
Dobře, ale i tak, prostě chtěl bych bejt na léto, aspoň trochu vysekanej, myslíš, že mám teda jet objem až někde do května? A pak v červnu, shodit ten přebytek?
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:40 pm Předmět: |
|
|
Vždycky když přibíráš svaly, pribereš i tuk s tím se musíš smířit. Pokud ale přibíráš moc tuku problém je, buď:
1. Jsi netrpělivý, a proto pořád přidáváš sacharidů, až jsou z toho obří dávky ze kterých potřebuješ 1/3 a zbytek se do těch tuků uloží..
2. Už prostě přibíráš dlouho a tělo chce oddech (třeba měsíc normální udržovací jídelníček..)
EDIT: To že chceš být na léto vysekaný tě jenom brzdí v pokroku dál
|
|
| nahoru |
|
 |
radek1403
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Palec077 napsal: | Vždycky když přibíráš svaly, pribereš i tuk s tím se musíš smířit. Pokud ale přibíráš moc tuku problém je, buď:
1. Jsi netrpělivý, a proto pořád přidáváš sacharidů, až jsou z toho obří dávky ze kterých potřebuješ 1/3 a zbytek se do těch tuků uloží..
2. Už prostě přibíráš dlouho a tělo chce oddech (třeba měsíc normální udržovací jídelníček..) |
Tak dobrá, ja už na těch 62 kilech, jsem asi 2 měsíce, zkusím teda přidat dopoledne a po tréninku nějaké zdravé sacharidy, přibrat aspoň něco do května, a pak v červnu shodit přebytek tuku, myslíte, že je to dobrý postup?
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:45 pm Předmět: |
|
|
Myslím, že lepší postup bude, dát tělu oddych od přibírání. 4-5 měsíců objem je dost a to co přibereš od teď tak bude převážně tuk.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
|
| nahoru |
|
 |
radek1403
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:47 pm Předmět: |
|
|
| Palec077 napsal: | | Myslím, že lepší postup bude, dát tělu oddych od přibírání. 4-5 měsíců objem je dost a to co přibereš od teď tak bude převážně tuk. |
Tak dobře, ale co mám teda dělat? :D Když mám přestat přibírat, ale rýsovat mi nedoporučuješ.
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:54 pm Předmět: |
|
|
| Poman napsal: | | Palec077 napsal: | Vždycky když přibíráš svaly, pribereš i tuk s tím se musíš smířit. Pokud ale přibíráš moc tuku problém je, buď:
2. Už prostě přibíráš dlouho a tělo chce oddech (třeba měsíc normální udržovací jídelníček..)
EDIT: To že chceš být na léto vysekaný tě jenom brzdí v pokroku dál |
nesouhlasim |
Tím chceš říct, že umíš přibírat jen čiste svaly? rád bych věděl jak na to
| citace: | | Tak dobře, ale co mám teda dělat? :D Když mám přestat přibírat, ale rýsovat mi nedoporučuješ. |
Ani nepřibírat, ani nehubnout, prostě udržet váhu. Mít takový kalorický příjem aby se ti ustálila váha a tělo si odpočinulo.
|
|
| nahoru |
|
 |
radek1403
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 1:56 pm Předmět: |
|
|
| Palec077 napsal: | | Poman napsal: | | Palec077 napsal: | Vždycky když přibíráš svaly, pribereš i tuk s tím se musíš smířit. Pokud ale přibíráš moc tuku problém je, buď:
EDIT: To že chceš být na léto vysekaný tě jenom brzdí v pokroku dál |
nesouhlasim |
Tím chceš říct, že umíš přibírat jen čiste svaly? rád bych věděl jak na to
| citace: | | Tak dobře, ale co mám teda dělat? :D Když mám přestat přibírat, ale rýsovat mi nedoporučuješ. |
Ani nepřibírat, ani nehubnout, prostě udržet váhu. Mít takový kalorický příjem aby se ti ustálila váha a tělo si odpočinulo. |
Ok, tak díky, ale myslím se, že právě takovejhle jídelníček jsem asi teď zhruba 2-3 měsíce měl, vzhledem k tomu že jsem za tu dobu přibral asi kilo.
|
|
| nahoru |
|
 |
Palec077
|
Zaslal: ne únor 17, 2013 2:00 pm Předmět: |
|
|
| radek1403 napsal: |
Ok, tak díky, ale myslím se, že právě takovejhle jídelníček jsem asi teď zhruba 2-3 měsíce měl, vzhledem k tomu že jsem za tu dobu přibral asi kilo. |
Pokud jsi měl stejný jídelníček jako předtím, ale už si přibíral míň je to to co jsem říkal. Prostě to chce odpočinek. Nemůžeš si myslet že např. když za měsíc přibereš 1,5kg tak za rok to bude 18kg a za dva roky 36kg a tak dál...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|