|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bara

|
Zaslal: so únor 16, 2013 12:37 pm Předmět: |
|
|
| whoo napsal: | | a co tvaroh Rajo jemny hrudkovity? 2,5% tuku a tusim 16-17g bielkovin (na 100g). Ci aj to je fake? |
Tak to netuším.Bývalý tchán je Mlékarenský odborník a lecos mi objasnil.Mezi jiným i tvaroh a jeho bílkoviny.Věřil bych tak max do 15 procent reálně.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jim1282
|
Zaslal: so únor 16, 2013 1:18 pm Předmět: |
|
|
| Bara napsal: | | whoo napsal: | | a co tvaroh Rajo jemny hrudkovity? 2,5% tuku a tusim 16-17g bielkovin (na 100g). Ci aj to je fake? |
Tak to netuším.Bývalý tchán je Mlékarenský odborník a lecos mi objasnil.Mezi jiným i tvaroh a jeho bílkoviny.Věřil bych tak max do 15 procent reálně. |
Madete uvádí u tvrdého tvarohu ve 100 g 28,6 g bílkovin.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marki

|
Zaslal: po únor 18, 2013 4:40 pm Předmět: Tak kolik??? |
|
|
Zdravím a prosím také o radu, protože téma "moc bílkovin" je dost problematický a jsem ráda, že se to někde řeší...Sama každý den cvičím- 4-5x týdně posilování, ve dnech volna běhání- po hodině. někdy si dám dvoufáz. Jím klasickej jídelák- snídaně vločky+ovoce+čtvrtka proteinu-cca20 -30 bílk., sváča racia+ kefír nebo sýr, ovoce- 10 g. bílk., oběd rýže+ maso- cca 40 g bílk. (30 maso+10 příloha), sváča jako dopol, večeře maso+ brambor- 20 g.bílk., 2 veča tvaroh+ čtvrt proteinu- cca 30 g.bílk.. celkem tedy sním tak 130 g bílkovin, a to teda si ubíram, spíš aj víc...ale přijde mi, že mám spíš hlad..sachry mám kol 300g..vážim 53 kil...je pravda, že mi našli že mám něco zvýšenýho na ledvinách, chodím často "na malou", ale nijak netrpím problémama, jim dost zeleniny...pokud bych měla dávat těch 1,8 g na kilo, to bych snad po obědě už mohla jen sachry... ( cvičím hlavně ráno)...ale nevím, jestli je dobrej nápad před spaním 5 racií  díky za radu, jak to poupravit...:-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po únor 18, 2013 4:59 pm Předmět: |
|
|
Máš přes 2,5 g bílkovin na kilogram, což je dle mého názoru pro Tebe moc.
Pohyboval bych se okolo 1,5-2,0 g bílkovin / kg.
Kalorický příjem okolo 30-32 Kcall / kg
Sacharidy dle tělesné aktivity.
Sacharidy bych zařazoval dopoledne a s přibývajícím časem je ubíral. Bílkoviny naopak.
Kam určitě sacharidy dát je snídaně a po tréninku. Kde nejsou většinou nezbytné ve velké míře je večeře ( až na případy, že máš další den ráno další trénink a zároveň se snažíš udržet nebo zvýšit tělesnou hmotnost).
To co jsem napsal je obecné a platí pro většinovou populaci. Dle mých zkušeností se sem "vleze" tak 80 % lidí.
|
|
| nahoru |
|
 |
DevillHP
|
Zaslal: po únor 18, 2013 6:28 pm Předmět: |
|
|
Já to mam taky podobné, taky často řeším zvýšené bílkoviny a musím se celkem omezovat.
Ráno vločky do toho protein- 30g B, svačina 2 rohlíky se sýrem, šunkou 10g B, oběd 150g kuřete 30g B, po treningu PTN 25g B, večeře 30g B, tvaroh (nebo syrovátkový sýr) 30g B. A to jsem si ještě pár gramů ubíral, většinou mam tak o 10g více
Mám 188cm a 80kg, sachry kolem 450g, hlad mam furt.
3x týdne fitko, 4x týdně běh.
Moc nevím kde ubrat bílkoviny, na snídani jsou potřeba po noci, na svačinu bych snad jedl suché sojové rohlíky a na oběd nechci mít 2 kousky masa.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po únor 18, 2013 7:22 pm Předmět: |
|
|
Když máš hlad tak si dej trochu tuku (ořechy atd.), jinak ráno jsou potřeba B, ale když si místo 30g dáš 20g, tak se opravu nic nestane.U ptn si místo 25 dej 20 a máš hned celkově o 15g méně. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Mamba
|
Zaslal: út únor 19, 2013 11:19 am Předmět: |
|
|
Ještě bych měl takovou jednu otázku.Jedná se o tak trošku jiné počítání bílkovin. Zároveň mě můžete zkontrolovat ti zkušenější jestli to dělám správně, jde o trochu počítání.
Můj bazální metabolismus při naprosté neaktivitě je 2058 kCal/den.
Dejme tomu, že jsem středně aktivní člověk, takže toto číslo vynásobím 1,6.
Tohle je jeden ze způsobů když nechci hledat přesně kolik stojí výdej energie každé aktivity. Výchází to celkem podobně.
Takže dokupy už to tedy je 3293 kCal/den co potřebuju sníst abych udržel postavu.
Když chci však nabrat, tak jsem si potřebné kalorie co musím sníst zvýšil o 15%. Tj. 3787 kCal/den = 15 848 kJ. Tohle je konečný výsledek
No a teď to rozdělit do správného poměru živin. V tomhle trochu tápám, takže bych rád poradil, těch poměrů jsem viděl už pomnoho. Takže já zvolil 55:30:15. Pro ty kdo neví co to znamená, tak výše zmíněné kalorie musím doplnit:
55% sacharidů
30% bílkovin
15% tuku
Tohle jsou doporučované údaje.
Dobře, takže když víme, že bílkoviny a sacharidy jsou 1g = 4 kalorií a tuky 1g = 9 kalorií, z toho si z poměru výše tedy spočítám kolik sníst. A to vychází na:
521g sacharidů
284g bílkovin
63g tuků
No a zde už od pohledu vidíme, že těch sacharidů a bílkovin je snad nějak moc ne? Takže kde je chyba? Zvýšení kalorií o těch 15% když nabírám? To je snad přeci normální hodnota. A pokud si těch 284g bílkovin vydělím svou váhou (což je aktuálně 90 kg), vychází to 3,2g na kilo. Což je taky síla (a to jsem neodečítal tuk). Takže tedy kde je chyba? Výpočty jsou správné. Ale že by ten poměr 55:30:15 byl špatný? Fakt netuším
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út únor 19, 2013 11:57 am Předmět: |
|
|
Řekl bych, že ten trojpoměr živin máš trochu popletený, prohodil jsi bílkoviny s tukama.
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Mamba
|
Zaslal: út únor 19, 2013 12:09 pm Předmět: |
|
|
Takže takto nějak? 55:15:30
521g sacharidů
142g bílkovin (1,6g na kg)
126g tuků
Bílkoviny by už vycházely. Akorát teď teda snad není zas těch sachrů a tuku moc. Přijde mi to celkem dost. Ono totiž těch poměrů je opravdu porůznu. Nevím jestli třeba někdo neslyšel o tzv. katogenické dietě, zde ten poměr je dosti šílený a to 10:45:45. No a to je spousta dalších podobných poměrů.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|