|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Kettlerka

|
Zaslal: po únor 18, 2013 7:57 pm Předmět: Kettlerka - NeverEnding Story |
|
|
Profil na ronnie.cz jsem si založila, protože poslední dobou stagnuju a tak hledám různé cesty, jak to změnit. Je mi 25 let. Celý život jsem byla víceméně aktivní. Při studiu vysoké školy jsem ale začala pracovat cca 30 hodin týdně a když jsem do toho začala psát diplomku, tak veškerý pohyb šel stranou. Přibrala jsem na 68 kg.
V březnu 2011 jsem si koupila první levnější eliptický trenažér insportline a začala jsem na něm jezdit při koukání na filmy a seriály. Nejdřív to bylo postupné (párkrát týdně), až jsem se dostala do stadia, kdy jsem jezdila denně (ráno nalačno) a k tomu jsem chodila cvičit do fitka (v práci místo oběda), takže jsem cvičila 7-10 týdně.
Začala jsem si do toho počítat kalorie v aplikaci do mobilu a zhubla jsem na 58kg. V říjnu 2012 jsem se rozhodla investovat do nového trenažéru Kettler. Ten starý jsem prakticky zničila.. V létě 2012 jsem se na dovolených nehlídala stejně jako o Vánocích a dostala jsem se na 62kg. Můj cíl je nyní 57kg. Začala jsem ale cvičit těžší váhy (mrtvý tah 50kg), přítahy a cviky s 13.5 kg jednoručkama, tak doufám, že kila navíc nejsou jen v tuku :)
Můj trénink teď vypadá tak, že cca 5x týdně jezdím na trenažéru 45 - 100 minut podle času a aktuální energie (TF držím okolo 120). K tomu 2x týdně chodím na skupinové hodiny zaměřené na posílené celého těla. Když mám čas tak ještě posiluji doma. Činky mám doma, takže když mám náladu, tak si něco zacvičím, ale momentálně chci spíš pálit tuky.
Většinou už necvičím nalačno, protože jsem začala jezdit delší časové úseky s nižší zátěží. Když ale přece jen cvičím nalačno, dám s k tomu lžíci MCT oleje.
Pořád si počítám kalorie, bílkoviny, sacharidy, tuky i vlákninu. Snažím se zhubnout, takže kalorie mám nastavené na 1200 (všechny hodnoty si hlídám v aplikaci). Každou aktivitu si zadám do aplikace a zvýším tak i svůj možný příjem kalorií a živin. Bílkoviny mám vždy nejvýš - většinou tak 100-120g a sacharidy vždy nejníže - většinou tak 80-100g.
Doufám, že když sem jednou týdně napíšu, co všechno jsem odcvičila a jak jsem hřešila v jídle, tak mi to bude pomáhat v překonávání sebe sama.
Budu ráda za jakékoliv komentáře, rady nebo podporu :)
Naposledy upravil Kettlerka dne ne březen 10, 2013 10:54 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Kettlerka

|
Zaslal: ne únor 24, 2013 4:52 pm Předmět: Týden 18. - 24. února 2013 |
|
|
Pondělí : trenažér 80 minut (870kcal)
Úterý : kondiční posilování 60 minut, po večeři rychlá chůze více méně sněhem 4.5km/h 50 minut
Středa : trenažér 65 minut (660kcal)
Čtvrtek : skupinová hodina problémové partie (50 minut intenzivní aerobik, půlka byla s 1.5kg činkami a gumičkami na nohách + 10 minut posilování/protahování)
Pátek : trenažér 66minut (720kcal) + 10 minut strečink
Sobota : trenažér 50 minut (540 kcal)
Neděle : trenažér 100 minut (1060 kcal) + 10 minut strečink + 10 minut posilování břicho
Po dlouhé době jsem v pátek nesnědla půlku pekáče nějaké buchty :) A taky jsem dnes překonala hranici 500km na trenažéru (Kettler RIVO P crossový trenažér), na kterém jsem začala jezdit 21.10 2012. Vůbec nehubnu.. váha mi jde spíš nahoru.. stále si počítám všechny živiny a dávám pozor hlavně na sacharidy a bílkoviny.. tak uvidíme, jak to půjde dál..
|
|
| nahoru |
|
 |
Kettlerka

|
Zaslal: po březen 04, 2013 11:24 am Předmět: Týden 25. února - 3. března 2013 |
|
|
Tento týden mi nebylo úplně dobře a taky jsem asi zadržovala hodně vody. Za minulý týden jsem na váze přibrala asi 2 kila a cítila jsem se nateklá... v jednom fóru jsem tady narazila na topic týkající se zavodněného organismu... Asi jsem byla opravdu přecvičená a taky jsem jedla víc bílkovin než kolik jsem potřebovala... tak jsem v úterý po velmi dlouhé době vůbec necvičila a nejedla jsem maso, vajíčka, šunku, jogurty, tvarohy... prostě skoro žádné bílkoviny... do dvou dnů jsem měla o kilo a půl méně, ale stále mi přijde, že zadržuju hodně vody... zkusila jse m i močopudné čaje z lékárny a piju fakt hodně každý den - 4 až 5 litrů vody nebo čaje.
Nemáte někdo zkušenost s tím zadržováním vody? celkem mě to trápí... přestává mě bavit cvičit, když furt vážím víc, víc a víc....
Pondeli: trenažér 70 minut (760 kcal)
Útery: relax,
Streda: pilates 60 minut
Ctvrtek : pilates 50 minut
Pátek : relax před běžkama
Sobota: běžky v Jizerských horách 20.6 km za cca 200 minut
Neděle: relax po běžkách - stála jsem na tom po 10 letech, bolí mě fakt všechno
|
|
| nahoru |
|
 |
Kettlerka

|
Zaslal: ne březen 10, 2013 11:04 am Předmět: Týden 4. - 10 března |
|
|
Přestala jsem si před týdnem počítat kalorie. Hodně jsem kvůli tomu myslela na jídlo - víc než bych chtěla. Pořád jsem myslela na to, kolik už jsem měla bílkovin a sacharidů a kolik si jich musim/můžu dát k večeři a jak je to dlouho od posledního jídla a kolik jsem vypila vody.. Můj jídelníček vypadá cca následovně:
Snídaně: 2 vejce s cca 30 g šunky, 4 rajčata
Svačina: banán a 200 g bílého jogurtu
Oběd: příloha 150g brambor nebo 100 g rýže, k tomu většinou kuřecí maso 120 g plus nějaký zeleninový sálat, poslední dobou mi ale moc nechutná maso, tak si dám třeba 100 g bulguru s rajčatovou omáčkou a na to parmezán
Svačina: 100 g tvarohu nebo 200 g jogurtu a jablko
Večeře: hodně zeleniny a 100 g nějaké bílkoviny - tofu, různé sýry, šunka, makrela, uzený losos
Pondělí: 13 - 14 trenazer 60 minut (666 kcal), pilates 40 minut 16-17
Úterý : kondicni posilovani 60 minut- vypady, cviky s gumou na ruce a na zada, vydrze, cviky na bricho 12-13
Středa: 8-9 trenazer 60 minut (646 kcal)
Čtvrtek : 6-7 trenazer 50 minut (546 kcal) nalacno + lžíce Mct oleje + 15 strecink a cviky na bricho
Pátek: 7-8 trenazer 50 minut (510 kcal) + strecink a cviky na bricho a tricepsy
Sobota: 12-13 trenazer 60 minut (650 kcal), 60 minut pilates
Neděle: 8-9 trenazer 45 minut nalacno (500 kcal) + lžíce Mct oleje, strecink + posilovani: kliky na tricepsy se židli 3x15, normální kliky 2x20, sedy lehy 3x50
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne březen 10, 2013 5:32 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Nemáte někdo zkušenost s tím zadržováním vody? celkem mě to trápí... přestává mě bavit cvičit, když furt vážím víc, víc a víc.... |
Za roky cviceni mam u sebe vypozorovane, ze nejvice vody drzim, pokud prilis moc cvicim, malo odpocivam a nasledne zacnu byt unavenej a tlacim to pres unavu. Obvykle cvicivam treba 10-14 dni v kuse, kdyz ne silove (aktualne), tak kazdy den plno intenzivniho kardia a ke konci treba 12. trenink, kdy uz jsem fakt unavenej, mam v sobe o poznani vice vody, coz na sobe citim, takze dam 2 dny uplneho volna a vrati se to do normalu.
Jinak samozrejme i dalsi veci jako strava (sul, laktoza, prilis mnoho bilkovin, sladidla???...), leky, spatny pitny rezim, malo odpocinku, coz souvisi s prvnim odstavcem, zdravotni problem...
Pouzivam tento caj http://www.lekarna.cz/leros-natur-detox-cistici-caj-s-vilcacorou-nalev-sacky-20x1-5/ myslim, ze pri pravidelnem poctivem uzivani nejakou praci udela... _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Kettlerka

|
Zaslal: ne březen 10, 2013 6:15 pm Předmět: |
|
|
Tak dík moc, ten čaj určitě začnu používat. Já vim, že to je pravděpodobně tím, že si málokdy dám pauzu. Jenže já i když si řeknu, že si dám den odpočinku, tak hned ten den přemýšlím, co bych si zacvičila a na jakou lehčí skupinovku bych mohla zajít, když mám ten den volna... :)
Jinak jídlo prakticky nesolím. Když vařím jen pro sebe, tak ani neosolim vodu na rýži, protože mi to tak prostě chutná víc. Sladidlo použiju tak 2x měsíčně, když mám chuť na sladké kafe a prášky žádné neberu (až na ty zabraňující početí:)). Pitný režim mám myslím ok - dávám 3-4 litry denně. Ale s bílkovinama jsem to přeháněla - klidně jsem dala 2g na kilo váhy. To jsem teď taky teda změnila a už nejim tolik tvarohy a maso..
S tím zadržováním vody je to teď o moc lepší, ale ne úplně dobrý, tak zkusim ještě ten čaj.. A přijde mi jako dobrý nápad dát volno třeba jednou za 12 dní a ne jednou týdně... jednou týdně mi prostě přijde moc..
|
|
| nahoru |
|
 |
Kettlerka

|
Zaslal: ne březen 17, 2013 12:23 pm Předmět: Týden 11. - 17. března |
|
|
Pondělí : 6-7 trenazer 50 min (520kcal); 10 min strecink, sedy lehy 4x30
Úterý: 12-13 kondicni posilovani 50 minut + strecink -> 20 minut posilovani spojeného s aerobikem (vypady, vydrze), 20 minut to samé s gumickou na nohách+ cviky s gumickou na ruce, 10 minut cviky na bricho
Středa: trenazer 6-7 -> 45 min nalacno (470kcal) + lžíce Mct oleje + strecink + sedy lehy 4x30
Čtvrtek: služební cesta, alkohol tekl proudem
Pátek: kocovina
Sobota: od 6 trenazer nalacno + lžíce mct oleje 66 min (740 kcal), strecink 10 min, sedy lehy 3x60; snídaně (tvaroh, banan, vlocky) hodku a pul po cviceni
Neděle: 7-8 trenazer nalacno 60 min (730 kcal) + lžíce mct oleje + 10 min strecink + sedy lehy 4x50
|
|
| nahoru |
|
 |
Kettlerka

|
Zaslal: ne březen 24, 2013 4:55 pm Předmět: Týden 18. - 24. března |
|
|
Opravdu potřebuju zhubnout pár kilo tuku, tak jsem se rozhodla dávat kardio zase co nejvic nalačno. Minulý rok před létem jsem tím krásně zhubla, ale letos to nějak nechce jít dolů. Spíš jsem pak hodně unavená a mám velký hlad. Dneska jsem přes den dvě hodiny spala a cítím se opravdu vyčerpaně, tak zítra dám pauzu a musím se zamyslet nad tím, jak dál....
Pondělí: trenazer 7-8 nalacno 60 min (750 kcal) + lžíce mct oleje, 10 min strecink, sedy lehy 3x50
Úterý: pilates 40 minut plus posilovani - sedy lehy -3x 50, kliky 3x15
Středa: 7-8 trenazer nalacno + mct 60 min (650 kcal)
Čtvrtek: 6-7 trenazer nalacno + mct 55 min (570 kcal) + 20 min pilates
Pátek: trenazer 7:30 60 min (660 kcal) nalacno + lžíce mct + 10min strecink+ sedy lehy 5x30
Sobota: kliky 3x25, kliky na tricepsy se židli 4x15, sedy lehy 100x30, trenazer 88 min (1008 kcal)
Neděle: trenazer 45 min (535 kcal), strecink 10 min, sedy lehy 3x50
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne březen 24, 2013 5:07 pm Předmět: |
|
|
Nejen u nabirani svalu, ale i u hubnuti plati, ze mene znamena nekdy vice. Respektive hlavne by to melo byt efektivne. Na aerobku je tu odbodnik Reichenberg, tak doufej, ze si tveho logu vsimne :)
Z me vlastni zkusenosti, pokud je telo dlouhodobe unavene a vycerpane, tak ani to spalovani neprobiha tak, jak by melo. Nestihas regenerovat, ztracis hmotu, zpomauje se ti metabolizmus, v tele se vyplavuji stresove hormony, coz muzes zpusobovat zadrovani vody v tele a ve vysledku jeste priberes na vaze. A celkove ten proces hubnuti vyzaduje dostatecne mnozstvi regenerace, stejne tak jako rust svalu.
Jinak koukal jsem na fotky a trochu vice bych se zacal venovat treninku s cinkama a nesoustredil se jen na aerobni trenink. Tva postava pusobi hodne nezpevnene. Tim silovym cvicenim muzes krasne zmenit pomer svaly tuk a hned to bude vypadat uplne jinak nehlede na to , ze si i zrychlis metabolizmus tim ze naberes nejake svaly. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Kettlerka

|
Zaslal: po březen 25, 2013 6:25 pm Předmět: |
|
|
Hmm, tak díky za radu. Musim říct, že si docela vystihl mojí situaci... zase jsem něco přibrala... Fakt mi přijde, že za to úsilí, co do toho dávám, si to nezasloužím, takže to určitě musím změnit:) Dneska jsem pořád hodně vyčerpaná, tak zítra tak na 90% zase dám relax, ale ve středu vyměnim kardio za mrtvý tahy, přítahy a další posilovací cviky s činkama. A až půjdu na skupinovku, tak taky vyberu spíš nějakou posilovací než další kardio.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tsunami

|
Zaslal: po březen 25, 2013 7:21 pm Předmět: |
|
|
No mě by zajímalo CO chceš hubnout - nechápu, koukala jsem na fotky a štíhlá jsi dost... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Kettlerka

|
Zaslal: st březen 27, 2013 8:07 am Předmět: |
|
|
Hmm, díky. To jsi hodná, že to říkáš. U mě jde opravdu hodně o vlastní pocit, který ze sebe mám a když vím, že před rokem jsem měla o 4-5 kilo méně, tak mě to prostě stresuje : ( ale včera jsem byla u doktorky a mám podezření na hypofunkci štítné žlázy, což by mohlo docela objasnit můj problém - cvičim jak blázen, hlídám si kalorie a furt přibírám. Tak zítra jdu na krev a příští týden na endokrinologii, tak uvidím....
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st březen 27, 2013 8:54 am Předmět: |
|
|
| Kettlerka napsal: | | Hmm, díky. To jsi hodná, že to říkáš. U mě jde opravdu hodně o vlastní pocit, který ze sebe mám a když vím, že před rokem jsem měla o 4-5 kilo méně, tak mě to prostě stresuje : ( ale včera jsem byla u doktorky a mám podezření na hypofunkci štítné žlázy, což by mohlo docela objasnit můj problém - cvičim jak blázen, hlídám si kalorie a furt přibírám. Tak zítra jdu na krev a příští týden na endokrinologii, tak uvidím.... |
nebud blba
5 kilo tuku a 5 kilo svalu je rozdil
nekoukej na vahu, ale jak to vypada v zrcadle _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
jnerez
|
Zaslal: st březen 27, 2013 9:51 am Předmět: |
|
|
Holka co blbneš. Cvič, makej na sobě a váhu tolik neřeš. Máš 172 / 62. Co tam chceš hubnout? Kdybys měla 82 tak bych chápal ten stres třeba, ale takhle...
Můžeš být naprosto klidná.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bara

|
Zaslal: st březen 27, 2013 10:29 am Předmět: |
|
|
Výška versus váha jsou nic neříkající údaje,o to víc u ženy kde jen velikost prsou rozhodí víc než si myslíš.Pokud chceš hodnocení,či radu,tak dej fotku.Kvalitní zepředu a z boku.Jinak to je o ničem.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|